Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@20:12:02 GMT

عواقب تجاری‌سازی محلات برای مساجد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۵۸۱۸

عواقب تجاری‌سازی محلات برای مساجد

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: برخی از خانواده ها و خاندان ها از عهد گذشته تا اکنون عالم پرور و مجتهدپرور بوده اند به طوری که طلبه شدن پسران در میان آنان یک رسم است و سربرآوردن فقها از میان آنان امری معمول و همیشگی.

خاندان شیرازی ها، مجدها، حسینی ها و لواسانی ها. سده های متمادی است که فرزندان لواسانی های مجتهد و فقه هستند و از دامان آنان مبارزان و مجاهدان تحویل جامعه شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین «سید علی لواسانی» یکی از افراد خانواده لواسانی است که با کمک اهالی محله سرتخت و سرچشمه تهران مسجد حضرت زینب کبری (س) را بنیان گذاشت. این مسجد زمانی یکی از فعال ترین مساجد در منطقه 12 شهر تهران بود هر چند از آن رونق گذشته فاصله گرفته است.

بهتر است ماجرای این مسجد را از ابتدا شروع کنیم ... شهرت مسجد حضرت زینب کبری (س) در محلات سرتخت و سرچشمه تهران ورد زبان ها است (البته بهتر است بگوییم بود)؛ اما اینکه گفتیم است به این خاطر است که همه ساله در ایام بزرگداشت شهید «حسن طهرانی مقدم» که وی را پدر موشکی ایران می نامند، نام این مسجد سر زبان ها می افتد و می رود تا سال بعد و این قصه همچنان ادامه دارد.

اما سرنوشت مسجد حضرت زینب کبری (س) همیشه این گونه غریب نبود زیرا در گذشته به واسطه امام جماعت آن، حجت الاسلام و المسلمین سید علی لواسانی و برگزاری کلاس های تفسیر قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در این خانه خدا، نامی برای خود دست و پا کرده بود.

رویکرد حاج آقا لواسانی این گونه بود که به جوانان میدان می داد و آنها را مسئول حلقه هایی متشکل از کودکان و نوجوانان می کرد و حتی گاهی به نوجوانان بزرگ تر نیز فرصت عرض اندام می داد. شهیدان علی و حسن طهرانی مقدم یکی از پرورش یافتگان و مربیان همین حلقه های معرفتی مسجد حضرت زینب کبری (س) است.

مسجد حضرت زینب کبری (س) مصداق یکی از مطالبات مقام معظم رهبری یعنی «مسجد برقرار» است. شاگردان و مربیان حلقه های این مسجد از صبح زود تا یکی دو ساعت پس از اذان مغرب می توانستند به این مسجد رفت و آمد داشته باشند بدون اینکه خادم یا یکی از اعضای هیت امنای این خانه خدا مانع این حضور شود.

وقتی چنین فعالیت ها و نام هایی مرور می شود آدمی به خود می گوید دود از کنده بلند می شود و حتما امروزه نیز این مسجد برای خودش صاحب نام و آوازی است، ولی گزارش خبرنگار ما حکایتی دیگر را روایت می کند.

داود علی اکبری از قدیمی های محلات سرچشمه و امامزاده یحیی (ع) در این باره به شبستان گفت: تغییر بافت فرهنگی این محلات و افزایش روزافزون مراکز و واحدهای تجاری موجب شد برخی از علمایی که دیر زمانی در این منطقه از تهران ساکن بودند، از اینجا هجرت کنند. یکی از تبعات چنین وضعیتی، رکود برخی از مساجد و مراکز فرهنگی منطقه بود که مسجد حضرت زینب کبری (س) از جمله آنها است.

خبرنگار ما برای اطلاع از این موضوع که سید علی لواسانی اکنون به چه کاری اشتغال دارد جستجوهای زیادی انجام داد و سرانجام مطلع شد وی چند سال پیش حوزه علمیه حضرت زینب کبری (س) را در میدان هروی تهران (خیابان پاسداران، میدان هروی، انتهای خیابان شهید پناهی نیا، قبل از پل شهید زین الدین، خیابان شهید نادر زندی، کوچه شهید قادری) تاسیس کرده و ظهرها و شب ها همان جا نماز جماعت اقامه می کند.

همانطور که پیش از این در گزارش مسجد خاتم الانبیا (ص) (سنگی سابق) و آستان مقدس امامزاده سید ملک خاتون (کرامات بانویی از نسل باب‌ الحوائج(ع)/ عزیمت‌گاه «دلجویان زینبی» به زیارت اربعین) اشاره شد توسعه شهرها یکی از الزامات دنیای مدرن است و این توسعه ناگزیر با برخی تخریب ها، لذا جامعه شناسان می گویند مدرنیته از بقایای سنت سر برآورد نه اینکه یک مرتبه از آسمان فرود آمده باشد.

چنین وضعیتی گاهی بلایی تمام نشدنی بر سر مساجد برخی از مناطق کشورمان آورده است که مسجد حضرت زینب کبری (س) از جمله آنها است؛ دیگر خبری از فعالیت های مسجدی که شهدای نام آشنایی چون طهرانی مقدم ها را تقدیم انقلاب اسلامی کرد، نیست. شبستان قضاوت درباره روند توسعه شهری تهران بر بروز چنین وضعیتی را به مخاطبان واگذار می کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران فقیرترین شهر به لحاظ بهداشتی در بین شهرهای کشور است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا زاکانی شهردار تهران در جریان دویست و سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به آغاز به کار هیئت امنای محلات اظهار کرد: در کنار هیئت امنا، معتمدین محلی همکاری لازم را خواهند داشت تا یک ظرفیت جدیدی برای خدمت به مردم شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: مدیریت جدید مبنای خود را مشارکت مردم قرار داده است تا در سطح عمومی و نخبگان این مشارکت ایجاد شود.امروز شاهدیم که جمع هیئت امنا فعالیت خود را آغاز تا بار دیگر مردم‌سالاری دینی شکل بگیرد.

زاکانی در ادامه سخنانش به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر انقلاب اشاره کرده و ادامه داد: توجه شورای ششم و مدیریت برگرفته از آن استفاده از ظرفیت‌های مختلف با مشارکت مردم است و با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری مبنای حرکت ما بر همین مسئله خواهد بود.

وی ادامه داد‌: یکی از موضوعاتی که در این دوره از مدیریت شهری به صورت ویژه به آن توجه شده است استفاده از نظرات مردم در اجرای طرح‌های شهری است که بر همین اساس طرح "من شهردارم" در این دوره شکل گرفت که برای نخستین بار در سال 1401، 2080 طرح به معرض نمایش گذاشته شد که 350 هزار نفر از شهروندان برای انتخاب این طرح‌ها مشارکت کردند که در نهایت 1462 طرح توسط شهروندان در سطح مناطق انتخاب و اعتبار حدود 4 هزار میلیاردی برای این طرح‌ها در نظر گرفته شد.

شهردار تهران افزود: در سال 1402 مشارکت شهروندان از 350 هزار نفر به یک میلیون و 352 هزار نفر رسید و بالغ بر 3 هزار و 300 طرح در معرض انتخاب مردم قرار گرفت و 8 هزار میلیارد تومان نیز برای این طرح‌ها در نظر گرفته شد.

زاکانی تصریح کرد: امروز شاهد طرح جدیدی در سطح شهر تهران هستیم و ان‌شاءالله این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد و همکاری هیئت امنای محلات را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه 347 سرای محله در شهر تهران داریم که این مجموعه‌ها تبدیل به قرارگاه‌های محلی خواهند شد و ذیل هیئت امنای محلات مدیریت محله و 11 خانه جهادی شکل خواهند گرفت، افزود: تهران در بعد بهداشتی فقیرترین شهر در بین شهرهای کشور است، ان‌شاءالله خانه‌های سلامت و تندرستی نیز ذیل هیئت امنای محلات شکل خواهند گرفت و در ادامه نیز ما شاهد تشکیل کانون‌های جهادی سلامت خواهیم بود.

شهردار تهران در پایان با اشاره مجدد به آغاز به کار هیئت امنای محلات تصریح کرد: ان‌شاءالله از این ظرفیت بزرگ استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • مسجد جمکران میزبان زائران حضرت معصومه (س) در دهه کرامت
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • مسجد جمکران میزبان زائران حضرت معصومه(س) در دهه کرامت
  • افتتاح چند هزار میلیارد پروژه شهری طی دهه کرامت در قم
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • تهران فقیرترین شهر به لحاظ بهداشتی در بین شهرهای کشور است