Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ یک وکیل دادگستری گفت: تدبیر درست رییس جمهور برای جلوگیری از تولید برنامه‌هایی که مخالف با دولت است یا بار اتهامی برای دولت دارد، این است که در هزینه‌های رادیو و تلویزیون اعمال نظر و دقت داشته باشد تا برنامه بد و مخالف تولید نکنند.

نعمت احمدی در این‌باره اظهار کرد: طبق اصول 52 و 53 قانون اساسی درآمدهای دولت باید به خزانه بیاید و کلیه هزینه‌های دولتی از طریق بودجه سنواتی باید تخصیص پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که «کار سازمان برنامه و بودجه تنظیم بودجه کشور است»، گفت: سازمان برنامه و بودجه این اشراف را در تهران و مناطق دیگر دارد که بودجه‌ها را تعیین و نظارت می‌کند و سازمان‌ها نیز هزینه‌های‌شان را می‌دهند؛ البته سازمان‌هایی مانند دادگستری، رادیو و تلویزیون و سازمان وزارت و ورزش درآمدزا هستند نه اینکه همه درآمدها را داشته باشند بلکه بخشی از هزینه‌ها را به صورت درآمد از برنامه‌های‌شان دارند.

وی افزود: بودجه‌ای که تخصیص می‌یابد باید از طریق تفریغ بودجه که به وسیله دیوان محاسبات صورت می گیرد، انجام شود. دیوان محاسبات دادگاهی است که  اقلام و ارقام بودجه‌ای که هزینه می‌شود را محاسبه  می‌کند نه اینکه باید تعیین شود بلکه آنرا محاسبه می‌کند.

این وکیل دادگستری تصریح کرد: صدا و سیما با دیگر جاها متفاوت است و  صرف نظر اینکه  درآمد دارد و تبلیغات می‌فروشد، از آن طرف هم باید تولید کند و هزینه دارد. برخلاف جاهای دیگر شورای نظارت دارد؛ یعنی وقتی قانون اساسی تصویب می‌شد مانده بودند که  صدا و سیما را جزو کدام قوه قرار دهند و علی الحساب باید جزو قوه مجریه می‌بود؛ لذا طبق  اصل 44 قانون اساسی که سه اقتصاد دولتی و خصوصی و تعاونی را تعریف کرده، رادیو و تلویزیون  را جزو اقتصاد دولتی گذاشته‌اند.

احمدی یادآور شد: چندین موضوع مانند راه، مخابرات، هواپیما، کشتیرانی، بیمه، بانک و ... عنوان شد که  دولتی‌اند  و از آنجا که  اقتصاد دولتی اقتصاد ناموفقی است و در دنیا نشان داد که دولت نمی‌تواند مجری خوبی باشد؛ لذا ما در طول این چهل سال از باب خصوصی سازی اکثر جاها را خصوصی سازی کردیم مانند بیمه، بانک، کشتیرانی، راه و راه آهن وغیره. تنها جایی که تا این لحظه  مقاومت کرده تا خصوصی نباشد، صدا و سیما و رادیو و تلویزیون است و ما جزو معدود کشورهایی هستیم که رادیو وتلویزیون خصوصی نداریم.

وی افزود: در حال حاضر فضای مجازی اینقدر باز شده که هر فرد یک شهروند خبرنگار است ولی ما هنوز بر سنت چهل ساله گذشته پافشاری می‌کنیم و در اینجا دچار چالش می‌شویم زیرا رادیو و تلویزیون خصوصی نداریم، رقابت وجود ندارد و نحوه نظارتش مشکل پیدا کرده است. برای حل این مشکل آن را زیر نظر رهبری قرار دادیم. یعنی رهبری باید رییس صدا و سیما را تعیین کند البته مقام رهبری هم اعلام کرده که ابلاغ را صادر می‌کند و در این زمینه نظارتی ندارد. زیرا موضوع خیلی حساس است و اینقدر حساس است که تا این مدت حاضر نشدند رادیو و تلویزیون خصوصی را ارائه بدهند. بر همین اساس شورای نظارت را برای نظارت در این امر قرار دادند.

وی با بیان این‌که «شورای نظارت یکسری اشخاص حقیقی و حقوقی دارد»، گفت: این چالش مطرح است که سرپرست صدا و سیما را رهبری تعیین می‌کند، بودجه‌اش را دولت می‌دهد و نظارت آن را یک هیات انجام می‌دهد که اینها پست‌های انتصابی‌اند و وزنه دولت در پست‌های انتصابی کمتر است و در پست‌های انتصابی افراد منصوب می‌شوند و تولید ایراد پیدا می‌کند. مثلا مردم علاقه‌مندند برنامه نود را داشته باشند. مردم برای این برنامه تا دو سه بامداد بیدار بودند و چند میلیون نفر در رابطه با برنامه با هم بحث می کردند ولی یک دفعه آقایی تصمیم می‌گیرد که برنامه نود نباشد زیرا تصمیم گیرنده نه دولت است نه مردم‌اند بلکه یک نظارت و رییسی دارد و دولت تنها اهرمی که دارد این است که می‌تواند در مورد بودجه صدا و سیما ورود کند.

احمدی یادآور شد: وقتی که صدا و سیما برنامه‌هایی را درست می‌کند و این برنامه‌ها در تقابل با دولت قرار می‌گیرند و یا درخط مشی دولت نیست و ضد دولت است، باعث می‌شود رییس جمهور تنها راهی که برای جلوگیری از تولید برنامه‌هایی که مخالف با کلان دولت است یا بار اتهامی برای دولت دارد، مثل گاندو،  این باشد که اعمال نظر و دقت در هزینه‌های رادیو و تلویزیون داشته باشد و بگوید که  وقتی پول ندارید و اعتبارتان کم است و از کمبود بودجه رنج میبرید، باید برنامه بد و مخالف تولید نکنید.

وی افزود: اگر به بودجه سالیانه رادیو و تلویزیون نگاه کنید می‌بینید که اندازه یک وزارت خانه بودجه دارد. شما ببینید که رادیو و تلویزیون چه تعداد پرسنل دارد و از طرفی دیگر تولیدش را هم نگاه کنید. میبینید که یکی از عوامل نارضایتی مردم بیشتر مصاحبه و سخنرانی و موعظه است؛ لذا رییس دولت از راه درست به موضوع وارد شده است زیرا شورای نظارت، نظارت بر تولیدات نمی‌کند و عملا چالش در جامعه به وجود می‌آورد و  دولت تنها امکانی که دارد جلوگیری از پرداخت بودجه برای تولید برنامه‌های تفرقه افکنانه یا برنامه‌هایی که باب تهمت یا افترا نسبت به یک جریانی و یک فردی را به وجود می آورد، است.

وی در پایان تصریح کرد: ناگفته نماند که  ما سال‌های گذشته هم همین درگیری را داشته‌ایم و تولید برنامه‌هایی مانند "چراغ" و "هویت" با پول بیت المال بود که نفعی برای جامعه نداشت جز اینکه جدایی و تفرقه بیندازد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال صدا و سیما فضای مجازی نعمت احمدی بودجه صدا و سیما قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۶۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»

علاوه بر این همچنان رادیو دوست صمیمی بسیاری از جوانان امروز و دیروز است. از آنجایی که رادیو به عنوان رسانه‌ای فراگیر شناخته شده است،می‌تواند گستره وسیعی از مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهد و به منظور دستیابی به اهداف مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

امروز نسبت به سال‌های گذشته شبکه‌های رادیویی مختلفی راه‌اندازی شده و متناسب با حال و هوای افراد مختلف جامعه این شبکه‌ها وظیفه تولید برنامه‌ها را برعهده دارند.

همچنین زمان پخش هر برنامه نیز متناسب با همان زمان باید در نظر گرفته شود. عمدتا برنامه‌های صبحگاهی از شور و نشاط بیشتری نسبت به برنامه‌های دیگر برخوردار هستند چرا که مخاطب نیازمند یک انرژی مضاعف در صبحگاه است که حال، این انرژی از طریق رادیو و سیستم‌ شنوایی می‌تواند به مخاطب منتقل شود.

در واقع شهروندان زیادی خصوصا افرادی که برای حاضر شدن در محل کار و فعالیت یا مدرسه و دانشگاه خود، از وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی استفاده می‌کنند، در اولین ساعات صبح به برنامه‌های رادیویی گوش می‌دهند و طی مسیر، از این برنامه‌ها بهره می‌برند. بنابراین نوع برنامه‌هایی که از رادیو پخش می‌شود، می‌تواند در جلب توجه افراد و در نتیجه روحیه شهروندان تاثیرگذار باشد. رادیو صبا نیز یکی از این شبکه‌هاست که سالهاست فعالیت خود را بر این اساس آغاز کرد و مانند هر شبکه رادیویی دیگری به تولید برنامه پرداخته است.

یکی از تولیدات این رادیو برنامه صبحگاهی «صبح صبا» است که با محور قرار دادن مهارت‌های زندگی، شادی و آرامش خانواده‌ها با نگاهی طنز هر روز صبح به روی آنتن می‌رود. این برنامه شنبه تا چهارشنبه با اجرای گویندگانش هر روز صبح، موضوعات مختلف روز جامعه را سرفصل کار خود قرار می‌دهد و همراه با موسیقی که متناسب با حال و احوال برنامه‌های صبحگاهی است، تلاش می‌کنند تا با مخاطب همراهی کنند و با نگاه جوانان همسو شوند.

مجریانی که هرکدام در حیطه هنرهای نمایشی دستی بر آتش دارند و می‌دانند که چگونه با بازی کردن و گاهی نمایش خود واقعیشان با مخاطب ارتباط برقرار کنند و حس و حال لازم را به مخاطب منتقل کنند. از سوی دیگر مطالعه داشته باشند و با اشراف نسبت به موضوعات روز اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بحث‌ها را پیش ببرند. حضور گروه نویسندگان این برنامه موجب شده تا تحول‌پذیری در برنامه بالا باشد و فصل به فصل برنامه متناسب با شرایط دست به تغییر و تحول بزند و جلوی تکراری‌ بودن سوژه‌ها گرفته شود.

ارتباط محتوای پخش شده از رادیو با مسائل مربوط به زندگی روزمره موجب رضایت مخاطبان خواهد شد و تیم نویسندگان این برنامه تلاش کرده‌اند تا آنچه که می‌نویسند با آنچه که در زندگی شنوندگان و مردم عادی در جریان است نزدیکی داشته باشد.

استفاده از شهروند گزارشگران نیز از دیگر نکات قابل توجه این برنامه است. در واقع با حضور این شهروند گزارشگران برنامه صرفا مختص به یک قوم خاص نیست و از جای جای ایران مخاطبان می‌توانند با برنامه ارتباط برقرار کنند و با نکاتی همچون گردشگری، آیین و آداب و رسوم هر شهر نیز آشنا شوند.

غالب برنامه‌های شبکه‌های رادیویی در برنامه‌های صبحگاهی شاید فاقد شور و هیجان و صمیمیت لازم باشند اما در برنامه «صبح صبا» دست‌اندرکاران و بویژه مجریان تلاش دارند تا فارغ از لحن جدی رضایت مخاطب را در حد مطلوبی بدست آورند و با شور و هیجان و صمیمیت میزان رضایت شنوندگان را از آن خود کنند.

دیگر خبرها

  • پویش قدردانی از معلم در «زنگ انشا» از رادیو صبا
  • طلسم پروژه انتقال زندان زرند به خارج از شهر شكست/قول تخصيص بودجه
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در شهرستان مشهد
  • آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»
  • ورود جدی ساترا به فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی
  • برنامه «پل مدیریت» از رادیو تهران
  • ۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» را اجرا کردم
  • هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان زیر ذره بین بازرسان
  • پیش‌بینی ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم