Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@22:36:20 GMT

قوانین پیشگیری از سرطان!

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۴۰۷۶

قوانین پیشگیری از سرطان!

یکی از مشکلات سبک زندگی کم‌تحرک، ایجاد مشکلات مختلف سلامت است که سرطان یکی از آن‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش ایمنا، سرطان از جمله بیماری‌های رایج در جهان و یکی از دلایل اصلی مرگ و میر افراد است اما بررسی‌های جدید محققان نشان می‌دهد که تا حدود ۷۰ درصد از سرطان‌های شایع با انتخاب‌ سبک زندگی سالم، قابل پیشگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در ادامه  شما را با  بعضی از قوانین پیشگیری از سرطان آشنا می‌کنیم:

رژیم غذایی سالم 

برای کاهش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان، باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال کرده و وزن سالم را حفظ کنید. این موضوع به معنای مصرف مقادیر فراوان از میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات کامل و محدود کردن مصرف گوشت‌های چرب، به ویژه نمونه‌های فرآوری شده است. همچنین، قندهای پالایش‌شده با بروز التهاب در بدن پیوند خورده‌ است که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. پرهیز از غذاهای فرآوری شده یا بسته بندی شده می‌تواند به کاهش مصرف قند کمک کند.

تحرک بدنی داشته باشید

یک سبک زندگی کم تحرک، میزبان مشکلات سلامت مختلف است که سرطان یکی از آنها محسوب می‌شود. ورزش کردن می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک کند، التهاب را کاهش دهد و سوخت و ساز بدن را تسریع کند. هر فعالیتی که آثار مواد سرطان‌زا را در بدن محدود کند، مفید است. کارشناسان انجام حداقل دو ساعت و نیم فعالیت ایروبیک با شدت متوسط را در هفته، برای کاهش خطر ابتلا به سرطان توصیه کرده‌اند.

عدم استفاده از تنباکو

سیگار کشیدن با عوارض سلامت پیوند جدی خورده است؛ این عادت ارتباطی قوی با سرطان‌های ریه، دهان، گلو، حنجره، پانکراس، مثانه، دهانه رحم، و کلیه دارد. جویدن تنباکو نیز اقدامی مضر بوده و با سرطان‌های دهان و پانکراس پیوند خورده است. بی‌تردید، ترک سیگار دشوار است اما خوشبختانه روش‌های مختلفی برای ترک این عادت مضر و مرگبار وجود دارد که پزشک می‌تواند بهترین توصیه‌ها را در این زمینه به فرد ارائه کند.

نوشیدن آب تصفیه شده

نوشین آب تصفیه شده یکی دیگر از اقداماتی است که باید در راستای کاهش خطر ابتلا به سرطان مد نظر قرار دهید. گاهی اوقات آب لوله کشی تصفیه‌شده گزینه‌ای بهتر از آب‌های بطری محسوب می‌شود. استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب در خانه می‌تواند احتمال مواجهه با مواد سرطان‌زا و مواد شیمیایی مختل کننده فعالیت هورمون‌ها را کاهش دهد. همچنین توصیه می‌شود از مصرف هر گونه نوشیدنی که در بطری‌های پلاستیکی حاوی BPA نگهداری می‌شوند، پرهیز کنید. ظروف ساخته شده از فولاد ضد زنگ یا شیشه جایگزین‌های بهتری است.

محافظت از پوست در برابر خورشید

آفتاب‌سوختگی‌ می‌تواند خطر سرطان پوست را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در میانه روز بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر که خورشید با بیشترین قدرت می‌تابد، بهتر است از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب پرهیز کنید. برای محافظت از پوست خود در برابر نور خورشید استفاده از کرم‌های ضد آفتاب و لباس مناسب که پوست را پوشش دهد، توصیه شده است. نتایج یک مطالعه در اسپانیا نشان داد که استفاده از لباس‌هایی به رنگ آبی یا قرمز نسبت به لباس‌های سفید یا زرد می‌تواند محافظت بهتری در برابر نور خورشید ارائه کند.

 خطر تلفن‌ همراه را جدی بگیرید

کنار گذاشتن گوشی‌های هوشمند در دنیای امروز غیرممکن به نظر می‌رسد، اما چندین مطالعه، پیوند بین استفاده از تلفن همراه و سرطان مغز را به واسطه قرار گرفتن سر در برابر مقادیر زیاد انرژی فرکانس رادیویی نشان داده‌ است. با استفاده از اسپیکر تلفن همراه یا یک هدست می‌توانید خطر را به حداقل برسانید و زمانی که تلفن همراه را روی گوش خود قرار می‌دهید نیز سعی کنید مدت مکالمه کوتاه باشد. زمانی که از تلفن همراه خود استفاده نمی‌کنید، به جای این که آن را در جیب و نزدیک به بدن خود حمل کنید، می‌توانید آن را در یک کیف قرار دهید.

پرهیز از مشروبات الکلی

بررسی‌های محققان نشان داده‌ است که نوشیدن الکل می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های مری، کولورکتال، سر و گردن، کبد و پستان را افزایش دهد. حتی اگر قادر به ترک الکل نیستید، محدود کردن مصرف آن را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان در دستور کار خود قرار دهید.

منبع: عصر ایران

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیشگیری تلفن همراه سبک زندگی سرطان سیگار کم تحرکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۴۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • رفع نقاط حادثه‌خیز راه‌های زنجان اعتبار ویژه می‌خواهد
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم