Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بعیدی مفردنیا روز چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل گمرگ اصفهان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی این استان، روان سازی تجارت در کنار عمل به قانون از اولویت‌های این نهاد برشمرد و افزود: از موانع دیگر پیش روی گمرک در توسعه سامانه های مربوط، تعدد سازمان های همجوار است به نحوی که سامانه های گمرکی باید با ۲۵ سازمان مختلف به صورت لحظه ای ارتباط برقرار کنند که عدم بلوغ سامانه‌های هر یک از این سازمان‌ها و یا قطعی و اختلال در آنها، در فرایند سامانه های گمرکی اختلال و قطعی ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: به عنوان مثال گمرک ملزم به اجرای حدود ۴۵ قانون داخلی و ۱۵ کنوانسیون بین المللی است و اکنون در کشور ۲۵ رویه گمرکی وجود دارد و هر کدام فرآیند مخصوص به خود را دارند و بسیاری از آنها منجمله پیله وری، کوله بری، ملوانی در سایر کشورها وجود ندارد.

به گفته وی به طور معمول در بیشتر کشورهای چهان بیش از چهار رویه گمرکی وجود ندارند.

معاون برنامه ریزی و امور بین الملل گمرک جمهوری اسلامی به حرکت رو به جلوی این نهاد که از سال ۱۳۸۹ آغاز شد اشاره و اضافه کرد: در شاخص فرآیندهای صادرات، واردات و ترخیص طبق گزارش های بین المللی گمرک ایران پیشرفت چشمگیری داشته و در بسیاری از موارد به عنوان "نمونه برتر" به گمرکات کشورهای دیگر معرفی می شود.

بعیدی مفردنیا ادامه داد: گمرک با دو الزام یکی اعمال کنترل و دیگری روان سازی تجارت مواجه است که با توجه به نیاز کشور به رونق تولید، در کنار عمل به قانون در اولویت گمرک است.

وی تصریح کرد: ساده ترین تعریف از گمرک نظارت بر تجارت فرامرزی است ولی در ورای این تعریف ساده در انجام وظایف و ماموریت های خود با دو الزام متضاد شامل وظیفه اعمال کنترل ها، محدودیت ها و ممنوعیت های قانونی و وظیفه ایجاد تسهیلات قانونی و تسریع در ترخیص کالا و روان سازی تجارت است، مواجه است.

به تاکید وی لازمه این دو الزام، دقت و سرعت است که به طور معمول افزایش یکی به کاهش دیگری منجر می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای تحقق حداکثری دو الزام فوق به دنبال هوشمندسازی و تجهیز هر چه بیشتر گمرک هستیم و هدف گمرک تسهیل مسیر واردات مواد اولیه برای تولید و توسعه صادرات کالاهای ایرانی است.

رسول کوهستانی پُزوه" مدیرکل جدید گمرکات اصفهان در آیین معارفه خود با اشاره به موقعیت ویژه و صنعتی بودن استان گفت: با توجه به این موقعیت باید تجارت را توسعه دهیم و از فناوری های نوین بیش از پیش بهره ببریم.

استان اصفهان با دارابودن توانمندی های گوناگون تولیدی، کشاورزی صنایع تبدیلی و صنایع دستی در کشور جز مهم ترین استان ها در زمینه صادرات کالا محسوب می شود. عمده ترین کالاهای صادراتی از استان آهن و فولاد می باشد و پس از آن محصولات پتروشیمی، فرش و محصولات شیمی آلی از جمله عمده ترین کالاهای صادراتی استان به شمار می روند.

مهم ترین کشورهای مقصد کالاهای صادراتی استان، عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان و عمان هستند. مهم ترین کالاهای وارداتی گمرک اصفهان ماشین آلات مکانیکی، ماشین الات برقی و اجزا و قطعات منفصله خودرو است. عمده ترین کشورهای صادرکننده به مقصد گمرک اصفهان، ایتالیا، چین، آلمان، ترکیه و فرانسه هستند.

در این آیین از اسد اله احمدی وِنهری مدیرکل سابق گمرکات اصفهان قدردانی و رسول کوهستانی پُزوه به عنوان مدیرکل جدید این نهاد معرفی شد.

گمرک اصفهان دارای سه دفترخانه گمرکی مستقر در کاشان، فرودگاه بین المللی شهید بهشتی و گمرک امانات پستی است و دارای ۲ سرویس ارزیابی مستقر در ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان است.

/ ‏۶۰۲۶/‏ ۳۰۸۰

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور

ایسنا/گیلان مرز زمینی آستارا مهمترین و فعالترین مرز زمینی شمال جمهوری اسلامی ایران و دروازه ایران به اروپا است که بیشترین میزان تجارت بین المللی با روسیه، آذربایجان و کشورهای اروپای شرقی از این طریق صورت می‌گیرد و برای توسعه این مرز مهم کشور، بهبود زیرساخت ها و احداث تیرپارک های استاندارد، ضروری است.

یکی از مشکلاتی که امروزه رانندگان ماشین‌های ترانزیتی داخلی و خارجی سنگین در مرز زمینی آستارا در شمال غربی استان گیلان با آن دچار هستند، نبود یک تیرپارک مناسب برای توقف در زمان افزایش تردد کامیون‌ها و ایجاد صف طولانی در این مرز پرتردد شمال جمهوری اسلامی ایران است. این صف در برخی موارد به کیلومترها افزایش می‌یابد که زمینه ایجاد مشکل را برای رانندگان، اقلام داخل تریلی‌ها و همچنین عابران را فراهم می‌کند.

صف های طولانی سبب اخلال در ترافیک جاده ای منتهی به مرز زمینی آستارا شده و مشکلاتی از جمله تصادف و مسائل دیگر را برای رانندگان رقم می زند.‌ بر این اساس ساخت تیرپارک اهمیتی دوچندان می‌کند تا علاوه بر توقف کامیونها در یک محدوده مشخص و جلوگیری از خطرات و مخاطرات ترافیکی و همچنین آلایندگی آنها، نیازهای روزمره رانندگان برای اسکان، استراحت و خرید ملزومات نیز تامین شود.

آستارا یک شهر کوچک مرزنشین و گردشگر پذیر است و گمرک آن برخلاف بسیاری از شهرها در داخل شهر واقع شده و کامیون ها ناگزیر به تردد در محدوده شهر تا رسیدن به بندر یا مرزهای زمینی هستند، بنابراین ساخت تیرپارک برای توقف های طولانی یا مقطعی این وسایل نقلیه ترانزیتی ضرورت دارد و از اینرو فرایند ترخیص کامیون ها به لحاظ ضرورت اعمال رویه های مختلف گمرکی زمانبر است و باید یک تیرپارک نه بلکه چند تیرپارک بزرگ در شهر مرزی آستارا ساخته شود.

ایجاد و احداث یک تیر پارک در فعال ترین و مهمترین مرز زمینی شمال کشور نیاز اساسی و خواسته به جا و از زیر ساخت‌های مهم لجستیکی است که حل معضل صف های طولانی کامیون های ترانزیتی  داخلی و خارجی در مرزهای آستارا را رقم خواهد زد. تیرپارک ها معمولا در مسیرهای ترانزیتی احداث می شوند که از تردد بالایی از کامیون ها برخوردارند و یکی از معضلات مهم و اساسی مرز زمینی آستارا در این رابطه نبود تیرپارک به عنوان محل پارک کامیون‌ها و اسکان رانندگان است و اداره کل گمرک آستارا رفع ترافیک کامیون‌ها در شهر مرزی آستارا را نیازمند احداث تیرپارک می داند.

مدیرکل گمرک آستارا در این رابطه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه میزان فعالیت اقتصادی در مرزهای آستارا افزایش یافته و حجم صادرات از مرزهای این شهرستان مرزی استان گیلان چند برابر برابر شده است، اظهار کرد: تا زمانی که یک یا چند تیر پارک با گنجایش بالا در آستارا ساخته نشود از صف و ترافیک کامیون‌ها کاسته نخواهد شد.

علی حسین ذوالقدری نبود تیر پارک و ترافیک کامیون های ترانزیتی را یادآور شد و افزود: نبود تیر پارک برای کامیونهای ترانزیتی از مشکلات مهم شهر مرزی آستارا است و گمرک آستارا در حوزه شهری واقع شده است و نبود تیر پارک باعث شده کامیون های ترانزیتی و صادراتی به داخل خیابان های شهر مرزی آستارا کشیده شوند و شاهد ترافیک این خودروها باشیم.

وی، خاطرنشان کرد: امیدواریم با ساخت تیر پارک مجهز و بزرگ مشکلات موجود در این زمینه رفع شود.

ذوالقدری با بیان اینکه آستارا شهر کوچکی است و گمرک آن برخلاف بسیاری از شهرها در داخل شهر واقع شده و کامیون های ترانزیتی ناگزیر به تردد در محدوده شهر تا رسیدن به بندر یا مرز زمینی و ریلی هستند، گفت: ساخت تیرپارک برای توقف های طولانی یا مقطعی این وسایل نقلیه ضرورت دارد.

مدیر کل گمرک آستارا، اظهار کرد: بندر آستارا با وجود سه گمرک فعال همزمان با کشور جمهوری آذربایجان، دروازه اصلی تجارت ایران و اوراسیا به‌شمار می‌رود و در این میان ارتقاء زیرساخت‌ها و برطرف کردن کاستی‌ها ضرورت ایفای نقش موثر در عرصه تجارت کشور است.

وی از آمادگی کامل اداره کل گمرک آستارا برای فعال شدن تیرپارک و رفع کامل ترافیک کامیون های ترانزیتی در سطح شهر مرزی آستارا خبر داد و گفت: اگرچه صف کامیون ها در ورودی و برخی خیابان های آستارا نشانگر رونق اقتصاد برون مرزی است، اما توقف طولانی مدت این خودروها در مسیرهای مهم شهر سبب رنجش خاطر اهالی میشود و اگر تیرپارک در حال احداث برای توقف و ساماندهی کامیون های تجارت خارجی فعال شود، ترافیک از خیابان های پایانه و گمرک برچیده خواهد شد.

ذوالقدری با بیان اینکه تمام تلاش‌ها بر این است که گمرک و مرزی فعال و پویا در این منطقه از کشور عزیزمان ایران داشته باشیم، افزود: آستارا از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

مدیر کل گمرک آستارا با اشاره به ساخت پایانه مرزی جدید در حاشیه شهر آستارا، اظهار کرد: به دلیل افزایش حجم کالاهای صادراتی به ویژه محصولات کشاورزی، نیازمند وجود یک پایانه مرزی استاندارد، بزرگ و در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودیم که هم اکنون در حال ساخت است و قطعاً با تکمیل آن شاهد افزایش مبادلات تجاری خواهیم بود.

وی از خروج ۸ هزار و ۱۷۹ دستگاه کامیون ترانزیتی در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ از طریق مرز زمینی آستارا خبر داد و گفت: این میزان تردد در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته ۴۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایسنا، تیرپارک محل توقف و پارک کامیون ها در راه های بین شهری است که استانداردهای مخصوص دارد و با اخذ مجوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای احداث و مورد بهره برداری قرار می گیرد. تیر پارکها معمولا بجز خدمات پارکینگ خودرو، خدمات رفاهی دیگری را به کاربران از جمله جایگاه سوخت، سرویس بهداشتی، نمازخانه، اغذیه فروشی، استراحتگاه و فروشگاه ارائه می دهند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • مدیریت سدهای مشترک با استان‌های همجوار، به اردبیل واگذار شود
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات