Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@05:50:23 GMT

هنر رضوی محدود به اسم بردن از مشهد و زیارت نیست

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۵۴۰۴

هنر رضوی محدود به اسم بردن از مشهد و زیارت نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا (ع)؛ پیام دهکردی در خصوص پرداختن به موضوع و اصل سیره رضوی در سینما و تئاتر کشور اظهارکرد: تئاتر با موضوع سیره امام رضا (ع) هرچقدر ساخته و پرداخته شود باز هم کم خواهد بود، زیرا موضوع زندگانی این بزرگان در باب اندیشه های الهی بوده و درسراسر زندگانی‌شان دغدغه و تلاش برای مبارزه با بی‌عدالتی و ظلم در جامعه وجود داشته است؛ مسئله ای که این روزها به شدت نیاز داریم تا به آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهکردی که عضو هیئت داوران جشنواره تئاتر رضوی در دوره‌های پیش نیز بوده است تصریح کرد: درد امام رضا و اهل بیت (ع) بی عدالتی بوده و ما باید با اثر خود علیه بی‌عدالتی عصیان کنیم. اگر بتوانیم بی عدالتی را در یک اثر به تصویر بکشیم، آن موقع است که توانسته ایم کاری رضوی انجام بدهیم.

وی با اشاره به جشنواره امام رضا (ع) گفت: اگر این موضوع را فقط به یک جشنواره ربط بدهیم و در حد ده روز به آن بپردازیم و تا سال بعد نیز دیگر سراغش نرویم بی فایده خواهد بود، زیرا این موضوع آنقدر بزرگ و با اهمیت است که تمام سال باید به آن پرداخت شود، به طوری که در طول سال به عنوان یک رخداد جاری در همه کشور، نه فقط خراسان رضوی به آن اهمیت بدهیم.

دهکردی که کسب عنوان بهترین بازیگر در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را نیز در کارنامه خود دارد، گفت: درسینمای ما قبلاً به طور محدودی به اصل سیره رضوی از نظر فیلمنامه پرداخته شده اما مشکل این است که امروز در جهانی زندگی می کنیم که بی عدالتی به هزار زبان در سخن است و در جای‌جای زندگی ما این بی عدالتی لبریز شده؛ و به شکل های مختلف اگر بتوانیم بی عدالتی را در یک اثر به تصویر بکشیم، آن موقع است که توانسته ایم کاری رضوی انجام بدهیم.

وی با اشاره به نقش مهم تئاتر در فرهنگ سازی جامعه و نگاه هنرمندان به عرضه تئاتر رضوی بیان داشت: هنرمندانی که نگاهشان به مسائل عمیق است به نوعی چه در فیلم ها و تئاترها به این موضوع پرداخته اند زیرا زبان برّان و اعتراض‌گر تئاتر، بهترین گزینه برای توسعه عدالت خواهی است.

دهکردی با اشاره به وضعیت جامعه کنونی گفت: در یک دهه اخیر متاسفانه اساساً با یک فضای عوام زده و یک سطحی نگری به طور عام در کل جامعه مواجه هستیم، که البته نقش تکنولوژی‌زدگی و مجازی‌زدگی حاکم در جامعه، دیگاه ها و یا رسانه هایی که به شدت سعی دارند جامعه ما را مصرف‌گراتر از قبل کنند را نمی‌شود کتمان کرد. در کنار این مشکلات، تولید آثار با محوریت ظلم در جامعه کمتر شده است بنابراین وقتی تولید کم باشد مخاطب نیز کم می شود زیرا ذائقه مردم متاسفانه به سمت سطحی نگری در حال رشد است.

وی با اشاره به کم کاری در عرصه تولیدات با محور رضوی گفت: همه ما در یک گناه دسته جمعی شریک هستیم، از من هنرمند تا هرکسی در این جامعه فعال است اما روی نخست این پیکان به سمت سیاست‌مداران فرهنگی ما است که تنها متولی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست، ما نهاد های زیادی داریم که درعرصه کاری خود با حوزه وزارت فرهنگ پیوند کاری دارند.

بازیگر سینما و تلوزیون ادامه داد: من همیشه گفته‌ام ای کاش متولی فرهنگ در کشور ما فقط وزارت فرهنگ بود زیرا همه تکلیف را می‌دانستند، اما متاسفانه خود این وزارت یک قطره کوچکی است در این جریان و به همین خاطر همگرایی وجود ندارد و این نهادها به شدت درحال واگرایی هستند و در حوزه فرهنگ واگرایی به معنای خسران غیر قابل جبران است.

وی افزود: ما در حوزه اقتصاد ممکن است پولی را بتوانیم از جایی قرض بگیریم تا مشکلات‌مان را حل کنیم ولی اگر فرهنگ مان دچار مشکل شود نمی توانیم قرض بگیریم و باید بدانیم افول و آسیب فرهنگی به این راحتی درمان پذیر نیست.

دهکردی در پایان در ارتباط با حضور جوانان در جشنوار فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: حضور هنرمندان جوان پر شور و شوق است اما نکته اصلی این است که بعد از اتمام برنامه این موضوع را تا سال بعد کنار می گذاریم. برای اینکه بتوانیم اشتیاق هنرمندان جوان را نسبت به موضوع و سیره رضوی فعال نگهداریم باید در تمام طول سال این برنامه ها به طور پیوسته ادامه داشته باشد تا هنرمند و همه جامعه متوجه اهمیت اصل زندگی این امام بزرگ شوند.

شایان ذکر است هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) توسط بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در سال جاری در رشته‌های گوناگون و به میزبانی استان‌های مختلف کشور برگزار می‌شود. در همین راستا استان آذربایجان شرقی، میزبان چهاردهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر رضوی در سال جاری است که اختتامیه آن مردادماه امسال به میزبانی شهر تبریز برگزار خواهد شد.

کد خبر 4661740

منبع: مهر

کلیدواژه: پیام دهکردی سریال گاندو جشنواره امام رضا ع بنیاد امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۵۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد

ایسنا/خراسان رضوی امام جمعه مشهد گفت: امام اندیشه‌ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می‌کند.

آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز هفتم اردیبهشت در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته مشهد در حرم مطهر رضوی(ع)، با اشاره به ابعاد فرهنگی و دستاوردهای گسترده عملیات وعده صادق، اظهارکرد: این روزها نقل هر محفل و مجلسی، صحبت پیرامون دستاوردها و پیامدهای عملیات وعده صادق است و عمدتاً این مورد توجه قرار می‌گیرد که چقدر از این موشک‌ها به هدف نشسته و چند درصد رهگیری شده، اما مهمتر از همه، اراده قوی و مقتدرانه نیروهای مسلح ایران بود که اسرائیل را ذلیل کرد، هیمنه آن را درهم شکست و قلب مسلمانانی که حکام آن‌ها افراد دست‌نشانده، سرسپرده و بی‌لیاقت وابسته به جهان استکبار بودند را شاد کرد.

وی افزود: تمجیدی که از این عملیات در سطح عالم صورت گرفت، نسبت به ملتی بود که ۴۵ سال است در معرض تهاجمات و تحریم‌های پیوسته دشمن هستند، اما نه تنها عقب ننشسته‌اند، بلکه امروز در این منطقه پربلا میدان‌داری می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت حفظ فرهنگ انقلابی در اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان، خاطرنشان کرد: آن چیزی که نسل جوان ما باید درباره آن بیندیشد و ابعاد و سرمنشأ آن را دنبال کند، همین روحیه و فرهنگ انقلابی است. شما که شاهد این قهرمانی و قدرت هستید، امروز آن را لمس می‌کنید اما پیش از این‌ها، در دفاع مقدس بود که جهان درک کرد ایرانی‌ها هرگز در فتح‌المبین و خیبر عقب‌نشینی نمی‌کنند.

علم‌الهدی ادامه داد: یک عده افراد کوته‌فکر بودند که از همان روزهای اول به امام(ره) می‌گفتند شما با چه قدرتی می‌خواهید به مصاف شاهی بروید که دنیا پشت سر اوست. اما هدف برآورده شد، مردم آمدند، این نهضت را به سرانجام رساندند و با سینه خشک به مصاف گلوله داغ رفتند تا کربلایی که شنیده‌ایم، یکبار دیگر در خیابان‌های مشهد، تهران، تبریز، قم و اصفهان تکرار شود. امام اندیشه‌ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می‌کند.

نیازمند تجدید حیات فرهنگی هستیم

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز این نگرانی وجود دارد که نکند فرهنگ انقلابی‌گری در جامعه و به خصوص نسل جوان توسط دشمن براندازی شود. وقتی بینش‌های انقلابی رو به ضعف بگذارد و چشم‌ها متوجه زرق و برق جریان‌های مادی باشد، بدیهی است که این فرهنگ تضعیف شود و آن زمان است که آن اراده قوی رو به ضعف خواهد گذاشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی امام جمعه مشهد، وی تأکید کرد: ما به یک تحول و تجدید حیات فرهنگی نیاز داریم تا نسل آینده بتواند در بستری از جهت‌گیری‌های انقلابی ملت رشد کند. این تحول هم باید از ناحیه ملت و دولت به صورت همزمان باشد؛ ملتی که فراتر از فرهنگ مشتری‌مداری در میدان باشد و دولتی که مافوق یک ناصح مشفق، برای صیانت از فرهنگ هزینه بدهد.

علم‌الهدی گفت: اینکه شما بنده را ببینید و بابت حضور بانوان بدحجاب در بافت پیرامون حرم گلایه کنید، این همان منطق مشتری‌مداری است. عزیز من، فقط به گفتن ما نیست، بلکه مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان‌داری کنند. از سوی دیگر، حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق، در میدان باشد و هزینه‌های اجرای فرهنگ را بپردازد، چون صیانت از فرهنگ، هزینه دارد. نمی‌شود ما در سازمان برنامه و بودجه بنشینیم برای همه چیز کشور برنامه‌ریزی کنیم و بعد دست آخر ببینیم چقدر پول باقی ماند و همان خرج فرهنگ شود.

امام جمعه مشهد اضافه کرد: اگر مردم بخواهند یک گوشه بنشینند، تماشاچی باشند و بگویند آقای خطیب نماز جمعه، آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود، زیرا جهت‌گیری انقلاب در جامعه ما با میدان‌داری مردم محقق می‌شود.

وی با اشاره به آیه ۱۱۲ سوره مبارکه هود، ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید «فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ» یعنی اگر شما در جریان استقامت خود، یک اراده قوی در مردم ایجاد کردید اما پاسدار آن نبودید، این طغیان در برابر نعمتی است که خداوند بینا به شما عنایت کرده و در درگاه پروردگار حساب و کتاب خواهد شد. کسانی که در بعضی حرکت‌ها و جریان‌های مردمی، مدعی توسعه فرهنگ دینی هستند، باید بیایند جامعه دینی را توسعه دهند. این همان تحولی است که هم بر پایه دستگاه‌های حکومتی و هم مبتنی بر اراده مردمی، می‌تواند منجر به اقتدار مضاعف ملت در عرصه‌های مختلف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات زیرساخت‌های مشهد نیازمند نگاه ملی و حمایت دولت است
  • برپایی جشن «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • دومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد بهره برداری شد