Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی روز چهارشنبه در جمع کارآفرینان و صنعتگران استان البرز افزود: امروز آمریکایی ها برای اروپایی ها، چین و کشورهای آمریکای لاتین هر کدام به گونه ای مشکل به وجود آورد ه اند.

وی گفت: در بین سیاستمداران دنیا کمتر موجود عجیب الخلقه و مشکل داری مانند ترامپ را می توان یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی آمریکایی ها خواستار پذیرش حق غنی‌سازی ایران شدند، مذاکرات را پذیرفتیم و ایران بعد از برجام نجابت و عزتمندی از خود نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: ترامپ رفتار بیمارگونه‌ای دارد که توییت دیروز وی برای خانم‌های رنگین پوست در کنگره از همین رفتار وی ناشی شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با همین رفتار برای ایران هم مزاحمت ایجاد کرده که البته برخی کشورهای منطقه هم در این زمینه به او پول داده و تحریک کرده‌اند.

لاریجانی با اشاره به بازدیدهای خود و طرح سوالی از سوی تولیدگران در خصوص تولید محور بودن امسال اظهار داشت: همه باید برای رونق تولید تلاش کنیم، این روحیه ارزشمند است که روی پای خود بایستیم و آن را باور کنیم، تولیدکنندگان باید با چنین روحیه ای با مشکلات مقابله کنند.

وی افزود: این طور نیست که کشورهای دیگر این مشکلات را نداشته باشند اما شرایط متفاوت است، مشکلی که ما پیدا کرده ایم بر سر اعمال تحریم ها است، اما بخشی از مشکلات نیز مربوط به این بوده که مشکلات اقتصادی کشور مزمن است.

لاریجانی گفت: البته ما مشکلات درونی هم داشتیم و از ظرفیت نیروی انسانی خود خوب استفاده نکرده ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی در کارخانجات و واحدهای تولیدی از ظرفیت نیروی انسانی به خوبی استفاده نمی شود، این مساله مشکلات را مضاعف می کند.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در تولید افزود: دولت تولید کننده خوبی نیست.

لاریجانی گفت: با این فشار ها که از خارج از کشور بر ما تحمیل می شود اگر درد هم را فهمیده و از زمان به درستی استفاده کنیم، دشمناننمی توانند کاری کنند، اما چاره ای جز مقاومت نداریم، اگر متحد شویم موفق هستیم.

وی وضعیت (مشکلات) کنونی کشور را موقتی خواند و بیان داشت: باید به ظرفیت های داخلی تکیه کرده و واردات را کمرنگ کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: اقتصاد سالم، اقتصاد ثروت زا است، کمال یافتگی و بلوغ در اقتصاد ما وجود ندارد و این ضعف است اما دولت با بسترسازی شرایط را برای کارآفرینان فراهم می کند تا این ضعف جبران شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه در حال تلاش هستند تا شرایط کشور را به سمت رستگاری ببرند، گفت: فضای دیپلماسی کشور به دنبال حل مشکلات است اما نباید به آنها فشار وارد کرد.

وی به تصمیم گیری های اخیر کشورر در خصوص برنامه هسته ای بیان داشت: در یک شرایط، دیپلماسی باید تلخی داشته باشد تا دشمنان متوجه شوند که این گونه نیست که ما همیشه سرمان به زیر باشد، اما نباید به دستگاه دیپلماسی فشار وارد کرد تا با عجله کار کنند.

لاریجانی اضافه کرد: در زمانی که آقایان (۱+۵) مطرح کردند که به دنبال مذاکره با ایران هستیم، به این شرط پذیرفتیم که غنی سازی را داشته باشیم، ما در را نبسته ایم اما یک موجود عجیبی (ترامپ) بر سر کار آمد و این توافق را بر هم زد.

وی گفت: اگر منافع کشور را دنبال می کنیم و می خواهیم که ایران با عزت در آینده زندگی کند امروز روزی است که در برابر فشارهای دشمنان مقاومت کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه ایران پس از خروج آمریکا از برجام ایران با عزت برخورد کرد، اظهار داشت: ایران از خود عزت و نجابت نشان داد و نشان دادیم که بلدیم کار خودمان را انجام بدهیم، امروز به خاطر رفتار نابخردانه آمریکا بسیاری از کشورهای بزرگ قبول کردند که باید در برابر رفتارهای آمریکا به نوعی مقاومت کرد.

وی ادامه داد: مگر نگفتند که می خواهیم وضعیت ایران را به هم بریزیم و ایران چهل سالگی را به چشم نخواهد دید، اما دیدند که ناکام ماندند و این هوشمندی ملت ایران بود که آنها را بر سر جایشان نشاند.

لاریجانی گفت: همه به دنبال این هستند که مشکلات کشور را برطرف کنند، از ظرفیت دیپلماسی استفاده می کنیم و هدف این است که شرایط کشور به سمت رستگاری برود.

وی ادامه داد: برخی دعواهای سیاسی در کشور وجود دارد و وقتی که پای منافع ملی در میان است نباید دعواهای حیدری و نعمتی داشته باشیم بلکه باید با درایت اختلاف نظرهای فرعی را حذف و اراده ها را به سمت مسایل جدی کشور سوق داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تردید نکنید که همه در حال فعالیت هستند که زمینه بهبود تولید در کشور ایجاد شود، ساختار بودجه کشور در حال تغییر است و نوع پرداخت یارانه ها باید به مردم به گونه ای باشد که خللی در تولید ایجاد نکند، سوبسیدهای فساد زا در کشور وجود دارد که در این میان افزایش قیمت ارز مشکلاتی را برای اقتصاد ایجاد می کند، منابع ارزی ما از نفت و صادرات غیر نفتی مشخص است و باید در خریدها اولویت در نظر گرفته شود.

لاریجانی گفت: امروز اوضاع بهتر شده و می توان آرام آرام شرایط را تغییر داد، مشکلات کنونی موقتی است و سران سه قوه نیز بحث های زیادی در این رابطه مطرح کرده اند تا مشکلات هر چه بیشتر پیگیری و برطرف شوند.

وی ادامه داد: در خصوص معوقات مالیاتی و تامین اجتماعی نیز با هدف رونق تولید روز گذشته جلسه ای با حضور روسای کمیسیون های مجلس و وزرا داشتیم که به واحدهای صنعتی فرصت داده شود، چرا که در این شرایط که به دنبال تحقق هر چه بیشتر رونق تولید هستیم باید تا حدودی مکانیزم ها را برای تولید کنندگان واقعی عوض کرد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه نقدینگی یکی از مشکلات بخش صنعت است، خاطر نشان کرد: طبق قانون سهم صنعت از تسهیلات ۴۰ درصد است، این در حالی است که سال گذشته ۲۷ درصد به صنایع پرداخت شد که خلاف است، بانک ها باید احساس مسئولیت کنند و به بانک مرکزی نیز اعلام شد که سهم صنعت باید رعایت شود.

وی ادامه داد: باز فعال شدن واحدهای تولیدی باید مورد تاکید قرار گیرد و همه باید به گونه ای فعالیت کنند که تولید شتابان شود.

لاریجانی بیان داشت: سال آینده برای کشور و مردم ایران سال بهتری باید باشد، یکی از مشکلات بخش تولید ما این است که از نیروهای انسانی فارغ التحصیل و با استعداد خود آنچنان که باید استفاده نکرده ایم، این روحیه در کشور ارزش دارد که باید بر روی پای خود بایستیم و تولید کننده باشیم در این صورت موفق می شویم.

وی با بیان اینکه از ظرفیت کار آفرینان نیز باید بهره برد اظهار داشت: دولت بسترها را فراهم می کند، دولت تولید کننده خوبی نیست بلکه این کار آفرینان هستند که باید این مسیر را دنبال کنند، یک مضیقه ای در کشور وجود دارد اما ایرانیان با درایت و هوشمندی به این مشکلات فایق می آیند.
۷۴۱۴/‏‬ ۶۱۵۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: البرز علی لاریجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۹۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «ساخت ایران» مشکل دارند!

صادرات، یکی از مولفه‌های مهم اقتصاد و صنعت هر کشوری محسوب می‌شود چرا که مزایای بسیار زیادی برای سازنده دارد. در ایران با اینکه بسیاری از کالا‌ها در سطح کیفی خوب تولید می‌شوند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها ورود آن‌ها به بازار کشور‌ها به سختی انجام می‌شود. در این میان برخی کشور‌ها که خواهان کالای ایرانی هستند به دلیل تحریم‌ها تقاضا می‌کنند عبارت «ساخت ایران» از روی کالا حذف شود!

به گزارش دنیای اقتصاد، ششمین دوره نمایشگاه «اکسپو» تهران که محلی برای به تصویر کشیدن توانمندی‌های صادراتی کشور است از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. پیش از آن، ستاد برگزاری این نمایشگاه اعلام کرده بود پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور دنیا در ششمین دوره این نمایشگاه شرکت کنند. انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران هم در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشت و غرفه این انجمن از سوی بازدیدکنندگان و همچنین مسوولان بلندپایه کشور مورد بازدید قرار گرفت و با جدیدترین تحولات این صنعت بزرگ در ایران آشنا شدند.

در حاشیه این نمایشگاه یکی از اعضای انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص فرصت‌هایی که این نمایشگاه برای تولیدکنندگان ایران و به خصوص صنعت لوازم خانگی به وجود می‌آورد و همچنین برخی از مسائل و مشکلات جاری تولیدکنندگان و صنعتگران کشور گفتگو کرد.

محمود قهاری ابتدا درخصوص شرایط و کیفیت نمایشگاه اکسپو۱۴۰۳ گفت: خوشبختانه امسال و در مقایسه با سال‌های گذشته شاهد استقبال چشمگیری از نمایشگاه بودیم. در همین زمینه دولت نیز سعی کرده بود این نمایشگاه تفاوت چشمگیری با ۵ دوره پیشین خود داشته باشد که در این خصوص نیز موفقیت‌هایی دیده شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: تولیدکنندگان در ایران با مشکلات مختلفی روبه رو هستند، ولی این تیپ کار‌های اجرایی باعث دلگرم شدن صنعتگران کشور خواهد شد. همین که حضور تجار و بازدیدکنندگان خارجی از نمایشگاه امسال پررنگ شده بود نشان از بهبود نقش سازنده این نمایشگاه بوده است. خوشبختانه بسیاری از تولیدات در ایران در سطح جهانی مطرح است و ایجاد نمایشگاه‌هایی مانند اکسپو می‌تواند این تولیدات را بیشتر به دنیا معرفی کند.

موانع اصلی صادرات

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص مهم‌ترین موانع صادرات کالا از ایران و به خصوص لوازم خانگی و همچنین انتظار تولیدکنندگان در این خصوص گفت: در حال حاضر با تمام مشکلات و موانعی که برای تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور وجود دارد، به برخی از کشور‌های همسایه صادرات انجام می‌شود، اما واقعیت این است که در حجم وسیع و مناسبی نیست. ما در حال حاضر نمی‌توانیم خودمان را در خصوص تولید و صادرات با کشور‌های آسیایی مانند ترکیه و چین مقایسه کنیم.

وی ادامه داد: با اینکه کالای لوازم خانگی ایرانی دارای کیفیت قابل قبولی است، اما در خصوص صادرات آن ما چند مشکل اساسی داریم. یکی اینکه به دلیل تحریم‌ها بسیاری از کشور‌ها از ترس عواقب آن حاضر نیستند با ایران تجارت کنند و بنابراین فروش کالای لوازم خانگی ما بسیار مشکل است. به همین دلیل متاسفانه بسیاری از کشور‌های هدف صادراتی از ما درخواست می‌کنند که عبارت «ساخت ایران» را از کالا‌های خود حذف کنیم!

محمود قهاری با تشریح بیشتر این موضوع اضافه کرد: بنابراین ترس از عواقب تحریم‌ها و همچنین برخی اخبار منفی علیه ایران باعث شده که آن‌ها چنین درخواستی را داشته باشند. در چنین شرایطی نیاز به دیپلماسی قدرتمند در حوزه روابط بین‌الملل داریم که وزارت امورخارجه باید بیشتر از قبل در مورد آن تلاش کند. البته اتاق بازرگانی نیز با رایزنی‌های خود تلاش کرده در خصوص این موضوع کمک حال تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد، اما به نظر می‌رسد برای افزایش حجم صادرات، دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف باید راهکار‌های مناسبی در نظر گرفته و فعال‌تر عمل کنند.

وی گفت: از سوی دیگر ایجاد و در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای صادرات نیز تاثیر‌گذار خواهد بود. البته تاجر و صادرکننده ایرانی نیز باید خیالش بابت برگشت پول راحت باشد. در این خصوص نیز باید برای استفاده تجار از سیستم‌های بانکی بین‌المللی و دسترسی به آن تلاش شود تا پول فروش صادرات کالا به آسانی وارد کشور شود. البته باید در نظر داشت که برخی از مشکلات داخلی است و سیاستگذار باید در خصوص کاهش آن قدم‌هایی بردارد. به عنوان مثال تخصیص ارز به تولیدکنندگان در سال‌های اخیر به صورت قطره‌چکانی بوده که تبدیل به یکی از معضلات بزرگ شده است. چرا که تولیدکننده با این شرایط نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند و به این صورت در تولید و سپس تهیه کالا برای بازار‌های داخلی یا صادرات محصول، شکاف بزرگی ایجاد خواهد شد.

آیا رایزن‌های اقتصادی وزارت امورخارجه برای بهبود شرایط صادراتی کشور و به خصوص لوازم خانگی کمکی داشته‌اند؟ عضو هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پاسخ به این سوال، گفت: حقیقتا اینکه این رایزن‌ها برای این مهم تلاشی داشته یا نداشته‌اند مشخص نیست، اما ما تا به حال شاهد هیچ‌گونه تاثیر مثبتی از این محل نبودیم. ولی به نظر می‌آید اگر وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد یا امورخارجه بتوانند در خصوص ایجاد یا استحکام بخشی به روابط تجاری با دیگر کشور‌ها اقدامات عملی داشته باشند تا صادرات تسهیل شود، کمک بزرگی به افزایش حجم صادرات خواهد شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: البته تجار ایرانی مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور را نیز دارند، اما این در قیاس با سایر موانع در پله بعدی قرار می‌گیرد. در حال حاضر کسانی که مواد اولیه وارد کشور می‌کنند مشمول استفاده از ارز صادراتی هستند. ولی برخی شرکت‌ها هم هستند که برای برگشت ارز باید طبق رقم ارز نیمایی عمل کنند که آن‌ها نیز به دلیل همخوانی نداشتن ارقام و حساب‌ها با یکدیگر، درگیر مشکلاتی می‌شوند.

برزخ تولیدکنندگان لوازم خانگی

محمود قهاری تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران را در شرایط برزخ توصیف کرد و گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران در حال حاضر در شرایط خاصی قرار دارند. شاهد افزایش قیمت مواد اولیه تولید شده در داخل کشور هستیم که این اتفاق باعث افزایش قیمت کالای نهایی خواهد شد. اما با این حال تولیدکنندگان لوازم خانگی اجازه افزایش قیمت را ندارند و برخی از این کالا‌ها مانند یخچال، لباسشویی، تلویزیون و دیگر لوازم بزرگ مشمول قیمت‌گذاری دستوری هستند.

اما از سوی دیگر موضوع دیگری که وجود دارد این است که بازار هم فعلا کشش افزایش قیمت را ندارد. به این ترتیب تولیدکنندگان لوازم‌خانگی که با تورم تولید نیز مواجه هستند با شرایط متفاوتی روبه رو می‌شوند و امیدواریم مسوولان و سیاستگذاران، راهکار مناسبی برای این مشکل پیدا کنند.

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پایان گفت: با توجه به مشکلات مطرح شده، عمده تولیدکنندگان اعلام می‌کنند درگیر ضرر و زیان‌های مالی هستند؛ بنابراین راه‌حلی که به ذهن آن‌ها می‌رسد این است که افزایش قیمت دهند. البته در حالی که قدرت خرید مصرف‌کننده نیز سقوط کرده، افزایش قیمت نیز می‌تواند باعث افزایش رکود بازار‌ها شود که مجموع این اتفاق‌ها به زیان تولیدکننده، توزیع‌کننده و در نهایت مصرف‌کننده خواهد بود.

راهکار‌های گره‌گشا

موضوعاتی مانند وضعیت بازار‌های صادراتی، رکود بازار‌های داخلی، افزایش قیمت مواد اولیه تولید و ورود کالای قاچاق به بازارها، از مهم‌ترین مشکلات و دغدغه‌های تولیدکنندگان و فعالان این صنعت هستند. آن‌ها معتقد هستند اگر قرار نیست افزایش قیمت انجام شود، دولت باید به شکل‌های مختلف حمایت‌های خود را از تولیدکننده افزایش دهد. این حمایت‌ها می‌تواند با مدل‌های متنوع مانند ارائه تسهیلات کافی، تخصیص ارز مناسب برای تهیه مواد اولیه یا حتی ارائه تسهیلات یا بن‌کارت‌های تشویقی به خریداران در راستای بهبود بازار باشد.

اگر چه بخش زیادی از کاهش حجم صادرات به وجود تحریم‌ها مربوط می‌شود، اما کارشناس این صنعت در این گفتگو بیان کرد، برای بهبود این وضعیت راهکار‌هایی نیز وجود دارد. در خصوص دسترسی تولیدکننده به مواد اولیه ارزان‌قیمت نیز حاکمیت از سال‌ها پیش بورس‌کالا را در نظر گرفته که با گذشت این سال‌ها بسیاری از تولیدکنندگان معتقد هستند سازوکار فعلی بورس‌کالا با اینکه کمک‌هایی در این خصوص داشته اما، با وجود برخی بی‌عدالتی‌ها در مورد میزان بالاتر فروش کالا و مواد اولیه به برخی شرکت‌های خاص، شرکت‌های دیگر با کمبود این مواد مواجه شده و مجبور می‌شوند بخشی از این مواد را از بازار آزاد تهیه کنند بنابراین هزینه‌های تولیدآن‌ها افزایش یافته و توجیه اقتصادی تولید برای آن‌ها کمرنگ خواهد شد؛ بنابراین راهکار موثر این خواهد بود که دولت نظارت بیشتری بر روی بورس‌کالا انجام دهد تا هر شرکت بر اساس میزان تولید خود از مواد اولیه با نرخ دولتی استفاده کند.

موضوع مهم بعدی در خصوص لوازم خانگی، تداوم ورود کالای قاچاق آن است که باعث ایجاد ضرر و زیان مالی برای تولیدکننده داخلی می‌شود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، با وجود مبارزه‌هایی که برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق انجام شده همچنان شاهد ورود آن به کشور هستیم، یکی از بهترین راهکار‌ها افزایش کیفیت کالای لوازم خانگی تولید ملی است که باعث اطمینان خریدار شده و بنابراین به فکر خرید کالای قاچاق خارجی نخواهد بود.

مرحله بعد نیز جمع‌آوری این کالا‌ها از سطح بازار و نظارت بیشتر روی مرز‌های آبی و خاکی کشور است تا با کاهش این پدیده، شاهد شکوفایی بیشتر تولید و اشتغال در کشور باشیم و مصرف‌کننده نیز با خیال راحت اقدام به خرید کالای مورد نیاز خود کند.

دیگر خبرها

  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند