Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@23:00:12 GMT

گزارش| نگاهی به روابط مغولستان و آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۶۵۷۶

گزارش| نگاهی به روابط مغولستان و آمریکا

دولتهای مغولستان و آمریکا روابط خود را به سطح مشارکت استراتژیک ارتقا خواهند داد و به دنبال تقویت روابط در تمامی زمینه‌ها هستند. ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، خالتما باتولگا رئیس جمهور مغولستان هفته گذشته در روز چهارشنبه در کاخ سفید با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این دیدار وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که دو کشور تصمیم دارند تا روابط خود را به سطح مشارکت استراتژیک برسانند.

بر اساس این بیانیه، دو کشور متعهد شده اند که همکاری را به عنوان دو دموکراسیِ مبتنی بر حاکمیت قانون از طریق حفظ و ارتقاء ارزش های دموکراتیک و حقوق بشر از جمله آزادی دین و عقیده، آزادی بیان شامل آزادی اینترنت و رسانه ها و آزادی های اجتماعی را تشدید کنند و در زمینه مبارزه با فساد، شفافیت مالی، جوانان و توسعه نیز همکاری داشته باشند.

دو کشور هم چنین ابراز علاقه کردند تا با همکاری یکدیگر امنیت ملی و ثبات در سراسر منطقه پاسیفیک را ارتقا دهند بگونه ای که تمام کشورهای منطقه بتوانند مطابق با قوانین بین‌المللی و اصول رقابت عادلانه به رشد اقتصادی دست یابند. بر اساس این بیانیه روسای جمهور دو کشور در مورد تقویت امنیت مرزها، جلوگیری از ترانزیت غیرقانونی و قاچاق و تسهیل سفرهای مقامات دو کشور توافق کردند.

در جریان سفر رئیس جمهور مغولستان به امریکا، خالتما باتولگا یک اسب مغول به پسر سیزده ساله دونالد ترامپ هدیه کرد. ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسیده بود آیا نامی برای این اسب انتخاب کرده است، جواب داد که نام "ویکتوری" را برایش انتخاب کرده است. پیش از این مقامات بلندپایه امریکایی چون جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق، پاک هیل و دونالد رامسفل وزرای سابق دفاع نیز از مغولستان اسب هدیه گرفته بودند.

روز پنجشنبه نیز رئیس جمهور مغولستان با نمایندگان مغول هایی که در امریکا زندگی می کنند در محل سفارت این کشور در واشنگتن دیدار کرد. در حال حاضر، بیش از 30 هزار مغولستانی در ایالات متحده زندگی می کنند.

از این تعداد حدود 6 هزار نفر در منطقه ساحل شرقی، هشت هزار نفر در شیکاگو، دو هزار نفر در لس آنجلس، چهار هزار نفر در سانفرانسیسکو و 1500 نفر نیز در سیاتل شاغل یا مشغول به تحصیل هستند. همچنین 58 بنیاد، انجمن و سازمان غیردولتی در ایالات متحده فعالیت دارند که توسط مغولستانی ها تشکیل شده است.

خالتما باتولگا در این دیدار که با حضور 180 شهروند مغولستانی ساکن در امریکا برگزار شد، گفت: "دو سال از زمانی به عنوان رئیس جمهور مغولستان سوگند یاد کردم می گذرد. در این مدت دیدارها و توافقاتی با سران دو کشور همسایه مان یعنی چین و روسیه انجام داده ام. اکنون نیز به دعوت رئیس جمهور دونالد ترامپ به آمریکا سفر کرده ام. روابط بین مغولستان و آمریکا به سطح مشارکت استراتژیک قرار است برسد".

پس از این دیدار، رئیس جمهور مغولستان با جمعی از سرمایه گذاران آمریکایی که هم اکنون در این کشور سرمایه گذاری کرده یا علاقه به سرمایه گذاری دارند دیدار کرد.

باتولگا با اشاره به فرصت های عالی برای سرمایه گذاری در مغولستان، تأکید کرد که باید توجه ویژه ای به معرفی فناوری های جدید و ساخت کارخانه های فرآوری در زمینه های کشاورزی، فن آوری های پیشرفته، بهداشت و معدن در مغولستان شود.

در این دیدار نمایندگانی از شرکت های دولتی و خصوصی، از جمله وزارت امور خارجه امریکا، وزارت بازرگانی امریکا، بانک جهانی، شرکت Four Wood Capital Partners، شرکت Monsoon Blockchain، شرکت ریو تینتو و شرکت هواپیمایی بوئینگ حضور داشتند.

روز جمعه نیز رئیس جمهور مغولستان از اداره ملی هوانوردی و فضایی امریکا (ناسا) بازدید کرد.

باتولگا در بازدید از ناسا از ژوگدردمیدیین گوراگچا فضانورد مغولستانی که در مأموریت فضاپیمای سایوز 39 حضور داشته درخواست کرد تا فضانوردان زن مغولستانی را در ناسا آموزش دهد.

رئیس جمهور مغولستان با اشاره به فرصت های کافی برای همکاری در نجوم و ژئوفیزیک از رئیس ناسا برای بازدید از مغولستان دعوت کرد.

گانسوخ آمارجارگال دبیر شورای امنیت ملی مغولستان در مصاحبه ای با اشاره به این سفر اعلام کرد که امریکا پنجمین شریک استراتژیک مغولستان می باشد.

به گفته وی انتظار می رود که 32 سال روابط دیپلماتیک و مشارکت استراتژیک تازه تاسیس بین دو دولت در جهات بسیار مثبتی رشد کند.

در بیانیه ای که از سوی وزارت امور خارجه امریکا درباره مشارکت استراتژیک این کشور با مغولستان منتشر شد، دو منظر مهم برای چگونگی تقویت همکاری های اقتصادی میان دو کشور مورد توجه قرار گرفته است.

نخست اینکه، این بیانیه به دنبال استفاده از شرکت سرمایه گذاری خصوصی در خارج از کشور (OPIC) وابسته به دولت امریکا برای کمک به حل و فصل چالش های مهم توسعه ای در مغولستان است. نکته دوم نیز این است که امریکا می خواهد از طریق افزایش جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی، حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، مشارکت شرکت های دولتی و هم چنین بازارهای نوظهوری مانند بازارهای فناوری، علمی و اکتشافات فضایی، امنیت اقتصادی مغولستان را تقویت کند.

علاوه بر این در گزارش وزارت دفاع امریکا درباره استراتژی این کشور در منطقه هند و اقیانوس آرام، مغولستان به عنوان شریکی قابل اعتماد و توانا برای ایالات متحده معرفی شده است. این گزارش همچنین بر روابط امنیتی در حال رشد مبتنی بر سهم ناچیز مغولستان در عملیات های تحت رهبری ایالات متحده در افغانستان و مأموریتهای صلح سازمان ملل در آفریقا تأکید می کند.

در این گزارش 17 بار نام مغولستان ذکر شده در حالی که نیوزیلند 15 بار، سنگاپور 18 بار و تایوان 31 بار مورد اشاره قرار گرفته اند. سفر رسمی رئیس جمهور مغولستان به امریکا وضعیت این کشور در استراتژی هند و اقیانوس آرام امریکا را تقویت کرده است.

مغولستان تنها با دو کشور همسایه است؛ چین و روسیه. از این رو این کشور از نظر استراتژیک بین دو کشور رقیب ایالات متحده قرار دارد. مقامات دولت ترامپ تمایل دارند که بازدید باتولگا خالتما از واشنگتن را برجسته کنند.

اما آندره سیستریتسکی از متخصصان روس معتقد است که بیانیه مشارکت استراتژیک میان امریکا و مغولستان نتیجه مهمی نخواهد داشت و تاثیر خاصی بر روابط این کشور با چین و روسیه نخواهد گذاشت. به گفته وی این بیانیه یک ژست سیاسی نمایشی است که هدف آن نشان دادن این نکته به چین و روسیه است که مغولستان از حمایت سیاسی دیگری برخوردار شده است.

همزمان، مغولستان روابط خود با روسیه را به شدت توسعه می دهد و علاقه زیادی به این امر نشان داده است. مغولستان علاقه مند به تنوع بخشیدن به روابط بین المللی خود است و از این رو به دنبال نزدیکی به امریکا است.

اهدای یک اسب از سوی رئیس جمهور مغولستان به پسر ترامپ

مغولستان به عنوان یک کشور کمونیستی سابق، همچنین داوطلب ایفای نقش در اقدامات دیپلماتیک ترامپ در قبال پیونگ یانگ است. این کشور پیشنهاد کرده است که میزبان مذاکرات ترامپ و رهبر کره شمالی کیم جونگ اون باشد. این کشور از طریق راه آهن به کره شمالی دسترسی دارد.

انتهای پیام /

R7650/P/S8,1414/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد، تصریح کرد: ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز _دوشنبه ۱۷ اردیبهشت_ در دیدار آقای «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه روابط کردستان با ایران بر پیوندهای تاریخی، ملی، دینی و فرهنگی استوار است، اظهار امیدواری کرد که این سفر به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه عراق قوی و تقویت وحدت و انسجام در چارچوب عراق واحد همواره مورد اهتمام و تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: حمایت‌های ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات می‌کند که ایران پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.

دکتر رئیسی با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود می‌شمارند، افزود: ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه‌ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از اقدامات دولت عراق و نیز اقلیم کردستان در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین، بر اجرای کامل و دقیق این توافق تاکید و تصریح کرد: خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق یک ضرورت است.

آیت‌الله رئیسی همچنین تاکید کرد: ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عناصر معاند و بدخواهان روابط دوستانه و صمیمی طرفین اخلالی در مسیر گسترش همکاری‌های فیمابین ایجاد کنند، اظهار داشت: نگاه مسئولان باید فراتر از بدخواهی بیگانگان معطوف به طراحی و اجرای راهکارهای توسعه روابط در مسیر تامین منافع متقابل میان ایران با عراق به طور عام و اقلیم کردستان به طور خاص باشد.

«نیچروان بارزانی» نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از تجدید دیدار خود با رئیس جمهور کشورمان، با بیان اینکه اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است، صمیمانه قدردانی کرد.

رئیس اقلیم کردستان عراق با قدردانی از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان تاکید کرد: شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست. اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود جنبش کرد امروز چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاری‌ها و تعاملات خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد.

بارزانی با بیان اینکه مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد، گفت: انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آینده‌ای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.

رئیس اقلیم کردستان تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با کشوری قدرتمند و دوست را به همکاری با رژیمی که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، ترجیح دهیم. رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

کد خبر 751126

دیگر خبرها

  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • دفاع رئیس جمهور کلمبیا از قطع روابط با رژیم صهیونیستی
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین