Web Analytics Made Easy - Statcounter

تومور همانژیوم چشمی  و بهترین راه درمان آن

به گفته دکتر یادگاری متخصص و جراح بیماریهای چشم از آن جایی که تومورهای همانژیوم به ندرت سرطانی می‌شوند، اغلب آن‌ها نیازی به درمان‌های پزشکی ندارند. با این حال، برخی از انواع همانژیوم می‌توانند باعث بد شکلی اندام شوند و بسیاری از افراد به دلایل زیبایی به پزشک مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواردی که جراحی ممکن است ضروری باشد، شامل تومورهایی است که در عمق عضلات یا استخوان هستند، یا برای تومورهای روی پوست که باعث مشکلات بینایی، تنفس یا غذا خوردن می‌شوند. پس اگر کودک شما دارای تومورهایی روی چشم می‌باشد که باعث مشکلات بینایی می‌شود، باید به طور منظم معاینات چشم را مطابق با توصیه پزشک خود انجام دهید.

همچنین مرکز تخصصی پروتزهای زیبایی ظفر خاطر نشان کرد گاهی تومورهای چشم، پزشک را مجبور به تخلیه چشم می کند به همین دلیل ساخت پروتز چشم برای بیمار انجام می شود .

انواع همانژیوم  چشم

همانژیوم مویرگی

همانژیوم مویرگی یا ماه گرفتگی توت فرنگی شکل، تومور خوش خیمی است که سبب رشد بیش از حد عروق خونی ریز می‌شود. همانژیوم مویرگی می‌تواند بر روی پلک‌ها، روی سطح چشم که ملتحمه نامیده می‌شود یا در سوکت چشم که مدار نام دارد، رخ دهد. به گفته برخی از متخصصان، 60٪ از تومورهای همانژیوم مویرگی در مدار فوقانی، 16٪ در مدار پایینی و 2٪ در هر دو پلک بالا و پایین یافت می‌شوند. این تومورچشم می‌تواند به صورت ضایعات کوچک یا توده‌های بزرگی ایجاد شوند که باعث اختلال بینایی و اثرات سیستمیک می‌شود. این تومورها یکی از شایعترین تومورها در نوزادان و یکی از رایج‌ترین تومورهای پلک و مدار چشم در دوران کودکی هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 1 نفر از هر 10 کودک تحت تاثیر همانژیوم‌های مویرگی با شدت‌های مختلف قرار می‌گیرند.

همانژیوم گود

همانژیوم گود شایع‌ترین ضایعه عروقی (شایع‌ترین تومور عروقی) در ناحیه مداری است که در بزرگسالان دیده می‌شود. این تومورها به آرامی رشد می‌کنند و خوش خیم هستند. معمولا، به صورت ضایعات / توده عضلانی بدون علامت یا بدون درد، همراه با پروپتوز یا اگزوپتالموس (جابجایی چشم به سمت جلو- چشم بیرون زده) اتفاق می‌افتند. این ضایعات معمولا در یک طرف ظاهر می‌شوند. موارد دو طرفه به ندرت گزارش شده است. این وضعیت یک نئوپلاسم عروقی غیر نفوذی است که توسط کپسول فیبری با شکل مشخص  احاطه شده است.

علت همانژیوم

همانژیوم شایع‌ترین نئوپلاسم خوش خیم است. این بیماری به طور کلی نئوپلاسم نیست، زیرا از یک تک سلولی تکثیر شونده ایجاد نمی‌شود. تومورهای همانژیوم از یک شبکه کانال‌های عروقی تشکیل شده‌اند که با بافت فیبری جدا شده‌اند. رشد تومور بعد از رسیدن کانال‌های عروقی به بافت اطراف رخ می‌دهد (1).

علائم همانژیوم

شایع‌ترین علائم همانژیوم عبارتند از:

همانژیوم گود

همانیونوم حفره‌ای مدار چشم با اثر توده‌ای به دلیل افزایش حجم محتوای مداری بروز می‌یابد. این تومور علائم و نشانه‌های زیر را ایجاد می‌کند:

• بیرون زدن چشم از حدقه به صورت بدون درد و با پیشرفت تدریجی

• کاهش دقت بینایی و نقایص میدان دید ناشی از اثر توده یا درگیر شدن عصب بینایی، عضلات خارج از چشم یا عروق اطراف آن.

• دو بینی یا دیالوپیا ناشی از اختلال عضلات خارج چشم یا عدم تقارن محور مداری بین دو چشم.

• لاگوفتالموس به علت اختلال عضلات خارج چشم یا درگیر شدن عصب، که منجر به کراتوپاتی، کراتیت و سوراخ شدن قرنیه می‌شود.

• اختلال مردمک چشم به دلیل درگیر شدن ساختارهای عصبی در مدار (2).

همانژیوم مویرگی

همانژیوم‌های مویرگی معمولا به صورت یک ضایعه سفت رخ می‌دهند، اما تا 20٪ نوزادان دچار ضایعات چندگانه نیز می‌شوند. زنان سه برابر بیشتر از مردان در معرض این تومور قرار دارند. تومورهای همانژیوم مویرگی بیشتر در نوزادان نارس و یا دارای وزن پایین در هنگام تولد یافت می‌شوند. ممکن است در هنگام تولد وجود نداشته باشند، اما در طی 6 ماه اول زندگی ظاهر شوند. اندازه آن‌ها معمولا بین 12 تا 15 ماهگی کاهش می‌یابد. بعضی از همانژیوم‌های زود هنگام با لکه‌های مشخصی همراه هستند- نقاط کوچک خال مانند قرمز که توسط عروق تلانژکتاتیک در لایه‌های سطحی پوست ایجاد می‌شوند (2).

اکثر همانژیوم‌های مویرگی در سن 5 تا 6 سالگی تقریبا به طور کامل برطرف می‌شوند.

عوارض همانژیوم

همانژیوم‌های مویرگی پلک می‌توانند باعث ایجاد تاری دید (کاهش بینایی) شوند. در نوزادان، اگر این ضایعه بر روی سطح چشم فشار وارد کند، باعث ایجاد آسیتگماتیسم می‌شود و کودک ممکن است دچار آمبلیوپی انکساری گردد. آستیگماتیسم ممکن است در برخی از موارد تومور با درگیر شدن پلک فوقانی، دائمی‌باشد. آمبلیوپی انسدادی می‌تواند در صورتی ایجاد شود که ضایعه باعث افتادگی پلک در حدی شود که جلوی دید چشم را بگیرد. البته اگر تاری دید در چشم آسیب دیده ایجاد شود، می‌توان آن را با عینک یا درمان انسداد با استفاده از پچ‌ها یا قطره‌های آتروپین درمان کرد. تاری دید شایع‌ترین عارضه همانژیوم مویرگی پلک در کودکان می‌باشد و شیوع آن 60٪ است.

همانژیوم مویرگی در سوکت چشم می‌تواند بر روی چشم فشار وارد کرده و منجر به آمبلیوپی یا استرابیسم (لوچی) شود. همچنین می‌تواند عصب بینایی را فشرده کند که ممکن است به آتروفی عصب بینایی منجر شود. استرابیسم می‌تواند در اثر فشار عضله خارج از چشم یا اثر مکانیکی تومور رخ دهد.

هر دوی این شرایط ممکن است موجب آسیب و کوری در کودکان خردسال شود.

• معمولا تومورهای همانژیوم مویرگی، زمانی که بیماران گریه می‌کنند، بزرگ می‌شوند. گریه فرآیند والسالوا را شبیه سازی می‌کند که فشار داخل قفسه سینه را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود خون بدون اکسیژن به فضاهای مویرگی همانژیوم وارد شود که سبب بزرگ شدن و پر رنگ شدن تومور می‌گردد. اگرچه این علامت می‌تواند مشاهده شود، اما برای تومورهای همانژیوم مویرگی ویژکی شاخصی نیست

تشخیص همانژیوم

یک معاینه چشم پزشکی کامل، کلید تهیه فهرست جامعی از تشخیص‌های مختلف می‌باشد

تشخیص همانژیوم گود

تشخیص بالینی)

تشخیص می‌تواند به وسیله تاریخچه و معاینه بالینی ایجاد شود. اما با تصویربرداری از مدار چشم (سی تی اسکن) تأیید می‌شود. علائمی نظیر افزایش فشار داخل چشم، اختلالات مردمک، تورم عصب بینایی و چروک‌های مشیمیه باید نشان دهنده احتمال وجود یک توده در ناحیه مداری (1) باشند.

بررسی‌های آزمایشگاهی

تصویربرداری مداری- تصویربرداری مداری با سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری) و ام آر آی تصویربرداری رزونانس مغناطیسی) به تشخیص همانژیوم گود کمک می‌کند. سی تی اسکن همانژیوم گود را به صورت یک توده همگن محدود و مشخص نشان می‌دهد که اندکی ضخیم‌تر از عضله واقع در ناحیه اینتراکونال (درون عضلات چشم) می‌باشد. کلسیفیکاسیون ممکن است در تومورهای بلند مدت یافت شود (1).

اولتراسوند-  اولتراسوند اسکن A  و اسکن  B نیز مفید می‌باشد. اولتراسوند اسکن B یک ضایعه صاف و گرد یا بیضی را نشان می‌دهد. اسکن A یک ساختار منظم درونی با بازتابی داخلی بالا را نشان می‌دهد (1).

تشخیص همانژیوم مویرگی

خصوصیات رادیوگرافیک

رادیولوژی معمولا زمانی مورد نیاز است که تشخیص نامشخص باشد و این روش در ضایعات با جز توده‌ای عمیق رایج‌تر می‌باشد.

اولتراسوند

در اولتراسوند، همانژیوم مویرگی به طور مشخص ضایعات فوق انعکاسی و فشرده با پیک‌های بلند داخل توموری روی جا به جایی شریان هستند. اولتراسوند عمدتا برای ضایعات کوچک و محدود مفید است.

سی تی اسکن

ظاهر سی تی اسکن به صورت یک توده لخته مانند قویا رو به افزایش می‌باشد. این پیشرفت معمولا یکنواخت است. در تصویربرداری محض، به سختی می‌توان این ضایعات را از دیگر ضایعات عروقی مدار تشخیص داد، بنابراین سن بیمار و ظاهر بالینی را در نظر داشته باشید.

ام آر آی

ظاهر ام آر آی همانژیوم مویرگی معمولا کمی بر روی  T1، کم شدت و روی T2 ایزو یا شدید و دارای حفره‌های جریان جا به جا می‌باشد. افزایش با گادولینیم و با زیاد شدن مشخص عروق درون توموری همگن می‌باشد. ظاهر لوب مانند آن با سپتوم نازک مشخص است (3).

درمان همانژیوم

همانژیوم با توجه به محل و شدت آن، و اینکه آیا باعث مشکلات بینایی می‌شود یا خیر، می‌تواند به روش‌های مختلف درمان شود.

جراحی برای درمان همانژیوم گود

محل و اندازه ضایعه در تصمیم گیری در مورد رویکرد برداشتن همانژیوم گود به صورت جراحی موثر است

رویکرد درون ملتحمه یا درون گوشت پاره

این رویکرد زمانی استفاده می‌شود که درگیری دو سوم مدار قدامی وجود داشته باشد. این رویکرد در مواردی مفید است که ضایعات عقب‌تر قرار داشته باشند.

رویکرد میان جمجمه‌ای

این نوع رویکرد، یعنی از طریق جمجمه و مغز، برای ضایعاتی که راس مدار را درگیر کرده‌اند، استفاده می‌شود. برای برداشتن تومور با کمترین میزان خونریزی، کرایوپروب می‌تواند مفید باشد (1)

تومورهای همانژیوم مویرگی

همانژیوم مویرگی می‌تواند به طرق مختلفی بسته به موقعیت، شدت و اینکه آیا باعث ایجاد مشکلات بینایی می‌شود یا خیر، درمان گردد.

پروپرانولول

پروپرانولول داروی موثری است که در درمان همانژیوم‌ها استفاده می‌شود. معمولا به صورت خوراکی مصرف می‌شود، اما گاهی اوقات وقتی همانژیوم بسیار کوچک و نازک باشد، می‌توان آن را به صورت موضعی نیز استفاده کرد. از آن جا که پروپرانولول می‌تواند ضربان قلب و فشار خون را تحت تاثیر قرار دهد، گاهی اوقات مراقبت دقیق در ابتدای درمان مورد نیاز است و ممکن است شامل بستری کوتاه مدت در بیمارستان باشد.

داروهای استروئیدی

داروهای استروئیدی نیز می‌توانند برای درمان همانژیوم استفاده شوند. استروئیدها می‌توانند پیشرفت همانژیوم را متوقف کنند و باعث کوچک شدن رگ‌های خونی شوند. بسته به اندازه و محل همانژیوم، استروئیدها ممکن است برای مصرف خوراکی یا برای تزریق مستقیم به همانژیوم تجویز شوند. همچنین می‌توان آن را به طور موضعی روی همانژیوم استفاده کرد. داروهای استروئیدی می‌توانند عوارض جانبی نامطلوب مانند تاخیر در رشد فیزیکی ، آب مروارید، گلوکوم و انسداد شریان مرکزی شبکیه را به همراه داشته باشند.

درمان‌های لیزری

گاهی اوقات ممکن است درمان‌های لیزری در مورد همانژیوم‌های سطحی استفاده شود تا از رشد آن‌ها جلوگیری نمایند، اندازه آن‌ها را کاهش دهند و یا رنگ آن‌ها را روشن نمایند.

جراحی معمول

جراحی معمول برای برداشتن همانژیوم در اطراف چشم معمولا برای تومورهای همانژیوم کوچکی که در زیر پوست قرار دارند  استفاده می‌شود.

آسیب به شریان مرکزی شبکیه ممکن است منجر به از دست دادن بینایی شود که به عنوان یک عارضه جراحی در نظر گرفته می‌شود. از آن جا که تومور محصور شده است، خونریزی معمولا حداقل است. همانند هر عمل جراحی مداری (اوربیتومی) ، همواره خطر آسیب به عصب بینایی، عضلات خارج چشم و ساختارهای جانبی اطراف وجود دارد.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چشم رپورتاژ آگهی پروتز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن‌درد می‌گیریم؟

به گزارش صدای ایران از ایسنا، با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

* مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

* کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

* آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

* دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آنها را سفت کند و حرکت آنها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.


* روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

* درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آنها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

* آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

* پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

* سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

* تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آنها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

* بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

* اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

* پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

*دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

 درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)


دیگر خبرها

  • میگرن چیست؟ (فیلم)
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان
  • درمان رایگان کودکان بیمه شده زیر هفت سال