Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@00:03:48 GMT

اعتبار قطره‌چکانی برای لایروبی کارون

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۰۸۰۸

اعتبار قطره‌چکانی برای لایروبی کارون

اظهار نظرهای مختلفی درباره ضرورت لایروبی رودخانه‌ها صورت می‌گیرد و مسئولان سازمان مدیریت بحران معتقدند یکی از دلایل وقوع سیل‌های اخیر در خوزستان، لایروبی نشدن رودخانه‌ها بوده است. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در بازدیدی که پس از وقوع سیل فروردین امسال از خوزستان داشت، لایروبی نشدن برخی رودخانه‌ها را یکی از دلایل سیلاب‌های اخیر در کشور عنوان کرد و گفت: لایروبی رودخانه‌ها و کانال‌ها به دلیل خشکسالی‌های اخیر کمتر مورد توجه قرار گرفته است و وزارت نیرو باید در این باره برنامه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اسماعیل نجار» درباره اعتبار مورد نیاز برای لایروبی رودها نیز اظهار کرد: با توجه به ورود حجم زیادی از رسوبات به رودخانه‌های کشور بر اثر سیلاب‌های اخیر، برای لایروبی رودها در مجموع ۶۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

اعتبارات برای لایروبی رودها کم است

مدیرکل دفتر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان، تخصیص اعتبار برای لایروبی رودخانه کارون را ضروری می‌داند و اظهار می‌کند: اعتبار این سازمان برای کارون در سال جاری ۷ میلیارد تومان است که به هیچ عنوان برای لایروبی و نی‌زدایی این رودخانه کافی نیست. «ابراهیم حسینی» می‌افزاید: حجم رسوبات ناشی از سیل اخیر در کارون در محدوده شهر اهواز ۱۴میلیون متر مکعب بوده که برای لایروبی آن ۱۰۰‌میلیارد تومان نیاز است. وی با اشاره به اولویت‌بندی لایروبی کارون در اهواز با هدف بهبود منظر و توزیع جریان مناسب بیان می‌کند: اولویت نخست حد فاصل پل هفتم تا پل پنجم اهواز است که یک میلیون و ۳۴۰ هزار متر مکعب رسوبات دارد و برای برداشتن آن ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است.

به گفته این مسئول، در جلساتی که با حضور استاندار برگزار شد، مقرر شد عملیات لایروبی با اعتبارات فعلی آغاز شود. حسینی با اشاره به آغاز لایروبی در محدوده پل سفید و پل سیاه اهواز می‌گوید: در صورت تخصیص اعتبارات، امسال ۴/۵ میلیارد تومان برای لایروبی کارون در مقطع اهواز و ۲/۵ میلیارد تومان برای لایروبی این رودخانه در محدوده خرمشهر هزینه می‌شود، اما آنچه مسلم است این‌که با این اعتبارات اندک نمی‌توان کار زیادی انجام داد و نیاز است که اختصاص اعتبارات بیشتر پیگیری شود. وی همچنین حجم نی‌زدایی در کارون را ۴۲۴ هزار متر مکعب عنوان و بیان می‌کند: این حجم نی‌زدایی در حد فاصل پل سوم تا پل پنجم به ۸۴ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

رسوبات؛ رهاورد سیل برای کارون

حسینی اظهار می‌کند: با توجه به سیل اخیر، تقریبا ۱۴ میلیون متر مکعب رسوبات در کارون در محدوده شهر اهواز وجود دارد. وی ادامه می‌دهد: علاوه بر این، رودخانه در محدوده‌ای در حدود ۴۲۴ هزار متر مکعب به نی‌زدایی نیاز دارد. مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان می‌گوید: اعتبار مورد نیاز برای برداشتن این ۱۴ میلیون متر مکعب رسوبات حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و برای نی‌زدایی ۸/۴ میلیارد تومان است. وی می‌افزاید: با توجه به این شرایط، کار لایروبی را با توجه به منظر اولویت‌بندی کرده‌ایم و طبق این اولویت‌بندی، یک میلیون و ۳۴۰ هزار متر مکعب با اعتبار ۵۴ میلیارد تومان در حد فاصل پل علی ابن مهزیار تا پایین‌دست پل پنجم به لایروبی نیاز دارد.

آغاز لایروبی کارون

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در خصوص لایروبی و نی‌زدایی رودخانه کارون به خبرنگار ما می‌گوید: قرار بود کار نی‌زدایی را سازمان آب و برق خوزستان و شهرداری اهواز با کمک استانداری خوزستان انجام دهند اما تنها دستگاهی که اعتبار را تامین و پرداخت کرد، سازمان آب و برق خوزستان بود.

«هوشنگ حسونی‌زاده» اظهار می‌کند: دستگاه‌های نظارتی باید وضعیت را بررسی کنند و تقسیم کار انجام شود تا هر دستگاه وظایف خود را به درستی انجام دهد. وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر کار لایروبی رودخانه کارون را آغاز کرده‌ایم و رسوبات در حال جمع‌آوری است، اما انتظار همکاری در این زمینه داریم. این مسئول می‌گوید: اکنون که اعتباری وجود ندارد، باید از امکانات موجودِ یکدیگر استفاده کنیم تا حداقل اهواز از وضعیت پس از سیلاب خارج شود. حسونی‌زاده می‌افزاید: همچنین لایروبی کارون طرح مصوبی دارد که فازبندی و اولویت‌های آن مشخص شده است و پیگیر آن هستیم. پیگیر موضوع لغو مصوبه اعتبار طرح احیا یا علاج‌بخشی رودخانه کارون هم هستیم.

کد خبر 449728 برچسب‌ها استان خوزستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۰۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت سد دز تکمیل شد

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، عباس صدریان فر جمعه شب در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت شاهد فعالیت دو موج بارشی قوی در استان بودیم.

صدریان فر افزود: از ۱۰ روز گذشته فعالیت این سامانه بارشی مورد رصد کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.

وی اظهار کرد: با هدف کنترل سیلاب، ظرفیت جدیدی در سدهای استان ایجاد شد و نقطه بحرانی در سد دز بوده است که میزان ورودی به سد ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه و خروجی به ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه تنطیم شد.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: با این اقدام ظرفیت ۶۵ میلیون متر مکعبی در سد دز برای کنترل سیلاب انجام شد.

صدریان فر گفت: همچنین در پایین دست رودخانه دز، رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها آب با دبی ۹۰۰ متر مکعب جاری شد که با مدیریت این سیلاب هم کنترل شد.

وی افزود: احتمال دارد میزان خروجی سد دز که ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر مکعب است تا ساعاتی دیگر افزایش یابد و این اطلاع رسانی توسط فرمانداری‌های شهرهای مسیر رودخانه انجام می‌شود.

صدریان فر با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سدهای استان ۸۱ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: این میزان در سدهای زنجیره‌ای کارون ۹۱ و سد دز ۱۰۰ درصد است.

دیگر خبرها

  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • سازمان آب وبرق : مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ های دز و کارون اجتناب کنند
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • (ویدئو) رودخانه دز طغیان کرد
  • دز طغیان کرد + ویدئو
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب