Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@22:43:01 GMT

پورسانت ۲۰۰ میلیون تومانی متهم پرونده فایننشیال

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۷۶۱۴

پورسانت ۲۰۰ میلیون تومانی متهم پرونده فایننشیال

خبرگزاری تسنیم: پنجمین جلسه دادگاه بررسی پرونده شرکت هرمی فایننشیال در شیراز و به ریاست قاضی سید محمود ساداتی و مستشاری قاضی محسن رجایی‌نیا با حضور کوروش زارعی، نماینده دادستان، متهمان پرونده و وکلای مدافع آنان برگزار شد.

متهمان این پرونده عبارتند از: شهرام حمامی ترقی، امیر بهاری، معین گرگین، آرش آزادی، حمزه قنبری، ستار طاهری، امیرحسین سلیمان حشمتی، کامران قطعی، علی اکبر اصغری شیرازی، قاسم داوران، بابک بادقت، رضا زاهدی، شاهین همتایی و پگاه حمامی ترقی متهمان ردیف یک تا 14 هستند که براساس کیفرخواست متهم به اخلال در نظام اقتصادی و پولی از طریق عضوگیری در گروه به‌منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا و توسعه زنجیره انسانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متهم ردیف 15 این پرونده اردشیر آزادی است که متهم به تحصیل مال از طریق نامشروع با مبلغ 107 هزار و 400 دلار آمریکا است.

براساس کیفرخواست صادر شده این افراد متهم به فعالیت در شرکت هرمی فایننشیال هستند و سبب خروج بیش از هزار میلیارد ریال ارز و ثروت ملی از کشور شدند. اساس تجارت این شرکت باینری (شبکه گیلاسی) بوده و امکان برداشت، خرید و فروش سرمایه نبوده است.

همچنین در متن کیفرخواست آمده است که برای افرادی که در این شرکت فعال بودند و در این دادگاه به‌عنوان متهم حضور دارند، در دبی و گرجستان کلاس‌های توجیهی و آموزشی برگزار شده است.

در ادامه جلسات قبل ابتدا قاضی ساداتی مختصر توضیحی درباره این پرونده مطرح کرد و سپس حمزه قنبری به جایگاه احضار شد و دفاعیات خود را کامل کرد. وی که کارمند بانک صادرات بوده و براساس شواهد موجود در پرونده نقش واسطه در نقل و انتقال پول به برخی از صرافی‌ها داشته است.

همچنین در ادامه دفاعیات وی مشخص شد که پولی که به بانک صادرات واریز می‌شده، به حساب شرکت فایننشیال نبوده است بلکه متلعق به شخص حقیقی بوده است. در این زمان قاضی ساداتی اظهار داشت: شرکت هیچ حسابی در ایران و بانک‌های ایرانی ندارد و غیرمجاز است.

وی با بیان اینکه این شرکت با کلاهبرداری ارز کشور را خارج کرده است، گفت: حساب‌های بانک صادرات متعلق به شخص بوده نه شرکت.

معین گرگین دیگر متهم این پرونده دارای مدرک فوق لیسانس بانکداری و کارمند بانک ملت است. وی متهم به اخلال در نظام اقتصادی و پولی از طریق عضوگیری در گروه به‌منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا و توسعه زنجیره انسانی بوده است.

این متهم در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر چگونگی آشنایی‌اش با شرکت و سرمایه‌گذاری در آن گفت: پس از تولد دوقلوهایم همسرم سرکار نرفت و هزینه‌های ما دو برابر و درآمدمان نصف شد بنابراین تصمیم به سرمایه‌گذاری خارج از بانک کردم. یکی از دوستانم که در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کرد این موضوع را به من پیشنهاد داد.

وی با بیان اینکه 4 اکانت داشته است، افزود: 114 میلیون تومان به 2 شماره حساب که هیچ شناختی از آنها نداشتم، واریز کردم.

قاضی ساداتی در این لحظه خطاب به متهم اعلام کرد که شما کارمند بانک هستید و چندین سال سابقه دارید، چگونه به حساب فردی که نمی‌شناختید پول واریز کردید؟

وی افزود: شما به حساب 2 نفر که هیچ شناختی نداشتید، پول واریز کردید که نشان از عدم صحت این گردش مالی می‌دهد. اگر گردش مالی صحیح بود نباید دوست شما شماره افراد ناشناس را به شما می‌داد.

قاضی ساداتی اعلام کرد: شرکت هیچ رابطه پولی و بانکی مستقیم با ایران و بانک‌های ایرانی نداشته و پرداخت و واریز سود از طریق افراد واسطه صورت می‌گرفته است.

متهم نیز با قبول اینکه 15 زیرمجموعه داشته است، گفت: ویژگی این سیستم درون‌زا بودن بود؛ یعنی وقتی یک اکانت باز می‌کردی از همان اکانت زیرمجموعه و سود به فرد اول داده می‌شد.

براساس آنچه که در دادگاه مطرح شد، این متهم 2 بار به دبی سفر داشته که بنا به گفته خودش یک بار آن تفریحی و همراه با خانواده بوده است. وی همچنین در یکی از سفرهایش به دبی با محمد همتایی‌پور دیدار داشته است که براساس اظهارات سایر متهمین به نظر می‌رسد نقش مهم و اصلی در این پرونده داشته است.

این متهم همچنین اعلام کرد که در طی 4 ماه فعالیت 100 تا 200 میلیون تومان پورسانت گرفته است.

امیر بهاری خوب دیگر متهم این پرونده که دارای دکترای حرفه‌ای است که پس از معین گرگین به جایگاه احضار شد. وی در اظهاراتش اعلام کرد که در زمان دانشجویی با کاووسی، یکی از شاخه‌های اصلی شرکت، آشنا بوده است و از طریق وی با محمد همتایی‌پور آشنا شده است.

این متهم بیان کرد که 3 اکانت داشته و در مجموع 30 هزار دلار واریز کرده است. همچنین وی از معرفی پدر، مادر و همسرش به شرکت سخن گفت.

وی نیز مانند معین گرگین اعلام کرد که در دبی محمد همتایی‌پور را دیده ‌و به دلیل کارش که صادرات و واردات تجهیزات پزشکی بوده، زیاد به خارج از کشور سفر می‌کرده است.

متهم نقش خود را در این پرونده تنها سرمایه‌گذاری معرفی کرده و منکر برخی از ارتباطاتش بود که در پایان دفاعیات این متهم قاضی برخی از اظهارات و پیامک‌های وی را قرائت کرد که برخی از گفته‌های متهم را نقض می‌کرد.

ستار طاهری، دیگر متهم این پرونده بود که برخلاف دیگر متهمان اقرار کرد حتی هزار تومان از شرکت سود نگرفته و مالباخته است. وی که مهندسی عمران خوانده درباره نحوه آشنایی‌اش با این شرکت چنین توضیح داد: قصد داشتم که نیروگاه خورشیدی در منطقه گله‌دار استان فارس راه‌اندازی کنم که نیاز به گردش مالی بالا داشت به همین دلیل از اقوام و خویشان در خواست کردم که کارهای بانکی خودشان را از طریق حساب من انجام دهند.

وی گفت: دلیل گردش حساب بالای من نیز همین مسئله است پس از آن در سفری که به دبی داشتم از طریق دوستی با ماجرای شرکت آشنا شدم و برای پرس و جوی بیشتر به دفتر شرکت در دبی رفتم اما با توضیحات آنجا قانع نشدم و برگشتم.

بنا به اظهارات این متهم پس از بازگشت وی به ایران و گذشت چندین ماه با آمدن محمد همتایی‌پور و قرار گرفتن در جمع خانوادگی متهم افراد را تشویق به سرمایه‌گذاری در شرکت می‌کند.

براساس آنچه ستار طاهری در دادگاه مطرح کرد، در مجموع 420 میلیون تومان برای سرمایه‌گذاری به همتایی‌پور داده می‌شود اما با گذشت 5 ماه حتی یک هزار تومانی نیز به عنوان سود پرداخت نمی‌شود.

وی در جواب سوال قاضی که چرا زودتر اقدام به شکایت نکرده است، گفت: 3 ماه منتظر بودیم بعد از آن پیگیر شدم اما اصلا فکر نمی‌کردم که ماجرا به این شکل پیش برود.

متهم اقرار کرد که شرکت اعتبار را به عنوان سود و در قالب ارز دیجیتالی لحاظ می‌کرد اما پرداختی نداشته است.

جلسه ششم این دادگاه به روز سه‌شنبه موکول شد و تاکنون 13 متهم این پرونده دفاعیات خود را در دادگاه ارائه کرده‌اند.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: دادگاه شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۷۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم سریال شناسایی جاسوسان روسیه و چین در انگلیس

 

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، این دو نفر به نام‌های دیلان ارل ۲۰ ساله و جیک ریوز ۲۲ ساله متهم هستند که در عملیات آتش‌سوزی یک انبار تجاری مرتبط با اوکراین در شرق لندن مشارکت داشته‌اند.

ارل و رویز نخستین کسانی هستند که در چارچوب قانون جدید امنیت ملی انگلیس مصوب سال ۲۰۲۳ متهم شده‌اند. بر اساس گزارش‌ها، ۳ نفر از سایر کسانی که با این پرونده مرتبط هستند، به اتهام‌های دیگری دستگیر شده‌اند.

منابع خبری انگلیس می‌گویند که انبار تجاری مرتبط با اوکراین ماه مارس گذشته آتش گرفت و از آن زمان، تحقیقات درباره این پرونده به دایره مبارزه با تروریسم پلیس انگلیس واگذار شد.

دادستان انگلیس ارل را به همکاری با گروه شبه نظامی واگنر، شناسایی و استخدام افراد برای همکاری با سرویس جاسوسی روسیه متهم کرده است. گفته می‌شود که او در عملیات آتش‌سوزی انبار اوکراینی نقش محوری داشته است.

دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفت: در حالی که ما باید اجازه دهیم تا این پرونده روند قضایی خود را طی کند، اما من عمیقاً نگران ادعای مشارکت اتباع انگلیسی در عملیات مجرمانه به نفع دولت روسیه هستم.

وی افزود: ما از تمام وزن سیستم کیفری استفاده خواهیم کرد تا هر کسی را که در جرایم مرتبط با دخالت خارجی مجرم شناخته می‌شود، پاسخگو کنیم.

همچنین جیمز کلورلی، وزیر کشور انگلیس با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اقدامات خارجی خصمانه هرگز در خاک بریتانیا قابل تحمل نخواهد بود. اگر امنیت بریتانیا را تهدید کنید، با عدالت روبرو خواهید شد.

این تحول درحالی صورت می‌گیرد که دادستانی انگلیس دوشنبه گذشته نیز ۲ شهروند دیگر این کشور را به بهانه افشای اسرار محرمانه به چین متهم کرد. این ۲ نفر هم ماه مارس گذشته به ظن جاسوسی برای دولت پکن دستگیر شدند و قرار است محاکمه شوند.

دیگر خبرها

  • تداوم سریال شناسایی جاسوسان روسیه و چین در انگلیس
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد
  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی
  • جذب نزدیک به ۴۰ قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی
  • کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار
  • کشف ۷۳ سکه عتیقه در ایستگاه راه آهن اندیمشک
  • در دومین جلسه دادگاه «تتلو» چه گذشت؟ + عکس
  • توضیحات قاضی از دادگاه منافقین/ تشریح اتهامات از سوی وکیل
  • ردپای خانم بازیگر در پرونده تتلو
  • آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند