Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:27:29 GMT

باید مفاخر سرزمین خود را بشناسید و آنها را معرفی کنید

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۵۸۳۱

باید مفاخر سرزمین خود را بشناسید و آنها را معرفی کنید

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از اعضای هئیت مدیره مجمع عالی حکمت و فلسفه اسلامی شعبه مشهد، با ناظر عالی مجمع عالی حکمت و فلسفه آیت الله جوادی آملی در محل ساختمان جدید این مجمع در مشهد مقدس دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله جوادی آملی دراین دیدار اظهار کرد: مرحوم بحرالعلوم بعد از اینکه فقه را در محضر آقا وحید بهبهانی گذراند و به مقام اجتهاد رسید، برای زیارت به مشهد مشرف شد، پس از تشرف به مشهد متوجه شد که در حوزه علمیه مشهد گذشته از فقه و اصول علوم دیگر هم تدریس می شود، مدرس فلسفه در آن روز در مشهد مرحوم سید محمد مهدی فیلسوف اصفهانی بود، مرحوم بحرالعلوم پنج یا شش سال فلسفه را پیش سید مهدی فیلسوف اصفهانی فراگرفت، روزی در حین مباحثات علمی چون سوالات دقیق می پرسید و استاد جواب می داد، لقب پر افتخار بحرالعلوم را ایشان در مشهد از استاد فلسفه خود دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اذعان کرد: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند مشهد باید به گذشته و سابقه حکمی خود برگردد، منظور همین سابقه درخشان است، چنین سابقه ای را شما بزرگان باید در مقالاتتان احیاء کنید که سیر فلسفی و عقلی در مشهد چه بوده است، باید پژوهش عمیقی در خصوص حکمای بزرگی که در این سرزمین ظهور کردند انجام شود.

وی ادامه داد: مرحوم الهی قمشه ای سالیان متمادی در همین مشهد درس می خواندند، ایشان می فرمودند فقه را نزد مرحوم آیت الله حاج سید محمد حسین طباطبایی قمی که ساکن مشهد بودند می خواندیم و حکمت مشاء را پیش آقا بزرگ حکیم خراسانی می خواندیم و حکمت اشراق را نزد مرحوم شیخ اسدالله یزدی که در همین مشهد تدریس می کردند فرا می گرفتیم.

آیت الله جوادی آملی ابراز کرد: مرحوم شیخ اسدالله یزدی کتاب حکمت اشراق، شیخ اشراق را تصحیح کرد و با تصحیح ایشان این کتاب به چاپ رسید، مرحوم علامه طباطبایی و مرحوم الهی قمشه ای هر دو می گفتند که کتاب حکمت اشراق، تقریرات درس خواجه نصیرالدین طوسی است، قلم خواجه نیست اما تقریرات درس ایشان است، خواجه طوسی متن حکمت اشراق را تدریس می کرد و قطب شیرازی و دیگرانی که شاگرد او بودند این دروس را پیاده و چاپ کردند که در نهایت با تصحیح مرحوم شیخ اسدالله یزدی به چاپ رسید. این سابقه درخشان حکمی خراسان است.

وی تأکید کرد: به لطف الهی از این سرزمین مردانی برخاستند که حرف جهانی زدند، این کارها امروز باید به دست شما انجام شود و شدنی است و این سرزمین آن سابقه و زمینه را نیز دارد، بنابراین شما باید مفاخر سرزمین خود را بشناسید و آنها را معرفی کنید و آثار آنها را احیاء نمایید چرا که اینها شناسنامه علمی سرزمین شما هستند، امام صادق علیه السلام می فرماید طرزی زندگی کنید که بچه های شما آثار نوشتاری، قلمی، تحقیقی و تالیفات شما را از شما به ارث ببرند. این دستور امام است که امیدواریم به برکت نظام اسلامی و خون پاک شهدا و مجاهدتهای شما اساتید هر روز بیش از گذشته محقق شود.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین علی رضایی تهرانی مدیر مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد گزارشی از فعالیت های مجمع حکمت و فلسفه در مشهد، خدمت معظم له ارائه نمود.

کد خبر 4680369

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله جوادی آملی مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد علوم عقلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۵۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم

یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به سریال «حشاشین» که با رویکرد سیاسی مغرضانه و تحریف جهان اسلام ساخته شده، گفت: طبیعتاً کشورِ ما که دارای تاریخ غنی و مفاخر جهانی است، مورد طمع کشور‌های دیگر قرار می‌گیرد. کشور‌هایی که چنین سرمایه‌های تاریخی ندارند، مورد طمع قرار نمی‌گیرند. البته توجه کشور‌های مختلف به مفاخر ما اتفاق مثبتی است؛ چراکه منجر به شناساندن آنها می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

احمدوند درباره مصادره کردن مفاخر ایرانی از سوی کشور‌های مختلف گفت: مصادره کردن مفاخر ما نامطلوب است، که بخشی از آن از مجاری رسمی پیگیری می‌شود و گاهی شناساندن آنها نیازمند تلاش‌های فرهنگی است. سال گذشته اتفاقات خوبی برای حکیم نظامی شکل گرفت، تا مشخص شود این حکیم به زبان فارسی شعر سروده است. اما آنقدر تعداد مشاهیرمان زیاد است، که باید کار گسترده‌ای برای معرفی آنها صورت گیرد. تمام این فعالیت‌ها هم به عهده یک معاونت یا وزارتخانه نیست. از طرفی، توجه مردم به چنین مفاخری می‌تواند منجر شود مردم قدرشان را بیشتر بدانند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • ۵۱۳ زائر حج عمره از فرودگاه مشهد عازم سرزمین وحی شدند
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید