Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «نقدنگاشت؛ پیشینه نقد و نظر در هنر ایرانی اسلامی (فتوت‌نامه‌ها)» به همت پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر منتشر شد.

این کتاب شامل مجموعه مقالات چهارمین هم‌اندیشی نقد بومی (فتوّت‌نامه‌ها) است که به همت پژوهشکده هنر در فرهنگستان هنر برگزار شد.

«نقدنگاشت» شامل هشت مقاله با عنوان‌های «آیین فتوت و هنر ایران»، «بازیابی فتوت‌نامه معماران و صدف‌کاران به روایت رساله معماریه جعفر افندی»، «فتوت‌نامه، دریچه‌ای به عالم هنر و هنرمندان ایران»، «اصناف در معید النعم و مبید النقم و سه راهکار تاج الدین سبکی»، «پیوند آیین خنیاگری با آیین جوانمردی»، «کتب و منابع فتوت»، «مقایسه تطبیقی مفهوم هنردر فتوت‌نامه سلطانی و متنی در باب ذن آیین‌های رزمی و جنگاوری»، سیمای یک هنر سنتی در فتوت‌نامه‌ها و رسائل» از صاحب‌نظران و پژوهشگران است که به کوشش «نیر طهوری» دبیر علمی چهارمین هم‌اندیشی «نقد بومی» (فتوّت‌نامه‌ها) گردآوری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقدمه این کتاب به قلم «نیر طهوری»، دبیرعلمی این هم اندیشی، آمده است: «تلّقی از هنر و زیبایی در عالم سنّت با برخورداری از جنبه‌ای کاملاً هستی‌شناسانه به کلّی متفاوت از دورة مدرن و دیدگاه‌های معاصر بوده است، چنان‌که برای دستیابی به چیستی این دو مفهوم و چگونگی تبلور آنها در آثار به‌جامانده از دوران سنّت، رجوع به متون کهن دینی و عرفانی و تاریخی راهگشاست. چنین مطالعه‌ای ضمن نشان دادن ارتباط مستقیم فهم هنر و زیبایی با اعتقادات دینی و آیینی، ارتباط آنها با حلقه‌ّهای رازورزی را نیز روشن می‌کند که پیشینة شکل‌گیری آنها تا ایران باستان به عقب بازمی‌گردد. این حلقه‌ّها با برخورداری از نقش میانجی بین نظر و عمل، در عین حال راه‌های گذران زندگی روزمره را به اعضای خود به بهترین نحوی می‌آموخته‌اند. عارفان و هنرمندان و اهل پیشه و صنعت و حتی سیاستمداران در همین انجمن‌ها گرد هم جمع می‌آمده‌اند تا روابط راهبردی جامعه سنّتی را شکل دهند. در ایران پیش از اسلام، ارتباط میان این حلقه‌ها، که به حلقه‌ّهای جوانمردی معروف‌اند، با آیین‌ّ‌های دینی ایران باستان نظیر آیین مهر تردیدناپذیر است. پس از اسلام، همین انجمن‌ها به حلقه‌ّهای فتوّت معروف شدند که در رابطه آنها با تصوّف شکّی نیست و اصناف پیشه و هنر در آنها شرکت می‌کرده‌اند. بر این مبنا هنرها در دوران سنّت، نه فقط راهی برای گذران زندگی که در واقع طریقی برای سلوک معنوی افراد بوده‌اند.»

کتاب «نقدنگاشت؛ پیشینه نقد و نظر در هنر ایرانی اسلامی (فتوت‌نامه‌ها)» با شمارگان ۵۰۰ نسخه در ۱۱۹ صفحه و قیمت ۲۲ هزار تومان از سوی پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را از کتاب‌فروشی فرهنگستان هنر به نشانی خیابان ولی‌عصر (عج)، پایین‌تر از چهار راه طالقانی، شماره .۱۵۵۰ تهیه کنند یا به پژوهشکدة هنر مراجعه نمایند.

کد خبر 4663061

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگستان هنر تازه های نشر معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۱۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کوتاهی سازمان لیگ در اجرای آیین‌نامه در جریان دیدار جنجالی
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین نامه دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • گواهی اسقاط هایما به این مبلغ افزایش یافت/ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • مبلغ جدید گواهی اسقاط محصولات مونتاژی ایران خودرو اعلام شد