Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخاب اعضای هیات نظارت بر انتخابات مجلس

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به برگزاری نشست امروز این شورا گفت: اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری مشخص شدند.

وی اعلام کرد: براساس آراء، آیت الله جنتی، محمدحسن صادقی مقدم،‌ سیامک ره پیک و بنده (کدخدایی) و غلامحسین محسنی اژه ای (خارج از شورا) به عضویت این هیات انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود رجوی در اروپاست

یک مامور سابق وزارت اطلاعات گفت: به طور تنگاتنگ میان سرویس‌های اطلاعاتی عربستان و سازمان مافقین ارتباط وجود دارد. به جرات می‌توانم بگویم، بخش اعظم منابع مالی سازمان، توسط عربستان تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید:

مأمور سابق وزارت اطلاعات مرگ رجوی را تکذیب کرد/ او زنده و در اروپا است

وی در بخشی از مصاحبه خود عنوان می کند: وقتی آمریکا به عراق حمله کرد، رجوی در عراق بود. پس از حمله، رجوی و تعدادی از کادرهای سازمان به مرز اردن رفتند. اردنی‌ها کمپی را برای این‌ها ساختند و رجوی هم داخل همین کمپ بود. من همان زمان، برای پیگیری اطلاعاتی و قضایی به مرز اردن رفتم تا اگر بشود، رجوی را به ایران بیاوریم... رجوی حدود یک سال در مرز اردن ماند و پس از آن به اروپا رفت و الان هم در اروپاست.

بیشتر بخوانید:

فرار ۴۰۰ نفر از آلبانی، دستاورد یگان سایبری گروهک منافقین!

***

 ۴ صفر از پول ملی حذف شد

هیئت دولت در جلسه امروز صبح خود به ریاست حجت‌الاسلام  حسن روحانی رئیس‌جمهور، لایحه پیشنهادی بانک مرکزی مبنی بر تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر را به تصویب رساند. این تصمیم با هدف حفظ کارایی پول ملی، تسهیل و بازیابی نقش ابزارهای پرداخت نقد در تبادلات پولی داخلی، هماهنگی با آنچه در فرهنگ و عرف جامعه درباره واحد پول ملی رواج یافته است، اتخاذ شد.

بیشتر بخوانید:

تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر

***

 احتمال ابطال انتخابات شورایاری‌ها از سوی دیوان عدالت اداری

محمدجواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به برگزاری انتخابات شورایاری‌ها در چند روز گذشته، گفت: حدود 70 نماینده پیش از برگزاری این انتخابات طی نامه‌ای به وزیر کشور خواستار عدم برگزاری این انتخابات شده بودند.

نماینده مردم کرج در مجلس تصریح کرد: علیرغم اینکه به شورای شهر تهران بارها درباره اشکالات موجود در انتخابات شورایاری‌ها تذکراتی داده شد اما این انتخابات برگزار شد که سازمان بازرسی نیز پرونده انتخابات را به دیوان عدالت اداری ارجاع داد.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با بیان اینکه دیوان عدالت اداری در حال بررسی این انتخابات است، اظهار داشت: احتمال اینکه برگزاری این انتخابات از سوی این دیوان ابطال شود نیز وجود دارد.

ادعای ضرب و شتم حامد زمانی پس از دستگیری کذب است

دستگیری خواننده ای به نام حامد زمانی و یکی از همراهانش در فرودگاه مهرآباد همچنان حواشی را به دنبال داشته و در تازه ترین اظهارنظرات، این فرد در گفت وگویی ویدیویی مدعی شده که ماموران پلیس او را مورد ضرب و شتم قرار داده اند، ادعایی که سخنگوی نیروی انتظامی آن را رد کرده است.

سردار احمد نوریان در گفت وگو با ایسنا درباره ادعای مطرح شده از سوی این خواننده درباره برخورد پلیس با خودش در فرودگاه مهرآباد گفت: توضیحات در این زمینه از سوی رییس پلیس فرودگاه های کشور ارائه و مشخص شد که فرد همراه این خواننده اقلام  ممنوعه همراه داشته است که اقدامات قانونی در این زمینه انجام شد.

