Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@14:08:23 GMT

روی بیت کوین سرمایه گذاری کنیم یا نه؟

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۵۷۵۶

روی بیت کوین سرمایه گذاری کنیم یا نه؟

وقتی عبارت «استخراج بیت‌کوین» را می‌شنوید، ذهن شما شروع به غرق‌شدن در یک فانتزی رویایی می‌کند و البته شاید در لحظه اول فکر کنید به بیل و کلنگ نیاز است؛ گر چه که این قیاس خیلی هم دور نیست اما بهتر است بدانید بیت‌کوین با استفاده از رایانه‌های پرقدرت که حل مسائل و مشکلات پیچیده محاسباتی ریاضی را انجام می‌دهند -پیچیده به قدری که با دست قابل انجام نیست- استخراج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صدای ایران از اقتصادآنلاین، ولی باز هم معلوم نیست چطور؟ شانس و کار مورد نیاز با یک رایانه برای حل مسائل بسیار مشکل ریاضی معادل کار یک معدنچی است که از معدن طلا خارج می‌کند. در زمان نوشتن، شانس رایانه‌ای که یکی از این دست مسائل را حل می‌کند، ١ در ٦ تریلیون است اما تفاوت اصلی بعد از این است.

نتیجه «استخراج بیت‌کوین» دو قسمت است؛ اول این‌که وقتی رایانه‌ها این مسائل پیچیده ریاضی را در شبکه بیت‌کوین حل می‌کنند، آنها بیت‌کوین جدید تولید می‌کنند، نه برخلاف زمانی که یک کارگر از معدن و زیر زمین طلا استخراج می‌کند. دوم این‌که با حل مسائل محاسباتی ریاضی، معدنچیان بیت‌کوین با تأیید اطلاعات مربوط به معامله، شبکه پرداخت بیت‌کوین را امن و با اعتماد می‌کنند.

سه راه اصلی برای دریافت بیت‌کوین وجود دارد: 
*شما می‌توانید بیت‌کوین‌ها را با استفاده از پول واقعی بخرید.
*شما می‌توانید هر چیزی که می‌‌خواهید را برای فروش بگذارید. و مردم با بیت‌کوین به شما پرداخت کنند.
*بیت‌کوین‌ها می‌توانند با استفاده از یک رایانه ایجاد شوند. 

چطور بیت‌کوین جدید تولید می‌شود؟
برای این‌که سیستم بیت‌کوین کار کند، مردم می‌توانند با اَبَرکامپیوترهای خود پردازش‌هایی را انجام دهند؛ البته که باید همیشه به یاد داشته باشند که از هر ٦ تریلیون بار ١ بار امکان تولید بیت‌کوین وجود دارد. مردم برای ساختن بیت‌کوین‌های جدید کامپیوترهای قدرتمند نصب می‌کنند و به همین معدن بیت‌کوین می‌گویند. حال باید بقیه ماجرا را هم در نظر بگیریم. برای تولید یک بیت‌کوین می‌توان چندین ابر کامپیوتر را همزمان به کار انداخت، این چندین کامپیوتر می‌تواند هزاران عدد باشد که البته باز هم باید بگوییم، اگر امروز کامپیوترهای‌تان را برای ساختن بیت‌کوین فراهم و روشن کرده‌اید، شاید سال‌ها طول بکشد تا اولین بیت‌کوین را به دست آورید. همچنین باید بدانید برای راه‌اندازی هر کدام از این ابر کامپیوترها و کارکردن مداوم و شبانه‌روزی آنها مقدار بسیار زیادی برق لازم است؛ برقی که بدون قطعی و نوسان بتواند در تمام طول روز و روزها و ماه‌ها به سیستم‌ها برق بدهد و هیچ‌گاه قطع نشود که اگر احیانا دستگاهی در حال تولید یک بیت‌کوین است، با قطع برق کارش ناتمام نماند؛ چون اگر دوباره بخواهد آن مراحل را برود، دوباره باید خوش‌شانس باشد که بین ٦ تریلیون قرعه به او بیفتد.

البته که هر چه جلوتر می‌رویم مردم بیشتری برای ساخت بیت‌کوین تلاش می‌کنند و حالا چند وقتی است بحث تولید بیت‌کوین در ایران هم بالا گرفته است و مردم دست به استخراج بیت‌کوین زده‌اند. در کشوری که هنوز بیت‌کوین کاملا قانونی نیست، به دلایلی نمی‌توان آن را راحت خرج یا به دلار تبدیل کرد و برای تولید باید شرایط ویژه‌ای داشت؛ استخراج بیت‌کوین کار سختی است. هر چند برخی معتقدند که استخراج بیت‌کوین می‌تواند راه چاره‌ای برای قطع‌‎کردن تحریم‌های آمریکا در برابر کشورمان باشد اما از آن طرف هم هنوز این کار در کشور قانونی و در چارچوب درست انجام نمی‌شود.

یکی از دلایلی که برخی حس می‌کنند استخراج بیت‌کوین در ایران کم‌هزینه و بی‌دردسر است، این است که قیمت هر کیلووات برق کشاورزی بین ۳۰۰ تا ۵۲۴ ریال است و هر کیلووات برق صنعتی هم حدود ۴۰۰ تا ۸۲۵ ریال محاسبه می‌شود. برق مدارس و مساجد هم با توجه به یارانه‌های دولتی، تقریبا رایگان است. البته که برق شهری و تجاری را حتما باید از این گزینه‌ها جدا کنیم و به نظر کسی حتی نباید به این فکر کند که با برق شهری بیت‌کوین تولید کند؛ چون حتما مصرف برق آن سر به فلک می‌کشد. برق شهری با توجه به نسبت برق مصرفی به صورت تصاعدی بالا می‌رود و برای انجام چنین کاری نمی‌صرفد. اگر چه درباره برق کشاورزی و صنعتی هم باید بگوییم که وزارت نیرو هشدار داده که نمی‌گذارند عده‌ای از برق ارزان برای تولید ارز دیجیتال سوءاستفاده کنند و باید تعرفه برق استخراج‌کنندگان ارز مجازی واقعی باشد.

علاوه بر تمام اینها باید بدانید که تولید بیت‌کوین واقعا کار سختی است، شما باید بتوانید خودتان را بین معدنچیان بیت‌کوین ثبت کنید و این کار به سادگی امکان‌پذیر نیست و باید توسط دیگر معدنچیان درستی کار شما ثبت شود تا بتوانید به‌ عنوان یک معدنچی کار کنید و بلوک‌های بیت‌کوین اضافه کنید و تمام اینها توسط همان ابر کامپیوترها باید انجام گیرد.

برای این‌که معدنچیان بیت‌کوین بتوانند معامله‌ای را انجام دهند باید دو چیز رخ دهد؛ اول این‌که آنها باید ١ مگابایت ارزش معاملات را بررسی کنند که به لحاظ تئوری به نظر می‌رسد تراکنشی کوچک باشد، اما اغلب چندین‌ هزار تراکنش است و به میزان هر تراکنش اطلاعات زیادی وجود دارد اما باز باید گفت این بخش آسان است.

دوم این‌که برای اضافه‌کردن یک بلوک از معاملات به بلاک‌چین، معدنچیان باید یک مسأله محاسباتی پیچیده ریاضی را حل کنند که این عمل همان «اثبات کار» «proof of work» نامیده می‌شود. آن‌چه که آنها واقعا انجام می‌دهند این است که سعی دارند با یک شماره hexadecimal ٦٤ رقمی به نام «هش» «hash» را حدس بزنند یا درواقع حل کنند. کامپیوتر یک معدنچی با نرخی ثابت و با سرعت بالا باید بتواند تمام این ٦٤ رقم را حدس بزند و برای این کار باید به یک راه‌حل برسد؛ به عبارت بهتر باید بگوییم همه ‌چیز به شانس هم بستگی دارد.

بنابراین باید بگوییم هر چند که می‌گویند استخراج بیت‌کوین درآمدی پرسود دارد اما باید همه زوایای آن برای ایجاد این کسب‌وکار در نظر گرفته شود. همه خطرات، هزینه‌ها و احتمالات و باز هم بگوییم از هر ٦تریلیون بار ١ بار بیت‌کوین تولید می‌شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سرمایه گذاری بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۵۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی

بعد از گذشت یک سال نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه را برطرف کردند. حالا با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان به این مالیات لقب کمیسیون دولت از سفته بازی را نسبت داد.

با وجود اینکه دولت می گوید که فقدان این پایه مالیاتی که در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است؛ اما طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

هم اکنون بازدهی بالای خرید وفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده است، چرا که افراد به جای فعالیت مولد، سرمایه خود را وارد یکی از این بازارها می‌کنند و در سایه نبود قوانین بازدارنده، سودهای هنگفت به جیب می‌زنند.

اما این تمام ماجرای سوداگری نیست؛ چراکه ورود پول‌های کلان به بازارهایی مثل مسکن و خودرو باعث افزایش تقاضای سرمایه‌ای می‌شود و در نتیجه نیاز مصرفی مردم را با چالش مواجه می‌کند. چنانچه در حال حاضر بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. 

انتظار می رفت قانون با تعیین ارقام بازدارنده تا جایی که قدرت دارد از گسترش بساط  دلالی در کشور بکاهد  و به حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد کمک کند، ولی با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان گفت این مالیات بر عایدی سرمایه بازدارنده نیست؛ بلکه صرفا حق السهم  و کمیسیون دولت از سفته بازی است.

مالیات ۳۰ درصد از سود فروش خودرو، طلا و ارز این پیام را به واسطه ها مخابره می کند که اگر هر یک از اقلام مشمول مالیات را دوبرابر قیمت بدون هیچ زحمتی به فروش رساندید و به اقتصاد کشور ضربه زدید و تورم ایجاد کردید و ارزش پول ملی را کاهش دادید، فقط کافی است حق کمیسیون خود را پرداخت کنید تا به راحتی به این کاسبی ادامه دهید.

این اعداد هیچ بازدارندگی ندارند و اتفاقا باعث افزایش قیمت‌ها شده و دلالان صرفا با پرداخت سهم دولت از سفته بازی به راحتی می‌توانند به فعالیت مخرب و غیرمولد خود ادامه دهند و آنچه از سودشان کاسته شده را نیز به لطایف‌الحیلی دوباره از جیب مردم برداشت کنند.

آقایان نرخ مالیات با این ارقام فقط رسمی‌سازی سفته‌بازی است.ریشه این آفت پیش رونده را باید با برخورد قاطعانه خشکاند. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • بیت کوین به ۶۳ هزار و ۸۲۲ دلار رسید