Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر‌کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: احیای طب سنتی، گامی اساسی در دست‌یابی به دانش مستحکم و تامین حداکثری سلامت برای آحاد مردم و بهره‌گیری‌های رو به افزایش و پر ثمر از اعتماد به نفس ملی برخاسته از این حرکت خواهد بود. ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷ اجتماعی طب سنتی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر محمدرضا شمس اردکانی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن سالروز تصویب "سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و روز طب ایرانی" اظهار کرد: ریشه‌های مکتب غنی طب سنتی ایران به هزاره‌های قبل ‌می‌رسد، تا آنجا که مورخان غربی پزشکی اذعان دارند که این مکتب قبل از طب یونانی وجود داشته است و ایرانیان اصول آن چیزی را که طب یونانی نامیده شده، به یونانیان تعلیم داد‌ه‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر کامل بودن و پویایی مکتب طب سنتی ایران تاکید کرد و افزود: این میراث عظیم طبی که به‌لحاظ نوع نگرش توحیدی، اعتقاد به انتظام ویژه آفرینش و رابطه جسم و جان و قوای نهفته در آدمیان، تقدم پیشگیری بر درمان و تاکید بر اصلاح شیوه زندگی، نکات قابل تاسی فراوانی دارد، جهان را به‌عنوان نظام احسن و آفریده خالق عظیم و حکیم ‌می‌نگرد و پزشک را از بابت تسلط و احاطه او به علوم مختلف و درک صحیح او از جهان هستی، حکیم می‌نامد.

مشاور وزیر بهداشت با استناد به واقعیت‌های مستند تاریخی، مللی همچون ایرانیان، سومریان، مصریان، هندیان و چینیان را پیشگامان عرصه علم در دوران‌های گذشته و از پایه‌گذاران دانش پزشکی دانست و تاکید کرد: در این میان، سهم ایران در شکل‌‌گیری تمدن اسلامی و رشد و بالندگی دانش پزشکی ‌به‌خصوص پس از ظهور اسلام و ورود آن به ایران، استثنایی و بی‌نظیر بوده و جهان غرب ‌نه‌تنها در قرون پیشین بلکه حتی در دوران رنسانس نیز عمیقا بدان وام‌دار است.

وی به حدود هشت قرن مرجعیت اندیشه‌ها و تجربیات ستارگان پرفروغ و دانشمندان بزرگ و نامور طب سنتی ایران در دانشگاه‌های پزشکی غرب و شرق جهان و ترجمه و تدریس آثار دانشمندان ایرانی در اروپا برای مدتی متجاوز از پنج قرن اشاره کرد و ادامه داد: بدین ترتیب واضح است که مکتب طب سنتی ایران، به‌عنوان میراث گرانقدر به‌جای مانده از تلاش حکیمانه، تحقیقات عالمانه و تجارب ارزشمند هزاران دانشمند و حکیم دوران‌های گذشته، برای دنیای امروز و فردا نیز راهکارهای عملی ارائه داده است.

مدیر‌کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، آشفتگی‌های سیاسی ناشی از حملات اقوام مهاجم در طول قرون و اعصار گذشته و جنگ‌های فرساینده و درگیری‌های حکام در همه شئون کشور را عامل ایجاد خلل در روند رو به تکامل دانش‌ها، از جمله علم پزشکی دانست و تصریح کرد: هر چند حتی در همین ادوار، درخشش و ظهور نوابغ بزرگ و نوآوری را که به‌گونه‌ای ادامه‌دهنده حرکت علمی قرون سوم تا پنجم هجری بود‌ه‌اند سراغ داریم اما تقریبا از میانه دوران سلطنت قاجاریه با نفوذ مستقیم قدرت‌های بیگانه و تغییر رویکرد جامعه علمی کشور پس از تاسیس دارالفنون، به اقتباس از دانش غربیان، طب سنتی ما به انزوا رفت تا جایی‌ که چراغ آموزش قانونمند و مبتنی بر اصول و منابع در این حوزه، بسیار کم‌فروغ شد.

وی افزود: آنچه که از اواخر دوره قاجار و به‌طور مشخص، در دوره رژیم گذشته در جهت غرب‌زدگی، خودباختگی و احساس حقارت نسبت به پیشرفت‌های علمی جهان غرب القا می‌شد، عرصه را بر طب سنتی بسیار تنگ کرد اما تحولی که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و بازیابی هویت اسلامی ـ ملی و تلاش علمی و سیاسی در جهت احیای تفکر دینی و اقتدار ملی صورت گرفت، هماهنگ با دیگر عرصه‌ها، زمینه بازشناسی و احیای مجدد طب سنتی ما را با نگاهی عالمانه، منطقی و با آگاهی از پیشرفت‌های دو قرن اخیر در جهان علم و دانش پزشکی بشر فراهم ساخت که تبلور آن یک حرکت جدی و مسئولانه در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بود.

مشاور وزیر بهداشت با گرامیداشت ششمین سال تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی که به استناد قسمت «الف» بند 5- 1 فصل پنجم نقشه جامع علمی کشور، در جلسه 735 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 25/4/1392 به تصویب رسید، تاکید کرد: احیای طب سنتی با جمع‌آوری، طبقه‌بندی، بررسی و ارزیابی این میراث عظیم با متدهای علمی و مطالعات تطبیقی در این زمینه، گامی اساسی در دست‌یابی به دانش مستحکم و تامین حداکثری سلامت برای آحاد مردم و بهره‌گیری‌های رو به افزایش و پر‌ثمر از اعتماد به نفس ملی برخاسته از این حرکت خواهد بود.

طب سنتی|درمان "کبد چرب" خود را به این دانه‌های معجزه‌آسا بسپاریدطب سنتی|چند راهکار بسیار قوی برای خلاص‌شدن از شر "شپش"

انتهای پیام/

R1529/P/S2,24,1302/CT12 واژه های کاربردی مرتبط وزارت بهداشت طب سنتی طب اسلامی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت طب سنتی طب اسلامی وزارت بهداشت طب سنتی طب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه ۶ میلیارد متر مکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد متر مکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان در برنامه صف اول شبکه سراسری خبر وسعت دریاچه ارومیه را در حال حاضر ۲ هزار کیلومتر مربع عنوان و اظهار کرد: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۵۶۰ کیلومتر مربع افزایش یافته و حجم آب دریاچه نیز با ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به ۲.۵ میلیارد متر مکعب رسیده و از لحاظ ارتفاعی نیز تراز آب ۲۰ سانتی‌متر افزایش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود مشکل دریاچه ارومیه را در دو بخش تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما، همچنین مداخلات انسانی از جمله توسعه بخش کشاورزی و افزایش کاشت محصولات پرآب‌بر عنوان کرد و افزود: از سال ۱۳۷۷ شاهد روند نزولی آب دریاچه ارومیه بودیم و در مدت ۲۵ سال اخیر وضعیت دریاچه ارومیه به شکل کنونی درآمده است.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف سخت‌افزاری در دولت‌های مختلف در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: در این مدت در حوزه نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه کوتاهی شده است و ما شاهد افزایش ۱۴۰ هزار هکتاری باغ‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم و این مسئله موجب افزایش روند مصرف آب کشاورزی در این حوضه شده است.

معتمدیان با اشاره به حجم مصرف آب در برخی از محصولات پرآب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، عنوان کرد: مصرف آب باغات سیب و محصولات چغندرقند و یونجه ۵۷ درصد از آب کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه است و این مسئله ضرورت استفاده از محصولات جایگزین از جمله محصولات کم آب بر و تغییر الگوی کشت را در این حوضه افزایش می‌دهد.

وی رویکرد اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و تغییر الگوی کشت عنوان کرده و ادامه داد: علیرغم وجود مشکلات موجود در این مسیر از جمله ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز، با تاکید رئیس جمهور و مخبر رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، در کنار تأمین معیشت مردم الگوی مناسب مدیریت مصرف آب در این حوضه طراحی و اجرا می‌شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه با قدردانی از تلاش دولت‌های گذشته در اجرای پروژه‌های مختلف سخت‌افزاری احیای دریاچه، تصریح کرد: با نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه در این دولت به پایان رسیده و هر سه ماه شاهد افتتاح و بهره‌برداری از یکی از پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه هستیم.

معتمدیان افتتاح تونل انتقال آب از کانی‌سیب را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده و گفت: با عزم جدی دولت و به ویژه وزارت نیرو و پیگیری‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه به دست رئیس جمهور محترم در ۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: در کنار انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از کانی‌سیب، از آذر ماه سال گذشته بر اساس مطالعات و برآوردهای انجام شده، حق‌آبه دریاچه ارومیه از پشت سدهای مهاباد، بوکان، تکاب و چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

معتمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه حدود ۳۰ میلیون متر مکعب از طریق رهاسازی آب، به دریاچه ارومیه آب هدایت می‌شود و این روند تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های اخیر، پیش بینی می‌شود حجم آب دریاچه ارومیه تا ۳ میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده در ستاد دریاچه ارومیه برای هدایت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب حق‌آبه از طریق رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه و همچنین رودخانه‌های فاقد سد بود که خوشبختانه این میزان به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یافته و این نشان از اثرات مدیریتی و کنترل‌های لازم در روند رهاسازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معتمدیان گفت: در حوزه سخت‌افزاری پروژه نیمه تمام خط انتقال بادین‌آباد به طول چهار و نیم کیلومتر در راستای انتقال ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب به پشت سد کانی‌سیب و انتقال از طریق تونل به دریاچه که با تلاش‌های شبانه‌روزی در حال اجراست و پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با قدردانی از حمایت‌های رئیس جمهور از مطالبه ملی احیای دریاچه، گفت: در دولت سیزدهم با حمایت ریاست جمهوری و تعامل و همکاری وزارتخانه‌ها و تمامی دستگاه‌های متولی، روند احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال شده است.

معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حق‌آبه تالاب‌های دریاچه ارومیه در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۵ میلیون مترمکعب تعیین شده بود، افزود: تاکنون ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالاب شد.

وی همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالاب‌ها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.

معتمدیان به استقبال گردشگران نوروزی و مسافران از بهبود شرایط دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و یادآور شد: با همکاری دستگاه‌های مختلف در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی احیای دریاچه ارومیه، اخیراً برنامه باشکوهی در ساحل دریاچه برگزار شد که با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این مسئله علاقه ویژه مردم به دریاچه ارومیه را نشان داد.

وی همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به ۱۴ میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز ۶ میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.

معتمدیان در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم، افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجان‌غربی، طرح ۳ هزار هکتاری کاشت درختان کم آب‌بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می‌تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی‌سازی امور نیز اشاره کرده و یادآور شد: همراهی مردم در اجرای سیاست‌هایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه‌ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی است.

معتمدیان همچنین با اشاره به اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم، افزود: در کنار اجرای طرح کشت جایگزین، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تداوم نهضت گلخانه‌ای نیز در خصوص احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، تصریح کرد: مردم منطقه در کنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از حق‌آبه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاه‌های مربوطه داشته باشند.

کد خبر 751238

دیگر خبرها

  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • اسلامی: با صدور دانش هسته‌ای حصارها را می‌شکنیم
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران