Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سالهای اخیر برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس دست به خرید شناورهای پر سرعت زده‌اند که با مقایسه ویژگی‌های آن با محصولات بی‌نظیر کشورمان، اقتدار و توان دریایی نیروهای مسلح ایران را بهتر مشخص می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حالا و با گذشت حدودا ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی علیه کشورمان، بهتر و دقیق‌تر مشخص می‌شود استراتژی سرمایه گذاری روی ناوگان شناوری تندرو چقدر موثر و کارآمد بوده و اگرچه کشور‌های فرامنطقه‌ای بخصوص آمریکا تلاش کرده اند ارتش‌های خود را به ابزار‌هایی موثر جهت دفاع در مقابل این شناور‌ها مجهز کنند، اما باز هم از رویارویی با این قایق‌ها می‌ترسند چه برسد به نبرد رو در رو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال کشور‌های غربی در سال‌های اخیر با حربه ایران هراسی حجم زیادی از تسلیحات را به کشور‌های منطقه خصوصا اعراب حاشیه جنوب خلیج فارس فروخته اند. این مسئله از اواخر دوره ریاست جمهوری اوباما سیر صعودی به خود گرفته و در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز وارد مراحل رکورد زنی شد و منجر به عقد قرارداد‌هایی گردیده که از نظر ارزش حجم دلاری و تعداد اقلام، بی نظیر محسوب می‌شود.

نکته جالب آن است که در کنار انوع سلاح‌ها و تجهیزات خریداری شده توسط کشور‌های حاشیه خلیج فارس همچون انواع جنگنده ها، ناو‌ها و سامانه‌های پدافند هوایی، یکی از بخش‌هایی که در چند سال اخیر کشور‌های عربی به خرید در آن زمینه دست زده اند، قایق‌های تندرو است و انواع و اقسام قایق‌های گشتی با کاربری‌های مختلف به کشور‌هایی مثل عربستان، کویت، بحرین و امارات فروخته شده.

عربستان و یک معامله چرب برای فرانسوی‌ها

طی روز‌های اخیر شرکت فرانسوی CMN دو فروند قایق تندرو را به نیروی دریایی سعودی تحویل داده است. در مجموع ارتش سعودی قراردادی به ارزش ۴۸۰ میلیون دلار برای خرید ۳۹ فروند از شناور‌های مدل HSI ۳۲ را با این شرکت فرانسوی امضاء کرده است. بر اساس این قرارداد ۲۱ فروند از این شناور‌ها در تاسیسات این شرکت فرانسوی ساخته شده و باقی شناور‌ها نیز در عربستان سعودی تولید خواهد شد. بر اساس این قیمت اعلام شده، سعودی‌ها چیزی در حدود ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار برای هر قایق می‌پردازند.

این شناور‌ها ۳۲ متر طول، ۱.۴ متر عرض داشته و بدنه آن‌ها نیز از جنس آلومینیوم است. این قایق‌ها توان رسیدن به سرعت نهایی ۷۹ کیلومتر بر ساعت را نیز داشته و ۱۲ نفر نیز خدمه دارد. از این شناور‌ها می‌توان در عملیات‌های مبارزه با قاچاق، حفاظت از تاسیسات فراساحلی و مقابله با قایق‌های تندرو دشمن استفاده کرد.

بر اساس تصاویر، مدل سفارش داده شده توسط عربستان، تنها به یک قبضه توپ ۲۰ میلی متری مجهز شده و نمی‌توان علی رغم هزینه هنگفت بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای هر قایق، آنرا تهدیدی برای شناور‌های مدرن و موشک انداز کشورمان تصور کرد.

کویت به دنبال قایق‌های تندروی آمریکایی

در اواخر فوریه سال ۲۰۱۸ میلادی وزارت خارجه آمریکا با فروش ۱۵ قایق تندرو به کشور کویت موافقت کرد که روی هر کدام از این قایق‌ها دو قبضه تیربار کالیبر ۱۲.۷ نیز نصب می‌شود. در این قرارداد تعدادی تیربار کالیبر ۱۲.۷ میلی متری به همراه آموزش خدمه کویتی و پشتیبانی از این قایق‌ها نیز در نظر گرفته شده است.

ارزش کل این قرارداد در حدود ۱۰۰ میلیون دلار است و با تقسیم رقم کل قرارداد (که علاوه بر خرید قایق، طبیعتا شامل هزینه‌های جانبی و مکمل نیز خواهد بود) به طور متوسط هزینه هر قایق برای طرف کویتی حدودا ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار خواهد بود.

شرکت طرف قرارداد در آمریکا برای ساخت این شناور‌ها Kvichak نام دارد که در زمینه شناور‌های سریع خصوصا با کاریی پلیسی، امنیتی و نظامی دارای تخصص و سابقه است. البته هنوز مشخص نشده است که طرف کویتی کدام مدل از محصولات این شرکت را انتخاب کرده است.

اماراتی‌ها هم به دام افتادند

باید گفت در بین همه کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس، حکایت خرید‌های امارات متحده عربی، معمولا از دیگر همسایگانش متفاوت است. در بحث شناوری‌های تندرو نیز اماراتی‌ها از سال‌ها قبل یک روش متفاوت را در پیش گرفته و خانواده توانمندی را از محصولات را عرضه کردند. در سال ۲۰۰۹ میلادی اماراتی‌ها با شرکت سوئدی Swede به توافق رسیدند که با همکاری شرکت کشتی سازی ابوظبی ۲۴ فروند شناور تندرو را برای نیروی دریایی امارات بسازند.

ارزش این قرارداد در آن زمان ۲۷۲ میلیون دلار بوده و با حساب مجموع قایق‌های خریداری شده، قیمت هر شناور برای امارتی‌ها در حدود ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بوده است.

این شناور‌ها می‌توانند با سرعت نهایی ۵۹ کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و به غیر از ۳ خدمه اصلی خود تا ۱۸ مسافر یا نیروی نظامی را حمل کنند. طول این شناور‌ها ۲۶ متر و عرض آن‌ها نیز در حدود ۵.۴ متر است. این شناور‌ها به عنوان کلاس Ghannatha شناخته می‌شوند و قرار است تعدادی از این شناور‌های تندرو به خمپاره انداز، تعدادی به موشک‌های ضد کشتی و تعدادی نیز به توپ و تیربار مجهز شوند.

ترکیه هم به بحرینی‌ها قایق می‌فروشد

ترکیه از جمله کشور‌هایی است که در سال‌های اخیر در مسئله فروش سلاح خصوصا به کشور‌های عربی منطقه بسیار قوی عمل کرده و بر اساس آماری که در سال‌های اخیر منتشر شده ترکیه پرنده‌های بدون سرنشین در کنار قایق‌های تندرو و سلاح‌های انفرادی را به این کشور عربی حاشیه خلیج فارس بخصوص بحرین فروخته است. سهم صنایع نظامی از مبادلات نظامی میان دو کشور در آن دوره ۷.۵ درصد، معادل ۴۰ میلیون دلار از کل مبادلات دو کشور اعلام شده بوده است.

طبیعتا استفاده از قایق‌های تندرو برای جابجایی نفرات و نیرو‌های نظامی، خصوصا در سناریو‌های عملیات ویژه، اقدامی معمول، اما با اهمیت، در بین ارتش‌های جهان محسوب می‌شود و با توجه به اینکه تعدادی از ارتش‌ها و صنایع دفاعی مهم در جهان، با علم به ارزش این موضوع، دست به طراحی و ساخت شناور‌های پر سرعت برای مقاصدی مثل گشت در آب‌های ساحلی و حملات برق آسا زده اند، اطلاع از ویژگی‌های بی نظیر و بی رقیب کشورمان، اقتدار و توان دریایی نیرو‌های مسلح ایران بویژه سپاه پاسداران را بهتر عیان می‌کند.

با نگاهی به اکثر شناور‌های تندرو در ارتش‌های مشهور دنیا همچون آمریکا متوجه می‌شویم که سرعت آن‌ها معمولا در حدود ۵۰ نات بوده و با سلاح‌هایی مثل مسلسل‌های سنگین و یا نارنجک انداز مسلح شده اند، اما شناور‌های سپاه که اخیرا به تولید می‌رسند سرعتی در حدود ۱۴۸ کیلومتر بر ساعت دارد به موشک‌های ضد کشتی با برد ۱۰۰ کیلومتری نیز مسلح شده اند، لذا با توجه به فاصله به وجود آمده در این بخش و فاکتور‌های مهمی، چون اشراف جغرافیایی و اطلاعاتی نیرو‌های مسلح ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز، غلبه بر آن به راحتی و در زمان کوتاه، قطعا ممکن نیست و در آینده نیز با توجه به نبوغ و برنامه ریزی صنایع دفاعی کشورمان، نمی‌توان برای رقبا و دشمنان شانسی قائل شد.

منبع:مشرق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار بین الملل اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا و جمعی از دانشجویان رشته‌های مطالعات منطقه‌ای و ژئوپلیتیک از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بازدید کردند.

به گزارش شانا به نقل از امور بین‌الملل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس، علیرضا جعفرپور، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس در بازدید سیدیحیی رحیم‌صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا و جمعی از دانشجویان نخبه رشته‌های مطالعات منطقه‌ای و ژئوپلیتیک و استادان دانشگاه‌های تربیت مدرس و شهید بهشتی در تشریح دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس اظهار کرد: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وظیفه خطیر تأمین بخش عمده‌ای از سبد سوخت کشور را عهده‌دار است و ظرفیت تولید روزانه حدود ۴۵ میلیون لیتر بنزین و اجزای بنزینی، ۱۶ میلیون لیتر نفت‌گاز و نفت سفید، ۲ هزار تن گاز مایع و محصولاتی دیگر از جمله انواع نفتا و حلال‌ را دارد.

وی ادامه داد: این پالایشگاه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده بنزین کشور وظیفه و مأموریت خطیر تولید حداکثری و تأمین فرآورده راهبردی بنزین مورد نیاز کشور را عهده‌دار است و همچون گذشته در اولویت برنامه‌های راهبردی این پالایشگاه قرار دارد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس اظهار کرد: این شرکت در شرایطی که به‌طور مستقیم از سوی استکبار جهانی تحت تحریم قرار گرفت با شگفتی‌ توانست افزایش ۶۲ درصدی درآمدهای عملیاتی را رقم بزند و عنوان برترین شرکت ایران اسلامی را از آن خود کند.

جعفرپور افزود: شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس در این مدت با تکیه بر دانش و خلاقیت‌های جوانان این مرز و بوم و برپایی رویداد تقاضامحور نسبت به شناسایی و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کرد و افزون بر آن دومین عملیات تعمیرات اساسی واحدهای فرآیندی را به انجام رساند. راه‌اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت‌گاز این پالایشگاه و افزایش یک‌صد هزار بشکه‌ای ظرفیت شیرین‌سازی انواع فرآورده‌های نفتی و فراهم شدن امکان صادرات نفت سفید و افزایش تولید بنزین از دیگر دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بوده است تا شاهد افزایش تولید، صادرات و کیفیت فرآورده‌های بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان باشیم.

وی تصریح کرد: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای انجام مطالعاتی جامع با رویکرد ایجاد ارزش پایدار و توسعه زنجیره ارزش محصولات با استفاده از ظرفیت‌های موجود در پالایشگاه، برنامه جامع طرح‌های آتی توسعه‌ای را تدوین کرده و در این طرح، تولید بالغ بر ۴۵۰ هزار تن آمونیاک در سال با استفاده از هیدروژن مازاد تولیدی پالایشگاه در دستور کار قرار گرفته است که از دستاوردهای این طرح می‌توان به جلوگیری از هدررفت هیدروژن در شبکه سوخت پالایشگاه اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس بیان کرد: با برنامه‌ریزی دقیق، ایجاد ارزش پایدار و توسعه زنجیره ارزش محصولات همواره کسب دستاوردهای نو و ارزشمند در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را دنبال خواهیم کرد تا شاهد درخشش بیش از پیش ایران اسلامی بر قله‌های افتخار باشیم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا نیز با تحسین دستاوردها و برنامه چشم‌انداز این پالایشگاه راهبردی کشور و با اشاره به پیشرفت‌های قابل ستاره خلیج‌فارس و شکست تحریم‌ها در این مجموعه عظیم نفتی کشور گفت: آشنایی دانشجویان با پیشرفت‌های صنعت نفت کشور امیدآفرین خواهد بود.

وی گفت: دشمنان ایران اسلامی به‌دنبال ناامیدی جوانان ما هستند، اما ما در این سفرهای علمی در پی این هستیم که حس اعتماد به نفس و اعتماد ملی، خودباوری و «ما می‌توانیم» را به منصه ظهور بگذاریم.

سرلشکر رحیم صفوی به همراه دانشجویان همراه از بخش‌های مختلف بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان بازدید کردند.

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • الحاق یک فروند شناور آتشخوار به ناوگان بندرجاسک
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است