Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملا هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان برخلاف پیام حدود دوماه پیشش به مناسبت عید فطر، در پیام عیدی جدیدش به راه حل صلح‌آمیز افغانستان تاکید کرده‌ است.

به گزارش ایسنا به قنل از شبکه خبری بی بی سی، رهبر طالبان در پیام قبلی‌اش به ادامه جنگ تاکید کرده بود اما در پیام جدیدش بیشتر به صلح پرداخته است.

در پیام رهبر طالبان که امروز (پنج‌شنبه) به مناسبت عید قربان منتشر شد، گفته شده که " در سطح کشور امارت اسلامی نقش محوری را در موضوع صلح و آشتی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

در ادامه پیام آخوندزاده از گفت‌وگوهای طالبان با چهره‌های سیاسی افغان اشاره شده‌ است.

اخیرا نمایندگان طالبان نشست‌هایی را با شماری از چهره‌های سیاسی افغان در مسکو و قطر داشته‌اند.

در پایان نشست "بین‌افغانی" قطر که حدود یک ماه پیش برگزار شد نمایندگان طالبان و سیاسیون افغانستان در قطع‌نامه‌ای از گفت‌وگوهای صلح حمایت کردند و از طرف‌های درگیر جنگ خواستند تا به جای به کارگرفتن از ادبیات تهدید، انتقام‌جویی و جنگ‌طلبی، در بیانات رسمی‌شان از زبان مسالمیت آمیز استفاده کنند.

ملا هیبت‌الله آخوندزاده به خروج نیروهای خارجی از افغانستان اشاره کرده و جنگ این گروه را "جهاد مسلحانه در راه خدا" خوانده و افزوده که در عین حال "پروسه مذاکرات و تفاهم" را هم پیش می‌برد.

دولت افغانستان تاکنون به پیام جدید ملا هیبت‌الله آخوندزاده واکنشی نشان نداده است.

یک هفته پیش دولت از تشکیل هیات مذاکره‌کننده با گروه طالبان خبر داد.

این هیات که به گفته "وزارت دولت در امور صلح" در آن تنوع قومی، سیاسی و مذهبی در نظر گرفته شده، به نمایندگی از دولت و " با درنظرداشت دستاوردهای مردم" با طالبان گفت‌وگو خواهد کرد.

هشتمین دور مذاکرات آمریکا و طالبان

پیام جدید رهبر گروه طالبان همزمان با دور هشتم مذاکرات نمایندگان این گروه با زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان در قطر منتشر شده است.

ملا هیبت‌الله در پیامش به مقام‌های آمریکایی گفته است: " ناکامی استراتژی‌های گوناگون نظامی در ۱۸ سال گذشته، برای این کافیست که راه صلح‌آمیز برای حل معضل انتخاب شود."

او در ادامه افزوده است که "امارت اسلامی" پروسه مذاکرات را با جدیت به پیش می‌برد و نمایندگان آمریکا نیز باید این روند را صادقانه به پیش ببرند تا "‌گام‌های موثری" برای حل معضل افغانستان برداشته شود و جنگ ۱۸ ساله پایان یابد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر هم در تازه‌ترین توییتش نوشته که " تیم‌های تکنیکی در مذاکرات، به گونه دوامدار کار می‌کنند."

گفته شده است که جدی‌ترین موارد اختلاف میان هیات طالبان و آمریکا خروج نیروهای خارجی و تعهد طالبان در مورد عدم استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر بوده است.

اما یک منبع از قطر سه روز پیش به بی‌بی‌سی گفت که اختلافات حل شده و ادامه بحث متمرکز بر ایجاد یک مکانیسم شفاف تطبیق توافق‌نامه است.

زلمای خلیلزاد، نمایده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان هم دو روز پیش از "پیشرفت عالی" در این مذاکرات خبر داد و در توییتی نوشت که به منظور جلب حمایت بین‌المللی از روند صلح افغانستان به دهلی، پایتخت هند سفر می‌کند.

خلیلزاد گفت تیم او و نمایندگان طالبان به بحث در مورد جزئیات تکنیکی و گام‌ها و میکانیسم تکنیکی که برای اجرای موفقیت‌آمیز "توافق‌نامه چهاربخشی" نیاز است، ادامه خواهند داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۸۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود

مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان با اشاره به ترافیک شدید هیئت‌های خارجی در کابل گفت جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شفیع اعظم» مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان در «ایکس» نوشت: افغانستان اکنون در موقعیتی قرار دارد که هر قدرتمند زمان و تاریخ، تهاجم به آن را امتحان کرده اما در پنجه، شکست و زخم و فرار گرفتار شده است.

وی با اشاره به مخالفان و نظامیان غربی افزود: در حال حاضر، بسیاری از فراریان تلاش می‌کنند تا تهاجم دیگری را به‌وجود آورند، اما جواب رد می‌شنوند.

این مقام ارشد وزارت خارجه حکومت طالبان تصریح کرد: همه درک کرده‌اند که این کشور را کسی جز افغان‌ها نمی‌تواند اداره کند. دنیا به سمت تعامل پیش می‌رود.

جامعه اطلاعاتی آمریکا پیش از این در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور طی گزارشی اذعان کرد قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است: طالبان قدرت خود را در افغانستان تقویت کرده است همچنین تعامل بین‌المللی را تقویت کرده و به اجرای احکام دینی اولویت داده است.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردرئیس کمیته دفاعی پارلمان انگلیس خواستار تعامل با طالبان شدچین، روسیه و پاکستان کشورهای دیگر را به تعامل با طالبان دعوت کردند

«امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان نیز بارها تاکید کرده است نیت خوبی نسبت به همسایگان افغانستان داریم و از کشورهای دیگر نیز خواستار همین انتظار هستیم.

وی تاکید کرده بود حکومت افغانستان با همه همسایگان و کشورهای جهان خواستار تعامل و روابط مثبت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل