Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی امروزه دوچرخه از سیستم حمل‌ و نقل شهری حذف‌ شده که نبود آن علاوه بر تحمیل مشکلات عدیده به‌ویژه در مسائل ترافیکی بر شهر، سبب شده مسئولان مربوطه مجبور به چاره‌اندیشی در این زمینه شوند. ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۴ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، با توجه به‌ضرورت توسعه پایدار و اهمیت روزافزون آن در مسائل شهری، امروزه در شهرهای مختلف دنیا دوچرخه به‌عنوان وسیله نقلیه اصلی و پایدار جابه‌جایی در کنار پیاده‌روی روزبه‌روز مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر از آنجا اهمیت بیشتری می‌یابد که حفظ محیط‌ زیست، منابع طبیعی و انرژی که از ارکان مهم توسعه پایدار به شمار می‌آیند به‌شدت تحت تأثیر حمل‌ و نقل شهری قرار دارند.

در کشورهای پیشرفته و صنعتی غربی و حتی کشورهای جنوب شرق آسیا سال‌های زیادی است که تلاش کرده‌اند تا مبانی حمل‌ و نقل پایدار و فعال بر مبنای پیاده‌مداری و دوچرخه‌سواری را در میان مردم ترویج کنند. در این کشورها در راستای افزایش ایمنی دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی، مسیرهای ویژه‌ای را تدارک دیده‌اند که علاوه بر شاخص زیبایی، ترغیب‌کننده دوچرخه‌سواران است.

در ایران  هم هر چند دیر اما چند سالی است که در شهرهای گوناگونی طرح‌هایی مرتبط با دوچرخه در حال پیاده‌سازی است. در شهر قم هم چند سال پیش بود که کم‌کم ایستگاه‌های دوچرخه در بعضی میدان‌ها و معابر سطح شهر قم ظاهر شدند اما به‌جای دوچرخه‌سوارها باید وزن خاک‌هایی را تحمل می‌کردند که مدت‌ها رویشان سوار شده بودند.

در حالی در قم به دوچرخه‌سواری به‌عنوان یک روش کارآمد و سالم برای حمل‌ و نقل شهری توجه نمی‌شود که معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم معتقد است این موضوع هنوز به دغدغه مردم و مسئولان تبدیل نشده است، در حالی‌که می‌توان با ایجاد راهکارهایی مانند سه‌شنبه‌های بدون خودرو که در تهران و بسیاری از شهرها در سطح گسترده‌ای در حال اجراست این دغدغه را به‌مرور در بین مردم ایجاد کرد.

حساب ویژه شهرداری روی دوچرخه‌سواری

عباس ذاکریان معاون حمل‌ و نقل شهرداری قم در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: شهرداری قم روی توسعه فرهنگی دوچرخه‌سواری در شهر حساب ویژه‌ای نیز بازکرده است و در طرح جامع حمل‌ و نقل ترافیک برای توسعه دوچرخه‌سواری برنامه‌ریزی‌شده است، از جمله اینکه مسیر دوچرخه‌سواری در خیابان‌های فرعی واصلی و بیشتر به سمت مدارس ایجاد می‌شود.

این موضوع می‌تواند خانواده‌هایی که دانش‌آموز داشته را تشویق کند تا با خیال راحت به‌جای استفاده از سرویس مدارس، دانش‌آموزان خود را با دوچرخه راهی مدرسه کنند. این موضوع اما آن‌طور که ذاکریان گفته است نیازمند همکاری آموزش‌ و پرورش نیز هست به این طریق که برای دانش‌آموزانی که از دوچرخه استفاده می‌کنند امتیاز ویژه‌ای قائل شده و امکان پارک دوچرخه در حیاط مدارس را ایجاد کنند اما در مقابل از ورود موتورسیکلت‌ها جلوگیری کنند.

با این اتفاق علاوه بر ساماندهی سیستم حمل‌ و نقل شهری می‌توان از آلودگی بیشتر هوا نیز جلوگیری کرد. بر اساس گزارش‌ها هسته مرکزی شهر یکی از سه‌نقطه شهر با بیشترین میزان آلودگی صوت و هواست که موتورسیکلت‌ها نقش بسیار برجسته‌ای در آن دارند.

ذاکریان اما اعتقاد دارد که با توسعه استفاده از دوچرخه می‌توان این آلودگی‌ها را هم تا حدودی کنترل کرد به این طریق که مانع ورود ماشین‌های شخصی در مرکز شهر شده و برای حل مشکل تردد افراد در این  محدوده از دوچرخه استفاده کنیم.

ایجاد پارکینگ مخصوص دوچرخه و موتورسیکلت در سطح شهر از دیگر برنامه‌های شهرداری است که ذکریان در راستای توسعه فرهنگ دوچرخه‌سواری در سطح شهر قم  به آن اشاره‌کرده و معتقد است با ایجاد زیرساخت‌ها و تدوین سیاست‌های تشویقی می‌توانیم به‌مرور به سمت رواج استفاده از دوچرخه در حمل‌ونقل شهری باشیم.

اسماعیلی: دوچرخه سواری برای بانوان منع قانونی نداردعملیات ساخت بزرگ‌ترین پیست دوچرخه سواری خاورمیانه 20 ساله شددوچرخه سواری حناچی و شهرداران کلانشهرها تا دفتر جهانگیری

دانش‌آموزان و کارمندان سردمداران رواج دوچرخه‌سواری در شهر

علی نیک رئیس سازمان حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم نیز در گفت‌وگو با تسنیم هم مانند ذاکریان معتقد است که این زیرساخت‌ها می‌تواند در حرکت به سمت‌ و سوی استفاده از دوچرخه مؤثر باشد و به همین خاطر و به‌منظور فرهنگ‌سازی استفاده از دوچرخه بوستان ویژه دوچرخه‌سواری در استان قم احداث می‌شود.

اهمیت کاهش استفاده از خودروهای شخصی امروز شهر را به سویی برده است که  نیازمند فرهنگ‌سازی برای استفاده از دوچرخه به‌صورت گسترده هستیم و باید با ایجاد زیرساخت‌های مناسب به سمت این فرهنگ حرکت کنیم و فرهنگ‌سازی برای استفاده از دوچرخه را باید از دانش آموزان و کارمندان دولت آغاز کرد.

به گفته وی برای فرهنگ‌سازی در این حوزه، به‌کارگیری مکانیزم‌های تشویقی برای کارمندان دولت و دانش آموزان به‌منظور استفاده از دوچرخه لازم است و با تعریف مسیرهای ویژه دوچرخه‌سواری درجه‌یک، درجه‌دو و سه و طرح تأیید ایمنی دوچرخه می‌توان زمینه‌های این طرح‌های تشویقی را نیز ایجاد کرد.

نیک تأسیس ایستگاه دوچرخه، قرار دادن دوچرخه اشتراکی و در نظر گرفتن پارکینگ دوچرخه را در سطح شهر قم در دست بررسی خوانده و گفت: طراحی بوستان ویژه دوچرخه‌سواری که به‌صورت کاملاً تخصصی ویژه استفاده دوچرخه طراحی‌شده در شهر قم نیز به اتمام رسیده است.

آن‌طور که رئیس سازمان حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم گفته است این بوستان با مساحت سی هکتار و با طول سه هزار متر و عرض 100 متر برای استفاده از انواع دوچرخه در بلوار فدائیان اسلام طراحی‌شده و نمونه این آن در سطح کشور وجود ندارد.

دوچرخه از سال‌های دهه 50 بود که با توجه به فرهنگ سیاسی اقتصادی حاکم بر ایران از متن زندگی جامعه به‌تدریج حذف شد. با رشد سریع اتومبیل در ایران و نبودن ایمنی برای دوچرخه‌سواران در برنامه‌ریزی سطوح کشور موجب کاهش اهمیت دوچرخه به‌عنوان یک وسیله نقلیه شد و تبدیل به یک ابزار تفریح شد اما با توجه به مزایای بالای این وسیله به مجدداً رویکرد جدیدی به این وسیله نقلیه شد یک نمونه از توجه دولت به دوچرخه به مصوبه سال 1368 شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بازمی‌گردد که طراحی مسیرهای مخصوص عبور دوچرخه را در شهرهای با جمعیت بیش از 50 هزار نفر مورد توجه قرار داده بود و حالا شاید اهتمام‌ها به این موضوع دوچرخه را به جایگاه قبلی خود به‌عنوان یک عامل کمک‌کننده در حمل‌ و نقل شهری برگرداند.

انتهای پیام/ح

R7854/P/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۸۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب شهری در کرمانشاه جایگزین آب مصرفی صنایع شد

به گزارش خبرنگار مهر، افشین یگانه صبح شنبه در جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه که به ریاست رئیس سازمان و دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور و با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: ۱۳۵ حلقه چاه غیر مجاز در این استان طی سال جاری مسدود شد.

وی افزود: این اقدام منجر به صرفه جویی و تقویت حوزه‌های آبی به میزان ۷.۰۵ میلیون مترمکعب شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به انسداد چاه‌های غیر مجاز در این استان، بیان کرد: پیرو مصوبات جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با استفاده از ظرفیت‌های کارگروه سازگاری با کم آبی استان تمرکز مباحث به موضوع تأمین آب و آبرسانی کلانشهر کرمانشاه بود.

یگانه ادامه داد: اولین اقدام عملی در راستای مصوبات جلسات این ستاد نجات تالاب هشیلان و سراب یاوری بود که این اقدام منجر به شناسایی و مکان‌یابی ۶۳ حلقه چاه آب غیر مجاز در حریم آبخوان تأمین آب کلانشهر کرمانشاه شد.

وی همچنین به لای روبی رودخانه‌های این استان در راستای مقابله با سیل در فصل زمستان ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: با برگزاری جلسات تخصصی و پیگیری دستورالعمل‌های اقدامات احتیاطی فصول پاییز و زمستان اقداماتی برای کاهش خطر سیل احتمالی به انجام رسید.

یگانه توضیح داد: در این راستا برای نخستین بار قرارگاه مقابل با سیل با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله راهداری، آب منطقه‌ای، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها تشکیل شد.

وی ادامه داد: پیش از آغاز فصل بارش سال جاری بیش از ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان کرمانشاه شامل رودخانه‌های رازآور، مرگ، گاماسیاب، قره‌سو، تنگ کنشت و… لایروبی شد.

به گفته یگانه، موضوع لای روبی رودخانه‌های این استان بعد از گذشت حدود ۱۳ سال در سال گذشته انجام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه به طرح جایگزینی پساب فاضلاب در مصارف صنعتی اشاره کرد و گفت: در این طرح تلاش شده است که استفاده از آب زیر زمینی به حداقل برسد.

وی ادامه داد: در راستای اجرایی شدن موضوع جایگزینی آب واحدهای صنعتی با منابع آب نامتعارف، برای پساب شهرهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب و هرسین اقدامات مؤثری انجام گرفته و پساب این شهرها جایگزین آب واحدهای صنعتی این استان شد.

یگانه از افزایش ضریب نفوذ بیمه منازل روستایی و شهری خبر داد و گفت: ضریب نفوذ بیمه از ۲۰.۹۷ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۲۳.۷۶ درصد در سال گذشته رسید که تا پیش از سال ۱۴۰۱ این ضریب حدود ۱۰ درصد بوده است.

گفتنی است، در این جلسه گزارش عملکرد یک ساله اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه شامل اقداماتی از جمله شناسایی و ساماندهی تشکل‌های کنشگر و بخش‌های خصوصی در مدیریت بحران، برگزاری مدون جلسات کمیته حفظ و صیانت از جنگل‌ها و منابع طبیعی و… ارائه و برخی از مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز به گزارش عملکرد در حوزه مربوطه پرداختند.

کد خبر 6089500

دیگر خبرها

  • جزئیات سفر محرمانه ایلان ماسک به چین!
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • پساب شهری در کرمانشاه جایگزین آب مصرفی صنایع شد
  • ماهیگیری با دست خالی! (فیلم)
  • راه‌اندازی پایگاه داده ملی مالکیت دوچرخه در بلژیک
  • اسپانیا موشک‌های پاتریوت به اوکراین می‌فرستد
  • آتش‌سوزی گسترده انبار کالا در جنوب تهران