Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اجتماعی گفت: در ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) پیامبر اسلام سنت جاهلی را کنار زد و مهریه را به خود زن اختصاص داد، که از همین مهریه برای حضرت زهرا(س) جهیزیه تهیه شد اگر این سنت امروز در جامعه پیاده شود مشکلات ازدواج بسیاری از جوانان حل خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام رضا رمضان نرگسی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت حضرت زهرا(س)، اظهار داشت: الگوهای دینی اسلام در جامعه تلاش می کنند طوری رفتار کنند که هم برای جامعه معاصر خود و هم برای آیندگان فرهنگ ساز باشند، بر اساس ملاک های مادی در عصر پیامبر سران جامعه پرطمطراق ترین زندگی را برای خود به راه انداخته بودند اما اتفاقی که در جهان اسلام رخ داد و تا سال‌ها بعد اثرگذار بود تغییر سبک زندگی سران جامعه اسلامی بود که مورد استقبال ایرانیان نیز قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: پیامبر اسلام از همان ابتدا در پایین ترین سطح زندگی مادی قرار داشت و با اینکه می توانست از نظر مادی زندگی مرفه تری داشته باشد اما زندگی خود را با پایین ترین سطح افراد جامعه هماهنگ می کرد تا الگویی برای رهبران جامعه اسلامی باشد.

این جامعه شناس افزود: پیامبر هم  سنت آفرین بودند وهم سنت شکنی کردند و سنت های جاهلی را از بین برد، در عرب جاهلی مهریه مرسوم و در ایران جاهلی شیربها مرسوم بود اما این شیربها و مهریه را به پدر عروس می دادند و پدر عروس این پول ها را خرج خودش می کرد نه خرج دخترش، مگر اینکه فرد دست و دلبازی بود و بخشی از آن را به عنوان جهیزیه به دختر می داد اما مرسوم بود این پول متعلق به پدر عروس بود.

پیامبر مهریه را به زن اختصاص داد

رمضان نرگسی تصریح کرد: در ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) پیامبر اسلام سنت جاهلی را کنار زد و  مهریه را به خود زن اختصاص داد، که از همین مهریه برای حضرت زهرا(س)  جهیزیه تهیه شد اگر این سنت امروز در جامعه پیاده شود مشکلات ازدواج بسیاری از جوانان حل خواهد شد.

وی گفت: امروز مهریه در جامعه ما به جای اینکه عامل پیوند باشد معضلی در جامعه شد و زندان ها پر از افرادی شده که به خاطر مهریه در زندانی هستند اگر سنت ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(ع) در جامعه پیاده شود نه سختی بر دوش پدر عروس خواهد بود و نه جوانان دغدغه مهریه را خواهند داشت که در آینده باری بر دوشش باشد و بخواهد آن را پرداخت کند.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: اگر همان ابتدا مهریه معقولی در نظر گرفته شود و در آغاز زندگی مشترک همه مهریه یا بخشی از آن به عروس پرداخت شود  و عروس هم با آن جهیزیه خریداری کند زندگی ها بدون دغدغه آغاز می شود اما این سنت این روزها فراموش شود.

این جامعه شناس تأکید کرد:  اگر این سنت در جامعه جا بیفتد که همان ابتدا بخشی از مهریه را به خود عروس پرداخت کنند بسیاری از مشکلات حل می شود، در زمان ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) این اتفاق رخ داد و پیامبر با اینکه رئیس حکومت اسلامی بود و می توانست از بیت المال بهترین جهاز را برای دخترش تهیه کند اما از مهریه دخترش برای تهیه جهیزیه استفاده کرد و چون این جهاز از مهریه تهیه شده جزء اموال دختر است و از طرفی داماد دینی به گردن ندارد.

وی گفت: سادگی این سنت باید در جامعه پیاده شود پیامبر اسلام از حضرت علی(ع) سؤال کرد چه داری؛ نفرمودند چه باید داشته باشی، تا بر اساس همان دارایی مادی حضرت علی(ع) ازدواج صورت بگیرد در اینجا حضرت علی (ع) زره خود را فروخت و به عنوان مهریه پرداخت کرد و پیامبر با همان  پول برای دخترش جهاز تهیه کرد، این مسئله و سنت فراموش شده باید تبدیل به الگو در جامعه شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر

دمی همدم و همراه شدن با حضرت حافظ پیشینه‌ای چند قرنی در میان ایرانیان و فرهنگ ایرانی دارد. بدون شک همه ایرانیان از خردسالی با حافظ و فال این شاعر و عارف نامی آشنایی دارند.  

به گزارش «زی‌سان»، حافظ‌خوانی در مراسم‌های مختلف همانند لحظه سال تحویل و شب یلدا، بخشی از فرهنگ و سنت دیرینه جامعه ایرانی است. در کنار خواندن غزلیات، گرفتن فال حافظ نیز یک رسم همیشگی برای ایرانیان است.  

این باور قدیمی در میان ایرانیان وجود دارد که حضرت حافظ داننده عالم نهان و غیب است و در لحظات مختلف با رجوع فال حافظ می‌توان تصمیم درست را گرفت. فال یک‌شنبه ۹ اردیبهشت به تفال حافظ بدین گونه است:‌

ما بدین در نه پِیِ حشمت و جاه آمده‌ایم

از بد حادثه این جا به پناه آمده‌ایم

رهروِ منزلِ عشقیم و ز سرحدِّ عَدَم

تا به اقلیمِ وجود این همه راه آمده‌ایم

سبزهٔ خطِّ تو دیدیم و ز بُستانِ بهشت

به طلبکاریِ این مهرگیاه آمده‌ایم

با چُنین گنج که شد خازنِ او روحِ امین

به گدایی به درِ خانهٔ شاه آمده‌ایم

لنگرِ حِلمِ تو‌ای کِشتیِ توفیق کجاست؟

که در این بحرِ کَرَم غرقِ گناه آمده‌ایم

آبرو می‌رود‌ای ابرِ خطاپوش ببار

که به دیوانِ عمل نامه سیاه آمده‌ایم

حافظ این خرقهٔ پشمینه بینداز که ما

از پِیِ قافله با آتشِ آه آمده‌ایم

تعبیر و تفسیر غزل

چرخ روزگار راه زندگی‌ات را عوض کرده است و باعث شده طعم یأس و ناامیدی را بچشی. اما در همه حال از یاد خدا غافل نشده‌ای. اکنون نیز دست به دعا بردار تا خداوند یاری‌ات کند. به زودی به برکت قرآن کرم و بخشش خدا شامل حالت می‌شود. صبر کن و ببین چگونه آبروی کسانی که می‌خواستند تو را گناهکار جلوه دهند می‌رود و همه چیز روشن می‌شود. مگذار ظواهر تو را فریب دهند و عاقلانه و دور از احساسات تصمیم بگیر.     

tags # فال حافظ ، فال سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • فال حافظ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • دشمن در حال ترویج معضل بی هویتی در جامعه است
  • اهدا جهیزیه به نوعروسان کهگیلویه
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد