Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد هادی دهکردی، مدیر «سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه صورت‌های مالی گویای کارنامه عملکرد یک شرکت یا بنگاه اقتصادی است، اظهار کرد: کارنامه مالی در وهله اول کارکرد داخلی برای آن شرکت یا بنگاه اقتصادی دارد چرا که سهامداران از وضعیت مالی شرکت یا بنگاه اقتصادی و میزان سود یا زیان ده بودن آن مطلع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کارکرد دوم این صورت‌های مالی برای حاکمیت و ذی‌نفعان مختلف است که در تعاملات خود با شرکت‌ها یا بنگاه‌های اقتصادی به اطلاعاتی نظیر «سرمایه»، «دارایی»، «بدهی»، «وجوه نقد» دست پیدا کرده تا بر این اساس روابط خود را با آن‌ها تنظیم کنند.

بازرگانان بر اساس رتبه اعتباری تسهیلات دریافت می‌کنند

هادی دهکردی با اشاره به اینکه در «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری»، رتبه‌بندی اعتباری از سه بخش «مسئولیت‌پذیری»، «شاخص‌های کسب و کار» و «وضعیت مالی» تشکیل شده است، اظهار کرد: در خصوص شاخص‌های وضعیت مالی باید اطلاعات صورت‌های مالی وجود داشته باشد، اما تاکنون این اطلاعات به صورت کاغذی و اسکن شده وجود داشت و به همین دلیل عملا پردازش مکانیزه آن امکان‌پذیر نبود.

بیشتر بخوانید: پای گمرک در اتصال به سامانه جامعه تجارت می لنگد/ تبادل اطلاعات قطع و وصل می‌شود!

وی با بیان اینکه هم‌اکنون با همکاری وزارت امور  اقتصادی و دارایی  و وزارت صمت فرآیندی طراحی شده است که این اطلاعات از حالت کاغذی به داده های الکترونیکی تبدیل شود، بیان کرد: بعد از این مرحله داده خام وارد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری به عنوان یکی از زیر سامانه‌های سامانه جامع تجارت می‌شود.

هادی دهکردی ادامه داد: پس از اینکه داده‌های مربوطه در کنار سایر شاخص‌ها قرار گرفت، رتبه بازرگان مشخص می‌شود که بر اساس آن مزایا و تسهیلاتی از جمله تخصیص ارز به بازرگان تعلق می‌گیرد.

مدیر «سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از اجرای سیاست تخصیص ارز دولتی به شرکت‌ها و تبعات آن گفت: سیاست ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی منجر به این شد که،  کنترلی روی ثبت سفارش وجود نداشته باشد و فهرست بلند بالایی از شرکت‌هایی پدید آید که پس از دریافت کارت‌بازرگانی، بدون اینکه هدفی برای واردات به کشور داشته باشند ارز دولتی دریافت کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بررسی ثبت سفارش‌ها نشان داد که در ابتدای اجرای سیاست ارز دولتی، سیستم تخصیص ارز مبتنی بر ارزیابی‌های کارشناسی و خبره محور بود، افزود: از ابتدای دی‌ ۹۷ با ابلاغ سازمان‌های صنعت و معدن و تجارت استان‌ها، ثبت سفارش‌ها صرفا بر اساس رتبه‌بندی و تایید اهلیت بازرگان انجام می‌شود.

شفافیت تجاری با سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری

دهکردی با بیان اینکه با استقرار این سامانه در حوزه واردات و صادرات بنگاه‌های اقتصادی شفافیت صورت می‌گیرد، اظهار کرد: بازرگانان و تجاری که شفاف عمل کنند، براساس ساز و کار این سامانه نفع بیشتری می‌برند.

مدیر سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت در پایان گفت: همچنین به دلیل اینکه اطلاعات بازرگانان و تجار با حسابرسی از آن‌ها مبنای عمل وزارت صمت قرار می‌گیرد، فرآیند دریافت مزایا و تسهیلات ارائه شده به آن‌ها در حوزه‌هایی مانند «تسهیلات بانکی»، «معافیت‌های مالیاتی»، «بیمه» تسهیل خواهد شد.


 انتهای پیام/

لزوم وجود اطلاعات صورت‌های مالی در شاخص‌های وضعیت مالی

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۴۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت سفارش کتاب‌های درسی آغاز شد

ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ پایه‌های دوم تا ششم ابتدایی، هشتم، نهم، یازدهم و دوازدهم از امروز (۵ اردیبهشت) آغاز شد.

به گزارش مشرق، ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ برای دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی آمادگی ۲ (استثنایی)، اول ۲ (استثنایی)، اول ۳ (استثنایی) و اول تکمیلی (استثنایی)، دوم تا ششم، هشتم و نهم، یازدهم و دوازدهم که پیشتر قرار بود ۲۸ فروردین آغاز شود اما زمانش به تعویق افتاد؛ از امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد.

ثبت سفارش و توزیع کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید تمامی دوره‌های تحصیلی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی my.gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir یا سامانه irtextbook.ir انجام می‌شود.

دانش‌آموزان و اولیا آنان، در صورت تمایل می‌توانند از طریق سامانه مذکور نسبت به ثبت سفارش انفرادی اقدام کنند و برای ورود به سامانه کد ملی دانش‌آموز، نام کاربری و شش رقم سمت راست شماره سریال شناسنامه دانش‌آموز، رمز عبور ورود به سامانه است.

لازم به ذکر است ثبت سفارش کتاب‌های درسی پایه اول دبستان، آمادگی ۱ (استثنایی)، اول ۱ (استثنایی) و اول مقدماتی (استثنایی) از دهم تیر آغاز شده و تا ۹ شهریور ۱۴۰۳ ادامه دارد.

کتاب‌های درسی دانش‌آموزان تمامی دوره‌های تحصیلی، از طریق مدرسه محل تحصیل آنان که در سفارش دانش‌آموز قید شده است، توزیع می‌شود.

ورود مدارس به سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی، از طریق سامانه سیدا انجام می‌شود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • قیمت کتاب درسی دانش آموزان اعلام شد
  • قیمت کتاب درسی دانش آموزان اعلام شد/ جزئیات ثبت سفارش
  • ثبت سفارش کتاب‌های درسی آغاز شد