Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- دکتر زهره الهیان گفت: چیزی که مسلم است همپای اهداف انقلاب و نظام در تقویت فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی نتوانسته ایم گام برداریم و در مقوله فرهنگ متاسفانه دچار عقب ماندگی هایی هستیم که بخشی از آن توسط مسئولین و بخشی دیگر توسط مردم قابل جبران و اصلاح می باشد.
به گزارش خبرنگار آریا، زهره الهیان ادامه داد: وضعیت فعلی حجاب و عفاف به دلیل عدم توجه مسئولین در دولت های گذشته و حال به این مسئله، در شان جامعه ی ایرانی-اسلامی نیست و بعضا در این زمینه با هنجارشکنی هایی مواجه هستیم که سلامت روانی و اجتماعی جامعه را به خطر می اندازد و این روند برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب روند مطلوبی به حساب نمی آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین دستگاه های متولی که وظیفه آنها فرهنگ سازی در حوزه پوشش حجاب و عفاف می باشد کار خود را مطابق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به طور صحیح انجام نمی دهند، ضمن اینکه باید توجه داشت که راه کارهای توسعه فرهنگ حجاب و عفاف به عنوان یک مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای دستگاه های مختلف و با هدف فرهنگ سازی و نه صرفا اقدامات سلبی اتخاذ شده است.
دکتر الهیان، ضمن تاکید بر اینکه صداوسیما، وزارت علوم، آموزش و پرورش در زمینه فرهنگ سازی حجاب و عفاف نقش کلیدی دارند، ادامه داد: این دستگاه ها بایستی در جهت ارتقای سطح بینش مردم در مقوله پوشش صحیح اقدامات جدی به عمل آورند، زیرا پوشش صحیح و حفظ حریم ها به سلامت آحاد مردم و جامعه کمک کرده و به خصوص جامعه زنان را از بسیاری از آسیب ها مصون می دارد و قطعا وجود ولنگاری ها در جامعه نوعی هرج و مرج ایجاد می کند و سلامت جامعه را مخصوصا در نسل جوانی که آینده ساز کشور هست به خطر می اندازد. بنابراین صداوسیما بایستی با ساخت برنامه های هنری و داشتن نگاهی ویژه و اولویت دار نسبت به مقوله پوشش و اشاعه فرهنگ پوششِ صحیح گام بردارد، در کنار آن آموزش و پرورش نیز می تواند در جهت اینکه ذهن های کودکان و نوجوانان این مرز و بوم را به سمت فرهنگ حجاب و عفاف و پوشش صحیح جهت دهد بایستی برنامه های متنوعی برای توسعه این مسئله در بین آنان داشته باشد.
زهره الهیان، با بیان اینکه مسئولین در قبال فضای مجازی باید نگاه جدی داشته باشند افزود: نهادهای مردمی، NGO ها و تشکل های مردمی هم چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی می توانند در راستای فرهنگ حجاب و عفاف از این بستر استفاده ی مناسب کنند، زیرا دست هایی در این زمینه در کار هستند که بصورت سازمان دهی شده و برنامه ریزی شده با هدایت عوامل خارج از کشور تلاش می کنند فرهنگ ولنگاری و بی بندوباری را در کشور اشاعه داده و شبکه های گسترش فساد در فضای مجازی نمونه هایی دارند که قابل مشاهده هستند، بنابراین فضای مجازی باید به عنوان ویترن فرهنگ کشور مشحون باشد از نمونه هایی که در جهت توسعه ی فرهنگ سازی حجاب و عفاف مناسب تلاش می کند. بنابراین نباید از این ظرفیت بالفعل غافل بود.
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی، در مورد راهکار های پیش رو برای فرهنگ سازی حجاب و عفاف مناسب در جامعه افزود: بهترین راهکار این است که مشارکت مردم در این زمینه تقویت شود و گروه های خودجوش، NGO ها، تشکل های مردمی و سازمان های غیر دولتی، داوطلبانه در این حوزه وارد شوند، اگر چه وظیفه دولت نیز این است که از این گروه ها و تشکل ها حمایت های لازم را به عمل بیاورد و در این مسیر سایر دستگاه های دولتی در حرکت این گروه ها سنگ اندازی ننمایند. پس همه اقشار و گروه های دولتی و غیر دولتی باید به میدان آمده و در جهت توسعه ی پوشش فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی گام بردارند تا هویت ایرانی-اسلامی در جامعه تقویت شده و مظاهر فرهنگ ناب اسلام در جامعه گسترش پیدا کند.

 

گفتگو: مهدی برازنده

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زهره الهیان حجاب ایرانی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند

رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر که صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاورد‌های دانشگاه‌ها و پیشرفت‌های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می‌توانند و باید تقویت کننده فضای گفتگو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفتگو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می‌توانند هم فضای گفتگو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می‌توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه‌ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه‌ای ضعف داریم.

جعفرپور در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

وی تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل‌های احتمالی مسئله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بار‌ها تاکید شده است.

*** انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم در ادامه به انتظارات مقام معظم رهبری از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند. البته تولید علم روند خوبی طی شده است ولی در بهش‌های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

وی یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش‌های دانشجویی دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می‌کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم، البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده‌مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • راهپیمایی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب در بوشهر برگزار می‌شود
  • ارزیابی نامحسوس وضعیت حجاب در ادارات و مراکز آموزشی کردستان
  • اعلام جزئیات جدید از لایحه حجاب و عفاف | اصرار بر بی‌حجابی برخورد قضایی دارد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • مد خوب، مد بد!
  • مراحل برخورد با افراد بی‌حجاب بر اساس لایحه عفاف و حجاب