Web Analytics Made Easy - Statcounter

فشار عجیب از «مقامات بالا» برای زمینه‌سازی افراد غیرمتخصص در حوزه‌ وزارت بهداشت حتی تا سطح کارگران ساختمان، در انتخابات "انجمن علمی زیست‌فناوری سلامت ایران" در جریان است. ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۱ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ نقش نهادهای مردمی و انجمن‌های علمی در پیش‌برد دانش و فناوری بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گر چه در کشورهای توسعه‌یافته، نقش این نهادها بسیار پر رنگ‌تر است اما در کشور ما نیز حضور و کنش‌های متخصصان حاضر در این انجمن‌ها، در حوزه‌ی تصمیم‌سازی ـ تا سطح تصمیمات راهبردی در حوزه‌های گوناگون ـ بر کسی پوشیده نیست.

"انجمن علمی زیست‌فناوری سلامت ایران" یکی از این نهادهای مردمی است که در حوزه‌ی مهم «زیست‌فناوری بهداشت» منشأ خدمات ارزنده‌ای بوده که این خود به مدد حضور دانشمندان این حوزه فراهم آمده است.

این انجمن به استناد مصوبه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی و در راستای گسترش و پشتیبانی از آموزش کاربردی و مؤثر به‌منظور توانمندسازی پژوهشگران و صنعتگران و ارتقاء پژوهش‌های مرتبط با زمینه‌های گوناگون «زیست فناوری سلامت»؛ و موازی با آن ترویج و بهینه‌سازی تحقیق و توسعه در این حوزه، در سال 1391 در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ثبت رسید و بعد از طی مراحل قانونی مورد نیاز و ثبت حقوقی در اداره ثبت شرکت‌ها، از سال 1392 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.

حضور تأثیرگذار این انجمن موجب شد پس از مدتی برخی «کانون‌های دلالی و تجارت در حوزه‌ی زیست‌فناوری و تراریخته» چشم طمع به تصاحب این نهاد مردمی داشته باشند و این موضوع را از کانال عضویت، شرکت در انتخابات و تصدی مسئولیت‌های این انجمن دنبال کنند.

اخبار تهدیدها و اقدامات نامتعارف کانون‌های خاص، نسبت به این انجمن، پیش از این نیز مورد رصد خبرگزاری تسنیم بوده است؛ لکن طی روزهای گذشته پرده‌ای جدید از فشارها و نفوذ این دلالان در شبکه‌ی پشتیبان حوزه‌ مرتبط با این امر، رونمایی شد.

در متنی که در این زمینه در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفت، آمده است:

«جهت برگزاری انتخابات هیئت مدیره و بازرسان انجمن علمی زیست فناوری سلامت در تاریخ 30 تیر ماه 1398 و پیرو چاپ آگهی در روزنامه رسمی و ارسال آن به دبیرخانه کمیسیون انجمن‌های علمی گروه پزشکی و انجام اقدامات لازم و قانونی بر طبق " آئین‌نامه انتخابات انجمن‌های علمی گروه پزشکی" و چاپ آگهی و اطلاعیه برگزاری انتخابات انجمن طبق مفاد آگهی در روزنامه رسمی در زمان مقرر قانونی و قرار گرفتن لینک صفحه انتخابات انجمن در سایت کمیسیون در تاریخ 29/4/1398، متاسفانه لینک و دسترسی به صفحه انتخابات انجمن در ساعت مقرر 00:15 روز 30 تیر ماه 1398 از روی سایت کمیسیون برداشته شده و انتخابات انجمن بدون اطلاع رسمی و یا نامه رسمی به هیئت مدیره انجمن، لغو گردیده است».

به‌صورت روشن‌تر، اتفاق رخ داده از این قرار است:

امروز - سی‌ام تیر 98 - مقرر شده بود تا با برگزاری انتخابات انجمن، برای تعیین مسئولان آن طی سه سال آینده، تعیین تکلیف شود؛ بر اساس اساسنامه و نیز مصوبات هیئت مدیره، برای حفظ وجه تخصصی انجمن، تنها افراد «واجد صلاحیت» - و از جمله با مدارک دانشگاهی در حوزه‌ی مرتبط - در این انجمن امکان ثبت‌نام و عضویت دارند، علاوه بر این، بر اساس مصوبه‌ رسمی وزارت بهداشت با توجه به الکترونیکی شدن انتخابات، انجمن موظف است که 15 روز پیش از رأی‌گیری، عضوگیری جدید را متوقف کند اما:

طی دو روز گذشته، یک فهرست، با تعداد دو برابر اعضای کنونی! با درج نام‌ افراد عموماً غیرمتخصص‌، به مسئولان انجمن زیست‌فناوری سلامت ایران تحویل شده تا نتیجه‌ رأی‌گیری در انتخابات به نفع کانون تاجران و دلالان حوزه‌ سلامت رقم بخورد!

مقاومت قانونی مدیران فعلی انجمن در برابر این لیست عجیب نیز با «توصیه‌»ها و «فشارنامه»هایی از سوی «مقامات بالا» مواجه شده است! حاصل اینکه تحت این فشارها و در فرآیندی که به‌روشنی مغایر با قانون است، عدم برگزاری انتخابات یا تعویق آن با هدف ورود افراد خاص و «عضویت تحت فشارِ» افراد توصیه شده و فاقد صلاحیت در این زمینه که پرونده‌ آنها اصلاً تحت بررسی قرار نگرفته است ـ ولو شاید در سطح کارگران شریف ساختمان ـ از مبادی کانون‌های خاص قدرت و ثروت، کاملاً محتمل است!

اسناد قابل‌توجهی از این موضوع و اسامی تعدادی از افراد معرفی شده و مدنظر این کانون‌ها، در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته که نشان می‌دهد در صورت عدم برگزاری این انتخابات در موعد مقرر، تخلف آشکار قانونی ـ به دلایل مختلف از جمله تضییع حقوق اعضا و تسلیم در برابر رانت و فشارهای غیرقانونی ـ صورت خواهد پذیرفت ضمن اینکه این فشارها از کانال همان کانونی اعمال می‌شود که بنا داشت مصرف عمومی بی‌ضابطه‌ غذاهای مهندسی ژنتیک شده (تراریخت) را در کشور رواج دهد، که با مقاومت مردم و مقامات مسئول، این موضوع منتفی شده است.

ناظر به رسمیت و حضور یک نماینده‌ رسمی از سوی وزارت محترم بهداشت، شایسته است این موضوع توسط درگاه‌های نظارتی، از جمله وزارت بهداشت و سازمان بازرسی کل کشور مورد پیگیری قرار گیرد و پاسخ اقدامات مناسب در این امر، به اطلاع افکار عمومی برسد.

انتهای پیام/

R1371/P/S2,23/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۲۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سیدامیر سامع در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در سه سال اخیر، تدوین منشوری در دوره ششم شورای اسلامی شهر بود که طبق آن نقاط مهم شهر که باید به آن‌ها پرداخته شود، مشخص شد.

وی با بیان اینکه معاونت خدمات شهری یکی از ارگان‌هایی است که حدود ۱۰ کسب‌کار را مدیریت می‌کند، افزود: این معاونت باید در بخش‌های مختلف به شهروندان خدمت‌رسانی کند که این خدمات شامل ساماندهی فضای سبز، زیباسازی شهر، ساماندهی مشاغل شهر، مدیریت پسماند، آتش‌نشانی و ایمنی و مدیریت بحران است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: کمیسیون سلامت محیط زیست با همکاری معاونت خدمات شهری از سه سال پیش ۲۲ بند را به‌عنوان اولویت اصلی عملکرد خود قرار داد و سعی کرد آن‌ها را دنبال کند، البته در ارزیابی سال جاری مشخص شد، برنامه‌هایی که برای هر حوزه برنامه‌ریزی شده بود، به‌طور کامل انجام شده است.

سامع با بیان اینکه یکی از دستاوردهای این سه سال، پیشبرد عملکرد طبق برنامه مشخص شده است، ادامه داد: این کمیسیون با همکاری معاونت خدمات شهری با یک شاخص و برنامه مشخص به فعالیت خود پرداختند و رعایت نظم در این مسیر یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سازماندهی فضای سبز اصفهان خاطر نشان کرد: افزایش سرانه فضای سبز یکی دیگر از دستاوردهای کمیسیون سلامت محیط زیست خدمات شهری شورای اسلامی است، البته در این کلان شهر اقدامات خوبی صورت گرفته است و فضای سبز هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی افزایش پیدا کرده است، اما سختی کار این کمیسیون با افزایش ساخت‌وسازها، محدود شدن فضای شهر، کمبود آب، خشکی زاینده‌رود بیشتر شده است.

از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا تفکیک می‌شود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مدیریت پسماند اضافه کرد: در این بخش باید اقداماتی از جمله توجه به موضوع کاهش تولید پسماند، اجتناب از تولید، تفکیک از مبدا، استفاده مجدد و تبدیل به ماده و انرژی مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سامع گفت: از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا، بعضی در چرخه‌های دیگر و بعضی توسط موارد غیر رسمی تفکیک می‌شود و پسماندهای تفکیک شده در کارخانه‌های مختلف استفاده می‌شود؛ به‌طور مثال کاغذ آن برای کارخانه کاغذسازی، پلاستیک برای کارخانه‌های پلاستیک استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه تبدیل به ماده و انرژی، ۱۰ تن پیرولیز در چند سال پیش و ۱۰ تن نیز در سال گذشته راه‌اندازی شد که این اقدام برای تبدیل مواد پلاستیکی به فرآورده سوخت است، در این مورد ما نیازمند کارخانه هاضم و زباله‌سوز هستیم که امیدواریم قرارداد آن به‌زودی با بخش خصوصی منعقد شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بازیافت دو هزار تن پسماند ساختمانی ادامه داد: قرارداد این موضوع منعقد شده است و سرمایه‌گذار آن حدود دو هزار تن پسماندی که در حاشیه شهر جمع‌آوردی شده و گردو غبار ایجاد کرده بود را بازیافت کرده است.

وی با اشاره به حوزه شیرابه اضافه کرد: این حوزه نیز با همکاری شرکت دانش‌بنیان آغاز به‌کار کرده است و حدود دو ماه دیگر اقدامات خود را به روش بیولوژیکی آغاز می‌کند.

سامع گفت: سامانه اصپاک یکی از دستاوردهای مهم است که شهروندان می‌توانند با بهره‌وری از آن به جمع‌آوری زباله بپردازند.

وی گفت: اعضای شورا تصمیم دارند تا آخرین روزی که خدمت‌رسان مردم هستند، با سرعت و دقت به امور شهر بپردازند و هیچ کار نیمه تمامی باقی نماند و تمام فعالیت‌ها در یک نظم خاصی به دوره بعد تحویل داده شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: کار در شورای اسلامی شهر محل پذیرفتن و تفکر است، پذیرفتن این مسئولیت بسیار سخت نیازمند تجربه دقت و نظم در فعالیت است.

کد خبر 748053

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران است
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله قبلی مهم است/ قدردان تلاش رسانه‌های استان هستیم
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست