Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:19:53 GMT

کودک آزاری از مهم ترین آسیب های اجتماعی البرز

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۲۷۰۹

کودک آزاری از مهم ترین آسیب های اجتماعی البرز

اسدالله حیدری روز سه شنبه در نشست به مناسبت هفته بهزیستی افزود: بخش دیگری از تماس‌های تلفنی با مرکز فوریت‌های اجتماعی استان البرز مربوط به همسرآزاری، سالمند آزاری و معلول آزاری است.

بنا به گفته مدیرکل بهزیستی استان البرز، اکنون با هدف رشد اجتماعی جامعه و کاهش آسیب‌ها در بزرگسالی طرح‌های آموزش اجتماعی در این استان آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در ۱۲۰ مهدکودک استان به ظرفیت ۱۵ هزار کودک با اجرای برنامه‌های آموزشی تلاش می‌شود تا شخصیت اجتماعی کودکان به شیوه‌های مناسب شکل بگیرد.

اکنون نیز ۲۴ مرکز شبه خانواده در استان البرز فعال هستند که ۸۹۷ کودک بد سرپرست و بی سرپرست را زیر چتر حمایتی خود دارند.

مدیرکل بهزیستی البرز گفت: اورژانس اجتماعی در پنج شهرستان استان فعال شده و در حوزه اجتماعی ۱۶ هزار خانواده را زیر پوشش خود قرارداده ایم ضمن آنکه سه مرکز که یک مورد از آنها شبانه روزی است در زمینه ساماندهی کودکان کار و خیابان فعالیت دارند.

حیدری خاطرنشان کرد: بحث مهم کودکان کار و خیابانی با اجرای طرح‌های مختلف ساماندهی مورد توجه قرار گرفته و در این زمنیه ۸۰۱ کودک شناسایی شده که ۷۰ درصد آنان اتباع بیگانه هستند.

مدیرکل بهزیستی استان البرز در ادامه به اقدامات مؤثر این نهاد حمایتی در حوزه معلولان پرداخت و افزود: به همت دولت «تدبیر و امید» شاهد افزایش میزان مستمری افراد مددجو به چهار برابر هستیم.

وی ادامه داد: اکنون ۳۰ هزار نفر مستمری بگیر و تعداد قابل توجهی از خدمات بهزیستی البرز بهره می‌برند که با منابع مالی موجود درصدد ارائه بهترین خدمات به آنان هستیم.

این مسئول در ادامه در خصوص اجرای طرح‌های مناسب سازی برای معلولان استان البرز نیز گفت: البرز از استان‌های پیشرو در این زمینه به شمارمی رود.

حیدری بیان داشت: البرز ۱۰ درصد سالمندان کشور را در خود جای داده و ۵۰ مرکز شبانه روزی به سالمندان و بیماران اعصاب و روان مزمن خدمات ارائه می‌دهند.

تعطیلی ۱۳ مرکز ترک اعتیاد

مدیرکل بهزیستی استان البرز در ادامه به فعالیت ۲ مرکز اقامتی بلند مدت و چهار مرکز کاهش آسیب‌ها در استان اشاره کرد و گفت: افزون بر این مراکز ۲ تیم سیار آسیب شناسی نیز در استان فعال شده است.

حیدری افزود: اکنون ۲ باشگاه «اچ. آی. وی» مثبت در البرز با زیر پوشش قرار دادن ۲۳۰ نفر در حوزه بهداشت در تلاش برای کاهش آسیب‌ها در این بخش هستند.

راه اندازی موبایل سنتر، مرکز غربالگری ماده ۱۶ و تعطیلی ۱۳ مرکز ترک اعتیاد که مجوز فعالیت نداشتند از اقدامات حوزه درمان اعتیاد در استان البرز بوده که این مسئول به آنها اشاره داشت.

وی، پیشگیری را یکی از مؤلفه‌های مهم در ارائه خدمات مطلوب به جامعه هدف بهزیستی دانست و افزود: حوزه پیشگیری در ۲ بخش پیشگیری از آسیب‌ها و معلولیت‌ها با آزمایش‌های ژنتیک و مشاوره فعالیت دارد که برای غربالگری بینایی سال گذشته ۱۱۶ هزار نفر غربالگری شده و هزینه افراد داری مشکل بینایی پرداخت شد.

مدیرکل بهزیستی استان البرز اظهار داشت: سال گذشته وضعیت شنوایی ۳۸ هزار نوزاد بررسی شد و امسال این طرح در ۲۶۷ پایگاه ثایت و سیار استان ادامه می‌یابد.

کسب مقام نخست کشور در کمک به سیل زدگان

حیدری گفت: اداره کل بهزیستی البرز امسال در کمک رسانی به سیل زدگان مقام نخست کشوری را به خود اختصاص داد.

وی با اشاره به اینکه ۹۲ درصد فعالیت‌های بهزیستی استان البرز برون سپاری شده، گفت: ۷۱۰ مرکز توانبخشی، ترک اعتیاد و تشکل‌های غیردولتی با چهار هزار نفر به مددجویان بهزیستی استان خدمات دهی می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان البرز اظهار داشت: از محل صندوق توسعه ملی ۱۷۰ میلیارد ریال برای اشتغال جامعه هدف بهزیستی پیش بینی شده که ۸۵ درصد آن جذب شده است.

حدود ۴۰ هزار مددجو تحت پوشش بهزیستس البرز هستند.

۸۰۲۹/‏‬ ۶۱۵۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی بهزیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۲۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

tags # خدمت سربازی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • ماجرای «خبر خوش» برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد چیست؟