بیشتر بخوانید:

ادعای حامد زمانی: ماموران پلیس مرا شوکر و کتک زدند/ ناجا تکذیب کرد

وی در مورد مصاحبه اخیر این متهم و ادعای اینکه پلیس به وی شوکر زده و او را مورد ضرب و شتم قرارداده است، گفت: چنین مساله ای نبوده و شوکر و ضرب و شتم نبوده است. در فیلم هایی هم که وجود دارد ایشان در حال داد و فریاد با ماموران پلیس است، در حالی که ماموران در حال انجام وظیفه خود بر اساس قانون بودند.

نظر عباس عبدی درباره ورود پلیس به موضوع  بدحجابی

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:... واقعیت این است که پلیس باید مظهر اقتدار حکومت باشد. به همان اندازه که مردم عادی با دیدن پلیس احساس آرامش و امنیت می‌کنند، افراد مجرم باید از دیدن پلیس احساس ترس و نگرانی‌کنند. از این نظر و با قاطعیت می‌توان گفت که هیچ نیروی حکومتی از پلیس به مردم نزدیک‌تر نیست...  پلیس را نباید درگیر امور غیرامنیتی و غیرمجرمانه یا بی‌ارتباط با نظم اجتماعی کرد. منظور از غیرمجرمانه، اموری است که مردم آن را جرم نمی‌دانند، حتی اگر در قانون جرم تلقی شده باشد. مساله این است که میان امور خوب و بد یا اخلاقی و غیراخلاقی با جرم تفاوت وجود دارد...

بیشتر بخوانید:

ایجاد پلیس‌ زن در مترو؛ ارشاد بدحجابان در مترو آغاز شد

باید میان گناه و جرم، یعنی رفتاری که قاطبه مردم آن را محکوم می‌کنند و انجامش را مخل نظم و امنیت جامعه می‌دانند، تمایز قایل شد. بسیاری از رفتارها بد و ناپسند و گناه هستند که قرار نیست از طریق جرم‌انگاری و قاضی و پلیس حل و فصل شوند...حفظ و ارتقای اقتدار پلیس باید یک هدف مهم در سیاستگذاری اجتماعی باشد.

ظریف: از کسانی که به من توهین می‌کنند و افترا می‌زنند، ممنونم

محمد جواد ظریف در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره‌ نامه خود به رهبری خاطرنشان کرد:‌ چند صدایی در کشور، تضارب آرا ، نقد و گفت‌وگو ، یک نعمت در کشور ما است. اما تخطئه ، افترا و توهین کفران این نعمت است. در داخل نباید به گونه‌ای عمل شود که دشمن سوء استفاده کند. آمریکا چون در مقابل تهاجم دیپلماتیک ما چاره دیگری نداشت مطرح کرد که وزیر خارجه ایران قدرت بیان نظریات نظام را ندارد. نباید دوستان چنین بهانه‌هایی به دشمن بدهند... بنابراین سپاسگزار کسانی هستم که به من توهین کرده و افترا می‌زنند. ولی این اقدام برای منافع ملی خطرناک است.

بیشتر بخوانید:

ظریف: آمادگی این را دارم که با تمام وجود از حق آزادی بیان دفاع کنم

ظریف ادامه داد:‌ به این دلیل کاری که در جهت منافع ملی بود را انجام دادم. رهبری همواره خواستار منافع ملی هستند و به من نگاه خطا پوش داشته و لطف دارند. و من را مورد شفقت و مهربانی خود قراردادند. همواره من از ایشان سپاسگزارم که نمی گویم با وجود همه ناجوانمردی‌ها بلکه مهرورزی‌های زیاده از حد ، به من محبت کرده و موجبات دلگرمی بنده و همکارانم را فراهم کردند.

روایت یک سایت خبری از پادویی سیاسی یا کیف کشی

سایت دیده بان ایران نوشت: احسان، محسن و ساسان دلاویز  سه نامی که به واسطه حضور در کنار چهره های شاخص مانند رئیس دولت{ششم} و یک نماینده مجلس فرصتی برای عرض اندام در عرصه اقتصاد کشور پیدا کردند...

به دلیل فقدان احزاب و فراهم نبودن شرایط شایسته سالاری در جامعه و مهم تر جامعه سیاسی ایران، مدت هاست روشی در کشور باب شده با نام پادویی سیاسی  این روش نه بر اساس شایسته سالاری است و نه بر اساس احساس مسئولیت اجتماعی بلکه بر اساس رابطه و سفارش  شکل می گیرد.

احسان دلاویز که از جوانی، مشاور سید محمد خاتمی در امور جوانان بود!  و اکنون ،‌ یک میلیاردر جوان است که به واسطه رانت های اطلاعاتی و مدیریتی برداران و دوستانش، در دولت های مختلف، با مجموعه های دولتی و خصوصی همکاری داشته و ثروت هنگفتی جمع آوری کرد. سرمایه های که در نهایت، وی را به دادگاه ویژه جرایم اقتصادی کشاند و ده سال زندان را برای او رقم زد.

 هادی رضوی، سرمایه گذار سریال خانگی شهرزاد و احسان دلاویز هم سرمایه‌گذار سریال خانگی شاهگوش و لامپ صد و فردا بوده است. پرونده بانک سرمایه  ۴۰۰ متهم دارد و براساس مستندات پرونده بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان از سرمایه فرهنگیان کشور به یغما رفته است.

 توصیه به گاندوسازان

محمدرضا باهنر در یادداشتی منتشر شده در روزنامه ایران نوشت:

مانور و نشان دادن قدرت و اشراف نهادهای اطلاعاتی و امنیتی بسیار پسندیده است؛ موضوعی که دستمایه دست‌اندرکاران و تهیه کنندگان سریال «گاندو» قرار گرفت و نتیجه‌اش ساخت سریالی فاخر بود. اما لازمه نمایش توان اطلاعاتی و امنیتی یکی از دستگاه‌های کشور، این نیست که بخش دیگری از حکومت زیر سؤال برود.

کارگردان گاندو می‌توانست  قدرت دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور را به رخ دشمن بکشد و همزمان شهروندان و دیگر مسئولان را هم خوشحال کند. توان دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور ما بسیار بالاتر از آنی است که در فیلم نشان داده شد و اصلاً ضرورت نداشت ما گروه دیگری را که داخل مجموعه نظام فعالیت می‌کند و جزوی از نظام است تخریب کنیم.

شناسایی و توقف فعالیت جاسوسان و افرادی که قصد آسیب به منافع ملی کشورمان را دارند، هر قدر پیچیده‌تر باشد، ارزشمندتر است اما معامله کردن با این افراد شناسایی شده و بازداشت شده هم یک عرف است؛ کما اینکه ما حتی با صدام هم معامله کردیم. موارد متعددی بود که ما برای آزادی اسرایمان با رژیم بعثی عراق معامله کردیم و اسرای آنها را آزاد کردیم؛ افرادی را که هر کدام‌شان ده‌‌ها نفر از بچه‌های ما را به شهادت رسانده بودند. سؤال اصلی‌تر از سازندگان این سریال این است که آیا این اتفاق، بدون هماهنگی با مجموعه نظام بوده است؟ هر کدام از ما وظیفه داریم به تهیه کنندگان این سریال دست مریزاد بگوییم؛ اما در تکرار این دست سریال‌ها باید مراقبت شود تا بخش دیگری از حکومت زیر سؤال نرود.

دستاورد اقای عارف همین سوژه ژن خوب بوده

حسن اسدی زیدآبادی فعال سیاسی و رسانه‌ای مصاحبه ای با روزنامه مستقل داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:

*همین حالا بسیاری از اقایان اصلاح طلب با امار و رقم و فکت در جلسات خصوصی می گویند که دولت دوم روحانی ضررش برای کشور از احمدی نژاد بیشتر نبوده باشد کمتر نبوده. اما در بیان این حرفها تردید می کنند. می گویند اخلاقی نیست که همچون اصولگرایان که از احمدی نژاد تبری جستند ماهم از روحانی تبری بجوییم اما پرسش مهم این است که ایا سکوت در برابر تفویت منافع ملی در قضایایی مانند نرخ سوخت، توزیع سکه طلا، فساد ارز 4200 تومانی و ... عمل غیراخلاقی بزرگتری نیست؟

* فراکسیون امید کدام طرح را در رابطه با حقوق شهروندی، سیاست خارجی، سیاست داخلی و ... مبتکرش بوده است و ان را به سرانجام رسانده است؟ تجربه فراکسیون امید نشان داد که حیثیت جریان اصلاح طلب را نباید هزینه افراد تازه کاری کرد که بعضی از انها تقریبا هیچ سابقه فعالیت سیاسی و تشکیلاتی نداشتند.

*دستاورد اقای عارف همین سوژه ژن خوب بوده که متاسفانه کسی هم سراغ ابعاد فسادهای مطرح شده نرفته است و معلوم نیست این مصونیت از کجا اب می خورد. اقای عارف حتی توانایی نگاه داشتن ریاست یک کمیسیون مجلس را هم نداشته است. خب البته یک سکوتی داشته اند که منشا تولید چندین هزار لطیفه و جوک برای مردم بوده است.

*علت اصلی آن شور هم شعارهای عجیب و غریبی بود که اقای روحانی به ناگاه از سفر همدان به بعد سر داد. خودش را برد در موقعیت اپوزوسیون، حرفهایی زد که اپوزوسیون خارج از کشور هم احساس کرد از روحانی عقب افتاده. بعد از ان چند سخنرانی بود که رای اقای روحانی در نظرسنجی ها به بالای 50 درصد امد. این حالت انزجاری هم که الان نسبت به اقای روحانی و نزدیکان ایشان در جامعه بوجود امده ناشی از همان حرفهاست. یعنی این حس شکل گرفته که ایشان اگاهانه به نوعی فریب افکار عمومی دست زده اند. یکبار هست که مردم می گویند اقای خاتمی امد حرفهایی زد اما در عمل نتوانست یا نگذاشتند که کار انجام دهد اما در مورد اقای روحانی ظاهرا باور عامه این است که ایشان عالمانه و عامدانه حرفهایی زد که نیازی هم نمی دید عمل کند. حرفهایی مثل برداشتن تحریم های غیر هسته ای، رفع حصر، آزادی های بیشتر و ... .

واگذاری ایرلاین ۱۰۰۰ میلیاردی به قیمت ۳۴ میلیارد تومان

تسنیم نوشت: درحالی نماینده مشهد در مجلس از شکایت خود از سازمان خصوصی‌سازی به قوه‌قضائیه درباره واگذاری هواپیمایی ایرتور خبر داده که مقام مسئول سازمان هواپیمایی در این‌باره گفت: از این جزئیات این موضوع اطلاعی نداریم.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد در مجلس با اعلام اینکه اخیرا سازمان خصوصی‌سازی شرکت هواپیمایی ایران ایرتور در مشهد را بدون طی مراحل قانونی به بخش خصوصی‌ واگذار کرده است، گفته است: این شرکت هواپیمایی 1000 میلیارد تومان قیمت داشته که 34 میلیارد تومان واگذار شده است.

انتقاد احمد توکلی به تصمیمات بودجه‌ای سران قوا

احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارسال نامه‌هایی جداگانه به روسای قوای سه گانه نوشت: برخی تصميمات شورای هماهنگی اقتصادی از قوام منطقی و كارشناسی لازم برخوردار نيست، به نظر می‌رسد اگر کار بدین منوال پیش برود، اين شورا در عمل به محملی برای تخريب ساختارهای اقتصادی و مالی كشور از طريق دور زدن ساختارهای قانونی تبديل می‌شود.

بیشتر بخوانید:

توکلی خطاب به سران سه قوه: مصوبه اخیرتان ساختار مالی و قانونی کشور را ویران می‌کند

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۶۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟

نگارعلی_ این روزها بازار پر شده‌است از آگهی‌های فروش حواله‌های خودروهای جانبازان، حواله‌هایی که با قیمت واحدهای مسکونی در شمال شهر تهران برابری می‌کنند؛ ماجرای شکل‌گیری بازار سیاه خرید و فروش حواله‌های خودروهای جانبازان از تخصیص یک امتیاز ویژه برای این قشر سرچشمه می‌گیرد، امتیازی که اجاره واردات خودرو د حجم بالا و قیمت‌های نجومی را به آن‌ها می‌دهد. این اولین بار نیست که در راستای تخصیص امتیازی ویژه به قشری خاص از مردم بازار سیاه خرید و فروش حواله آن شکل می‌گیرد؛ پیش‌تر شاهد ان بودیم که با اجرای طرح جوانی جمعیت، حواله‌های خودروهای این طرح در بازار سیاه با قیمت‌های نجومی خرید و فروش شدند. نکته جالب اجرای این طرح‌ها و تخصیص امتیازی ویژه برای قشر خاصی از مردم آن است که معمولا این قشر بضاعت کافی برای شرکت در این طرح‌ها را ندارند و با فروش حواله‌های آن‌ها، سرانجام این امتیاز ویژه نسیب ابرثروتمندان می‌شود و یا با رانت‌های اطلاعاتی و رابطه‌هایی که وجود دارد، دلالان دست به واردات خودروهای طرح‌های ویژه می‌زنند که در نهایت با قیمت‌های نجومی وارد بازار می‌شوند.

اولین بار در اواسط دهه ۸۰ بود که امتیازدهی برای واردات خودرو به گروهی خاص، انجام شد؛ در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶، محمود احمدی‌نژد، رئیس جمهور دولت ششم، از طرح واگذاری ۴۷۰۰ خودرو خارجی با معافیت ۳۰ میلیون تومانی گمرکی به معلولان خبر داد. ۶ سال بعد و در سال ۱۳۹۱، سازمان بهزیستی اعلام کرد، برای اجرای کار هم سایتی برای ثبت نام مددجویان متقاضی خودروهای مناسب‌سازی شده راه‌اندازی شد و بیش از ۲۰ هزار معلول برای دریافت خودروهای مناسب سازی شده ثبت نام کردند. سال ۱۳۹۲ معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:«: ارسال اسامی معلولان واجد شرایط دریافت خودروی گمرکی به وزارت کار، تعاون و ر فاه اجتماعی ارسال شده و بزودی تکلیف معلولان برای دریافت خودرو مشخص می‌شود.» در سال ۱۳۹۴ خبر آمد که مجوز واردات ۱۰۶ خودرو برای معلولان صادر شده‌است؛ تا به امروز اما خبری مبنی بر موفقیت معلولان برای واردات خودرو منتشر نشده‌است.

با این وجود سنت تخصیص امتیازهای ویژه اقتصادی به گروهی خاص، پس از محمود احمدی نژاد، همچنان پا برجا است. در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ با پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای تخصیص امتیاز واردات خودرو به ایثارگران موافقت شده‌است؛ در حالی که واردات خودرو به کشور کج‌دار و مریز اتفاق می‌افتد اما با این وجود روند ابلاغ آیین‌نامه و انجام ثبت‌نام برای واردات خودروهای جانبازان به شکل مرتب، منظم و به سرعت در جریان است.

امتیاز ویژه صرفا به واردات برندهای غیرچینی و گران‌تر برای جانبازان محدود نمی‌شود، امتیازات دیگری هم وجود دارد، از جمله این که واردات خودرو برای این قشر هم توسط خودشان و هم از طریق شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارت صمت ممکن است، ممنوعیت ثبت خودروهای کارکرده تا سقف پنج سال هم برای جانبازان حذف شده و واردات برای آن‌ها بدون پرداخت سود بازرگانی خواهد بود.

افزایش سقف ارزی برای واردات خودروی جانبازان و وجود برندهای اروپایی، کره‌ای و ژاپنی در لیست مجاز برای واردات این گروه، سبب ایجاد احساسات متناقضی در جامعه شده و این سوال را ایجاد کرده که چرا افراد عادی که توانایی مالی دارند با ممنوعیت قانونی برای واردات خودروی دلخواهشان روبرو هستند و مجاز به انتخاب و واردات خودروهای کمتر از ۲۰ هزار یورو و چینی هستند و محدودیت‌های ارزی برای جانبازان که البته بیشتر آن‌ها ممکن است حتی توانایی تامین بخشی از این ارز را نداشته باشند، حل و فصل شد؛ پس این به معنای آن است که باز هم پای دلالان در میان است. سوال دیگر هم آن است که اصلا چرا در شرایطی که واردات خودرو کند است و هنوز اکثر ثبت‌نامی‌های سال گذشته خودروی خود را دریافت نکرده‌اند، روند واردات خودروهای جانبازان به جریان افتاده است.

پشت‌پرده اصرار برای واردات خودرو به هر شکلی

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو، در گفت و گو با خبرآنلاین گفت:« کل مسیر واردات خودرو رانتی است؛ ما ارزهایی در خارج از کشور داریم که بلوکه شده‌است و از مسیر رسمی نمی‌توان برای آوردن آن‌ها به کشور اقدام کرد و واردات خودرو یکی از بهترین راه‌ها برای دور زدن‌ تحریم‌ها و رانت‌خواری است. سال‌های گذشته به اسم طرح‌های جوانی جمعیت، به یک شکل رانت تخصیص داده شد و امسال و سال آینده نیز به عنوان مثال با طرح واردات خودرو برای جانبازان رانت توزیع شد. رانت‌خواری، رانت‌دهی و ضربه زدن به صنعت خودرو قطعا کار اشتباهی است.»

قیمت نجومی حواله خودروی جانبازان در بازار

فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو، در این خصوص به خبرآنلاین گفت:« واردات خودرو به اسم جانبازان انجام می‌شود و سپس سهم آن‌ها در بازار فروخته می‌شود. این طرح اشتباه است و اگر واردات خودرو به صورت گسترده صورت گیرد، خیلی بهتر آن است که با تخصیص امتیازهایی به گروه خاصی تعلق گیرد. در حال حاضر در بازار حواله‌ واردات خودروی جانبازان تا ۳ میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود.»

طرح واردات خودرو برای جانبازان راه دررو واردات خودروهای لوکس

نادری در ادامه گفت:« در حال حاضر خودروهایی وارد کشور می‌شوند که حجم موتور آن‌ها بالا است و قیمت آن‌ها نیز در بازه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومانی است؛ مشخص نیست این خودروها به چه شکل وارد کشور می‌شود و چه کسی پشت این واردات است. طرح واردات خودرو برای جانبازان راهی برای عده‌ای باز کرد تا بتوانند خودروهای خاص را به کشور وارد کنند. طرح واردات خودرو برای جانبازان راه واردات خودروهای لوکس به کشور را باز کرد و به تعدادی از افراد و سازمان‌ها این راه را نشان داده‌است که با رابطه‌هایی که با گمرک و راهور دارند، دست به واردات خودرو بزنند.»

جامعه نسبت به مسئولان بدبین است

سعید مدنی، جامعه‌شناس، در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین و در خصوص واکنش جامعه به اجرای این قبیل از طرح‌ها، گفت:« ذهن جامعه به این سمت است که در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته، بسیاری از قوانین رانتی بوده‌است و یا دور زده شده‌است، در نتیجه هر رفتاری که مسئولان در پیش بگیرند، با تفسیر منفی از سوی جامعه همراه خواهد شد. نظام‌هایی که با چالش عدم همراهی مردم مواجه هستند، با این مشکل مواجه می‌شوند. در نتیجه با هر اقدامی از سوی مسئولان، هرچند اگر درست باشد، برخورد منفی می‌کنند.»

امتیاز دادن‌ها نباید منجر به فساد و فاصله اجتماعی شود

او در ادامه گفت:« اگر قانونی درست اجرا شود، مشکلی برای آن‌ نیست اما اگر امتیاز دادن‌ها منجر به فساد و فاصله اجتماعی شود، برایند و نتیجه مفیدی نخواهد داشت؛ در تصویب چنین قوانینی باید در نظر گرفته شود که آیا جانبازان بضاعت واردات خودرو را دارند یا خیر. اگر توانایی این کار را ندارند، این قانون خود به خود به محل رانت‌خواری تبدیل می‌شود؛ در نتیجه اجرای چنین طرحی هم فساد ایجاد می‌کند و هم جانبازان را بد نام می‌کند.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898551

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات چه زمانی شروع می‌شود؟
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی