Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@00:03:58 GMT

داستان انبار کردن سیاه‌دانه برای فروش به قیمت دلخواه

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۵۲۴۳

داستان انبار کردن سیاه‌دانه برای فروش به قیمت دلخواه

حدود دو ماه از برداشت سیاه دانه در گلستان می‌گذرد و کشاورزان با تصور فروش با قیمت‌های بالاتر، محصول خود را در انبارهایشان نگهداری می‌کنند. روش نگهداری که غیر استاندارد بوده و خطر از بین رفتن محصول را به دنبال دارد.

سیدعزیز موسوی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به سیاست‌گذاری جهاد کشاورزی، مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی مأموریت پیدا کرد که بذر سیاه دانه را تهیه و با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس دو رقم بذر تهیه شد و برای کشت در مناطق مختلف استان در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی گلستان بیان کرد: از همان ابتدا مشاوره های تخصصی به کشاورزان داوطلب و پیشرو داده شد و از زمین های آنها به طور مستمر بازدیدهایی صورت گرفت. با فرارسیدن زمان برداشت محصول و به منظور برداشت مکانیزه با تعدادی کمباین جهت تنظیم نحوه برداشت برای اولین بار، هماهنگی لازم صورت گرفت.

وی افزود: یکی از دغدغه های مهم کشاورزان از همان ابتدا، فروش محصول نهایی بود. برهمین اساس در جلسات مختلف این امر پیگیری شد تا در نهایت مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اعلام کرد که محصول سیاه دانه کشاورزان را با قیمت هر کیلوگرم ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان خریداری می‌کند. این قیمت متناسب با نوع محصول، کیفیت، نوع بوجاری و سورتینگ محصول نهایی متفاوت بوده است.

موسوی گفت: بعد از برداشت محصول شاهد بودیم که قیمت های نامتعارفی بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان بین کشاورزان منطقه شایع شد که همین امر موجب شد، کشاورزان محصول خود را در انبارهای خودشان نگهدارند و به بازار عرضه نکنند.

وی با بیان اینکه نگهداری غیراستاندارد سیاه دانه باعث از بین رفتن محصول می شود، تصریح کرد: شایعه قیمت نامتعارف سبب شد که کشاورزان محصول خود را برای عرضه به بازار با قیمت بالا نزد خود نگهداری کنند و تاکنون نتوانسته اند محصول خود را باقیمتی بالاتر از قیمت اعلام شده توسط مرکز خدمات جهاددانشگاهی به بازار عرضه کنند. با توجه به شرایط آب و هوایی و رطوبت هوا، شرایط نگهداری این محصول برای کشاورزان بسیار دشوار بوده و این موضوع کیفیت محصول را کاهش و قیمت نهایی محصول را نیز در آینده تحت تأثیر قرار خواهد داد.

مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی گلستان با اشاره به اینکه کشاورزان توجه داشته باشند با شایعات قیمت، باعث از دست دادن بازار محصول نشوند، بیان کرد: کشاورزان باید توجه داشته باشند که مصرف کننده برای تأمین نیاز اولیه خود نمی‌تواند زیاد منتظر بماند، بر همین اساس از جای دیگری نیاز خود را تأمین می‌کند و بعد از تامین سیاه دانه خود، دیگر خریدی نخواهد داشت. طبیعتاً چنانچه تولید بیش از نیاز بازار باشد، قیمت کاهش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد:‌اگر بخواهیم یک حساب اقتصادی نیز داشته باشیم، کشت سیاه داشته با کشت متعارف مردم که گندم است، از لحاظ سودآوری مقایسه کنیم خواهیم دید که هدف گذاری جهاد کشاورزی نتیجه بخش بوده است. به عنوان مثال در منطقه به طور میانگین از هر هکتار گندم سه تن محصول برداشت می شود و با توجه به قیمت گذاری امسال هر کیلو گندم ۱۷۰۰ تومان، درآمد کشاورز معادل ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان می شود. در کشت سیاه دانه امسال با اینکه سال اول بوده و بسیاری از کشاورزان به طور ناخواسته به علت ناآشنایی با محصول در مراحل مختلف کاشت، ‌داشت و برداشت، غفلت هایی داشته اند اما به طور میانگین از هر هکتار ۵۰۰ کیلوگرم سیاه داشته برداشت شد. اگر حداقل قیمت اعلامی و حداقل برداشت را برای آنها در نظر بگیریم (هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان)، درآمد کشاورز معادل ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد شد. این در حالی است که برداشت در هر هکتار در استان بین ۳۵۰ تا ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده است.

موسوی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت دیگر آن است که توسعه و ترویج باید متناسب با تقاضای بازار صورت گیرد. وزارت جهاد کشاورزی قول داده بود که واردات سیاه دانه به کشور را ممنوع کند اما هم اکنون مشاهده می شود که سیاه دانه های خارجی در بازار همچنان وجود دارد. همین امر سبب شده خرید سیاه دانه تولید شده توسط کشاورزان با مشکل مواجه شود. کشاورز قطعاً به دنبال مشتری با قیمت بالاتر گشته ولی نتوانست مشتری خود را پیدا کند. این یعنی آنکه محصول او بازارپسندی مطلوب را ندارد.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات و معضلات استان در محصول سیاه دانه، نبود دستگاه‌ های بوجاری و سورتینگ است، به همین دلیل محصول کشاورزان عاری از کاه و بذر علف نیست و این موضوع در قیمت نهایی محصول تأثیرگذار است.

مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی گلستان اظهار کرد: ازآنجایی‌که سیاه دانه به عنوان یکی از محصولات دانه روغنی مورد استفاده قرار می گیرد، درصد روغن آن تعیین کننده کیفیت است، اما چون محصول کشاورز همراه با کاه و بذر علف است، درصدگیری روغن نیز دارای خطا خواهد بود. به عنوان مثال کشاورز عنوان می‌کند من معادل ۲۵ درصد از محصول روغن گرفتم اما در تست ها و نمونه گیری ها آزمایشگاهی حدود ۳۳ درصد روغن از سیاه دانه استحصال شده است. این تفاوت از دو جنبه قابل بررسی است. یکی ناخالص بودن ماده اولیه و دوم نبودن دوش و دستگاه روغن گیری.

موسوی بیان کرد: با اینکه وظیفه ذاتی جهاددانشگاهی تنظیم بازار نیست، ولی برای کمک به کشاورزان منطقه طی جلسات متعدد اعلام کردیم که برای برخی مصارف، به طور محدود سیاه دانه خریداری می کنیم و کشاورزان می توانند نمونه های محصول را به منظور قیمت گذاری به جهاددانشگاهی گلستان واقع در گرگان، خیابان شهید بهشت، بهشت نهم، واحد مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی بیاوردند. هزینه محصول خریداری شده از کشاورزان نهایتاً طی ۲ ماه پرداخت می شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیاه دانه فروش محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۵۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم

چند روزی است که عطر خوش گل‌های محمدی در بیشتر نقاط استان خراسان جنوبی به مشام می‌رسد؛ عطر گل‌های خوش بویی که  از ۴۳۹ هکتار از اراضی استان برداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اردیبهشت ماه که فرا می‌رسد در برخی از استان‌های کویری چون خراسان‌جنوبی عطر و بوی گل محمدی بسیاری از روستاها و باغات را فرا می‌گیرد و زنان و مردان روستایی در سحرگان وارد مزارع خود شده و صبحشان را با برداشت این گل خوشبو آغاز می‌کنند.

شاید در ذهن بسیاری از ما برداشت گل محمدی برابر با تولید گلاب آن هم به روش سنتی باشد ولی امروزه می‌توان با تولید عطر، فروش به صورت غنچه و ... از تولید گل محمدی به درآمدزایی رسید که البته نیاز به آموزش دارد.

نیاز آبی کم، قابلیت کشت نیمه دیم، سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه و مقاومت به تنش‌های محیطی، قابلیت نگهداری پس از برداشت و قابلیت کشت در زمین‌های فقیر و سنگلاخی از فواید کشت گل محمدی در خراسان جنوبی است. 

.

مهدی جعفری در این باره گفت: این روز‌ها برداشت گل محمدی از گلستان‌های خراسان جنوبی آغاز شده و قرار است این محصول معطر از سطح بیش از 439 هکتار از اراضی استان برداشت شود.

وی با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود 786 تن گل محمدی در استان برداشت شود افزود: این میزان نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش داشته است.  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در شهرستان سربیشه با 215 هکتار، قاین 53 هکتارو زیرکوه 50 هکتار است. 

وی افزود: 50 درصد محصول تولیدی به صورت غنچه، گل‌تر و گل خشک به خارج استان صادر می‌شود.

جعفری گفت: 352 بهره‌بردار گل محمدی از اوایل اردیبهشت کار برداشت محصول را آغاز کرده و این کار تا نیمه خرداد ادامه دارد. 

انتهای پیام/ 254

دیگر خبرها

  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم