Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این همایش در سخنانی به ویژگی های فلسفه اشراق اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ ما درحال حرکت به سمت نوعی از یونانی‌زدگی در فلسفه بودیم تا اینکه  شیخ اشراق ظهور می‌کند و بزرگانی چون سید حسین نصر، هانری کربن و استادانی چون جناب نجفقلی حبیبی نقش این حکیم را در اندیشه ایرانی و اسلامی واحیای تمدنی ما بیشتر روشن کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن بخاری قهی اظهارد اشت: سهروردی در حقیقت حکمت قرآنی را ترویج  و فرهنگ عظیم ایران باستان را که مبتنی بر حضرت نورالسماوات والارض است، دوباره احیا کرد.

 دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز گفت: سهروردی کاری کارستان کرد و آثار مختلفی از خود به جای گذاشت و در عصر ما بعد از ترجمه آثار او به فرانسوی به خصوص به همت پروفسور هانری کربن دنیای علم با اندیشه‌های این حکیم بزرگ بیشتر و بهتر آشنا شد.

حجت اله ایوبی افزود: برخی از آثار سهروردی جنبه داستان گونه دارند و این حاکی از آن است که این حکیم عالیقدر به خوبی می‌دانسته که برای سخن گفتن با مخاطبین خود به جهت فهم بیشتر برخی از معارف، باید به زبان داستانی سخن بگوید.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار امیدواری کرد موزه ای بنام شیخ اشراق در شهر سهرورد بنا شود.

به گزارش ایرنا نخستین روز همایش ملی «حکمت اشراقی در پرتو آراء و آثار شهاب‌الدین سهروردی (شیخ اشراق)» روز دوشنبه /۷ مرداد/ در شهرهای  سهرورد و قیدار دراستان زنجان برگزار شد و امروز / 8 مراد/ نیز قرار است ادامه آن با سخنرانی چهره های برجسته علمی و فرهنگی ملی و بین المللی در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تهران برگزار شود.

شهاب الدین یحیی ابن حبش بن امیرک ابوالفتوح سهروردی معروف به 'شیخ اشراق' در سال ۵۴۹ هجری در قریه سهرورد از توابع شهرستان خدابنده زنجان چشم به جهان گشود.

سهروردی از برجسته ترین حکیمان و فیلسوفان مسلمان و مؤسس یکی از مهمترین مکتب ها و جریان های فلسفی در اسلام با عنوان «حکمت اشراق» است، او زندگی کوتاه اما پر ثمری داشت و با حیات ۳۸ ساله خود، حیاتی دوباره به حکمت ایرانی بخشید.  

رساله ها و داستان های رمزی، بخش مهمی از آثار سهروردی است که شماری از آنها به زبان فارسی و برخی نیز به عربی است؛ از جمله آثار می توان به 'عقل سرخ'، 'آواز پر جبرئیل'، 'صفیر سیمرغ'، 'لغت موران'، ' روزی با جماعت صوفیان '، 'فی حقیقة لعشق'، 'غربةالغربیة'، 'هیاکل النور' و 'کلمة التصوف' اشاره کرد.  
در برخی منابع تعداد آثار برجای مانده از شیخ اشراق را ۵۰ مجلد ذکر کرده اند، فهرستی از این آثار را شاگرد و مرید او در 'نزهة الارواح' آورده است.  
'حکمت الاشراق 'مهم ترین و معروف ترین کتاب سهروردی است. او در این کتاب که به زبان عربی است به تبیین و تشریح آرای خود پرداخته است. سهروردی در مقدمه این کتاب خواندن آن را به کسانی که تنها جویای حکمت بحثی و استدلالی هستند توصیه نمی کند. او بهره مندی از تابش بارقه های الهی را از شرایط خوانندگان کتاب 'حمکت الاشراق' عنوان کرده است.  
'تلویحات'، 'المقاومات' و ' المشارع و المطارحات ' هم از دیگر کتاب های مهم سهروردی به زبان عربی است.  
هشتم مردادماه در تقویم کشور به نام حکیم سهروردی رقم خورده و روز بزرگداشت شیخ اشراق نام گذاری شده است.  

۳۰۸۸

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال تقویم جهان سید حسین نصر موزه فرانسوی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۹۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد کتاب مویه های آمو

پنجمین همایش ادبی از بلخ تا نیشابور به همت انجمن ادبی خانه مولانا و حوزه هنری استان قم با رونمایی و نقد کتاب مویه‌های آمو اثر سیدسکندر حسینی بامداد در سالن مهر حوزه هنری قم برگزار شد.

این همایش با حضور شاعران و نویسندگان ایران و افغانستان و با هدف شناخت بهتر و عمیق‌تر شعر امروز افغانستان برگزار شد.

در این همایش حسین محمدی مبارز، طهماسبی خراسانی‌ و سید حسین فصیحی با اجرای سیدعلی نقیب به نقد و بررسی مجموعه شعر مویه‌های آمو پرداختند.

منتقدین به کشف مضامین و خلق آثار موفق در زمینه‌های مختلف آیینی، اجتماعی و عاشقانه، سلیس بودن و به‌روز بودن زبان، بلخ‌گرایی و هویت تمدنی، انتخاب درست واژگان در شعر و انتخاب مناسب عنوان کتاب و تناسب آن با سروده‌های اجتماعی و عاشقانه اشاره کردند.

در این محفل ادبی سیده تکتم حسینی، احسان‌الله بدخشانی، شفیق صادقی، اعلا امیری، مژگان فرامنش، اسحاق ثاقبی داراب، معصومه جمالی، مجتبی خرسندی و سید سکندر حسینی بامداد (نویسنده مجموعه شعر مویه‌های آمو) شعرخوانی داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی