Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@00:35:19 GMT

شعر کردی جنوبی پیشروترین جریان شعر کردی است

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۱۳۱۹

شعر کردی جنوبی پیشروترین جریان شعر کردی است

مدیر حوزه هنری استان ایلام، گفت: شعر کردی جنوبی دارای تحرک و پویایی در قالب‌های مختلف شعری است و بر این اساس می‌توان گفت که این جریان شعری، پیشروترین جریان شعر کردی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، «محمدعلی قاسمی» عصر امروز (17 تیر) در نخستین کنگره سراسری شعر کُردی «هانا» در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی، اظهار کرد: برای زبان کردی به‌ویژه زبان کردی جنوبی و به‌خصوص در استان ایلام می‌توان دو دوره تاریخی متصور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی، افزود: یک دوره تاریخی مربوط به قبل از سال ۵۷ و قبل از انقلاب است و دوره دیگر بعد از انقلاب اسلامی و دوره معاصر است، در دوره گذشته، میراثی که از آن دوران به ما رسیده است به دوره افشاریه برمی‌گردد که شاعران بزرگی ازجمله شاکه و خان منصور، غلامرضا خان ارکوازی، میر نوروز و شاعران دیگری توانستند به این زبان خدمت کنند و به‌عنوان یک میراث ارزشمند تاریخی برای ما حفظ و انتقال دهند.

 

مدیر حوزه هنری استان ایلام، تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی قالب شعر جنوبی کردی یک قالب شعری داشت و بیشتر در قالب مثنوی بود، اما اتفاق مهمی که در زبان کردی جنوبی افتاد به دوره بعد از انقلاب برمی‌گردد که سردمدار تحولات این قالب زبان شعری شاعر شاعران استان ایلام بودند و بعدها شاعران کرمانشاهی به این جمع اضافه شدند.

 

قاسمی تصریح کرد: در این دوره وزن کلاسیک وارد حوزه شعر کردی جنوبی شد تا قبل از این بیشتر در شعر کردی جنوبی وزن هجایی رعایت می‌شد، بعدازاینکه قالب کلاسیک وارد این جریان شعری شد، طلایه داران این جریان ازجمله عبدالجبار کاکایی، ظاهر سارایی، عبدالحمید یعقوبیان درست به خلاقیت زدند و قالب‌های جدیدی وارد این زبان شیرین شد.

وی، بیان کرد: یکی از پیشروترین افراد در این حوزه استاد فرهاد شاهمرادیان و بودند و افرادی نیز مانند استاد حشمت‌الله منصوری و ایرج خالصی در این حوزه تجربه‌های داشتند و بعد از انقلاب اساتیدی مانند ولی محمد امیدی، عباسی آرام خدمات شایانی به جریان شعر کردی جنوبی داشتند.

 

مدیر حوزه هنری استان ایلام، شاعران جوان به‌ویژه در دهه ۶۰ برای اولین بار شعر نیمایی را وارد شعر کردی جنوبی کردند و شعر آزاد کردی در طول چند سال گذشته با تلاش و پشتکار شاعران جوانی که مایه افتخار این مرزوبوم هستند، قوت گرفت و این شاعران در این قالب افتخارآفرینی داشتند.

 

قاسمی در پایان بابیان اینکه، شعر کردی جنوبی دارای تحرک و پویایی در قالب‌های مختلف شعری است خاطرنشان کرد: به‌طورقطع شعر کردی جنوبی در حال حاضر پیشروترین جریان شعری در منطقه است و این امر برای ملت، سرزمین و قاسمی، شاعران عزیز کردی سرا، مایه افتخار است.

 

گفتنی است، شعرخوانی و اجرای موسیقی توسط علی دوست فلاحتی، شعرخوانی شاعران کردی سرا، اجرای گروه موسیقی رازان و رونمایی از لوح فشرده شماره 2 هانا شعر 5 شاعر ایلامی از دیگر برنامه های این مراسم بود.

پایان پیام/92

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت جشن های دهه کرامت خبرگزاری شبستان اردبیل مسجد مسجدسلیمان دادستان کل کشور حجت الاسلام ارزانی هلال احمر جریان شعری کوردی کنگره ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۱۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید

آفتاب‌‌نیوز :

امروزه در بسیاری از شرکت‌ها با رشد جمعیت و نیازمندی به ساخت مسکن، استفاده از روش‌های نوین ساختمان‌سازی پیش از هرچیزی به چشم می‌خورد. متاسفانه به دلیل عدم زیر ساخت‌های موجود، در برخی از کشور‌ها استفاده از روش‌های نوین در ساخت و ساز صورت نگرفته و همچنان از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کنند که با مشکلات و چالش‌های بسیاری همراه است؛ برای مثال، استفاده از مصالح سنتی مثل تیرچه بلوک، موزائیک، آجر مجوف قطعات بتنی و... اجرای کار طولانی شده، هزینه ساختمان بالا رفته و هزینه تمام شده ساخت افزایش خواهد یافت. از طرفی ساختمان‌هایی که با روش‌های سنتی ساخته می‌شوند، مقاومت کمی در برابر زلزله داشته و ایمنی تضمین شده‌ای ندارند. از این رو، به منظور افزایش عمر سازه، بالا رفتن کیفیت ساخت، افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های نهایی، به کارگیری روش‌های نوین در ساختمان سازی ضرورت دارد.

اهمیت استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی

به نقل از شرکت قالب گستر سپنتا تولید کننده قالب‌های فلزی بتن بدیهی است که با پیشرفت صنعت ساختمان، زمینه رشد هر کشوری فراهم می‌شود. با وجود موضاعات و روش‌های بسیاری که برای ساخت و ساز مدرن و ساخت خانه‌های سبز پیشنهاد شده، همچنان در کشور عزیزمان شاهد استفاده از روش‌های سنتی هستیم که طبق آمار‌های اعلام شده، همین موضوع نشان دهنده استفاده کم از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است. ساخت و ساز فرایندی زمانبر، پرهزینه و حتی حادثه‌زا است؛ از این رو، جهت کاهش وزن سازه و پایین آمدن هزینه‌های ساخت، باید فناوری‌های ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین به کارگیری این روش‌ها، استفاده درست از منابع را به دنبال خواهد داشت و منجر به کاهش انرژی و مصالح مصرفی می‌شود.

روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران

یکی از اهداف اصلی در استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی، سبک سازی سازه بوده که با کاهش نیرو‌های لرزه‌ای وارده همراه است. در سبک سازی از مصالح جدیدی استفاده شده که در نهایت منجر به بالا رفتن ایمنی ساختمان خواهند شد. سپنتا در ادامه مهمترین و شناخته شده‌ترین روش‌های نوین در ساختمان سازی ایران اشاره خواهد کرد:

۱. سیستم تیلت آپ (Up-Tilt)

بدون شک از بهترین و پرکاربردترین روش‌های ساختمان سازی در ایران، سیستم تیلت آپ یا Up-Tilt نام دارد که در ساخت سازه‌های اداری و تجاری مانند فروشگاه‌ها، ساختمان‌های صنعتی، مجتمع‌های اداری و... از این تکنیک استفاده می‌شود. سیستم تیلت آپ شامل ۳ نوع سیستم جعبه‌ای، سیستم قاب صلب و سیستم ترکیبی است که برای ساخت ساختمان‌های کوتاه تا ۴ طبقه کاربرد دارد. از جمله مزایای Up-Tilt؛

افزایش استحکام سازه در برابر بلایای طبیعی مثل زلزله، طوفان و... پایین آوردن هزینه‌های ساختمان سازی در انبوه سازی افزایش سرعت ساخت سازه به شکل چشمگیر مقاومت بالا در برابر نشست، اکسیداسیون، ترک، آتش سوزی و... به کارگیری تعداد کمتر نیروی انسانی ۲. سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار

از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران می‌توان به استفاده از سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار اشاره کرد. این سیستم مرکب بوده که از دو بخش بتن مسلح و پنل‌های پلی استایرن تشکیل شده است؛ بتن مسلح به عنوان عضو باربر و پنل‌ها به عنوان قالب و عایق حرارتی و صوتی عمل می‌کنند. دلیل نامگذاری این سیستم با نام قالب‌های ماندگار، به این علت است که قالب‌ها بعد از بتن ریزی در جای خود مانده و جزئی از دیواره محسوب می‌شوند

به دلیل نفوذناپذیری پلی استایرن، مقاومت سازه در برابر شرایط جوی افزایش می‌یابد. استفاده از این سیستم، کاهش وزن سازه را به دنبال دارد. قالب‌های ماندگار، مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند. برای بتن ریزی، نیازی به قالب بندی نیست. به دلیل عایق بودن پلی استایرن، در تمام فصول سال قابل اجرا هستند.

۳. سیستم JK، روشی نوین در صنعت ساخت و ساز

از دیگر روش‌های نوین ساختمان سازی که برای اولین بار در فرانسه ابداع شد، سیستم JK نام دارد. این سیستم شامل یک بافت فولادی بوده که بتن سبک به درون آن ریخته می‌شود و باعث افزایش هرچه بیشتر مقاومت ساختمان خواهد شد. اجزای تشکیل دهنده سیستم JK شامل پانل، ییم و بتن سبک است؛ پانل به کار رفته در سیستم، شبکه‌ای از جنس ورق گالوانیزه بوده که نقش اسکلت را به عهده دارد. ییم‌ها هم از چهار مفتول هم امتداد که دوتا در بالا و دوتا در پایین قرار دارد، تشکیل شده‌اند که توسط یک مفتول زیگزاگی بهم وصل هستند. از جمله مزایای سیستم JK به عنوان یکی از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است.

سرعت اجرای بالا عایق صوتی، حرارتی و رطوبت سیستم قالب تونلی و لارج پنل سبک‌تر از سازه‌های متداول عدم نیاز به اسکلت فولادی یا بتنی ۴. سیستم پانل‌های سه بعدی

جالبه بدانید سیستم پانل‌های سه بعدی که شامل پانل‌های دیواری و سقفی هستند، جزء روش‌های نوین در ساختمان سازی به حساب می‌آیند. این سیستم از یک لایه عایق پلی استایرن منبسط شده در وسط و دو شبکه فلزی در طرفین تشکیل شده که پس از نصب، بر روی شبکه‌های فلزی بتن پاشیده می‌شود. پانل‌های دیواری جداکننده بوده و نقش باربری دارند در حالی که نقش پانل‌های سقفی، انتقال بار به پانل‌های دیواری است. همچنین لازم به ذکر است به دلیل مشکلاتی مانند سختی بتن پاشی به سطح زیرین، گاهی برای ایجاد سقف این سیستم از روش دیگری مثل تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

۵. سیستم ترونکو

و، اما آخرین فناوری از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران، سیستم ترونکو است. در این سیستم از لوله‌های توخالی در مقطع دایره‌ای با جنس گالوانیزه استفاده شده که مانند عایق صوتی و تا حدی عایق حرارتی عمل می‌کنند. وزن سازه ساخته شده با این روش بسیار سبک و کم است. سیستم ترونکو برای ساختمان یک الی دو طبقه کاربرد داشته و از قالب‌های ساختمانی ساده با اعضای فلزی نورد سرد شده شامل اعضای قائم با مقاطع مختلف، تیر‌های قوطی شکل و بادبند‌های ضربدری تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • خاطره مجری برنامه مشاعره از شاعران بنام ایران
  • مدرک تی تی سی چقدر هزینه دارد؟
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • ضبط برنامه تلویزیونی نامزد‌های انتخابات میان دوره‌ای مجلس
  • آقای اوسمار نقد را ول کردی نسیه را چسبیدی | حسرت بزرگی خوردم بابت دوبار از دست دادن برتری دوگله