Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@00:00:23 GMT

توقف معادن سیمان کجور به دلیل مسائل زیست محیطی

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۶۱۲۰

توقف معادن سیمان کجور به دلیل مسائل زیست محیطی

عباداله باران چشمه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سه برنامه توسعه ماده قانونی مصوب شده که طبق آن سازمان محیط زیست موظف شد در مناطق حفاظت شده برای توسعه برنامه‌های اشتغال زا راهکار عملی اراده دهد به طوری که سبب توقف برنامه نشود افزود: معدن سیمان کجور به دلیل مسائل زیست محیطی متوقف مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در ۱۵ سال این حق قانونی به برنامه مردم منطقه داده نشد درحالی که در تبصره ۳ ماده ۲۴ قانون آمده که مواد معدنی که به مصالح ملی کشور برمی گردد هیئت دولت می‌تواند زمینه اجرای و بهره برداری آن را فراهم کند.

وی تصریح کرد: به عنوان نمونه در منطقه کجور ماده معدنی سیمان با ۶۰۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده و وزارت صنعت پروانه اکتشاف صادر کرده ولی به دلیل عدم حل مسائل زیست محیطی همچنان متوقف مانده است.

باران چشمه یادآور شد: همچنین در منطقه غرب مازندران بالای ۱۰۰ میلیون تن ذخیره سنگ‌های معدنی داریم ولی متأسفانه به دلیل عدم بهره وری مناسب این سنگ‌های معدنی در شن و ماسه به کار می‌رود.

رئیس خانه صنعت و معدن غرب مازندران ادامه داد: می‌توانیم شمش آلومینیوم را در منطقه ایجاد کنیم درحالی که اکنون بوکسید برای جاجرم از آفریقا تأمین می‌شود و با کمبود مواد معدنی مواجه هستیم و مشکل عمده معدن غرب مازندران، محیط زیست است.

وی با بیان اینکه تنش‌های اجتماعی نیازمند کالبدشکافی است و همه تنش‌ها واقعی نیست گفت: یک عده تحت عنوان فعالان اجتماعی قصد باج گیری از معدنکاران دارند به عنوان نمونه معدن شن و ماسه در کلاردشت با ذخیره ۱۰ میلیون تنی و سابقه بهره برداری ۱۰ ساله به دلیل تنش‌های اجتماعی سه سال متوقف شده است.

باران چشمه با اظهار اینکه سنگ‌های آهکی در غرب مازندران شناسایی شده که دارای خلوص بالای ۹۰ درصد است افزود: این سنگ‌ها در صنایع دارویی، خوراک دام و غیره کاربرد دارد و سرمایه گذار در این بخش آماده است و امکان توسعه صنعت در غرب مازندران وجود دارد.

وی اجرای تبصره شش ماده ۱۴ قانون را از دیگر دغدغه‌ها برشمرد و گفت: طبق قانون ۱۵ درصد از عوارض حقوق دولتی بهره برداری باید به شهرستان برگشت داده و صرف بهره برداری معادن شود و باید نسبت به برگشت و اجرایی شدن آن اقدام شود.

وی یکی از مشکلات اساسی معادن مازندران را مساحت محدوده‌های معدنی برشمرد و گفت: این مسئله سبب می‌شود بهره بردار نتواند ایمنی و توسعه معادن را رعایت کند و بخشی از مسائل معدنی ناشی از این نگاه غیرکارشناسی است.

کد خبر 4678994

منبع: مهر

کلیدواژه: معدن صنعت و معدن ساری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۶۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی