Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ علاقمندان و دنبال‌کنندگان بازار موسیقی ایران، کمتر روزی را به خاطر می‌آورند که فضای موسیقی کشور با حاشیه یا جنجالی همراه نشده باشد. گل درشت‌ترین حاشیه حوزه موسیقی در میان تمامی اتفاقات و حواشی که هر از چندی شاهد وقوع آن هستیم، ممنوع‌الفعالیتی برخی از خوانندگان است که گاهی واکنش طرفدارانشان را هم به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممنوع‌الفعالیت شدن خوانندگان پیش از این به دلایل مختلف و البته از جانب یک نهاد یا سازمان مربوط که می‌تواند دفتر موسیقی یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد اعلام می‌شد، اتفاقی که این روز‌ها دیگر شاهد آن نیستیم.

در واقع به نظر می‌رسد مسئولان این حوزه به نوعی برای رهایی و شاید فرار از انتقادها، چراغ خاموش هنرمندان را ممنوعیت الفعالیت می‌کنند تا فشار کمتری را متحمل شوند. البته سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌تازگی در گفت‌وگویی اعلام کرد که هیچ هنرمندی ممنوع‌الفعالیت نیست.

با این حال خوانندگان بسیاری در چند وقت اخیر در دام ممنوعیت افتادند که پس از دوره‌ای بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفتند، تازه‌ترین نمونه از این دست مهدی یراحی و حسین زمان هستند که پس از مدتی ممنوعیت توانستند بار دیگر روی صحنه حاضر شوند.

به همین بهانه به مرور خوانندگانی پرداخته‌ایم که در چند وقت اخیر و پس از مدتی ممنوع‌الفعالیت بودن، توانستند بار دیگر فعالیت هنری خود را از سر بگیرند.
حسین زمان، بازگشت به صحنه پس از ۱۷ سال

یکی از خوانندگانی که این روز‌ها توانسته حس خوش روی صحنه بودن را تجربه کند، حسین زمان است. این هنرمند در سال ۸۱ به یکباره از انجام تمامی فعالیت‌های هنری منع شد و مجوز انتشار قطعه یا تک آهنگی را دریافت نکرد، اتفاقی که به گفته زمان به دلیل اظهارنظر‌های سیاسی‌اش رخ داد.

البته اوضاع برای زمان، حدود یک‌سال پیش تغییر کرد، زمانی‌که او با انتشار پستی در اینستاگرام از مجوز گرفتن سه قطعه از ۹ قطعه‌ای را که به وزارت ارشاد فرستاده بود، خبر داد و بدین ترتیب پس از ۱۶ سال توانست بار دیگر آهنگ‌های خود را به گوش مخاطبانش برساند.

او در این پست خبر داده بود که در صورت صدور مجوز برای تمامی قطعاتش، اجرای زنده برگزار می‌کند و حال گویا این امر در آستانه تحقق قرار دارد و طبق آنچه در سایت رسمی سامانه فروش اینترنتی بلیت کنسرت‌ها آمده است، او روز سوم مرداد اولین کنسرت خود را بعد از ۱۷سال، در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌کند.  
زمان در پست اینستاگرامی خود از سختی فعالیت پس از این همه سال دوری، این‌طور نوشته بود: «واقعیت تلخ دیگر که از بیان آن نگرانی ندارم این است که غیبت شانزده ساله و عدم برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم، عدم شرکت در برنامه‌های تلویزیونی و نداشتن فرصت و توان مالی در تولید و انتشار کار‌های قابل توجه در طی شانزده سال گذشته نه من را از مردم، ولی مردم را از من دور نموده و البته گله و شکوه‌ای از این بابت ندارم. حال این سؤال برایم مطرح است که آیا برای اجرا‌های زنده مخاطبین لازم را دارم؟ سؤال دیگر که برایم وجود دارد این است که با توجه به فضای موسیقی امروز و اصرار من در حفظ سبک کاری خودم آیا می‌توانم از عهده مخاطبین و خواسته‌هایشان برآیم؟»

حال باید دید که نخستین کنسرت او پس از این همه سال با چه حال و هوایی برگزار خواهد شد و استقبال مخاطبان چطور خواهد بود. البته هنوز اطلاعات دقیق و جزییاتی از این کنسرت منتشر نشده است.
مهدی یراحی، از صدای کارگران شدن تا بازگشت به صحنه

مهدی یراحی، دیگر خواننده‌ای است که پس از مدتی هر چند کوتاه ممنوع‌الفعالیت بودن، بار دیگر و پس از چند ماه با حضور روی صحنه با طرفدارانش دیدار تازه می‌کند.

او چندی پیش کلیپ جنجالی «پاره سنگ» را منتشر کرد که بخش‌های انتقادی این کلیپ، حواشی را برایش به همراه داشت تا جایی که او در بهمن سال ۹۷ با انتشار متنی در کانال تلگرامی‌اش اعلام کرد که وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی تا اطلاع ثانوی او را از هرگونه فعالیت رسمی هنری منع کرده است.

در متن منتشر شده از سوی مهدی یراحی آمده بود: «اینجانب مهدی یراحی، توسطِ مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا اطلاع ثانوی عملاً از هرگونه فعالیتِ رسمیِ هنری منع شده‌ام. به‌همین دلیل مجوز‌های اجرای من در تمامی کنسرت‌های تهران و شهرستان‌ها لغو شده است.»  
البته پیش از این هم به تن کردن لباس کارگران بازداشتی فولاد اهواز توسط او و گروهش با واکنش‌هایی رو به رو شده بود. یراحی البته مدتی بعد در رادیو تهران توضیح داد و گفت: شیطنت کرده و قسمتی از شعر را در کلیپ «پاره سنگ» تغییر داده است.

حال پس از گذشت شش ماه این خواننده قرار است روز چهارشنبه ۲۶ تیرماه آلبوم «سه گانه اجتماعی اول» و تعدادی از قطعات منتخب خود را در برج میلاد تهران برای مخاطبان اجرا کند.
حمید عسگری، تک خوانی نوازنده زن و آغاز فشار‌ها

همانطور که اشاره شد، ممنوع‌الفعالیت شدن خوانندگان دلایل مختلف و متعددی دارد که البته در شیوه تازه برخورد مسئولان حوزه موسیقی، به صورت رسمی اعلام نمی‌شود. اما ماجرای حمید عسگری تا حدودی متفاوت است.

عامل ممنوع‌الفعالیت شدن او اظهارنظر سیاسی یا رویکرد انتقادی نبود و تک‌خوانی یک خواننده زن در آخرین کنسرت عسگری در بهمن سال ۹۷ در برج میلاد تهران برایش حاشیه ساز شد. او در این کنسرت، لحظاتی از آهنگ «کجای دنیامی» را با گیتاریست زن گروهش همخوانی کرد و در ادامه، این ترانه در لحظاتی کوتاه به‌صورت تک‌خوانی توسط نگین پارسا ادامه یافت.  
این اتفاق با واکنش سریع مسئولان همراه شد تا حدی که ممنوع الفعالیت شدن او به صورت علنی توسط دفتر موسیقی در اطلاعیه‌ای بدین شرح اعلام شد: «با توجه به تخلفات گروه حمید عسگری از ضوابط مجوز در اجرای اخیر، اعلام می‌شود شورای رسیدگی به اجرای صحنه‌ای، موضوع را بررسی می‌کند و تا زمان بررسی و تصمیم‌گیری، فعالیت گروه و موسسه برگزارکننده به حالت تعلیق در می‌آید.»

حال، اما گویا این خواننده مشکلی برای برگزاری کنسرت و البته انجام فعالیت هنری ندارد، چرا که در شهر‌های مختلف ایران از جمله ارومیه امروز ۱۶ تیر کنسرت برگزار کرد.
محمد معتمدی، اجرای خیابانی که به ممنوعیت ختم شد؟

برچسب ممنوع‌الفعالیت شدن تنها بر پیشانی خوانندگان پاپ نخورده است و خوانندگان موسیقی سنتی هم از این اتفاق در یک سال اخیر بی‌نصیب نبوده‌اند، از جمله محمد معتمدی.

پس از آنکه موضوع کنسرت خیابانی مطرح شد و بسیاری از خوانندگان برای برگزاری این رویداد اعلام آمادگی کردند، اما هیچگاه این وعده را عملی نکردند، معتمدی برای شادی مردم، کنسرتی را در پارک آب و آتش برگزار کرد، اما این اقدام نیکوی او تبعاتی را گویا برایش به همراه داشت.

او پس از برگزاری این کنسرت با انتشار پستی در اینستاگرام از ممنوع‌الفعالیت شدنش خبر داد، پستی که مدتی بعد از صفحه‌اش پاک کرد. معتمدی در این پست تاکید کرد که او مجوز پلی بک خواندن داشته است، اما به این مجوز اعتنایی نکرده و بدون اطلاع دادن به گروهش و رهبر ارکستر، اجرای زنده برگزار کرد و به همین دلیل ممنوع‌الفعالیت شده است.  
البته این ادعای او با تکذیب همراه شد و مدیرکل دفتر موسیقی وقت با تاکید بر اینکه اداره اماکن و نیروی انتظامی نقشی در ممنوعیت فعالیت هنرمندان ندارد، ممنوع‌الفعالیت شدن معتمدی را نادرست دانست.
حمید حامی، تصاویر بک استیج، دردسر ساز شد

یکی دیگر از خوانندگانی که فعالیتش در سال گذشته با حواشی همراه شد و در نهایت منجر به ممنوع‌الفعالیت شدنش شد، حمید حامی بود.

این اتفاق برای حامی از آنجا آب خورد که در بک استیج کنسرت او، تصاویر غیراخلاقی پخش شد که مورد انتقاد قرار گرفت و در نهایت منجر به تعطیلی کنسرت‌های او و سپس ممنوع‌الفعالیت شدنش تا اطلاع ثانوی شد.

البته این خواننده در مصاحبه‌ای ضمن اظهار بی‌اطلاعی از پخش تصاویر، آن را ساختگی دانست و مدعی شد که توسط عده‌ای مشخص در اقدامی هدفمند این تصاویر منتشر شده است، او همچنین ممنوع‌الفعالیت‌شدنش را تکذیب کرد.  
با این حال ممنوعیت او برای انجام هر گونه فعالیت هنری، زمان زیادی به طول نینجامید چرا که در اول تیر امسال برای کنسرت «نوستالژی عاشقانه ناصر چشم‌آذر» در برج میلاد روی صحنه رفت.
حامد همایون و ممنوعیتی از جنس صداوسیما

در تازه‌ترین نمونه از این دست ممنوع‌الفعالیت‌ها می‌توان به حامد همایون اشاره کرد که البته ممنوعیتش عمومی نبود و با وجود تمامی شایعات، تنها متمرکز بر سازمان صداوسیما بود. اما این اتفاق برای او از آنجایی شروع شد که در کنسرت‌اش در آمریکا، به تمجید از بهروز وثوقی پرداخت و بر سر مزار یک خواننده زن پیش از انقلاب در لس‌آنجلس رفت.

این اقدام او در آغاز با شایعات ممنوع‌الفعالیت شدنش همراه شد که واکنش دفتر موسیقی را به همراه داشت که در اطلاعیه‌ای تمامی شایعات را تکذیب کرد، اما گویا صداوسیما با این اتفاق به راحتی کنار نیامد و در اطلاعیه‌ای از ممنوعیت فعالیت او در این سازمان خبر داد که واکنش همایون را هم به همراه داشت.

حال به‌تازگی صدای این خواننده از رادیو پخش شد تا به نوعی حکایت از پایان ممنوع‌الفعالیت شدنش در صداوسیما باشد.  
برگ‌های دفتر موسیقی این مرز و بوم را که تورق کنیم، از این دست حکایت‌ها بسیار بوده و هست، از شباهت صدای خشایار اعتمادی به داریوش که برای مدتی عامل منع او از هر گونه فعالیت هنری بود تا مدتی پیش که تعدادی از خوانندگان پاپ به دلیل عرضه آثارشان در یک سایت و اپلیکیشن خارجی که مورد تایید نبود، ممنوع‌الفعالیت شدند. منبع: خبرآنلاین خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار موسیقی ایران حمید حامی مهدی یراحی حامد همایون حسین زمان محمد معتمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، امیرحسین جعفری نژاد دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: کار تشکیلاتی همانند ایمان، ثروت و جایگاه اجتماعی منبع قدرت است به عنوان مثال شما "حزب ‌الله لبنان" را در نظر بگیرید می‌بینید ‌که علاوه بر داشتن ایمان و انجام کار تشکیلاتی در کارهای تجاری هم فعالیت کرده و اقدام تولید ثروت می‌کنند و در نهایت با همه این اقدامات در برابر استکبار جهانی و ظلم با قدرت می‌ایستند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه از دیدگاه وی در کارهای تشکیلاتی با سه دسته از افراد روبرو هستیم، ادامه داد: دسته اول از این افراد با ورود به کار تشکیلاتی آن را نابود می‌کنند؛ گروه دوم در زمین خوب و مناسب بازی می‌کنند که به این افراد تشکیلات باز می‌گویند؛ و در نهایت دسته سوم از آن‌ها افرادی هستند که زمین بازی را ترسیم و طراحی می‌کنند که اصطلاحا به آنها تشکیلات ساز گفته می‌شود.

وی در خصوص مقایسه وضعیت فعالیت تشکل‌های دانشجویی در زمان کنونی و گذشته، تصریح کرد: فعالیت جنبش‌های دانشجویی کنونی را به هیچ عنوان شبیه عملکرد آنان در گذشته نمی‌توان دانست به عنوان مثال جریان‌های دانشجویی در دهه ۶۰ درگیر جهاد و دفاع از وطن بوده، اما امروزه با توجه به شکل‌گیری جنگ فرهنگی که دشمن از طریق آن قصد نفوذ به آحاد جامعه به‌ویژه نسل جوانان و در صدر آن دانشجویان را به عنوان قشر پویا و فعال را دارد می‌توان گفت به طور کلی ماموریت‌های تشکل‌های دانشجویی از جنگ رودر رو به جنگ نرم تغییر پیدا کرده است.

جعفری نژاد در خصوص مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی تشکل‌های دانشجویی، گفت: متاسفانه در دولت اسبق شکافی بین دانشجویان و مسئولین شکل گرفت که باعث شد قشر دانشجو به این باور برسند که صدایشان به هیچ جا نمی‌رسد و نقش مناسبی در انجام امورات ندارند که البته از زمان استقرار دولت مردمی دوازدهم تا حد خوبی این شکاف ترمیم شده که جای قدردانی دارد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه آرمان خواهی را یکی از مهم‌ترین وظایف تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد و افزود: یکی از وظایف مهم و مسئولیت‌های تشکل‌های دانشجویی را می‌توان از جمله معروف و پرتکرار شهید بهشتی که می‌گویند "دانشجو موذن جامعه است." استنباط کرد؛ یعنی رسالت فعالان دانشجویی این است که به تشخیصی از وضعیت جامعه برسند و متناسب با آن مسئله را به دیگران نشان دهند بنابراین نقش تشکل‌ها آرمان‌خواهی و حراست از حرکت کشور به سوی آرمان‌ هاست.

وی در پایان با اشاره به وجود برخی از مسائل و چالش‌ها بر سر راه تشکل‌های دانشجویی یکی از این مشکلات را دخالت مسئولین غیرمرتبط در امورات فرهنگی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که تشکل‌های دانشجویی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان می‌باشد که کاملا بر خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می‌باشد در حالی این امر همیشه مورد تاکید و توجه ایشان بوده به نحوی که در بیانیه "گام دوم انقلاب" بیش از ۴۰ بار از کلمه "جوان" استفاده نموده‌اند.

خبرنگار: امید فلاحی

انتهای خبر/

کد خبر: 1227329 برچسب‌ها کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی تشکل‌های دانشجویی

دیگر خبرها

  • اسامی نفرات دعوت شده اردوی هفتم تیم کشتی آزاد جوانان
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد یاسوج از دانشجویان حامی فلسطین در کشورهای غربی+عکس
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد شهرکرد در حمایت از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ؛ طهماسبی بر سکوی نخست نوجوانان ایستاد