Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مناطق حیات‌وحش، تنها ۲۰۰ محیط‌بان فعالیت می‌کند که دغدغه همیشگی‌شان حفظ حیات‌وحش است و در آرزوی روزی هستند تا هیچ موجودی، شکار نشود این درحالی است که در کشور به ازای هر شش هزار هکتار یک محیط بان فعالیت می‌کند.

رحیم بابانژاد فرمانده محیط بانی بابل به خبرنگار مهر می‌گوید: مشکلات محیط بانان زیاد و گسترده است و همکاران ما با عشق و جان و دل در این زمینه فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مشکلات مالی، خودرویی، کمبود وقت و زمان برای رسیدگی به خانواده را از جمله مسائل فراروی عنوان کرد و گفت: کار محیط بانی زمان و مکان خاصی ندارد و هرلحظه باید آماده باشیم.

وی به مخاطرات پیش روی محیط بانان اشاره و اضافه کرد: محل کار محیط بانان طبیعت بوده از این رو خطرهای زیادی آنان را تهدید می‌کند و تنها عشق به کار سبب می‌شود تا محیط بانان در این حوزه فعالیت کنند.

بابانژاد از مردم خواست تا برای نسل‌های آینده محیط زیست را حفظ کنند و گفت: محیط زیست برای همه مردم جهان اهمیت دارد و مربوط به یک شخص و فرد نیست و از مردم و تمامی اقشار می‌خواهیم برای حفظ محیط زیست سالم حمایت کنند.

محیط زیست برای همه مردم جهان اهمیت دارد و مربوط به یک شخص و فرد نیست و از مردم و تمامی اقشار می‌خواهیم برای حفظ محیط زیست سالم حمایت کنند

این محیط بان با اظهار اینکه محیط زیست کشور آلوده است و وضعیت خوبی ندارد، فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست را در جامعه و به ویژه مدارس الزامی دانست و انتقال طبیعت زیبا به نسل‌های آینده را مهم برشمرد.

وی به خاطرات برخورد با یکی از شکارچیان غیرمجاز در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: در درگیری با این شکارچی براثر اصابت گلوله مجروح شدم اما به لطف خدا زنده ماندم.

مسلم آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات محیط بانان، فرسودگی ناوگان خودرویی را از جمله مشکلات بیان کرد و گفت: متوسط عمر ناوگان خودرویی محیط زیست بیش از ۱۱ سال است.

وی توجه به وضعیت خدمتی محیط بانان را از دیگر موارد بیان کرد و گفت: به ازای هر ۱۸ شبانه روز ۱۲ شبانه روز استراحت دارند که از نظر روحی و روانی با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

وی رویارویی با متخلفان و درگیری با شکارچیان غیرمجاز را از دیگر سختی‌های کار محیط بانان برشمرد و افزود: در مناطق دوردست قانون «هرکی قوی‌تر است» حاکم است و این مسئله مشکلات ما را با شکارچیان غیرمجاز بیشتر می‌کند.

به گفته آهنگری، شکارچیان متخلف در مناطق دور از مناطق انسانی و دوردست اقدام به تخلف می‌کنند و کار محیط بان در جاهایی که شهر و آبادی پایان می‌یابد، شروع می‌شود و وقتی قدرت دفاع نداشته باشند نمی‌توانند به خوبی از عرصه‌ها و حیات وحش حفاظت کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران همچنین با عنوان اینکه حقوق محیط بانان کافی نیست و نیازمند توجه و حمایت بیشتر هستند افزود: در مازندران ۳۰۰ محیط بان کار حفاظت از ۵۰۲ هزار هکتار عرصه‌های تحت پوشش را عهده دار هستند و علاوه بر آن، مناطق چهارگانه، پناهگاه حیات وحش و مناطق آزاد فعالیت می‌کنیم که انرژی و توان زیادی طلب می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ شرح وظیفه برای محیط بان تعریف شده است گفت: بخش عمده از وظایف مربوط به برخورد با متخلفان شکار و صید است و این وظیفه انرژی زیادی می‌گیرد و علاوه بر آن جلوگیری از آلودگی‌های آب، خاک و هوا از دیگر وظایف به شمار می‌رود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه عمر ناوگان خودرویی محیط زیست بالای ۱۱ است گفت: برخی خودروها را با سلام و صلوات نگهداری می‌کنیم.

حسینعلی ابراهیمی نیز می‌گوید: با توجه به وضعیت بودجه‌ای، توزیع بودجه و اعتبارات باید شاخص محور صورت گیرد زیرا برای جیره غذایی هر محیط بان شبانه روز ۲۰ هزار تومان لازم است و در این صورت، یک میلیارد تومان برای جیره غذایی محیط بانان اعتبار لازم داریم اما ۲۰۰ میلیون تومان بودجه درنظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: بودجه درنظرگرفته شده در زمینه خودرو نیز سبب می‌شود تا عملاً کار محیط زیست قفل شود و در حال حاضر میانگین عمر خودروهای محیط زیست ۱۱ است و خودروها را با سلام و صلوات نگهداری می‌کنیم.

ما هنوز در محیط‌بانی از ماشین‌هایی مانند پاژیرو استفاده می‌کنیم درحالی‌که شکارچیان و متخلفان با پیشرفته‌ترین خودروها تردد می‌کنند

مدیرکل محیط‌زیست مازندران بابیان اینکه تجهیزات و ماشین‌آلات ما مناسب نیستند، عنوان کرد: ما هنوز در محیط‌بانی از ماشین‌هایی مانند پاژیرو استفاده می‌کنیم درحالی‌که شکارچیان و متخلفان با پیشرفته‌ترین خودروها تردد می‌کنند.

وی با اشاره به‌سختی کار محیط‌بانان، خطر حمله و کشته شدن نیز گفت: حقوق محیط‌بانان بسیار کم بوده و زیاد بودن ساعات کار در کنار سختی‌های آن سبب کاهش انگیزه محیط‌بانان شده است و در شاخص جذب محیط‌بان هم دچار مشکل بوده و پیشنهاد دادیم تا این شاخصه‌ها سریع‌تر اصلاح شود.

محیط بانان از جان و خانواده خود گذشته اند تا حیات وحش، جان و حیات خود را از دست ندهد اما نبود نیروی کافی محیط بان، ضرب و شتم و تهدید توسط متخلفین و شکارچیان، نبود انگیزه کافی خدمت به دلیل نبود قوانین حمایتی از محیط بانان، دوری از خانواده، زخمی و مجروح شدن و تا پای مرگ رفتن از مشکلاتی است که محیط بانان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

کد خبر 4673982

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست مازندران محیط بان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۶۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر