Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@13:29:27 GMT

محصولات دارویی نقطه اتکای رونق تولید در قم

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۴۱۸۴۳

محصولات دارویی نقطه اتکای رونق تولید در قم

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: فعالیت و زیست حرفه‌ای حدود ۳۰ شرکت فناور حوزه بهداشت و سلامت در قم از این نظر می‌تواند جالب توجه باشد که حداقل بیش از نیمی از آن‌ها در فهرست ۷۴ تایی شرکت‌های دانش بنیان استان قم قرار داشته و نقش مهمی در به دست آمدن رتبه یازدهمی در کشور دارند.

عملکرد و کیفیت تولید و فناوری بالای محصولات شرکت‌های پزشکی، دارویی و بهداشتی استان آنقدر خوب بوده است که برخی شرکت‌های معتبر و غیربومی تخصصی تسهیل‌گر قصد سرمایه‌گذاری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت این موضوع، مدیران یکی از صندوق‌های پژوهشی و فناوری با هدف تأمین تسهیلات و رفع موانع تولید و فعالیت شرکت‌های حوزه سلامت، صبح سه‌شنبه نشستی را با فناوران حوزه سلامت در پارک علم و فناوری قم برگزار کردند.

مدیر عامل این صندوق پژوهشی و فناوری در این جلسه با بیان این‌که شرکت‌های حوزه سلامت استان می‌توانند نقطه عطف رونق تولید در قم باشند، اظهار کرد: شرکت‌های فناور حوزه سلامت پارک قم ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خوبی برای حمایت و توسعه دارند.

مریم قدیری با اشاره به این‌که خط اعتبار این شرکت که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت دارد بیش از ۸۰ میلیارد تومان است، گفت: در فرایند پرداخت و بازپرداخت در مقام عاملیت تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان می‌توانیم تسهیلات بدهیم.

وی از پرداخت انواع تسهیلات به شرکت‌های فناور حوزه سلامت خبر داد و بیان کرد: از قالب‌هایی که به عنوان تسهیلات به شرکت‌ها می‌دهیم وام با کارمزد ۱۸ درصد تا سقف یک میلیارد تومان است.

حقوق معنوی شرکت‌های فناور نادیده گرفته می‌شود

در بخش دیگری از این نشست، مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری با بیان این‌که باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های فناور شناسایی و حمایت شود، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های شرکت‌های فناور حوزه سلامت پارک علم و فناوری قم تنوع و کیفیت خدمات آن‌هاست.

حمزه مظفری بیان کرد: واقعیت این است که نیاز اول و درخواست اصلی شرکت‌های عضو پارک از صندوق، تسهیلات مالی نیست و ما دنبال استفاده از تجربیات و برند و راهبری این صندوق هستیم.

در ادامه، مدیران ۶ شرکت فناور حوزه سلامت به تشریح فعالیت و موقعیت کاری خود پرداختند.

بی‌اعتنایی بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیر یکی دیگر از شرکت‌های فناور حوزه سلامت پارک با طرح این مطلب که برخی بانک‌ها هیچ‌گاه نتوانسته‌اند همراه و تسهیلگر شرکت‌های صنعتی دانش‌محور باشند اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری به عنوان جایگزین نظام پیچیده و انعطاف‌ناپذیر بانکی باید زمان اعطای تسهیلات را به کمترین فرسایش زمانی ممکن برساند.

رضا رنجبر با بیان این‌که ارائه تسهیلات باید بر اساس سرمایه در گردش باشد، گفت: با توجه به اوضاع نامساعد اقتصادی، بسیاری از شرکت‌های فناور از زیر و بم بازار کم اطلاع هستند که لازم است صندوق پژوهش و فناوری به عنوان عاملیت مالی و حقوقی شرکت‌های فناور آن‌ها را از این فراز و نشیب‌های اقتصادی مطلع و از آن‌ها دفاع کند.

وی که در حوزه تولید داروهای تخصصی با ماده اولیه بومی فعالیت دارد، گفت: ما به عنوان داروساز برای همه نسخه می‌پیچیم اما واقعیت این است که نظام بانکی با برخورد و رفتار سودجویانه و منفعت طلبانه خود نسخه ما را پیچیده است.

مدیر واحد فناور یکی دیگر از شرکت تولیدکننده دارو نیز با طرح این نکته که ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشی و فنی شرکت‌های فناور ناشناخته مانده است، اظهار کرد: زبان اقتصادی امروز کشور بیشتر سنتی و سطحی است و به نیازهای بلندمدت و اصلی مردم توجه نمی‌شود.

اباذر حسینی با تأکید بر این‌که شرکت‌های فناور می‌توانند نیازهای بلندمدت و دانش‌بنیان جامعه را شناسایی و تأمین کنند، گفت: شرکت‌های نوپا به دلیل ضعف پشتوانه مالی و پشتیبانی و کم‌تجربگی در بازار نیاز به حامیان توانمند حقوقی و فناوری دارند.

وی با گلایه از این مسئله که محصولات فناورانه و دانش‌بنیان قابل ارزیابی و ارزش‌گذاری مالی نیست، افزود: این مسئله نه فقط سبب می‌شود محصولات فناورانه ارزان عرضه شود بلکه ارزش‌های کارکردی و کیفی آن در مقایسه با محصولات معمولی پایین‌تر جلوه می‌کند.

طرح‌های فناورانه بی قیمت مانده‌اند

مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان نیز با بیان این‌که در حوزه تجهیزات و مواد شیمیایی و پزشکی و رنگ فعالیت می‌کند، گفت: درصدد دریافت ۴ مجوز دانش‌بنیان برای طرح‌های مختلف خود هستیم.

رضا زمانی با طرح این نکته که بسیاری از شرکت‌های فناور و استارت‌آپی توانایی صنعتی کردن ایده‌های خود را ندارند، اظهار کرد: مشکل اساسی این نوع شرکت‌ها ناتوانی در تبدیل پروژه‌های فناوری آزمایشگاهی به محصولات صنعتی و قابل عرضه به بازار است.

وی با تأکید بر این‌که پروژه‌های آزمایشگاهی در حد فرمولاسیون ارزش دارند، اظهار کرد: این پروژه‌ها تنها زمانی به یک دانش فنی قابل ارزش‌گذاری تبدیل می‌شوند که فرمول‌های پروژه‌ها به سطح صنعتی برسند.

این مدیر شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که صندوق‌های پژوهش و فناوری باید به بازار و تجاری‌سازی شرکت‌های فناور کمک کنند، اضافه کرد: نیاز اساسی شرکت‌های فناور صاحب محصول ارزش‌گذاری فناوری و تجاری‌سازی محصولات است.

زمانی با اشاره به این‌که کمترین پروژه حوزه پزشکی نزدیک به ۲ میلیارد تومان نیاز به سرمایه‌گذاری دارد، تأکید کرد: نظام بانکی بدون توجه به موقعیت و اهمیت فعالیت شرکت‌های نوپا به دنبال دریافت وثیقه‌های ملکی سهل‌الوصول هستند و تا ۱۲۰ درصد میزان تسهیلات وثیقه دریافت می‌کنند.

با نگاهی اجمالی به توانمندی و ظرفیت‌های شرکت‌های فناور که مدیران آن‌ها از نخبگان کارآفرین استان هستند می‌توان نتیجه گرفت که حوزه بهداشت و سلامت می‌تواند یکی از گزینه‌های مهم و پیشرو در رونق تولید و توسعه اقتصاد دانش بنیان و مقاوم سازی اقتصاد در مقابل چارچوب تک محصولی و مصرفی اقتصاد کشور باشد. پرونده‌ای که جای خالی آن روی میزهای مسئولان به شدت احساس می‌شود.

کد خبر 4662248

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان قم رضا زمانی پارک علم و فناوری قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۱۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد

به گزارش تابناک به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپ‌نیوز)، بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) در مراسم جشن گرامیداشت هفته کارگر و تجلیل از کارگران نمونه و بازنشستگان در پالایشگاه نفت ایرانول تهران، روز کارگر، را به این قشر زحمتکش حضوراً تبریک و تهنیت گفت.

وی اظهار داشت: ۲ سال پیاپی مقام معظم رهبری از جهش تولید به عنوان راهبرد اصلی نام می‌برنند که در این راستا، شرکت‌های تابعه تاپیکو از جمله نفت ایرانول باید جهش تولید را محور راهبردی اقدامات خود قرار دهند.

افقهی افزود: حداقل انتظار از مدیریت شرکت نفت ایرانول این است که با اقدامات جهادی و تلاش شبانه‌روزی، دوباره به جایگاه نخست در صنعت روان‌کاران تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه تحقق راهبرد جهش تولید در سال‌جاری به پیش‌شرط‌هایی نیاز دارد که مدیران ارشد شرکت‌های تابعه تاپیکو از جمله نفت ایرانول باید به آن توجه کنند، تاکید کرد: همت، حمیت و غیرت کارگران می‌تواند به جهش تولید منجر شود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، رفع دغدغه معیشتی کارگران را از مطالبات به‌حق مقام معظم رهبری عنوان و تصریح کرد: از هرگونه اقدامات و تصمیمات مدیریتی شرکت‌های تابعه تاپیکو از جمله نفت ایرانول که در راستای رفع مشکلات معیشتی کارگران باشد، استقبال می‌کنیم و امیدواریم زندگی کارگران عزیز بدون استرس و در آرامش کامل، در عین مجاهدت شبانه‌روزی برای جهش تولید صرف شود.

افقهی خاطرنشان کرد: شرکت نفت ایرانول علاوه بر تامین مایحتاج کارگران باید گام اساسی دیگری چون تامین مسکن و هزینه‌های آن بردارد. برهمین اساس، با مولدسازی املاک و مستغلات و از طریق تعاونی‌های مسکن کارگری، باید تلاش کرد سازوکارهایی برای صاحب‌خانه کردن کارگران پیش‌بینی و اجرا کرد.

افقهی در ادامه اظهار داشت: با توجه به تحولات اساسی در تولیدات خودرویی و لزوم تطابق محصولات تولیدی ایرانول با خودروهای نسل جدید، باید تولید و صادرات محصولات دانش‌بنیان در اولویت کار شرکت قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین همچنین خواستار توجه خاص به مقوله تحقیق و توسعه در شرکت‌های تابعه تاپیکو شد و گفت: شرکت نفت ایرانول باید از هم‌اکنون به فکر بازنگری سیاست خود در صنعت روان‌کاران باشد.

وی افزود: با پیگیری مدیران ارشد تاپیکو و تدبیر مدیرعامل این شرکت، پروژه موم‌کاری که خیلی به درازا کشیده شده بود، در آینده ای نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اصلاح قانون طبقه‌بندی مشاغل را ضروری دانست و افزود: شرکت‌های تابعه باید به فکر ترمیم و ساماندهی حقوق بازنشستگان در زمان مناسب باشند.

افقهی، تکریم بازنشستگان را اقدامی مهم و مبارک دانست و عنوان کرد: این گونه اقدامات باید در شرکت‌های تابعه از جمله نفت ایرانول ادامه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین با تاکید بر اینکه باید به مباحث فرهنگی و اجتماعی کارگران هم توجه شود، خاطرنشان کرد: از مدیران ارشد نفت ایرانول می‌خواهم که برای تقویت فرهنگ معنوی محیط کار، نهضت تقبل هزینه و اعزام کارکنان و خانواده‌های آنان به سفر معنوی کربلا در تقویم رویدادهای، فرهنگی گنجانده شود.

در ادامه این مراسم عیسی اسحاقی، مدیرعامل نفت ایرانول گفت: در پی تاکیدات مدیرعامل تاپیکو، فاز اول واحد موم‌گیری این شرکت حداکثر تا خردادماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی، میزان افزایش تولید در شرکت نفت ایرانول را نه جهش تولید بلکه فوق‌جهش دانست و اعلام کرد: میزان تولید این شرکت در فروردین ماه سال جاری با ۶۹ درصد افزایش از ۲۹ میلیون لیتر سال گذشته به ۴۹ میلیون در فروردین ماه سال جاری، میزان فروش مقداری با ۷۶ درصد افزایش از ۲۹ میلیون لیتر به ۵۱ میلیون لیتر و مبلغ فروش با ۱۰۰ درصد افزایش از ۶۷۲۰ میلیارد ریال به ۱۳۵۰۰میلیارد ریال و فروش انواع روغن موتور (دیزلی و بنزینی) لیتر با ۵۰ درصد از ۴/۴ میلیون لیتر به ۶/۶ میلیون لیتر با ۵۰ درصد افزایش رسیده است.

در پایان این مراسم از کارگران نمونه و بازنشستگان منتخب با اهدای لوح و هدایا تقدیر شد.

 

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد