Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@23:54:29 GMT

رویکردی جدید برای درمان مردان نابارور

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۲۴۰۱

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد انتخاب اسپرم با روش زتا می‌تواند یک رویکرد جدید برای درمان مردان نابارور با سابقه شکست در روش‌های کمک باروری باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از روش‌های درمان ناباروری که در زوج‌های نابارور با نقص باوری شدید در مردان انجام می‌شود، تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود پیشرفت موفقیت‌آمیز این روش، هنوز درصدی از زوجین با شکست در لقاح مواجه می‌شوند که عمدتاً به علت فعال نشدن تخمک است.

مطالعات متعددی فسفولیپاز C اسپرم را به‌عنوان القاکننده اصلی فعالیت تخمک معرفی کرده‌اند، بر همین اساس می‌توان از این عامل به‌عنوان نشانگر پیش‌بینی نتایج تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم استفاده کرد. (بر اساس تعریف ویکی‌پدیا، فسفولیپاز آنزیمی از گروه لیپازها است که فسفولیپیدها را به اسیدهای چرب و ترکیبات چربی دوست دیگر تجزیه می‌کند.)

از سوی دیگر، پژوهشگران روی روش‌های جدید انتخاب اسپرم بر اساس ویژگی‌های سلولی اسپرم‌ها، مانند سطح بار الکتریکی (پتانسیل زتا) برای جداسازی زیرمجموعه‌ای از جمعیت طبیعی آنان با کروماتین سالم تمرکز کرده‌اند.

بنا بر اعلام پژوهشگاه رویان، دکتر نصر اصفهانی، سیما خاک‌پور، الهام صادقی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، با هدف مقایسه فسفولیپاز C بین دو روش جداسازی اسپرم، پتانسیل زتا و روش معمول سانتریفیوژ گرادیان چگالی، تحقیقی را طراحی کردند تا مشخص شود استفاده از کدام روش در جداسازی اسپرم برای استفاده در مراکز درمانی مناسب‌تر است.

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی Andrologia به چاپ رسیده است، نشان داد: تعداد اسپرم‌های فسفولیپاز C مثبت در روش زتا به طور معنی‌داری کم است، اما شدت بیان آن در اسپرم‌ها به طور معنی‌داری بیشتر از روش معمول است. بنابراین، ترکیب روش معمول انتخاب اسپرم با روش زتا ممکن است امکان انتخاب جمعیتی از اسپرم‌ها را فراهم کند که علاوه بر زیاد بودن تعداد اسپرم‌های فسفولیپاز C مثبت، حاوی مقادیر زیادی از این آنزیم و کروماتین سالم نیز باشند.

این روش انتخاب اسپرم می‌تواند یک رویکرد جدید برای درمان مردان نابارور با سابقه شکست در روش‌های کمک باروری باشد.

انتهای پیام

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند

طبق آمار ثبت احوال کشور از تعداد فوتی‌های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، مردان بیشتر از زنان فوت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا؛ در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵.۶ درصد و زنان ۴۴.۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل (۱۴۰۱) برابر ۵۶.۶ درصد برای مردان و ۴۳.۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمار‌های ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد  ۴۱۸هزار و ۷۴۱  رویداد فوت ثبت شده، ۵.۶درصد افزایش داشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • فریم هایی از مردان معدن
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است