Web Analytics Made Easy - Statcounter

هانری دولا اوگ (Henri de La Hougue) رئیس دانشکده الهیات مسیحی دانشگاه کاتولیک فرانسه در گفت‌و‌گو با ایکنا درباره نقش تعامل میان پیروان ادیان در حفاظت بیشتر از محیط‌ زیست در سطح جهان اظهار کرد: در ادیان مختلف، درباره حفظ محیط‌ زیست دیدگاه‌ها و آموزه‌های سازنده و نزدیکی وجود دارد و گفت‌و‌گو درباره محیط‌ زیست میان پیروان ادیان یک ضرورت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی افزود: پیروان همه ادیان باید برای حفظ محیط‌ زیست همکاری کنند. زیرا زمین، متعلق به پیروان یک دین خاص مثلا مسیحیان، یهودیان یا مسلمانان نیست و به همه تعلق دارد از این رو همه دینداران باید در حل معضلات زیست‌ محیطی با یکدیگر همکاری کنند.
این کشیش فرانسوی درباره نقش ادیان در قانون‌گذاری در زمینه حل معضلات زیست‌ محیطی در فرانسه تصریح کرد: در فرانسه مراجع دینی نمی‌توانند قوانین را تغییر دهند یا قوانین جدید وضع کنند؛ زیرا در این کشور، دین از سیاست و عرصه قانون‌گذاری جداست. اما مقامات کلیسا در فرانسه در مقابل مؤسسات بی‌توجه به مسائل زیست‌ محیطی موضع می‌گیرند و به این سازمان‌ها تذکر می‌دهند. علمای دینی در این کشور با مردم صحبت می‌کنند تا آگاهی آن‌ها را نسبت به محیط‌ زیست و ارزش معنوی آن بالا ببرند.
 
وی در پاسخ به این سؤال که در رویکرد اسلام و مسیحیت نسبت به محیط‌ زیست چه شباهت‌هایی وجود دارد، گفت: شباهت‌های مهمی در هر دو دین در این باره وجود دارد. هر دو دین معتقد به خداوند خالق و متعال هستند. اسلام انسان را «خلیفه» خداوند بر روی زمین می‌داند که باید به آبادانی زمین و حفظ دیگر مخلوقات خداوند کمک کند. در مسیحیت می‌گوییم انسان آیینه خداوند است و مسئولیت کمک به دیگر انسان‌ها و مخلوقات خداوند را بر عهده دارد.
 
اهمیت نگاه معنوی به طبیعت
این کشیش مسیحی افزود: انسان‌ها به جای همکاری با خدا، به فکر رقابت با خدا هستند و با حرص و طمع تلاش می‌کنند طبیعت را غارت کنند و به جای اینکه طبیعت خانه انسان باشد، مخزنی است که هر چه می‌خواهند از آن بر می‌دارند. انسان در مواجهه با طبیعت، منفعت‌گرا شده، در حالی که باید نگاهی الهی به طبیعت داشت و استفاده از آن برای همگان و براساس عدالت باشد.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه کاتولیک فرانسه تأکید کرد: ما باید به یاد داشته باشیم که طبیعت، هدیه‌ای از طرف خداوند است و انسان باید حافظ ملک الهی باشد. همه انسان‌ها باید در رفاه و راحتی زندگی کنند و ثروتمندان باید دارایی خود را با فقرا شریک شوند. 
 دولا اوگ در پایان تصریح کرد: دستورات الهی، تعهد در برابر طبیعت را یادآوری می‌کند. استفاده از طبیعت بدون احترام به آن، خطر بزرگی است و باید نگاهی معنوی به طبیعت داشت.   گفت‌و‌گو: محسن حدادی
 
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا محیط زیست اسلام مسیحیت خلیفه الله حفظ محیط زیست کاتولیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۳۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سعید ابراهیمی بسطامی مدیر بیمه دی استان آذربایجان غربی در این مراسم که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی زمین پاک برگزار شدگفت: روز زمین پاک برای اولین بار در ۲۲ آپریل سال ۱۹۷۰ نامگذاری شد و تاکنون هرساله در ایران مصادف با ۲ اردیبهشت و همچنین در سراسر جهان توسط فعالان حوزه محیط زیست، روز جهانی زمین پاک به جهت افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به مسائل محیط زیست جشن گرفته می‌شود.

وی افزود: فعالان حوزه محیط زیست، دغدغه بسیاری برای محیط زیست و زمین دارند. به همین دلیل در هفته زمین پاک که از ۲ اردیبهشت به مدت یک هفته آغاز می‌شود، بحث‌ها و فعالیت‌های زیستی در سازمان‌های گوناگون در نظر گرفته می‌شود که هدف از آنها این است که به مردم یادآوری کنند که زمین، نیاز به حمایت دارد.

ابراهیمی اظهار داشت: آشناکردن کودکان و نوجوانان با باید‌ها و نباید‌های زیست‌محیطی، یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایی است که باید با جدیت پیگیری شود.

وی، با بیان اینکه بحران‌های زیست‌محیطی و تغییر اقلیم، بیشترین تأثیر را بر روی کودکان خواهد گذاشت، عنوان کرد: تخریب محیط‌زیست آینده کودکانمان را سرد و تاریک می‌کند و شاید راه بازگشت به شرایط مطلوب برای همیشه از بین برود.

گفتنی است این مراسم با هدف ایفای نقش اجتماعی بیمه دی و ترویج فرهنگ زیست محیطی در بین کودکان و نوجوانان به همت مدیریت بیمه دی استان آذربایجان غربی برگزار شد.

در پایان این مراسم از صاحبان آثار برتر نقاشی که به دبیرخانه ارسال شده بود با اهدای جوایزی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان