Web Analytics Made Easy - Statcounter

دامنه تنش میان عربستان و قطر که از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) شروع شد بر مناسک حج نیز تأثیر گذاشته است و دو طرف یکدیگر را متهم به کارشکنی در روند اعزام زائران می کنند.
روزنامه الحیات روز یکشنبه نوشت که وزارت حج و عمره عربستان اعلام کرد ؛درگاه اینترنتی جدیدی برای استقبال از زائران قطری اختصاص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این وزارتخانه هدف از این کار را تسهیل روند حضور زائران برای ادای مناسک حج تمتع و از بین بردن همه موانع موجود اعلام کرده است. 
در این گزارش ادعا شده است که مقام های قطری لینک ها را حذف و فیلتر می کنند.
وزارت حج عربستان روز شنبه در بیانیه ای  قطر را متهم به سیاسی کردن حج و سنگ اندازی در مسیر اعزام زائران به خاک عربستان کرد و از دولت قطر خواست تا لینک های ثبت نام را حذف نکرده و این روند را تسهیل بخشند.
"احمد الرمیحی" مدیر دفتر رسانه‌ای وزارت خارجه قطر پیشتر در پیامی توییتری نوشت: دعوت و تمایل ریاض برای تسهیل حضور زائران قطری در مراسم حج با عدم وجود سفارت دوحه در ریاض و عدم اجازه به خطوط هوایی قطر برای پرواز مستقیم به عربستان، همخوانی ندارد.

دوحه می گوید؛ دولت سعودی از حج و عمره به عنوان یک ابزار سیاسی برای برخورد با دولت های مخالفخود  استفاده می کند و به همین باید امور حج و عمره توسط یک هیات بین المللی اداره شود.
وزارت حج و اوقاف عربستان اعلام کرده بود، شهروندان و افراد مقیم قطر که تمایل دارند مراسم حج عمره و تمتع را به جای آورند، می‌توانند از طریق تمامی خطوط هوایی به جز خطوط قطر وارد عربستان شوند.
عربستان ادعا می کند، همه تسهیلات را برای قطری‌های راغب به انجام مناسک حج فراهم کرده ومواضع وزارت امور اوقاف قطر را ادعا می داند و آن را رد می‌کند.
وزارت امور حج و عمره عربستان افزود، از مسؤولان امور حج قطر خواسته است ترتیبات حضور زائران قطری در عربستان را فراهم کنند و با آنها نشستی هم صورت گرفت اما قطری‌ها بدون امضای توافق‌نامه نشست را ترک کردند، به این ترتیب دوحه فرصتی برای شرکت‌های حج خود برای آمدن به عربستان و توافق با ارائه‌دهندگان خدمات به حجاج در عربستان فراهم نکرد.

بحران روابط سیاسی ۲۰۱۷ قطر روز ۵ ژوئن ۲۰۱۷ با قطع روابط دیپلماتیک ۴ کشور عربی به محوریت عربستان سعودی با قطر به وقوع پیوست. این کشورها دوحه را به حمایت از تروریسم متهم می کنند ادعایی که قطر همواره  آن را رد می کند.
 

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»

مسلمانان همه ساله برای به جا آوردن یکی از مهمترین آداب اسلامی راهی عربستان می‌شوند تا وظیفه واجب دینی خود را به جا بیاوردند؛ حال هر کدام از این زائران با آداب و رسوم متفاوتی بسته به جغرافیای محل زندگی خود به این سفر بدرقه می‌شوند که در ایران «چاوشی‌خوانی» یکی از راه‌های قدیمی بدرقه زائران خانه خدا است.

به گزارش ایسنا، اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه، از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه از سرگرفته شده است و از ۲۴ اردیبهشت هم حاجیان حج تمتع به مکه اعزام خواهند.

درحقیقت ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبت‌نام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.

کاروان‌های عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنج‌هزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، ‌که اکنون گفته می‌شود جمع کمتری اعزام می‌شوند.

برای اعزام کاروان‌های عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز می‌شود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشت‌ماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام می‌شود و از آنجا که اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمره‌گزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامه‌ریزی ‌شده است.

حال اکنون که زائران ایرانی به سمت سرزمین وحی عازم می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از نسخه‌های چاوشی خوانی برای زائران سفر حج.

چاووشی یا چاوشی (در زبان محلی چوش)، آواز مذهبی شیعی به‌ویژه بدرقه یا پیشواز زائران اماکن زیارتی است. رسم چاوش‌خوانی برای زائرین کربلا یا مشهد از دوره صفویان و قاجاریان مرسوم شده و در سده اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

چاووش‌خوانی به‌طور معمول در دستگاه «چهارگاه» از موسیقی ردیف ایرانی است و بدون همراهی ‌ساز، اجرا و به‌طور معمول توسط چند نفر خوانده می‌شود. دو یا چند خواننده اشعار چاووشی را با آوازی مشخص بین یکدیگر مبادله می‌کنند و به هم جواب می‌دهند. حتی ممکن است زنان نیز در این هم‌خوانی با مردان همراه شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • عمره گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • اعزام ۸۵ زائر حج عمره از ایلام به سرزمین وحی
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • اعزام کاروان زائران یزدی به بیت الله الحرام
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • اعزام ۸۵ زائر عمره از ایلام به سرزمین وحی
  • اعزام ۸۵ زائر عمره از زنجان به سرزمین وحی