Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملیکا نصیری: افسانه پاکرو، بازیگر و فیلمساز درباره میزان تاثیرگذاری فیلم‌های کودک بر روند رشد و تربیت بچه‌ها گفت: «بدون شک، فیلم‌ کودک قابلیت زیادی برای تاثیرگذاری دارد، البته نه فقط سینما، که در همه‌ بخش‌ها و حوزه‌های مختلف فرهنگی، این تاثیرگذاری وجود دارد و تنها به کودکان هم محدود نمی‌شود، چرا که همه افراد می‌توانند به سهم خود از کارهای فرهنگی، تاثیر بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او ادامه داد: «اما درباره‌ کودکان، این تاثیرگذاری بیشتر است چون در سنین خردسالی ذهن، آماده‌تر است و کودک توانایی بیشتری برای یادگیری دارد، پس می‌توان از طریق فیلم و در قالب سرگرمی به او نکات آموزنده را یاد داد.»

این بازیگر همچنین به اهمیت سینمای کودک و لزوم توجه به آن اشاره کرد و گفت: «سینمای کودک از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا هر تصویری که در کودکی می‌بینیم، بر ضمیر ناخودآگاه، تاثیر می‌گذارد و در ذهن، ماندگار می‌شود. برای مثال چندین سال است که‌ من زیاد فیلم کودک تماشا نکرده‌ام، اما هنوز فیلم‌ها و کارتون‌هایی که در دوران کودکی دیدم را به یاد دارم و آن آثار در ذهنم اثر خودشان را برجای گذاشته‌اند.»

بازیگر فیلم «رویای خیس» درخصوص اهمیت به نمایش کشیدن فرهنگ بومی در فیلم‌های کودک، اظهار داشت: «توجه به فرهنگ بومی در سینما خیلی مهم است. من در هنرستان، گرافیک خواندم و در دانشگاه، نقاشی. در دوران تحصیلم، هر وقت نکته‌ای را در کتاب به شکل بصری تجربه می‌کردم، سرعت یادگیری‌ام به طور قابل توجهی بالا می‌رفت، برای مثال وقتی موزه‌ای را از نزدیک می‌دیدم، برایم تاثیر ژرف‌تری داشت نسبت به زمانی که تاریخ‌ هنر را تنها در کتاب مطالعه می‌کردم.»

او اضافه کرد: «پس اگر فیلم‌های آموزشی که بر مبنای فرهنگ‌ ایرانی ساخته شده را به کودک نشان دهیم، چون فرهنگ را از طریق تصویر می‌بیند و درک می‌کند، تاثیرش به مراتب بیشتر از دیگر ابزارهای آموزشی خواهد بود. ضمن این که ما با به تصویر کشیدن فرهنگ‌ قومیت‌های مختلف در کشور برای کودک امکان آشنایی با رسومی را فراهم می‌آوریم که پیش‌تر درک نکرده بود، چون هر کودکی امکان سفر به نقاط مختلف و آشنایی با فرهنگ‌های متفاوت را ندارد، پس نقش سینما، در این رابطه پررنگ جلوه می‌کند.»

حوزه کودک چالشی جذاب است

پاکرو در خصوص بازیگری در فیلم‌های کودک و علاقه‌اش به این مقوله نیز اظهار داشت: «چند فیلم کودک به من پیشنهاد شده بود که امکان همکاری من با آن‌ها فراهم نشد، اما سینمای کودک همواره برایم جذاب بوده و کارکردن در سینمایی که مختص کودکان است، برایم دلنشین است و فکر می‌کنم حوزه کودک، چالشی جذاب است، چون باید به نجوای بچه‌ها گوش کنی و با آن ها ارتباط برقرار کنی.»

او ادامه داد: «در کار کودک باید کودک را با خود همراه کرد و او را به تماشای فیلم ترغیب کرد و می‌توان با بازیگری در این حوزه‌ سینمایی بر کودک تاثیر گذاشت. این اتفاق برای من جذاب است، چون برای من مهم است که در هرکاری که انجام می‌دهم، بتوانم تاثیرگذار و موثر باشم.»

در کشور ما، سینمای کودک همانند سینمای اکشن است که خیلی جدی تلقی نشده و به‌ آن اهمیتی داده نمی‌شود

این بازیگر در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: «برای ساختن فیلم کودک، باید به بچه‌ها علاقه داشت و با عشق کار کرد و ضمن این علاقه، باید از سواد و تخصص کافی نیز برخوردار بود و این مهم است که کارگردانان آثار کودکانه، شناخت جامعی از کودکان و علاقه‌مندی آن‌ها داشته‌باشند.»

افسانه پاکرو در فیلم محاکمه

او گفت: «در کشور ما، سینمای کودک همانند سینمای اکشن است که خیلی جدی تلقی نشده و به‌ آن اهمیتی داده نمی‌شود. این حوزه‌ سینمایی نیازمند بودجه‌ کافی و سرمایه‌گذاری درست است، برای مثال فیلم کودک نیازمند دکور و طراحی لباس مناسب است و باید برایش هزینه شود، اگر شرایط فراهم شود افراد آگاه می‌توانند زمام کار را به دست بگیرند و با امکاناتی که دارند، اثری فاخر تولید کنند.»

بازیگر فیلم «محاکمه» درباره نقش جشنواره کودک در رونق سینمای کودک یادآور شد: «جشنواره کودک خیلی مفید است و اهمیت زیادی دارد، چراکه در مدت زمانی که این جشنواره  برگزار می‌شود، فیلم‌های متعددی اکران می‌شوند و بچه‌ها به تماشای آن‌ها می‌نشینند. رقابتی هم که این جشنواره ایجاد می‌کند، می‌تواند منجر به ساخته شدن آثاری با کیفیتی بهتر از گذشته شود.»

بی‌توجهی به کودکان در آثار مختلف

پاکرو درخصوص آینده‌ کاری بازیگران کودک که در فیلم‌های این حوزه ایفای نقش می‌کنند، گفت: «من همیشه نسبت به نادیده گرفتن کودکان بازیگر منتقد بودم، چون بچه‌هایی که در آثار مختلف ایفای نقش می‌کنند و به شهرت می‌رسند، خیلی ناگهانی مورد توجه واقع می‌شوند و پس از مدتی از یادها می‌روند و کنار گذاشته می‌شوند. این رنجی است که کودک متحمل آن می‌شوند و دیگران توجهی به این مسئله ندارند.»

من همیشه نسبت به نادیده گرفتن کودکان بازیگر منتقد بودم، چون بچه‌هایی که در آثار مختلف ایفای نقش می‌کنند و به شهرت می‌رسند، خیلی ناگهانی مورد توجه واقع می‌شوند و پس از مدتی از یادها می‌روند و کنار گذاشته می‌شوند

او ادامه داد: «شاید فیلمسازها باید توجه بیشتری به بازیگران کودک داشته باشند و از آن‌ها برای فیلم‌هایشان استفاده کنند و کارگردانان، بازیگران کودک فیلم‌هایشان را به هم معرفی کنند تا بچه‌ها بتوانند دوباره کار کنند.»

این بازیگر همچنین بیان کرد: «زمانی که من فیلم‌های کوتاه اولم را می‌ساختم، محوریت موضوعات ساخته‌هایم، در خصوص کودکان بود و بچه‌های بازیگرش بود. من به واسطه‌ فیلم‌هایم کودکان زیادی را دیدم و با آن‌ها کار کردم و به شناخت نسبی از آن‌ها رسیدم، فکر می‌کنم شاید بهتر باشد برای فیلم‌ها از کودکان با استعداد و کارکرده و یا کسانی که دوره‌های بازیگری را گذرانده‌اند، استفاده شود، این‌گونه، کودکان با استعداد زیادی به سینما معرفی می‌شوند که می‌توانند تا بزرگسالی به کار خود ادامه‌ دهند.»

پاکرو در پایان یادآور شد: «من همیشه درخصوص کودکان و زنان فیلم ساخته‌ام چون باور دارم که این دو گروه قشر آسیب‌پذیر جامعه هستند و باید به آن‌ها توجه شود. همچنین امیدوارم ژانر کودک پرباری داشته باشیم، چون سینمای ما سهم زیادی در جهان دارد و خیلی خوب است که دوباره، فیلم‌های خوب در حوزه‌ کودک ساخته شود.»

۲۵۸۲۴۳

کد خبر 1279792

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازیگران سینما و تلویزیون ایران جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان سینمای کودک باشگاه پرسپولیس ایالات متحده آمریکا ایران و آمریکا باشگاه استقلال خودرو دونالد ترامپ قوه قضاییه مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۱۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پینوکیویی که کارآفرین است

داود زارع در آستانه برگزاری جلسه نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» از ویژگی‌های این نمایشنامه گفت و ابراز تاسف کرد که مسئولان ما از نقش مهم تئاتر در پرورش کودکان و نوجوانان غافل هستند.

نمایشنامه‌ ‌ «پینوکیو» با ترجمه و کارگردانی داود زارع، روز جمعه ۷ اردیبهشت و نیز روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه روخوانی می‌شود. نقش‌خوانان این نمایشنامه‌خوانی گروهی از کودکان هستند که همگی آموزش تئاتر دیده‌اند.

داود زارع که خود متن این نمایشنامه را ترجمه کرده، درباره محتوای این اثر نمایشی به ایسنا گفت: کار ما بر اساس نمایشنامه «پینوکیو» نوشته سو آرنگو اجرا می‌شود. این نمایشنامه‌نویس، متن پینوکیو را از داستان اصلی آن که نوشته کارلو کلودی است، اقتباس کرده. من نمایشنامه سو آرنگو را ترجمه کرده‌ام که به زودی هم منتشر می‌شود و البته در ترجمه آن افزوده‌هایی دارم که با توجه به ویژگی‌های جامعه امروز خودمان به متن اصلی اضافه شده است.

این کارگردان با ابراز تاسف از اینکه در جامعه با معضل دروغگویی و ریاکاری رو به رو هستیم، ادامه داد: این مساله، جامعه امروز ما را تحت تاثیر قرار داده است. به همین دلیل بر موضوع راستگویی و حقیقت‌گویی تاکید کرده‌ایم، حتی اگر گاهی به زیان ما باشد. احترام به بزرگتر، موضوع دیگری است که به آن توجه داریم. در کنار اینها بر تحصیل علم و تلاش برای رسیدن به خواسته‌ها نیز تمرکز داریم چراکه در جامعه امروز، اغلب پدر و مادرها هستند که خواسته‌های کودکان را به سرعت برآورده می‌کنند ولی ما در این نمایش به آنان می‌گوییم که برای تحقق خواسته‌هایشان، خود، باید زحمت بکشند و از راحت‌طلبی دست بردارند.

زارع با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کودکان بخش زیادی از وقت خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند، افزود: بسیار علاقه‌مندم که بچه‌ها را به عالم دوستی برگردانم. به هر حال، این مفاهیم را برای کودکان برجسته کردم. در نهایت، پینوکیوی ما به جایی می‌رسد که کارگاه نجاری پدر ژپتو را حفظ و آن را به یک کارگاه بزرگ عروسک‌سازی تبدیل می‌کند. یعنی به یک کارآفرین تبدیل می‌شود و این نکته مهمی است چون بسیاری از جوانان امروزی، دوست دارند بعد از پایان تحصیل خود، به استخدام جایی دربیایند نه اینکه خود، شغلی ایجاد کنند.

او که در کنار اجرای تئاتر، به عنوان مدرس نیز به آموزش تئاتر برای کودکان و نوجوانان اشتغال دارد، درباره مزایای تمرین تئاتر برای هنرجویان کودک و نوجوان توضیح داد: یکی از کارهای من ساخت نمایش با کودکان و برای کودکان است. بچه‌هایی که در این جلسه نمایشنامه‌خوانی حضور دارند، همه هنرجویان تئاتر هستند و هیچ یک آماتور نیستند. معتقدم حضور بازیگران کودک سبب می‌شود درک مفاهیم نمایش برای تماشاگران کودک، آسان‌تر و پذیرفتنی‌تر باشد و نمایش، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل از سال ۹۶ ترجیح می‌دهم در کارهای کودک و نوجوان، از بازیگران همین گروه‌های سنی بهره بگیرم.

این مربی تئاتر با تاکید بر نقش مهم این هنر بر پرورش کودکان و نوجوانان اضافه کرد: قرار نیست همه بچه‌هایی که آموزش تئاتر می‌بینند، هنرمند شوند اما مهم این است که در هر شغلی، موفق‌تر و خلاق‌تر خواهند بود. ضمن اینکه فکرشان عمیق‌تر می‌شود و قدرت بیشتری برای حل مسائل‌ پیدا می‌کنند.

زارع، یکی دیگر از مشکلات جامعه ما را ضعف در کارهای گروهی دانست و افزود: ما در کارهای انفرادی موفق‌تریم ولی در کارهای گروهی، معمولا دچار ضعف هستیم اما تئاتر، به جبران این ضعف هم کمک می‌کند. از سوی دیگر ما آموزش ندیده‌ایم به عقاید دیگران احترام بگذاریم اما تئاتر کمک می‌کند که نه تنها به عقاید دیگران و حتی عقاید مخالف خود احترام بگذاریم، بلکه به آنها فکر کنیم که شاید درست‌تر از عقیده ما باشند. بنابراین کودکان و نوجوانانی که از چنین توانمندی‌هایی برخوردار می‌شوند، بهتر می‌توانند با هم‌نسلان خود ارتباط برقرار کنند.

او خاطرنشان کرد: تئاتر می‌تواند عمیقا در پرورش نسل بعدی نقش بسیار مهمی ایفا کند ولی متاسفانه این موضوع مهم، در چشم مسئولان ما مغفول مانده است.

زارع با ابراز خوشنودی از استقبال مخاطبان از جلسات نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» افزود: پیش فروش بلیت‌های کار، نشان‌گر استقبال تماشاگران است و به احتمال قوی چند جلسه دیگر هم تمدید خواهیم کرد. ضمن اینکه صحبت‌هایی برای اجرای صحنه‌ای همین نمایشنامه در جریان است.

بازیگران این اجرا (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از: نیلوفر افشاریان‌زاده، محمدصالح بیات، پریماه حسین‌پور، آویتا حیدری، بنیتا حیدری، ملیسا رجایی، محدثه رستمی‌فر، نفس رستمی‌فر، ثنا رنگ‌ساز، آناهیتا زحمتکش، آیلین غریبی، کیان فراهانی، محمدطاها موسوی، نیلیاسادات میری زرندی.

دیگر اعضای گروه اجرایی این نمایشنامه‌خوانی به شرح زیر هستند:

مشاور کارگردان: نرگس اصغری، طراح صحنه: داود زارع، زهرا امینی، طراح لباس: شیما محترمی، طراح گریم: لیلا پریشان، حسین تبریزی، طراح پوستر: امیرحسین شقاقی، انتخاب موسیقی: داود زارع، دستیار کارگردان: زهرا بخشنده، منشی صحنه: حدیثه میرزایی، مدیر صحنه: سوگند زارع لواسانی، رومینا ابراهیم‌زاده، ریحانه زارع، عکاس: اختر تاجیک، مهفام شیخ جعفری، روابط عمومی: گروه (تئاتر کودک ببین) ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی، مجری طرح : آموزشگاه بازیگری و موسسه هنرهای نمایشی توانش.

این جلسه نمایشنامه‌خوانی ساعت ۱۶ روزهای ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه در تالار هنر به نشانی: خیابان مفتح جنوبی، خیابارن ورزنده، جنب دانشکده سینما تئاتر برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه