Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سید ابراهیم رییسی در هم‌اندیشی با کارشناسان رسمی دادگستری با بیان اینکه مبانی کارشناسی فقه و مبانی دینی ما به امر کارشناسی بسیار تاکید داشته است، گفت: برای کار کارشناسی باید به کسی که کارشناس است، مراجعه کنیم کارشناس کسی است که کار را می‌شناسد نظر وی برای قاضی در کشف حقیقت بسیار اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دستگاه قضا ادامه داد: موضوع‌شناسی در مقام مقام قاضی بسیار اهمیت دارد و قاضی در شناخت موضوع به طور کامل می‌تواند داوری نافذ و منطبق با واقعیت داشته باشد.

وی تاکید کرد: کارشناس می‌تواند به قاضی کمک کند زیرا که او شاهد و کمک قواست یک کارشناس نقش بسیار مهمی در کشف حقیقت دارد.

رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: کارشناسان در حوزه‌های پزشکی، معدن، کشاورزی و سایر رشته‌های مختلف نقش بسزایی دارند به طور مثال در یک تصادف کارشناس می‌تواند در بررسی صحنه به قاضی کمک کند زیرا همانطور که گفتم نقش وی کشف حقیقت است.

رییسی با بیان اینکه یک کارشناس باید از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار باشد، عنوان کرد: کارشناس باید از خود تخصص داشته باشد، برای وی به هنگام بودن و به روز بودن بسیار اهمیت دارد زیرا کارشناسی که به روز نباشد نظرش برای قاضی قابل اعتماد نیست.

وی خاطرنشان کرد: کارشناس نقش مهمی در تشخیص‌سازی دارد و او و نظراتش بسیار حائز اهمیت است بنابراین تاخیر در نظریه کارشناسی می‌تواند منجر به اطاله دادرسی شود به موقع نظر ندادن و همچنین نظر دقیق نداشتن می‌تواند بر روند دادرسی تاثیرگذار باشد.

رییس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کانون کارشناسان دادگستری گفت: کانون کارشناسان نقش بسیار مهمی در این میان می‌تواند داشته باشد و باید تخصص و تعهد را مدنظر داشته باشد زیرا یک نظریه غیرمتصل می‌تواند پرونده‌ای را دچار مشکل کند و باز باید بگویم اگر نظر غیرکارشناسی مطرح شد، علاوه بر اینکه از کد کارشناس باید سوال کنیم از کانون هم باید سوال کنیم که چرا نظارت نداشته است.

وی ادامه داد: کسی که باید بر کار کارشناسان نظارت داشته باشد، کانون تعیین کرده است که این کار می‌تواند بسیار موثر باشد.

رییسی گفت: صرف صدور پروانه کارشناسی برای کار کفایت نمی‌کند صدور این پروانه اولین اقدام است و باقی قدم‌ها باید در اساس قانون برداشته شود .

وی تاکید کرد: کانون و مرکز کارشناسان می‌توانند به امور کمک کنند گاهی مشاهده می‌کنیم نود درصد کارشناسی به ده درصد کارشناسان ارجاع می‌شود و نود درصد کارشناسان در این میان بیکار می‌مانند باید این امر ساماندهی شود من از قضات می‌خواهم این اصل را رعایت کنند.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: در بازدیدهای سرزده هم مشاهده کردم به دو یا سه کارشناس بیشتر به کار کارشناسی نمی‌دهد این کار باید اصلاح شود و همین جا اعلام می‌کنیم نظام ارجاع و نظارت باید تقویت و اصلاح شود. زیرا معتقدم این کار بسیار ضروری است.

وی ادامه داد: برخی از کارشناسان انتقاد می‌کنند چرا رسانه‌ها در برخی از امور بزرگنمایی می‌کنند به شما می‌گویم تعرفه‌ها را واقعی و شفاف کنید. خواهید دید با این شفاف‌سازی خوش‌بینی در بین مردم پدید خواهد آمد. زیرا این امر می‌تواند به حل بسیاری از مشکلات کمک کند.

رییس دستگاه قضا تاکید کرد: اصلاح کردن نظام ارجاع می‌تواند بسیاری از بدبینی‌ها را ساماندهی کند.

وی افزود: ساماندهی اصل کارشناسی قانون در قوه قضاییه مطرح است و باید برای بهتر شدن به آن کمک کنیم.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: اختلاف فاحش کارشناسی در ذهن نخبگان و مردم سوال به وجود می‌آورد گاهی یک ملک در یک منطقه به پنج قیمت متفاوت کارشناسی می‌شود باید تقارن و نزدیکی بین کارشناسان انجام شود این کار بسیار ضرورت دارد.

وی تاکید کرد: به قضات همیشه گفته‌ام با یکدیگر تقارن داشته باشیم حکم نهایی و دادگاه بدوی باید به یکدیگر نزدیک شود تا شاهد این اختلافات فاحش نباشد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رئیس قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۲۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد

پژمان فاضلی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد: با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، رشته‌های جدید کارشناسی ارشد از مهرماه امسال در این دانشگاه راه‌اندازی می‌شود.

وی از پذیرش دانشجو در رشته‌های جدید کارشناسی ارشد آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی گرایش تمرینات اصلاحی، روانشناسی ورزشی، مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد خبر داد و افزود: در این دانشگاه ۵۱ رشته در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد متذکر شد: این دانشگاه با در نظر گرفتن آمایش منطقه‌ای و برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین و همچنین پاسخ به نیاز جوانان جویای تحصیل به‌خصوص تحصیلات تکمیلی دنبال افزایش رشته‌های جدید و کاربردی است.

فاضلیمان فاضلی یادآور شد: برای تشویق نسل جوان و جویای علم، شرایط ویژه‌ای مانند تخفیف شهریه و وام‌های تحصیلی مختلف در نظر گرفته‌ایم.

وی تبیین کرد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ می‌توانند از مهرماه امسال در این رشته‌ها مشغول به تحصیل شوند.

به‌ گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، در این دانشگاه ۱۰ هزار دانشجو در رشته‌های تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی و دکتری تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • کارشناسان داوری علیه تصمیم جنجالی در انزلی
  • جریمه ۳ میلیارد ریالی برای قاچاق کود شیمیایی
  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری: بد پوست خربزه ای زیر پایت انداخته‌اند تا تمامت کنند /نه شاهزاده می‌تواند به تاجزاده نزدیک شود، نه تاجزاده علاقمند است
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • پوستکوعلو: باید خیلی چیزها را اصلاح کنیم؛ تاوان ضعف دفاعی‌مان را پرداختیم