Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تابستان که از راه می‌رسد، خانواده‌ها به هر دری می‌زنند که چند روزی هم شده خانه و شهر خود را رها کرده و به دامان طبیعت سری بزنند یا راهی شهر و دیار خود شوند و با اقوام دیداری تازه کنند یا به سفری تفریحی و گردشگری بروند و از زیبایی‌ها و اماکن تاریخی شهر‌های مختلف داخل یا خارج از کشور دیدن کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان، دانش‌آموزان، معلمان و گروه‌های خاصی از جامعه جزو گروه‌هایی هستند که تقریبا تابستان را بدون دغدغه کاری سپری می‌کنند و فرصت خوبی دارند تا فارغ از کار و مسؤولیت به خود و خانواده بپردازند. کارمندان و افراد شاغل هم می‌توانند زمان مغتنمی را مرخصی بگیرند تا آن‌ها را در این سفر همراهی کنند؛ بنابراین این فرصت چند ماهه را باید قدر دانست و بدون برنامه‌ریزی آن را سپری نکرد. برنامه‌ریزی خانواده‌هایی که فرزندان کوچکی دارند یا پدربزرگ و مادربزرگ هم با آن‌ها زندگی می‌کنند، به‌طور قطع با خانواده‌های دیگر متفاوت است و باید ملاحظاتی را مدنظر قرار دهند.

تعطیلات با کودکان

این روز‌ها که روزگار کودک‌سالاری است و پدر و مادر نسبت به نسل گذشته توجه بیشتری به فرزندانشان می‌کنند، برنامه‌ریزی برای هر کاری به‌ویژه تعطیلات تابستان هم حول محور کودکان می‌گذرد و والدین وقتی می‌خواهند تصمیمی برای گذران این روز‌ها بگیرند، حتما فرزندان‌شان را هم لحاظ می‌کنند. تعطیلات و فراغت کودکان از درس و مدرسه فرصت طلایی را ایجاد می‌کند که شما می‌توانید از آن برای آموزش مهارت‌های لازم به آن‌ها استفاده کنید. تابستان‌ها مجالی را برای کودکان و جوانان ایجاد می‌کند تا علاوه بر برنامه‌های سفر به کشف استعداد‌ها و توانمندی‌های خود در حوزه‌های مختلف بپردازند.

شما به عنوان والد سعی کنید فعالیت‌هایی را که فرزندان‌تان به آن‌ها علاقه‌مند هستند، پیدا کرده و در راستای تقویت آن‌ها برآیید. در برنامه‌ریزی برای تعطیلات آن‌ها از خودشان هم کمک بگیرید و نظرشان را جویا شوید. برخی فعالیت‌ها که مورد علاقه آنهاست ممکن است به صورتی باشد که شما هم بتوانید با آن‌ها بازی کنید و با آن‌ها مشارکت داشته باشید.

کتاب خواندن: مدرسه و فعالیت‌های روزمره در طول سال شاید فرصت کافی برای کتاب خواندن در کودکان باقی نگذارد، اما تعطیلات تابستان زمان مناسبی است تا کودکان‌تان را با کتاب و کتابخوانی آشتی دهید و حتی خودتان هم پابه‌پای آن‌ها کتاب بخوانید؛ به ویژه این روز‌ها که گوشی‌های هوشمند جای کتاب را گرفته است. با آن‌ها به کتابخانه بروید و فرزندانتان را با انواع کتاب آشنا کنید. کتاب خلاقیت کودکان را برمی‌انگیزند تا ماجراجویی کنند. شما هم در کتاب خواندن آن‌ها را همراهی کنید تا با مشاهده شما، انگیزه بیشتری برای این کار پیدا کنند.

جست‌وجو در اینترنت: درست است که گستردگی گوشی‌های هوشمند و اینترنت، زمان زیادی از کودکان می‌گیرد، اما نمی‌توان این فناوری را به عنوان نیاز روز دنیا انکار کرد. می‌توانید با کمک کودکانتان در اینترنت جست‌وجو کرده و مقصد مناسبی را برای مسافرت در این تعطیلات انتخاب کنید. به این ترتیب، هم کودکانتان سرگرم می‌شوند و هم اطلاعات زیادی درباره گردشگری به‌دست می‌آورند و هم در برنامه‌ریزی برای سفر به شما کمک می‌کنند.

با کودک همبازی شوید: دنیای امروز آنقدر با سرعت پیش می‌رود که همه ما باید به‌ناچار قدم‌هایمان را تندتر برداریم تا از آن عقب نیفتیم.

مشغول بودن‌های مداوم زمان زیادی از شما می‌گیرد و باعث می‌شود زمان کمتری را به فرزندان‌تان اختصاص دهید.
تعطیلات تابستان مناسب‌ترین فرصتی است که می‌توانید زمانی را به کودکانتان اختصاص دهید و در بازی‌هایشان شریک شوید، تلویزیون تماشا کنید و بازی رایانه‌ای انجام دهید. بگذارید کودکتان کمی از اینترنت و گوشی فاصله بگیرد و آن‌ها را تشویق کنید تا فوتبال، والیبال، بسکتبال و دوچرخه‌سواری کند و خودتان هم آن‌ها را همراهی کرده تا احساس تنهایی نکند. همین کار، فضای شاد و لذت‌بخشی را برای خانواد‌ها فراهم می‌آورد.

بگذارید سفر را تجربه کنند: سفر همان‌قدر که برای شما جذاب است، کودکان هم آن را دوست دارند و می‌خواهند کنار شما آن را تجربه کنند. سفر به نقاط مختلف در کنار شما به‌طور قطع، تجربه متفاوتی برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد. درست است که سفر با کودکان به‌ویژه کودکان زیر پنج سال دشوار است، اما با فراهم‌کردن مقدمات آن و همراه داشتن تجهیزات و وسایل مورد نیاز کودک می‌توان این دشواری را شیرین‌تر کرد. البته حواستان باشد که در طول سفر همپای کودکتان شوید؛ آن‌ها کوچکند و ضعیف و به‌طور قطع زودتر از شما خسته می‌شوند و نیاز به استراحت بیشتری دارند.

ورزش کنند: ورزش و هر نوع فعالیت بدنی یکی از ملزومات در دوران کودکی است و شاید تعطیلات تابستانی بهترین فرصت باشد تا آن‌ها را با ورزش آشتی دهید. این فرصت شاید برای شما هم که در طول سال و با توجه به کار و مشغله روزمره زمان کافی برای ورزش ندارید، بسیار مناسب است و حتی می‌تواند انگیزه دوچندانی در فرزندانتان ایجاد کند تا با مشاهده ورزش کردن شما، آن‌ها هم در این فعالیت‌ها حضور پیدا کنند.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

اوقات خوش با خانواده

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری

استفاده از گیمیفیکیشن در طراحی و برنامه‌ریزی شهرهای امروزی بسیار رایج است و حتی می‌توان پیش از اجرای طرح‌ها در دنیای واقعی، آن را در بازی‌های ویدئویی مورد آزمایش قرار داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گیمیفیکیشن شامل استفاده از عناصر بازی و اصول طراحی برای ایجاد تجربیات جذاب و انگیزشی برای اهداف مختلف است و در برنامه‌ریزی شهری می‌تواند ابزاری قدرتمند برای افزایش مشارکت عمومی، آگاهی و بازخورد در مورد پروژه‌ها و موضوعات مختلف باشد.

امروزه در بسیاری از شهرهای جهان برای توسعه پروژه‌های شهرسازی از بازی‌های کامپیوتری محبوبی هم‌چون فورتنایت (Fortnite)، ماین‌کرافت (Minecraft) و ردپای شهر (UrbanFootprint) استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد شبیه‌سازهای رایانه‌ای با تکیه بر شهود و کاربرد گسترده، ابزار جدید و مهمی در برنامه‌ریزی شهری هستند که از این طریق شهروندان را به مشارکت دعوت می‌کنند و پروژه‌های برنامه‌ریزی‌شده را سرگرم‌کننده می‌سازند. کاربرد بازی‌های شبیه‌سازی شهری در زندگی واقعی نشان می‌دهد که برنامه‌ریزان شهری درنهایت همیشه به ورودی‌هایی نیاز دارند که شهر به آن‌ها تعلق دارد و این ورودی‌ها شهروندان هستند.

بازی برنامه‌ریزی شهری

بازی‌های ویدئویی شبیه‌سازی شهر با توجه به دشواری ایجاد تعادل در سیستم‌های پیچیده، چندین دهه است که بازتابی از نحوه درک شهرها بوده و به‌تدریج به تغییر برنامه‌ریزی‌های استراتژیک، مدیریت منابع یا معیارهای ارزیابی ابتکارات مختلف برای شهرهای فیزیکی و مجازی منجر شده است. ساخت‌وساز شهرها نیز در طول تاریخ به‌تدریج پیچیده‌تر شد، تا جایی که تبدیل به یک شبکه متراکم از تعاملات شده است.

بیشتر شبیه‌سازها هنوز روی جاده‌ها و بزرگراه‌ها تمرکز می‌کنند، با این حال به‌تدریج نگرانی‌های دیگری در میان شهروندان شروع به ظهور کرد که در نهایت به بازی‌های ویدئویی منتقل شد و مطابق آن‌ها مردم سراسر جهان خواستار تغییر شیوه‌های جابه‌جایی، انرژی و فعالیت‌های محلی، همچنین مدیریت کارآمد زباله (ترجیحاً دور از مناطق مسکونی) و شهرداران به استفاده از فناوری برای مدیریت شهرها ملزم شدند.

تقاضای شهروندان برای خدمات بهداشتی، آموزشی، نظافت و مواردی از این قبیل نیز یک امر ثابت در برنامه‌ریزی شهری است، بنابراین خیلی زود بازی‌های ویدئویی ظهور کردند که شهروندان در آن‌ها میزان رضایت یا نارضایتی خود را از مدیریت نشان می‌دادند.

بازی‌های شهرسازی به‌تدریج ابعاد و شاخص‌هایی را اضافه کردند که شامل محیط زیست، حاکمیت، اقتصاد، انسجام اجتماعی، سرمایه انسانی، گسترش بین‌المللی، فناوری و مواردی از این قبیل بود و سیستم‌های مدیریت شورای شهر با نمونه‌های بازی، دیجیتالی شد.

بازی‌های ویدئویی امروزی به پیچیدگی پانل‌های مدیریت شهری هستند و سطح دشواری آن به میزان قابل‌توجهی افزایش داشته است. سطح پیچیدگی این بازی‌ها به‌حدی بالا رفته است که با دوقلوهای دیجیتالی شهرهای واقعی رقابت می‌کنند. پیچیدگی و تراکم روابط اکوسیستمیک شهرها در این بازی‌ها افزایش داشته و تغییر هر یک از متغیرها، برای مثال بهبود حمل‌ونقل، بدون تأثیرگذاری بر دیگر موارد غیرممکن است.

از سوی دیگر بازیکنان این بازی‌ها همانند شوراهای شهر باید با تعداد بی‌پایانی از وظایف چالش‌برانگیز مقابله کنند. یک روش جالب برای مقایسه رابطه بین بازی‌های ویدئویی برنامه‌ریزی شهری و برنامه‌ریزی شهری واقعی به این شرح است که بازیکنان ساعت‌ها تلاش می‌کنند تا شادی شهروندان دیجیتال خود را به حداکثر برسانند و داده‌های بیشتری نسبت به بسیاری از مدیران شهری در چند دهه پیش در دسترس دارند.

طراحی شهرها با ماین‌کرافت

ماین‌کرافت یکی از محبوب‌ترین بازی‌های کامپیوتری در جهان است که بازیکنان را دعوت می‌کند دنیای ساختمان‌ها، دهکده‌ها و دیگر عناصر فضایی خود را بسازند. هر ماه بیش از ۱۱۰ میلیون نفر ماین‌کرافت بازی می‌کنند، اما می‌توان از آن برای برنامه‌ریزی شهری نیز استفاده کرد.

یک مدیر پروژه سوئدی در سال ۲۰۱۳ به اجرای تعدادی از پروژه‌های برنامه‌ریزی شهری با استفاده از ماین‌کرافت پرداخت. این اقدام منحصربه‌فرد شامل کارگاه‌های مشارکتی انجام گرفت که طی آن ساکنان تشویق می‌شدند به همراه کارشناسان از این بازی کامپیوتری استفاده و فضاهای عمومی را طراحی و بازطراحی کنند. این قبیل پروژه‌های محله‌ای سازمان‌دهندگان را قادر می‌سازد بافت شهری محیط خود را تغییر دهند.

امروزه نیز کارگاه‌های بسیاری در این زمینه برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان در این کارگاه همیشه اعضای جامعه محلی هستند. در اصل از افرادی برای شرکت در این کارگاه‌ها دعوت می‌شود که ساکن محیط‌های اطراف فضاهای عمومی شهرها و کارشناسان واقعی موقعیت‌های محلی هستند. در این کارگاه‌ها همچنین از همه ذی‌نفعان پروژه، معماران، شهرسازان یا برنامه‌ریزان شهری به‌عنوان شرکت‌کنندگان کلیدی دعوت می‌شود تا بتوانند در طول کارگاه به صحبت‌های شرکت‌کنندگان گوش دهند و جهت پروژه‌های شهری را تعیین کنند.

استفاده از ماین‌کرافت دو دلیل دارد، اول این‌که برای نسل‌های جوان‌تر که می‌توانند از طریق بازی در موضوعات شهری و فرآیندهای مشارکتی قرار گیرند، بسیار جذاب است. دلیل دوم این‌که این بازی یک ابزار بسیار آسان برای استفاده محسوب می‌شود. مخاطبان ماین‌کرافت از هر رده سنی و فرهنگی هستند و در عرض ۲۰ دقیقه می‌توان آن را به افراد بی‌سواد نیز آموزش داد.

این کارگاه‌ها به جوانان می‌پردازد، اما از همه گروه‌های سنی دیگر نیز دعوت می‌کند و قصد دارد شکاف‌های دیجیتالی و نسلی را پر کند. این واقعیت که کودکان اغلب به شرکت‌کنندگان بزرگ‌تر یاد می‌دهند که چگونه از ماین‌کرافت استفاده کنند، به پویایی‌های جالبی منجر می‌شود.

با این حال از آنجا که ماین‌کرافت برای معماران و برنامه‌ریزان شهری در نظر گرفته نشده است، جزئیات کافی برای برنامه‌ریزی ایجاد ساختمان‌ها یا محله‌ها را ارائه نمی‌دهد. بنابراین زمانی که پروژه‌ای از یک کارگاه طراحی مشارکتی توسط شورای محلی تصویب شد، مسائل فنی به برنامه‌ریزان شهری واگذار می‌شود.

طراحی شهری به کمک بازی Cities:Skylines

Cities:Skylines نمونه دیگری از بازی‌های برنامه‌ریزی شهری است. این بازی کامپیوتری محبوب به دلیل جزئیاتی که دارد، بسیار مورد علاقه برنامه‌ریزان شهری است و حتی توسط شهر استکهلم در برنامه‌ریزی یک منطقه شهری جدیدی مورد استفاده قرار گرفته است. Cities:Skylines در کنار سایر شبیه‌سازهای شهرسازی، یک محیط کم استرس را برای توسعه یک شهر ارائه می‌دهد که کیفیت زندگی را برای شهروندان و حل مشکلات به هنگام بروز مشکلات زیرساختی و اقتصادی فراهم می‌کند. بسیاری از برنامه‌ریزان شهری از این بازی برای نمایش ایده‌های برنامه‌ریزی و آزمایش آن‌ها استفاده می‌کنند.

حضور یک متخصص فضای عمومی در کارگاه‌های برنامه‌ریزی شهری این بازی برای راهنمایی شرکت‌کنندگان بسیار مهم است. این متخصص به‌عنوان مثال راه‌های مختلفی را برای افزایش امنیت و در عین حال طراحی یک فضای عمومی محبوب پیشنهاد می‌کند که شاید پیش آن هرگز تصور نشده بود.

توجه به این نکته ضروری است که بازی‌هایی مانند Cities:Skylines نشان می‌دهد که چه مشکلاتی در برنامه‌ریزی شهری در دنیای واقعی وجود دارد. این امر با نحوه شروع ساخت شهر با اتصال مجموعه‌ای از جاده‌ها، خیابان‌ها و بزرگراه‌ها به ورودی‌های اصلی و بخش‌های از قبل موجود شهر توسط بازیکنان نشان داده می‌شود.

گیمیفیکیشن در شهر هوشمند

شهرهای هوشمند نیز می‌توانند به لطف بازی‌های ویدئویی، پیاده‌سازی مدل‌های دیجیتالی مانند دوقلوهای دیجیتال را قبل از استفاده در شهرهای واقعی مورد آزمایش قرار دهند. گیمیفیکیشن افزوده مهمی به ایده‌آل‌های شهرهای هوشمند محسوب می‌شود و طراحی مشارکتی بخش مهمی از این فرآیند است. با استفاده از بازی‌های رایانه‌ای رایج و آسان برای یادگیری، شهروندان می‌توانند با هزینه و تلاش کم به تغییر محیط شهری خود برای همه افراد درگیر در فرآیند برنامه‌ریزی کمک کنند. نتایج برنامه‌ریزی شهری مشارکتی از طریق گیمیفیکیشن می‌تواند بخشی از طراحی شهر هوشمند باشد و در آینده، این امکان وجود دارد که هر شهروند در یک شهر هوشمند به اپلیکیشنی دسترسی داشته باشد که در آن نه‌تنها می‌تواند اخبار را ببیند و به مسائل شهر خود رأی دهد، بلکه بتواند در برنامه‌ریزی ایده‌ها و ابتکارات نیز مشارکت داشته باشد. گیمیفیکیشن یک راه بسیار مناسب برای درگیر کردن بخش‌های بزرگی از مردم و جمع‌آوری نظرات آن‌هاست.

در واقع طراحی شهری و برنامه‌ریزی فضاهای عمومی با ایجاد اجتماع و زیست‌پذیری برای شهروندان همراه است. عناصر شهر هوشمند می‌توانند به بهبود و افزایش این جنبه‌ها کمک کنند، اما اگر شهروندان از فضاها استفاده نکنند، هوشمندی‌ها بیهوده خواهد بود. بنابراین حمایت و توانمندسازی مشارکت شهروندان از طریق بازی در طراحی شهری می‌تواند راهکار مناسبی باشد، چراکه جوامع در مرکز این فرآیند قرار دارند.

کد خبر 750503

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • تذکر رهبر انقلاب به اهمیت نگاه ملی در کودکان + فیلم
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری
  • برگزاری اجلاسیه شهدای چرام در ۲۷ اردیبهشت