Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب انصاری عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دستور کار جلسه را بررسی مشکلات نظام بودجه ریزی استان از دیدگاه مدیران سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد.

مأموریت اصلی سازمان برنامه وبودجه؛ اصلاح ساختار بودجه

سید مجتبی حسینی پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد نیز در این نشست تصریح کرد: بنا به تصمیم نهاد برنامه ریزی کشور برای حفظ ثبات اقتصادی و صیانت از معیشت مردم، اشتغال و تولید لازم است اصلاحاتی در ساختار اقتصادی انجام گیرد تا از بروز بحران‌های اقتصادی و ایجاد اختلال جدی در اداره کشور ممانعت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر این اساس و درگام اول لازم است ضمن اصلاحات ساختاری اساسی در نظام بودجه‌ریزی و با مدیریت منابع و مصارف بودجه، آسیه‌ای ناشی از تشدید تحریم‌ها را مهار کنیم.

وی با اشاره به اینکه مأموریت اصلی سازمان برنامه وبودجه بر اصلاح ساختار بودجه قرارگرفته است؛ خاطرنشان کرد: در این مسیر نباید از حل مسائل کوتاه مدت و توجه به مشکلات اقتصادی غافل شد و ضروری است بهبود معیشت عمومی و ارتقای عدالت را مد نظر قرار داد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار داشت: در راستای تحقق این هدف تعامل با صاحبنظران ودریافت نظر کارشناسان و خبرگان این حوزه می‌تواند این سازمان را در تأمین منافع مردم و استان یاری نماید.

وی برگزاری جلسات هم اندیشی با موضوعات مختلف از جمله گردشگری، سلامت، اقتصاد، آمایش سرزمین و نیز جبران اثرات ناشی از تحریم در بخش صنعت را از جمله مصادیق تعامل این سازمان با خبرگان و دانشگاهیان برشمرد.

وی انجام کار علمی و دقیق در موضوع بررسی وضعیت بودجه استان یزد را یکی از نیازهای این بخش ذکر کرد و تاکید کرد: پیچیدگی‌های موضوع بودجه و بودجه ریزی و ابعاد استانی و ملی آن مستلزم نگاه واقع بینانه همراه با اطلاعات کافی و همه جانبه است.

دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان استفاده از تمامی ظرفیت‌های بودجه توسط دستگاه‌های اجرایی را خواستار شد و گفت: استفاده از این ظرفیت در کنار توانمندی‌های بخش خصوصی می‌تواند به تحرک بخشی بیشتر در اقتصاد استان منجر شود.

ضرورت توسعه ابزارهای نوین تقویت بودجه

در ادامه نشست محمد دهقان معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان، با اشاره به اینکه تنها ۶ درصد کل بودجه ۱۳۹۸ استانی است، افزود: جهت تحلیلی دقیق از بودجه بایستی کل بودجه سطح ملی و استانی در نظر گرفته شود.

وی استفاده از ابزارهای نوین در تقویت بودجه نظیر استفاده از انتشار اوراق مشارکت، انتشار اوراق صکوک، تبصره ۱۹ که در جهت توسعه مشارکت بخش عمومی و خصوصی و تبصره ۱۸ که در جهت حمایت از رونق تولید است را حائز اهمیت خواند. وی با تاکید بر اهمیت بودجه در اقتصاد استان، توسعه ابزارهای نوین تقویت بودجه را ضروری دانست.

کاظم یاوری عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، تصریح کرد: مسائل مرتبط با بودجه بایستی دسته بندی شود و حوزه اختیارات استان در این زمینه مشخص شود. وی هدف کانون از ورود به مسئله بودجه را واکاوی مشکلات نظام بودجه ریزی، مشخص شدن عدالت بودجه‌ای در کشور و ارائه راه حل‌هایی جهت تقویت بودجه استان عنوان کرد.

دکتر یاوری ادامه داد: استفاده و برداشت از صندوق توسعه ملی در وضعیت فعلی اقتصاد کشور منطقی بنظر می‌رسد. وی عدم استفاده از ابزارهای مالی در فرصت برجام را نقطه ضعف برشمرد.

مهدی حاج امینی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، رویکرد شفاف سازی سازمانها را در جهت تعدیل بین انتظارات و اختیارات و اصلاح امور مؤثر دانست.

وی شفافیت را شرط رسیدن به اجماع قلمداد کرد و پیشنهاد کرد کانون در زمینه تخصیص عادلانه بودجه به استان و تخصیص بودجه درون استان ورود کند. وی کانون را در بررسی مباحث کلان و همکاری با سازمان مدیریت و برنامه ریزی در زمینه راهبردهای جزئی و منطقه‌ای با پتانسیل برشمرد.

ضرورت استفاده از ابتکارات محلی در تقویت بودجه استان

سعید عطار رئیس دبیرخانه کانون‌های تفکر، با اشاره به مشکلات موجود در استان، تولید و معیشت را دو مسئله اصلی استان برشمرد. وی استفاده از ابزار بودجه در جهت رفع دو مسئله مذکور را حائز اهمیت خواند.

وی بر فعال کردن ظرفیت‌های داخل استان و ظرفیت‌های درون قوانین بودجه در جهت تقویت بودجه استان تاکید کرد. وی استفاده از ابتکارات محلی در کانون را نقطه عطفی در تأثیرگذاری بر بودجه سال آینده قلمداد کرد. دکتر عطار حل چالشهای استان به وسیله تقویت بودجه را از اهداف کانون در ورود به مبحث بودجه عنوان کرد.

عباس علوی راد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد، بررسی نحوه اصلاح فرآیند تنظیم بودجه، اثبات فرضیه تحقق عدالت بودجه‌ای در کشور و استفاده از ظرفیت‌های بودجه‌ای استان را در کانون بااهمیت برشمرد. وی با اشاره بر ۵۱ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده در سال ۱۳۹۸ و اضافه شدن ۸۰ درصد بدهی به بانک مرکزی، موکول کردن بدهی‌های گسترده به آینده را چالشی جدی دانست.

سید مهدی الحسینی المدرسی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، حضور نماینده‌ای از معاونت اقتصادی استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی را جهت همکاری بیشتر در جلسات کانون ضروری خواند.

وی به منظور تقویت بودجه پیشنهاد ایجاد اتاقهای فکر و ایده پردازی در سازمانها را جهت گنجاندن موارد جدیدی در بودجه‌های سالیانه مطرح کرد.

امیر شریف یزدی مدیر مرکز پژوهش‌های خورشیدی شرکت برق منطقه‌ای یزد، با اشاره به بحران اشتغال؛ لزوم رواج فعالیت‌هایی که فرصت اشتغال برای افراد بی بضاعت ایجاد کند را مهم برشمرد.

در این نشست محمدرضا نبی، محمد دهقان، جعفر رحمانی و محمد حمید فخرالدین معاونین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، دکتر محمدرضا مشاهیری رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری اتاق بازرگانی یزد، دکتر محمد حسن زارع عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دکتر محسن سلطانی نماینده صدا و سیما، راحله سادات حسینی کارشناس دبیرخانه کانون‌های تفکر و سید محمد حسین متقی نماینده گروه لیدخبر نیز حضور داشتند.

کد خبر 4674140

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه یزد سازمان برنامه و بودجه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۲۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده در یازدهمین کنفرانس ملی ماهی‌شناسی ایران که در اتاق بازرگانی برگزار شد، با اشاره به لزوم نزدیکی عرصه‌های عملی و نظری برای شکوفایی ظرفیت‌های استان هرمزگان، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد کشور در کناره‌های سواحل دریا در حال زندگی هستند و بیش از پنج هزار کیلومتر از کشور را نوار ساحلی تشکیل داده است اما متاسفانه به نسبت سایر کشورهایی که دارای ظرفیت‌های مشابه هستند، فاصله زیادی داریم.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، شیلات را یکی از مزیت‌های نسبی استان هرمزگان دانست و بیان کرد: استان هرمزگان در عرصه شیلات و به ویژه صید و صیادی، از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کند و همین امر باعث کاهش بهره‌وری در این بخش شده است که استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این عرصه باعث جبران بسیاری از کمبودها خواهد شد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، با بیان این نکته که تنها راه بر غلبه بر مشکلات اقتصادی، اعتماد به مردم است، تصریح کرد: وقتی بحث مشارکت مردمی مطرح می‌شود، هم مقصود بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی عموم مردم در حوزه تولید و هم بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشمندان است.
 
وی، با اشاره به این نکته که دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود رد عرصه اقتصاد و بخش‌های مردمی کاهش دهند، خاطرنشان کرد: دولت باید نقش هدایت، نظارت، سیاست‌گذاری و حمایتی در عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد ایفا کند و حوزه تصدی‌گری را به مردم واگذار کند.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، سیاست دشمن برای شکست برنامه‌های کشور را جلوگیری از ورود مردم به عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد شود، تشریح کرد: هر موقع گامی در راستای مردمی سازی عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد و فرهنگ مطرح می‌شود، مشاهده می‌شود که صدای دشمن بالا می‌رود و برای صرف‌نظر کردن مردم تلاش می‌کند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • با تمام ظرفیت ها و برنامه ریزی جامع در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور داریم
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه