Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@04:13:04 GMT

رهیافته‌ای که قرآن زندگی‌اش را تغییر داد

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۶۷۶۷

رهیافته‌ای که قرآن زندگی‌اش را تغییر داد

به گزارش جهان نيوز، محمد عرب، مهندسی ایرانی است که خیلی‌ها او را به واسطه برنامه ماه عسل و روایت سرگذشت زندگی‌اش می‌شناسند؛ کسی که همراه خانواده از ۱۴ سالگی در لس‌آنجلس زندگی کرده است. هرچند ایرانی و مسلمان بود، اما به گفته خودش از اسلام هیچ اطلاعی نداشت جز نامش که محمد بود. محمد در طول سال‌ها زندگی و کار در امریکا به دلیل شرایط و فضایی که وجود داشت خود را به لذایذ دنیوی مشغول کرده بود تا اینکه در عنفوان جوانی یک اتفاق مسیر زندگی او را تغییر داد و به مدد قرآن و انس با آن محمد دیگری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی و به همت انجمن اسلامی شهید ادواردو آنیلی کتاب زندگی او نیز با نام «تولد در لس‌آنجلس» منتشر شده است.
چه اتفاقی افتاد که زندگی شما تغییرکرد؟
خواست خدا بود که شامل حالم شد. برزیل کشوری است که بزرگ‌ترین و معروف‌ترین کارناوال‌های دنیا را دارد. از همه جا توریست‌ها برای گذران ساعاتی پر عیش و نوش راهی آنجا می‌شوند. من هم که تمام برنامه‌های لس‌آنجلس برایم تکراری و خسته‌کننده شده بود تصمیم گرفتم راهی برزیل شوم. این سبک زندگی و خوشگذرانی برایم شیرین بود. هنگام رفتن خواهر بزرگم من را از زیر قرآن رد کرد تا محفوظ باشم. از نظر من این یک حرکت خرافی بود. قرآن را از او گرفتم تا ببینم چه چیزی دارد و بتوانم خواهرم را از این تفکر خرافی دور کنم. آن شب در هتل برزیل برای اینکه خوابم ببرد چند صفحه اول قرآن را خواندم تا رسیدم به آیه‌ای از سوره بقره با این مضمون که خدا می‌فرماید: «اگر شما را شکی است در قرآن که توسط یک انسان نوشته شده است مانند آن یک سوره بیاورید.» تعجب کردم انگار این آیه تلنگری به شک و تردید من بود. نتوانستم بمانم. همان شب از هتل بیرون رفتم تا از آنجا دور باشم که سر از جنگل‌های آمازون درآوردم. ۴۰ شبانه‌روز آنجا بودم. قرآن را هر روز می‌خواندم. دوسوم قرآن را در این مدت خوانده بودم. قرآن زندگی‌ام را زیر و رو کرده بود.
گویا برای شناخت قرآن از استاد یهودی دانشگاه هم کمک گرفتید، درست است؟
بله، برای فهم بیشتر به دانشگاه نزد دبیر ادبیاتمان رفتم که عربی تدریس می‌کرد تا از او درباره قرآن سؤال کنم. گفتم من محمد هستم. شما که عربی درس می‌دهید در قرآن آمده است کسی نمی‌تواند مشابه این آیات بیاورد منظورش چیست؟ گفت من یهودی هستم و اطلاع دقیقی در این باره ندارم ولی این را می‌دانم که اگر کتاب قرآن شما نبود زبان عبری هم در طول تاریخ ازبین رفته بود. به واسطه ریشه ادبیات این کتاب، زبان عبری هم محفوظ مانده است. من آن زمان متوجه شدم قرآن برای حفظ و نگهداری آمده تا انسان‌ها به تاریخ بپردازند، چون تاریخ لابراتوار انسان‌هاست.
قرآن چطور سبک زندگی شما را تغییر داد؟
وقتی متوجه شدم قرآن کتاب الهی است تصمیم گرفتم زندگی‌ام را تغییر بدهم، چون قبل از آن فقط اسم مسلمانی داشتم هرچند هیچ وقت اجازه نمی‌دادم کسی به مبانی اسلام توهین کند. از آن به بعد باید به عنوان یک مسلمان نماز می‌خواندم و روزه می‌گرفتم. چند روز بعد از بازگشت از جنگل‌های آمازون به خانه برگشتم. فهمیدم بخشی از سفر من در ماه رمضان بوده است. تصمیم گرفتم قضای روزه‌هایم را بگیرم و روزه گرفتم. خواهرم گفت بیا ناهار بخور گفتم روزه‌ام. گفت چرا؟ گفتم خدا فرموده است اگر درماه رمضان نتوانستید روزه بگیرید قضای آن را به جا آورید، ولی نماز خواندن بلد نبودم. خواهرم کسی را می‌شناخت. معرفی کرد تا به من نماز یاد بدهد. در واقع من با نماز و روزه فرهنگ غلط زندگی‌ام را تغییر دادم. مشروبات الکلی و آلات موسیقی را از خانه‌ام دور ریختم و خانه را پاکسازی کردم. دوستان از من می‌خواستند تا به لاس وگاس، کارناوال و پارتی‌های مختلف بروم ولی دیگر قبول نمی‌کردم.
وسوسه هم می‌شدید تا راهی را که انتخاب کرده بودید رها کنید؟
خیلی سعی می‌کردم تا با منش و سبک زندگی قبلی‌ام کاملاً فاصله بگیرم. در خانه همه مشروبات و نوشیدنی‌های الکلی را دور ریختم و دیگر به محافل مختلط و گناه‌آلود نمی‌رفتم. یادم است یک بار به اصرار دوستان به کنسرت یکی از خواننده‌های مرد ایرانی در لس‌آنجلس رفتیم. وسط ترانه خوانی گفت ماشاءالله. یکمرتبه انگار تلنگری برای من باشد یادم آمد که‌ای داد نماز عشایم را نخواندم! رفتم بیرون و نمازم را خواندم و برگشتم. هنگام ورود به سالن کنسرت دیدم شرایط خوبی نیست و همه حاضران دانسته یا نادانسته حکم خالقی که من سجده به او کردم را زیر پا گذاشته‌اند. با خودم گفتم محمد این درست نیست تکلیف خودت را مشخص کن یا با خدا باش یا با این‌ها و از آنجا رفتم. این تذکر و تلنگری از سوی خدا بود تا از فضای گناه دور شوم و شیطان من را وسوسه نکند.
شما با خواندن قرآن متحول شدید. به نظرتان صرف خواندن قرآن کافی است؟
مسلماً خیر، چون اگر خود من هم فقط به خواندن قرآن اکتفا می‌کردم شاید داعشی خوبی می‌شدم، زیرا خواندن قرآن بدون شناخت به انسان اعتمادبه‌نفس کاذبی می‌دهد تا هر برداشتی از مفاهیم و آیات آن داشته باشد. قرآن کتاب ویژه‌ای است و ذهن را به شبهات می‌رساند تا درباره آن‌ها تفکر داشته باشیم، لذا اگر جواب صحیح به سؤالات و شبهات ایجاد شده بدهیم راه درست را طی کرده‌ایم. من خودم برای فهم قرآن آن را ۲۲ بار خواندم و هر بار احساس کردم مشکلات و سؤالات ذهنی‌ام بیشتر می‌شود. در دانشگاه یک اسلام‌شناس به من گفت اگر کسی می‌خواهد درک دقیقی از قرآن داشته باشد باید دو اصل را رعایت کند؛ یکی تاریخ و دیگری شأن نزول قرآن تا متوجه مفاهیم قرآنی شود. مثلاً در سوره بقره آیه ۱۲۴ خدا می‌فرماید: «ای ابراهیم ما تو را به عنوان پیامبر برگزیدیم. حضرت ابراهیم فرمود این رسالت به فرزندانم هم می‌رسد؟» مفهومش برایم سخت بود ولی بعد از آن متوجه شدم باید سراغ اهل بیت و امامت و فهم تاریخی بروم تا چرا‌هایی که در ذهنم ایجاد شده است را برطرف کنم.
کتابی که برای فهم بهتر قرآن پیشنهاد می‌دهید چیست؟
نهج البلاغه کلام امام علی است؛ کتابی شریف و ارزشمند که توصیه می‌کنم خوانده شود ولی برای خود من خواندن آن خیلی سخت بود. گاهی با یک خط از نهج‌البلاغه بغض گلویم را می‌گرفت و گریه می‌کردم. کتاب را می‌بستم و فردا شب دوباره آن را می‌خواندم. واقعاً کشش مطالعه ادامه کتاب را در همان شب نداشتم. خیلی برایم مفاهیمش سنگین بود. خدا را شکر امروز تفاسیر نهج‌البلاغه به وفور و زبانی ساده نوشته شده است.
شما گویا خاطره‌ای هم از برادر مایکل جکسون دارید؟
یک بار در مسیر کارم همراه خانواده بودم که برادر بزرگ‌تر مایکل جکسون را دیدم. اسمش جرمی جکسون بود که توسط امام جماعت ایالت شیعه شده بود. او در سنت ماریا سکونت داشت د. ر عین حال هم یک برنامه رادیویی راه‌اندازی کرده بود و درباره اسلام با مردم امریکا حرف می‌زد. او گفت برنامه من را دیدی؟ من از این برنامه خیلی استفاده بردم و تأثیرات خوبی داشت. خوشحال بود که توانسته بود برای آشنایی مردم امریکا با حقیقت اسلام کاری کند، اما متأسفانه چند سال بعد به طرز مشکوکی کشته شد و مانند ادواردو آنیلی پزشکان حتی جسد او را بررسی نکردند تا علت مرگش کشف شود و او را سریع دفن کردند.
منبع:جوان کپی متن خبر برچسب ها: قرآن کریم

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۶۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی /با من از تغییر سخن نگو...
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • ۱۵ هزارکرمانی در طرح زندگی با آیه ها حافظ ۳۰ آیه‌ منتخب قرآن شدند
  • معجزه‌ای که روشنایی بخش چشم دل است
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد
  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم