Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:37:24 GMT

واکاوی مهارت‌های ارتباطی در سیره امام هشتم

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۲۵۸۶

واکاوی مهارت‌های ارتباطی در سیره امام هشتم

«برای برقراری ارتباط، باید شرایطی فراهم شود. پیش نیازهای ارتباط را باید در ارکان آن جستجو کرد؛ منتها از زاویه دیگر».

کتاب «مهارت‌های ارتباطی موثر در سیره امام رضا (ع)» در ۱۷۵ صفحه به بیان راهبردهایی برای برقراری ارتباط با تاسی از احادیث امام هشتم و دیگر معصومان می پردازد و با نگاهی پژوهشگرانه از حدیث رضوی بودن صرف، خارج می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهارت خودآگاهی، مهارت تصمیم‌گیری، مهارت حل مسئله، مهارت تفکر نقاد، مهارت تفکر خلاق، مهارت دوست‌یابی، مهارت‌های خانوادگی، مهارت شناختی، مهارت فرزندپروری، مهارت‌های تربیتی از جمله بخش‌های مختلف کتاب فوق است.

پیش‌نیازها و روش‌های ارتباطی امام رضا (ع)، عوامل برقراری ارتباط موثر و بازدارنده‌های ارتباط، عنوان سه فصل این کتاب است.

بهره‌گیری از نشانه‌های غیرکلامی یکی از بخش‌های جذاب کتاب را شکل می‌هد که تبسم، گریه، حرکات و حالات بدن، نحوه پوشیدن لباس، آراستن ظاهر، استفاده از بوی خوش، تاثیرنمادها و هدیه از جمله این نشانه‎ها است و در صفحات آخر این کتاب روایتی از امام رضا (ع) آمده که گویای تاثیر پیام‌های غیرکلامی است.

کتاب «مهارت‌های ارتباطی موثر در سیره امام رضا (ع)» در قطع رقعی و توسط انتشارات آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است، این کتاب به عنوان یکی از منابع جشنواره امسال کتابخوانی رضوی در بخش جوان و بزرگسال معرفی شده است.

نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، ۱۲ کتاب در رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» فراخوان شده است.

بخشی از کتاب

حرکات و حالات بدن: برای نشان دادن اوج احساس، چه بسا با یک حرکت به اندازه ده‌ها کلمه بتوان ناراحتی و یا خوشحالی خود را به مخاطب منتقل کرد.

بر کسی پوشیده نیست که این کار می تواند دارای اثربخشی بیشتری در مقایسه با کلام باشد. راویان احادیث امام رضا (ع) گاه به زیبایی این گونه پیام‌ها را روایت کرده اند.

در روایتی از اباصلت هروی، شبهه «علی‌بن جهم» را درباره تفسیر آیه ۳۸ سوره «ص» و گناه حضرت داود (ص) در حضور حضرت رضا (ع) مطرح می شود که امام با زدن دست به پیشانی، اوج ناراحتی خود را ابراز می نماید.

درباره یکی از نویسندگان

علی جانفرا دارای مدرک دکتری علوم و معارف نهج البلاغه از دانشگاه قرآن و حدیث است.

زیرساخت‌های درونی ارتباط مؤثر در احادیث امام رضا (ع)، روش شناسی انتقال مفاهیم تربیتی از نگاه امام رضا (ع) و بازدارنده‌های ارتباط در گفتار و رفتار امام رضا (ع)، از دیگر آثار این نویسنده است.

۷۳۴۲ م/‏۶۱۰۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اداره تبلیغات اسلامی قائنات گفت:سیره تربیتی امام صادق(ع) و برخورد حضرت با فرزندان و جامعه با گروه‌های مختلف فکری و عقیدتی و علمی اگر مورد بررسی قرار گیرد می‌شود به عنوان یک سیره تربیتی امام صادق (ع) برای جامعه و نسل جوان تبیین کرد. 

حجت‌الاسلام حسن سهرابی‌نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در قرآن کریم سوره احزاب آیه ۲۱ گفته شده که مردم پیامبر بزرگ اسلام یک الگوی نیکو برای شما است و قطعا امام صادق(ع) نیز که فرزند پیامبر بوده یک اسوه و الگوی نیکویی برای ما هستند.

وی بیان کرد: سیره تربیتی امام صادق(ع) و برخورد حضرت با فرزندان و جامعه با گروه‌های مختلف فکری و عقیدتی و علمی اگر مورد بررسی قرار گیرد می‌شود به عنوان یک سیره تربیتی امام صادق (ع) برای جامعه و نسل جوان تبیین کرد.

حجت‌الاسلام سهرابی‌نژاد افزود: این سیره به ویژه برای جامعه حوزوی و دانشگاهی و دانش‌آموزی بسیار تاثیرگذار است چرا که ما شیعه علوی هستیم اما رئیس مذهب شیعه را امام جعفر صادق(ع) معرفی کرده‌اند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی قائنات اظهار کرد: در روایات داریم علم برتر بوده و هر جامعه و کشوری که از لحاظ علمی پیشرفت داشته باشد امروز هم دست برتر را در جامعه دارد به همین دلیل امام صادق(ع) از نظر علمی مذهب تشیع را بین مردم تبیین و تبلیغ کردند.

وی افزود: موقعیت جهانی که جمهوری اسلامی ایران دارد به دلیل جایگاه و رشد علمی ایران اسلامی در بین مجامع مختلف بوده لذا اگر در بحث موشک میبینیم که به این بازدارندگی رسیده یک نوع حاکمیت را به جهان را ثابت کرده است.

حجت‌الاسلام سهرابی‌نژاد بیان کرد: امروز اگر رشد علمی را در همه جوانب در ایران می‌بینیم اهمیت ایران به علم بوده که در بحث نانو فناوری هسته‌ایی، موشکی و در پزشکی و دیگر مجامع علمی ایران می‌درخشد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی قائنات گفت:  اگر خواسته باشیم مهم‌ترین ویژگی امام صادق(ع) را برای جوانان تبیین کنیم نسل جوان ما امروز باید ابتدا باید به دنبال تحصیل و  تهذیب باشند.
وی بیان کرد: برای آن‌که سیره حضرت الگوی مبلغان باشد ابتدا باید دید نحوه برخورد حضرت و تبیین علمی برای شیعیان و غیرشیعیان به چه شکل بوده چرا که سیره تبلیغی حضرت را اگر بررسی کنیم بر پایه الهی بودن کلام و استوانه‌های علمی براساس استدلال و  منطق بوده که مبلغان باید آن را به عنوان یک سیره تبیینی و تبلیغی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • اهل سنت بر اساس روش و سیره امام صادق(ع) حرکت کرده است
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر