Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ابتلا به سرطان به یکی از اصلی‌ترین عامل های مرگ و میر در قرن اخیر تبدیل شده است. آمار مبتلایان به سرطان در کشورهای مختلف روز به روز بیشتر می‌شود. بر اساس نتایج تازه‌ترین بررسی آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، میزان بروز سرطان در سال 2018 به 18.1میلیون مورد رسیده است و بنا بر پیش‌بینی‌ها  9.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

6 میلیون موارد بروز، به مرگ منجر خواهد شد. طبق آمارهای منتشر شده، میزان ابتلا به سرطان در سال 2012 میلادی در مردان و زنان ایرانی به ترتیب 134 و 128 در هر صد هزار نفر بوده در حالیکه متوسط جهانی آن به ترتیب 205 و 165 است یعنی بروز سرطان در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است. با این وجود چیزی که در مورد ایران نگران کننده است سرعت بالای ابتلا به سرطان در کشور ماست.

در خصوص رواج  سرطان‌هایی در ایران، علل و راهکارهای پیشگیری، گفت‌وگویی با یک جراح داخلی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، وضعیت سرطان در جهان و ایران را اینگونه بیان کرد: «در تمام دنیا سرطان پوست، سرطان تخمدان، سرطان پروستات و سرطان دستگاه گوارش از شایع‌ترین سرطان‌هایی هستند که وجود دارند. در کشور ما در سال‌های اخیر سرطان دستگاه گوارش شیوع بیشتری پیدا کرده است. این سرطان به دلیل رژیم غذایی غلطی که ایرانی‌ها دارند به وجود آمده است. فرهنگ غذایی در کشور ما و مصرف برخی از غذاها با مواد افزودنی باعث شده سرطان مری، سرطان معده و سرطان کولون رواج پیدا کنند. این سرطان‌ها در کشور ما به نسبت سال‌های قبل رشد بیشتری داشته‌اند. مصرف ناس در شرق کشور، خوردن ماهی دودی در شمال کشور، خوردن غذاهای داغ و چای داغ از عوامل ایجاد کننده این سرطان‌ها هستند.»

روزی 15 لیوان چای داغ همراه دخانیات مصادف با سرطان

وی به نقش سبک زندگی افراد در ایجاد سرطان اشاره کرد و گفت: «سبک زندگی و نوع رفتارهای روزمره افراد در ابتلای آنها به سرطان خیلی تأثیرگذار است. برای نمونه کسانی که روزی 10 تا 15 لیوان چای داغ می‌خورد، یا کسی که دخانیات استعمال می‌کند شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان دستگاه گوارش دارند. استعمال دخانیات علاوه بر سرطان ریه، می‌تواند شانس ابتلا به سرطان‌های معده، مری و مثانه را هم زیاد کند. با افزایش استعمال دخانیات در جامعه به تعداد مبتلایان به سرطان هم افزوده می‌شود. با توجه به افزایش استعمال دخانیات و کاهش سن اعتیاد به نظر می‌رسد که شرایط از این هم وخیم‌تر می‌شود. برای نمونه در دهه‌های گذشته سن مصرف سیگار 30 تا 60 سالگی بود، ولی در حال حاضر این سن به 19 سالگی رسیده است. بنابراین، انتظار می‌رود در سال‌های آینده آمار ابتلا به سرطان در جامعه ایران افزایش پیدا کند.»

وی در مورد گروه‌های سنی که آمار سرطان در آنها افزیش پیدا کرده است، اظهار کرد: «تا پیش از این سرطان در سنین 60 سال به بالا رواج بیشتری داشت، ولی در شرایط کنونی شاهد شیوع سرطان در گروه سنی 20 تا 50 سال هستیم. سرطان در جوان‌ها بیشتر شده است، و روز به روز هم افزایش پیدا می‌کند. هر چقدر سبک زندگی ناسالم‌تر باشد و مصرف برخی از مواد مضر زودتر شروع شود، روند ابتلا به سرطان هم تسریع پیدا می‌کند.»

خسرونیا راه‌های پیشگیری از سرطان را اینگونه شرح داد: «برای پیشگیری از سرطان قبل از هر چیزی لازم است که آگاهی‌های لازم به مردم در این زمینه از طریق وسایل ارتباط جمعی داده شود. تبلیغ نکردن مواد مضر، نخوردن چیپس و پفک، افزوده نکردن بعضی از مواد در کمپوت‌ها و کنسروها، مصرف نکردن برخی از مواد که سرطان‌زایی آنها ثابت شده از جمله مواردی هستند که می‌توانند در کاهش ابتلا به سرطان در جامعه نقش داشته باشند. در کنار این عوامل داشتن یک رژیم غذایی مناسب هم می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان بر جای بگذارد.»

خبرنگار: سندوس محمدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ابتلا به سرطان ایران چای سبک زندگی سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناکمال حمنی، رئیس اتاق بازرگانی الجزایر که در راس یک هیات تجاری برای شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو به تهران سفر کرده است در حاشیه بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خانه نوآوری و فناوری (IHIT) گفت: تمام قسمت‌ها برای من جذاب بود ولی بخش تجهیزات پزشکی بیشتر توجه من را به خود جلب کرد.

وی اظهار کرد: علاوه بر سطح بالای تکنولوژی، صمیمیت و خلوصی که در ایرانی ها دیدیم؛ عزم ما را بیش از پیش برای توسعه همکاری ها با ایران جزم شد.

به گفته او، امروز نمایندگان الجزایر شاهد آمادگی ایرانی‌ها برای انتقال فناوری به تمام نقاط جهان بودند و از این میزان امادگی ایرانیان بسیار حیرت زده شدند.

ضمن اعلام خرسندی از بازدید دستاوردهای ایرانی گفت: اقتصاد ایران بسیار پیشرفته است؛ بطور مثال شتابدهنده خطی پزشکی که تاکنون تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور در جهان است که توانسته است این تکنولوژی دقیق، پیچیده و حساس را بومی سازی کند.

ایشان اظهار کرد: به گفته مسئولین این شرکت دانش بنیان هزینه خرید این دستگاه از خارج از کشور حدود یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور خارج می کرد که اکنون با یک سوم این قیمت، این دستگاه در اصفهان ساخته شده است؛ این امر نشان دهنده قدرت ایرانی است.

کد خبر 6092280 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