Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@16:30:24 GMT

برنامه گفتگوی آمریکا و روسیه درباره تسلیحات اتمی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۸۵۵۳

نمایندگان آمریکا و روسیه در روزهای آینده برای گفت‌وگو درباره محدودسازی سلاح‌های هسته‌ای دو کشور در ژنو دیدار خواهند کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، نمایندگان دولت آمریکا چهارشنبه برای بررسی امکان توافق جدید با روسیه برای محدودسازی سلاح‌های هسته‌ای دو کشور در ژنو با مقام‌های این کشور دیدار خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های ارشد آمریکایی با اعلام این خبر به رویترز گفته‌اند توافق جدید میان مسکو و واشنگتن ممکن است در نهایت چین را هم شامل شود.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این گفته مایل به امضای توافقی در زمینه کنترل تسلیحات با روسیه و چین است که تمامی سلاح‌های هسته‌ای را شامل شود. او این مسئله را شخصاً با «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه و «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین مطرح کرده است.

مقام‌های آمریکایی که به شرط عدم افشای نام با رویترز گفت‌وگو می‌کردند ضمن یادآوری اینکه چین عضو هیچ‌کدام از توافقات تسلیحاتی میان آمریکا و روسیه نبوده گفتند مشخص نیست پکن تا چه اندازه برای ورود به این گفت‌وگوها تمایل داشته باشد.

یک مقام گفت: «اگر دیدار خوبی داشته باشیم، روشن‌تر خواهد شد از منظر روس‌ها کار با چینی‌ها به کجا خواهد کشید.»

سرپرستی هیأت مذاکره‌کننده آمریکایی در مذاکرات چهارشنبه را «جان سالیوان»، معاون وزیر خارجه آمریکا به عهده خواهد داشت. در تیم مذاکره آمریکا یک مقام ارشد از شورای امنیت ملی کاخ سفید و نمایندگانی از پنتاگون، رئیس ستاد مشترک ارتش و آژانس امنیت ملی حضور دارند.

سرپرستی هیئت روسیه به عهده «سرگئی لاوروف»، معاون وزیر خارجه روسیه خواهد بود.

آمریکا پیش از این گفته از «پیمان منع موشک‌های میان‌برد» (INF) که مسکو و واشنگتن را به حذف موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد ملزم می‌کند، خارج خواهد شد. مقام‌های آمریکایی روسیه را به ساخت و استقرار سامانه‌هایی در نقض این معاهده متهم کرده‌اند.

معاهده INF در تاریخ ۸ دسامبر ۱۹۸۷ بین آمریکا و روسیه بسته شد و از ۱ ژوئن ۱۹۸۸ اجرایی شد. این معاهده شامل موشک‌های زمینی استقرار یافته و استقرار نیافته میان‌برد (۱۰۰۰ - ۵۰۰۰ کیلومتر) و کوتاه‌بردتر (۱۰۰-۵۰۰ کیلومتر) است.

واشنگتن بارها روسیه را به نقض این معاهده متهم کرده است اما روسیه تکامی اتهامات را رد می‌کند.

یکم فوریه سال جاری میلادی ترامپ تعلیق INF‌ از سوی آمریکا را اعلام کرده و تأکید کرد تا شش ماه به روسیه زمان می‌دهد به طور واقعی و قابل رسیدگی خود را با آن منطبق کند.

یک روز پس از این اقدام آمریکا، روسیه نیز این معاهده را به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد واشنگتن باید تمایل خود برای مذاکره‌ای برابر و بنیادین را نشان دهد.

پیشتر «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با بیان اینکه این نهاد به دنبال مسابقه تسلیحاتی و جنگ سرد تازه‌ای نیست، گفته بود نجات معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) نیازمند اراده سیاسی است.

یک مقام آمریکایی در مصاحبه با رویترز گفته انتظار نمی‌رود گشایشی در خصوص معاهده «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» حاصل شود.

خبرگزاری رویترز نوشته مقام‌های آمریکایی قصدی برای تمدید «معاهده نیواستارت» که دو طرف را ملزم به محدودسازی تسلیحات هسته ای مستقرخود می‌کند، ندارند.

یک مقام آمریکایی صحبت کردن درباره این معاهده که فوریه سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود را «زودهنگام» دانسته و گفته این مشکلی است که باید سال آینده به آن پرداخت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آمریکا و روسیه سلاح های هسته ای توافق جدید سید محمد بطحایی احمد سالک لیگ ملت های والیبال آیت الله یزدی مسجد النبی آیت الله اعرافی عملیات رمضان افزایش قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۸۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین
  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند