Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:51:45 GMT

سه چهارم فضای آموزشی استان مرکزی فرسوده است

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۷۴۱۴

سه چهارم فضای آموزشی استان مرکزی فرسوده است

سید«علیآقازاده» عصر چهارشنبه در نشست مشترک اعضای کمیسیون آموزش فناوری و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با مسئولان آموزش و پرورش در اراک افزود: یک چهارم این فضاها در استان بازسازی و با مولفه های استاندارد مطابقت دارد.

وی اظهار داشت: اراک و ساوه با ترافیک جمعیتی بالا در تامین فضای آموزشی با مشکلات متعددی مواجه هستند و ۷۰ و ۸۰ مدرسه کانکسی در استان  نیازمند مشارکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار مرکزی گفت: آموزش و پرورش این استان سه هزار و ۵۰۰ نیرو کمبود دارد و لازم است با تلاش کمیسیون، مجوز به کارگیری نیروها در این استان صادر شود.

آقازاده در ادامه افزود: در شان برخی دانشگاه ها و دانشجویان نیست که از خدمات رفاهی دانشجویی لازم برخوردار نباشند و باید از ظرفیت دانشگاه ها برای همپوشانی نقایص استفاده کرد.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز گفت: ۳۲ هزار نفر از جمعیت دانشجویی استان در رشته علوم انسانی و سه هزار و ۶۰۰ نفر در رشته های علوم پایه به تحصیل اشتغال دارند که این تناسب نگران کننده است.

حجت الاسلام«علیرضا سلیمی» افزود: یک هزار و ۷۸۰ اعضای هیات علمی در استان وجود دارد و کیفیت آموزشی افت کرده است و فارغ التحصیلان دانشگاه ها به معنای واقعی دانش آموخته رشته تخصصی خود نیستند.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۰ درصد دانشجویان استان مرکزی غیربومی هستند که نیازمند خوابگاه مناسب هستند.

حجت الاسلام سلیمی افزود: ۱۰ سال گذشته، ۱۱۰ هزار دانشجو در این استان به تحصیل اشتغال داشت و اکنون به ۶۷ هزار نفر رسیده است که نسبت به میانگین کشور وضع مطلوبی ندارد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: آمایش در آموزش عالی به جدیت انجام نشده است.

سید«مهدی مقدسی» افزود: دانشگاه های پیام نور ظرفیت خالی زیادی دارند و باید بهره گیری از این ظرفیت بهینه نیازمند تغییر نگاه است و اگر این مهم اتفاق نیفتند مشکلات جدید به وجود خواهد آمد.

وی اظهار داشت: باید تعصب دانشگاهی و محلی کنار گذاشته شود تا از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری به عمل آید.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دانشگاه اراک ۵۰ سال قدمت دارد و حدود ۲۰ سال است که عملیات اجرایی سایت آن آغاز شده اما تکمیل نشده است.

«علی اکبر کریمی» افزود: ۲۰ سال از فعالیت دانشگاه های مادر این استان می گذرد و این فضاهای آموزشی نیازمند توسعه کمی و کیفی هستند.

وی اظهار داشت: در طرح آمایش آموزش عالی اعلام شده که هر استان یک دانشگاه داشته باشد که منطقی به نظر نمی رسد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است امسال ردیف بودجه ای برای خرید دانشگاه آزاد در جوار دانشگاه صنعتی اراک اعتبار تخصیص داده شود.

نماینده مردم آشتیان، فراهان و تفرش در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استان مرکزی کمبود فضای آموزش عالی ندارد.

«محمد حسینی » افزود: ۱۸ هزار مترمربع فضای آموزشی در آشتیان خالی است که باید از این ظرفیت استفاده شود.

 وی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز هیات علمی مناسبی در استان دارد که باید از آن بهره جست.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: باید از ارایه آمار فارغ التحصیلان خودداری کرد و به مقوله کیفی پرداخت.

«محمدرضا منصوری» افزود: ۱۰۰ هزار پزشک بیکار در خانه ها بیکار هستند این امار فاجعه است که سطح توقع مردم را افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: در برخی مراکز دانشگاهی استان تناسبی بین تعداد استاد و دانشجو وجود ندارد.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اکنون در کشور فارغ التحصیلانی هستند که با در دست داشتن مدرک دانشگاهی بیکار هستند.

«علی ابراهیمی» افزود: حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی اشتباه وزارت بهداشت را ادامه می دهد که تخصیص بودجه، امکانات و تجهیزات متناسب با حجم جمعیتی است.

وی اظهار داشت: این رویکرد باعث خواهد شد مناطق کم جمعیت هرروز کم جمعیت تر شده ومناطق پر جمعیت توسعه یابند.

۸۰ هزار دانشجو استان مرکزی در ۷۵ مرکز آموزش عالی در حال تحصیل هستند.

۲۲۷ هزار دانش آموز در ۲۲۶۹ مرکز آموزشی در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند. 

۶۹۹۱/۳۰۷۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک آموزش و پرورش دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۷۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است

ایسنا/مازندران عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی از مشخص شدن اولویت‌های جذب معلمان درسال ۱۴۰۳ خبر داد.

رضا حاجی پور به خبرنگار ایسنا در آمل گفت: درسال ۱۴۰۲ بیش از ۷۰ هزار معلم در قالب ماده  ۲۸ در آزمون‌های متوالی که برگزار شد در راستای کمبود نیروهای آموزشی در آموزش و پرورش جذب شدند.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر بیش از ۱۲۰ هزار معلم درمقاطع مختلف تحصیلی درکشور کمبود و نیاز جدی است، افزود: برای سال جاری نیز همانند روال انجام شده سال ۱۴۰۲ با برگزاری آزمون‌های جذب معلم اقدام خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اولویت جذب با معلمانی هست که در قالب پیش دبستانی‌ها، حق التدریسی، نهضت سوادآموزی، برون سپاری، غیرانتفاعی، معلمان طرح امین و سربازمعلم و افرادی که سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش داشتند.

حاجی پور اضافه کرد: درماه اردیبهشت نیز یک آزمون استخدامی معلمان برگزار شد که تعداد جذب آنها نیز از سوی آموزش و پرورش مشخص خواهد شد.

وی ابرازامیدواری کرد: حداقل بخشی از کسری و نیاز معلمان درمقاطع مختلف تحصیلی درسال جاری و تا پیش از سال تحصیلی ۱۴۰۳ و۱۴۰۴ جذب آموزش و پرورش شوند.

اعتراض مجلس به احکام صادرشده در رتبه بندی معلمان

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین درخصوص آخرین وضعیت طرح رتبه بندی معلمان نیز گفت: این طرح همان گونه که انتظار می‌رفت انجام شد و برای معلمانی که به صورت رسمی مشغول به کار بودند، در سطح کشور مشمول این طرح شدند.

حاجی پور با بیان اینکه قانونی که نمایندگان مجلس دراین دوره مصوب کردند، درزمان اجرا در شیوه و چگونگی اجرای آن به آن ایراد وارد شد، گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قالب مطالبه‌گری معلمان، به احکامی که در رتبه بندی معلمان صادر شده اعتراض دارند و باید درشروع کار مجلس جدید حتما تجدید نظر و اصلاح شود.

وی توضیح داد: دراحکام صادره برای برخی از معلمانی که سالها به عنوان معلم جذب شده بودند، پس از اعلام رتبه بندی به ناچار به عنوان کارمند اداری ومدیریت در واحدهای مختلف ستاد و ادارات آموزش و پرورش به کار گرفته شدند.

حاجی پور ابرازامیدواری کرد که درتجدید نظر مجلس، همه در قالب رتبه بندی درست و عادلانه قرار بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است