Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر آمریکایی با دفاع از راهبرد مقاومت که از سوی کشورهایی مانند ایران، ونزوئلا و سوریه به کار گرفته شده، گفت «زمانی که منطق، استدلال و مذاکره با شکست مواجه می‌شوند راهی بجز مقاومت برای دفاع از حق و حقوق باقی نمی‌ماند». ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

پل لارودی که سابقاً پست مشاور دولت ایالات متحده در سفارت آمریکا در عربستان را برعهده داشته در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم، با تاکید بر روحیه مقاومت به عنوان راهکاری برای حفظ بقای کشورها گفت: تاریخ نشان داده ملت‌هایی که سرسپردگی و تسلیم را به جای آزادگی انتخاب می کنند، اغلب از صحنه روزگار محو می شوند و به طور کلی در کشورهای مقتدرتر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: «هر شخصی و هر کشوری خودش تصمیم ‌گیرنده است، اما گاهی که منطق، استدلال و مذاکره با شکست مواجه می‌شوند، مقاومت کردن تبدیل به تنها راه برای احقاق حق می‌شود، ‌درغیر این صورت سرسپردگی جای آن را می گیرد.

لارودی در پاسخ به سوالی درباره تجربه کشورهایی که استراتژی مقاومت را در مقایسه با آن‌هایی که راهکار سازش و مصالحه در برابر کشورهای قدرتمند و زورگو از جمله آمریکا در پیش گرفته‌اند، با تصریح بر تمایل کشورهای امرپرالیست برای نابودی کشورهای ضعیف به عنوان درس عبرت برای دیگران، گفت: «هر کشوری و هر شخصی مقدار مشخصی از ظلم و ستم را می پذیرد، اما همچنین حد مشخصی از آن ظلم و ستم را می‌تواند تاب بیاورد و در برابر آن مقاومت کند. بعضی تا جایی که دست نشانده آن قدرت ها شوند با آن کنار می‌آیند، زیرا بیشتر از اینکه معایب این کار را ببینند مزایای آن را در نظر می گیرند.

وی ادامه داد: در چنین مواردی، قدرت‌های غالب از بیشترین مزایا بهره‌مند می‌شوند، اما حتی این قدرت‌ها در اغلب موارد می‌تواننددر صورتی که نرمش بیشتری از خود نشان دهند رفتار سرکوبگرانه‌ای نداشته باشند، امتیاز‌های بیشتری از دست نشانده‌های خود دریافت کنند.به این ترتیب این نشانده‌ها به فکر سرکشی نمی افتند.

لارودی گفت: کشورهایی هم هستند که از این که دست نشانده باشند امتناع می ورزند و اصرار دارند همه کشورها با احترام متقابل با هم رفتار کرده و این امکان را داشته باشند تا سیاست‌هایشان را خودشان در داخل سیستم‌های دولتی و اقتصادی‌ و بدون دخالت خارجی تدوین کنند و حقوق کشورهای دیگر را برای انجام این کارها به خطر نیندازند.

وی با تصریح بر خواست جهانی درباره احقاق این حقوق گفت: اما قدرت‌های امپریالیستی، اعمال این حقوق را تهدیدی برای سلطه‌شان بر کشورهای کوچکتر می‌پندارند و اغلب ترجیح می‌دهند که آنها را نابود کنند تا درس عبرتی برای سایر کشورها باشد.

مصاحبه| تحلیلگر فنلاندی: تسلیم در برابر آمریکا موجودیت کشورها را به خطر می‌اندازد

 

این کارشناس آمریکایی همچنین در جواب به این سؤال که آیا کشورهای حامی قدرت‌های بزرگ باید تجربیات کشورهای محور مقاومت را در پیش بگیرند تا بتوانند از استقلال خود محافظت کنند و در برابر یکجانبه‌گرایی بایستند، گفت: هر کشوری مستقلی حق دارد برای خود تصمیم بگیرد و به هر اندازه که لازم بداند دربرابر یکجانبه‌گرایی مقاومت کرده و از استقلال خود حفاظت کند. هیچ کس نمی تواند برای کشوری که مال آنجا نیست، تصمیم بگیرد. با این وجود، واضح است که سرفرودآوردن به ندرت اشتهای ستمگر را سیر می کند و اغلب منجر به افزایش خواسته‌هایش می شود.

وی ادامه داد: پروفسور پل کندی در اثر کلاسیک خود، «ظهور و سقوط قدرتهای بزرگ» نشان می‌دهد که چطور ستمگرانی که بیش از اندازه ثروت ملت خود را صرف هزینه های نظامی می کنند، اقتصاد خود را از بین می‌برند و قدرت و نفوذ خود را از دست می‌دهند.

این تحلیلگر آمریکایی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره هشدار اخیر علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور مبنی بر نقش منفعلانه اروپا و پذیرفتن تحقیر توسط آمریکا، گفت: « واضح است که آمریکا با تحت فشار گذاشتن اروپا خطر کرده است. کشورهای اروپایی به اندازه کافی قدرتمند هستند که بتوانند این فشار را به سمت آمریکا متمایل کنند، اما آنها همچنین پیامدهای این کار را می دانند به همین دلیل ممکن است تمایلی به مقابله با ایالات متحده در مورد خواسته‌هایش و همچنین حمایت از سیاست‌های یکجانبه‌ آن نداشته باشند، از این رو که امید دارند شاید آمریکا به خود بیاید و یا تغییری در دولتش ایجاد شود.

وی این تصور  اروپایی‌ها و امید آنها برای تغییر در  رفتار آمریکا  را «واهی» خواند و گفت: نشانه‌هایی از مقاومت در ایالات متحده دیده می‌شود، اما هنوز برای ایجاد تغییرات واقعی کافی نیست. حتی اگر تغییری در دولت بوجود آید، سیاست خارجی شخصیت‌های قدرتمند در هر دو حزب تفاوت چندانی با هم ندارند و بعید به نظر می رسد که بخواهند در سیاست‌های معمول تهاجمی امپریالیستی خود تغییری ایجاد کنند. اگر اروپا میخواهد که دیگر مورد روزگویی آمریکا قرار نگیرد، باید از خود ایستادگی نشان دهد.

مصاحبه| تحلیلگر آمریکایی: سازش با آمریکا سراشیبی سقوط است/ تجربه‌ ده‌ها کشور جهان این را ثابت می‌کند

 

انتهای پیام/

R1517/P/S8,89,1128/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۵۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه

امیر آشتیانی در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه گفت: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، کنستانتینو چیونگا معاون رئیس جمهور زیمباوه با امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تهران دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور ایران  به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

 وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود 10 سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است، گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌کند، از اهمیت بسزای برخوردار است.

وزیر دفاع تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وی ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار داشت: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.

آشتیانی با اشاره به  کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به 40 هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است  تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر  اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاستهای دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم‌های کشورهای غربی هستند، گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری‌های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف  آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه‌های مختلف اعلام کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • ببینید | مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا
  • مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت