Web Analytics Made Easy - Statcounter

بستر آن قسمت از رودخانه، نهر یا مسیل است که در هر محل باتوجه به آمار هیدرولوژیک، داغاب و بیشترین طغیان با دوره برگشت ۲۵ ساله از سوی وزارت نیرو یا شرکت‌های آب منطقه‌ای تعیین می‌شود که البته تغییرات طبیعی در آن تاثیری ندارد.

حریم نهرها، رودخانه‌ها و مسیل‌های دارای آب دائمی یا فصلی، مرداب‌ها و برکه‌های طبیعی نیز برای عملیات لای‌روبی و بهره‌برداری از یک تا ۲۰ متر و برای حفاظت کیفی منابع آب آشامیدنی تا ۱۵۰ متر از تراز افقی بستر خواهد بود که بنا به مورد و نوع مصرف و شرایط رودخانه، نهر طبیعی یا برکه ‌از سوی وزارت نیرو یا شرکت‌های آب منطقه‌ای باید تعیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه نکردن به هشدارها هنگام ساخت و سازها از سوی مردم و چشم‌پوشی دستگاه‌های خدمات‌رسان از اجرای مر قانون موجب شده تا اکنون در برخی نقاط شهری و روستایی، تاسیسات،سازه‌ها و بناهایی درون بستر یا حریم رودخانه‌ها استقرار یابد.

بهار امسال نیز با وجود قرار داشتن در دوران خشکسالی، بارش‌های رگباری و جاری شدن سیلاب موجب شد تا افزون بر وارد آوردن خسارت‌های مالی، ۲ نفر در مشهد اردهال کاشان جان خود را از دست بدهند.

کارشناسان امر  در چنین شرایطی ساخت پل، جمع‌آوری تاسیسات آب شهری و روستایی، برق، تلفن، گاز و مخابرات از کف رودخانه‌ها، ساخت بندهای آبخیزداری در بالادست روستاها و دیوارچینی را از جمله مسائل مرتبط با رودخانه‌های شهرستان کاشان عنوان می‌کنند.

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث فرمانداری ویژه کاشان روز شنبه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: تا کنون ۲۰ درصد از رودخانه‌های این شهرستان با همکاری دهیاری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها و شهرداری‌ها در شهرها دیواره‌سازی و لای‌روبی شده‌اند.

جواد مزروعی بیان کرد: جمع‌آوری سازه‌ها و تاسیسات رودخانه‌های کنار جاده قمصر، استرک، لتحر و ارمک در راستای اجرای مصوبه‌های پیشین قرارگاه نوسازی و بازسازی مناطق سیل‌خیز شهرستان کاشان نیز در اولویت قرار دارد.

وی افزود: برای جمع‌آوری سازه‌ها و تاسیسات آب و فاضلاب شهری و روستایی، برق، گاز و مخابرات در چهار رودخانه این شهرستان البته ۵۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث فرمانداری ویژه کاشان تاکید کرد: ساماندهی نکردن این رودخانه‌ها به ویژه جمع‌آوری نکردن سازه‌ها، بناها، تاسیسات و همچنین انتقال خطوط برق، تلفن و لوله‌های آب در حریم و بستر رودخانه‌ها هنگام جاری شدن سیل می تواند به قطعی آب، برق و گاز و همچنین تخریب قنات‌ها و آلوده شدن منابع آب‌ آشامیدنی منجر شود.

وی در ادامه طول رودخانه‌های شهرستان کاشان را ۶۰۰ کیلومتر عنوان کرد و اظهار داشت: تاکنون کار مطالعات حریم و بستر افزون بر  ۹۵ درصد آنها انجام شده است.

پیش‌تر نیز مدیر آب و فاضلاب روستایی کاشان در گفت‌وکو با ایرنا بر لزوم جابه‌جایی ۱۱ مورد سازه و بنا در مسیر رودخانه‌های بخش نیاسر، ۶ مورد در مسیر رودخانه‌های بخش برزک، پنج مورد بخش مرکزی و چهار مورد در بخش قمصر تاکید کرده بود.

مساحت حوزه آب‌ریز منطقه کاشان افزون‌بر ۱۰ هزار کیلومترمربع و شامل ۱۶ زیر حوزه است که از شمال‌غرب (رودخانه شوراب) تا جنوب‌شرق (رودخانه تتماج) این شهرستان ادامه می‌یابد.

کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۵ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

۶۱۳۶/۸۱۲۳

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال خشکسالی شهرداری شهری و روستایی مدیریت بحران مسکن قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی

بارش باران در روز‌های اخیر موجب خوشحالی شهروندان به خصوص کشاورزان و باغداران استان آذربایجان شرقی شده است.

اداره کل هواشناسی استان آذربایجان شرقی با صدور هشدار نارنجی اعلام کرد: از عصر امروز دوشنبه تشدید سامانه بارشی موجب رگبار باران و رعد برق در همه نواحی استان و در نواحی مستعد، بارش تگرگ و وزش باد نسبتا شدید خواهد شد که احتمال رخداد تندباد‌های لحظه‌ای و خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست.

 سامانه بارشی تا بعد از ظهر سه شنبه ادامه خواهد داشت و آبگرفتگی معابر عمومی، جاری شدن روان آب، طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه ها، صاعقه، تگرگ، در ارتفاعات و مناطق کوهستانی، لغزندگی جاده ها، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی، مه گرفتگی و احتمال خسارت در اثر وزش باد وجود دارد.

اداره کل هواشناسی توصیه کرد: اتراق نکردن در حریم رودخانه‌ها و مسیل ها، صعود نکردن به ارتفاعات، احتیاط در تردد‌های جاده‌ای و جاده‌های کوهستانی، لغو سفر‌های غیرضروری و فعالیت‌های کوهنوردی، محکم کردن سازه‌های سبک، پارک نکردن خودرو‌ها در کنار درختان فرسوده، توجه به توصیه‌های کارشناسان جهادکشاورزی استان، خودداری از چرای دام و تردد نکردن عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت به ویژه چادر‌های مسافرتی، لایروبی کانال‌ها و آبرو‌ها و انتقال نهاده‌های کشاورزی به مکان‌های مسقف باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فراگرفت
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فرا گرفت
  • ضرورت تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • خسارت سیل به تاسیسات آبفای تفت یزد
  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی
  • تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی از عصر فردا
  • هشدار رهاسازی آب سد سفیدرود در گیلان