Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:53:37 GMT

سکته‌ ناقص استارتاپ‌ها در ایران!

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۸۳۶۷

سکته‌ ناقص استارتاپ‌ها در ایران!

عضو هیات مدیره فرابورس ایران با بیان اینکه اکوسیستم استارتاپی ایران در وضعیت موجود سکته ناقص کرده است، گفت: فعالان و مجموعه‌هایی در این اکوسیستم بودند که تلاش داشتند که یک ریال را هزار ریال قیمت‌گذاری کنند و بفروشند اما در ادامه دچار مشکل شدند.

علی تیموری شندی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه بسیاری معتقدند به علت ارزش‌گذاری های غیر واقعی برخی استارتاپ‌ها اگر برنامه ششم توسعه و بانک مرکزی هم تاسیس صندوق جدید را منع نمی کرد باز هم سرمایه گذاران تمایلی برای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری جسورانه نداشتند، اظهار کرد: وقتی اولین صندوق سرمایه گذاری جسورانه را برای سرمایه‌گذاری معرفی می‌کردیم اولین سوالی که از ما می پرسیدند این بود که سود برآوردی چقدر است که در پاسخ به این سوال می‌گفتیم بازده ۲X یا ۳X است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان تمام متغیرهای اقتصادی کشور بسیار یکنواخت بود و قیمت ارز تغییر نمی کرد و در خیلی از حوزه های اقتصادی بازده زیادی وجود نداشت.

وی ادامه داد: در آن مقطع حس و حال به وجود آمده بود که حوزه‌های استارتاپی می تواند فضای جدید سرمایه گذاری و سودآوری را ایجاد کند. در آن مقطعِ خاص، روند بسیار خوب و مناسبی بود. اما می دانیم که سود عملیاتی بسیاری از کسب و کارهای ما از بابت بهره وری و نوآوری نیست. در مقاطع مختلف که نرخ ارز بالا می رود و بین نرخ بازار و نرخی که دوستان استفاده می کنند شکافی ایجاد می شود و آن فضای تنفسی باعث می شود که حیات شرکت‌ها ادامه پیدا کند.

عضو هیات مدیره فرابورس ایران توضیح داد: اما در آن مقطع خیلی امیدواری به وجود آمده بود که این حوزه‌ها بتوانند رشد و توسعه قابل توجهی پیدا کنند تا اینکه از سال قبل یک تغییرات قابل توجهی در نرخ ارز شاهد بودیم. واقعیت این است که همه آن برآوردهای انتظاری درباره نرخ بازده به خاطر این شکاف ها که در ارز و بخش‌های مختلف اقتصادی به وجود آمد عملا از بین رفت، چرا که یک شرکت قندی یا پتروشیمی هم ۳۰۰ درصد سود داد. هر شخصی هم که دلار می خرید یک روند قابل توجهی سود می کرد.

عضو هیات مدیره فرابورس ایران اظهار کرد: اگر اقتصاد کلان به نحوی مدیریت شود که مجموعه‌هایی که بهره‌وری لازم را ندارند خارج شوند و مجموعه هایی که بهره وری دارند بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند قطعا این حوزه ها می توانند بازده قابل توجهی داشته باشند و در اقتصاد رشد پیدا کند.

ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی به اکوسیستم استارتاپی ایران ضرر زد

وی اضافه کرد: من هم قبول دارم که ارزش گذاری استارتاپ ها زمانی فضایی و رویایی بود و شاید کسانی هم که توجهی به ارزش واقعی و درست این حوزه نکردند ضررهای قابل توجهی هم داشتند، ولی با توجه به شرایطی که داریم سال بعد باز هم تب حوزه های استارتاپی بالا خواهد بود، چون باز شکاف‌ها و فاصله‌های نرخ در ارز کم می شود و خیلی از کسب و کارهای سودهای عملیاتی خود را از دست خواهند داد.

تیموری شندی افزود: هر چند قانون برنامه ششم توسعه محدودیت‌هایی را به وجود آورده ولی باید توجه کنیم که بحث تشکیل سرمایه در حوزه استارتاپی خیلی در بازار سرمایه نبوده است.

دیگر برای استارتاپ‌ها صندوق خطرپذیر تاسیس نمی‌کنیم

این عضو هیات مدیره فرابورس ایران، ادامه داد: ما در تامین سرمایه لوتوس پارسیان اگر که دوباره بخواهیم در حوزه استارتارتاپی کار کنیم قطعا صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر تاسیس نمی کنیم و یکی از علت های آن عدم درک سازمان است. همچنین علت دیگر آن به خاطر مشکلاتی است که در بحث های گزارش گری و استانداردهای حسابداری داریم. به واسطه بورسی بودن این ابزارها مجبور هستند که گزارش های شفافی را بدهند ولی یک صندوق خطر پذیر و استارتاپی نمی تواند مانند یک شرکت بالغ گزارش گری کند. وقتی که در این قالب گزارش گری کند حسابرس می گوید که این صندوق به مرز انحلال رسیده است. روی این حساب اگر هم بخواهد در بازار سرمایه ادامه فعالیت دهد حتما باید تمهیداتی اندیشیده شود که نحوه فعالیت و گزارش گری آن بهبود پیدا کند وگرنه تا به بار بنشینند مشمول ماده ۱۴۱ می‌شوند.

برخی تلاش کردند که ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی فضایی داشته باشند اما موفق نشدند

تیموری شندی در پاسخ به اینکه آیا اکثر استارتاپ های بزرگ واقعا دنبال بهره وری بودند یا هدف اصلی‌شان ارزشگذاری غیر واقعی و جذب سرمایه و بعد سهم فروشی و در انتها خروج بود، گفت: فعالان و مجموعه هایی در این اکوسیستم بودند که تلاش داشتند که یک ریال را هزار ریال قیمت گذاری کنند و بفروش برسانند ولی دیدیم که در ادامه دچار مشکل شدند. یک سری مجموعه ها بودند که قیمت گذاری های منصفانه ای انجام دادند که الان هم وضعیت کسب و کار مناسبی دارند. منطق ارزش گذاری استارتاپ های، آن مجموعه ها که ارزش گذاری غیر واقعی بالا داشتند، بیشتر بر پایه اثر شبکه ای بوده است. آن ها با خود فکر می کردند که اگر فلان مقدار سرمایه بیاید و فلان پلتفرمی ایجاد شود سود فضایی میکنند البته بعضی ها واقعا به آنجا ها رسیدند و بعضی ها نه.

این عضو هیات مدیره فرابورس ایران گفت: این اکوسیستم از طرف سرمایه گذاران به نحو مناسبی اداره نشد شاید ۲۰ درصد سرمایه ها در این حوزه از داخل کشور بوده است ۸۰ درصد از خارج بوده است. سرمایه های داخلی قابل توجهی در حوزه استارتاپ ها حضور نداشتند ولی سرمایه گذاران خارجی در کشور خودشان در این حوزه بازده ای دیده بودند و امیدوار بودند که در داخل کشور هم این قیمت ها را ببینند.

به اعتقاد وی، اکوسیستم استارتاپی به علت تحولاتِ اقتصاد کلانی که در ایران داشتیم یک سکته ناقص زده است، امیدواریم که این ها با یک سری تمهیداتی احیا شوند و ببینیم که مجموعه های دیگری در سال های بعد موفق شوند و در بازار حضور داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بورس فرابورس استارتاپ ارزش گذاری استارتاپ ها ارزش گذاری استارتاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۸۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی

معاون اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به ظرفیت ارزشمند گوهر سنگ استان فقط پنج صدم درصد صادرات ایران را در حوزه سنگ‌های قیمتی داریم که بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی؛ مهدی جعفری، امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _در نشست با رسانه‌های استان، اظهار کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای عرضه و معرفی دو زنجیره ارزش زرشک و گوهرسنگ استان بود.

وی با بیان اینکه دیگر زنجیره‌ها مثل بنتونیت، زغالسنگ، عناب، زعفران و صنایع دستی در سبد دوم قرار گرفت، افزود: در راستای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان، کتاب ۱۱۰ فرصت سرمایه‌گذاری به دو زبان انگلیسی و فارسی ارائه شد که مورد توجه قرار گرفت.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی با اعلام این خبر که یک زنجیره ارزش ما به عنوان زنجیره ارزش برتر برگزیده و معرفی شد، خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای نمایشگاه اکسپو برای خراسان جنوبی ثبت زرشک افین و عناب خوسف در جیاس یا همان نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهان است.

وی هدف از شرکت در نمایشگاه اکسپو را ارائه ظرفیت‌های بازارپسندی محصولات خراسان جنوبی و تکمیل زنجیره‌های ارزش عنوان کرد و افزود: باید متناسب با ذائقه مصرف کننده و بازارهای هدف به سمت دانش بنیان شدن محصولات حرکت کنیم.

جعفری گفت: توجه به بازارهای هدف، نیازمند افزایش سهم صادراتی ماست.

وی با اشاره به ظرفیت ارزشمند گوهر سنگ استان ادامه داد: با توجه به ارزش اقتصادی این محصول، از تمام سهم صادرات جواهرات، عدد ناقابل و در حد پنج صدم درصد صادرات ایران را در حوزه سنگ‌های قیمتی داریم که بسیار ناچیز است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه گوهرسنگ ما با افغانستان قابل قیاس نیست، افزود: یکی از اهداف سرمایه‌گذاری در حوزه گوهرسنگ و در راستای ارتقای اقتصاد فعالان این حوزه، واردات گوهر سنگ افغانستان و فرآوری آن در منطقه ویژه اقتصادی است.

وی تأکید کرد: گوهرسنگ‌های ما وارد عرصه جواهرسازی شده و بازار پسندی بهتری پیدا کرده است.

جعفری با اشاره به جانمایی خوب پایون خراسان جنوبی در سالن وزارت کشور، افزود: شخصیت‌هایی از جمله وزیر کشور، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس اداره امور استخدامی کشور، معاون اقتصادی وزارت کشور، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و برخی استانداران از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند و با آنها مذاکرات خوبی داشتیم.

وی از ۱۱۰ مذاکره تجاری بین بخش‌های خصوصی و دولتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران خبر داد و گفت: ۲۱ هیئت تجاری از کشورهای چین، ارمنستان، ازبکستان، افغانستان، ترکمنستان، روسیه، کامرون و هندوستان از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه علاقه چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه زعفران و گوهرسنگ استان است، خاطرنشان کرد: سرمایه‌های انسانی بسیاری از خراسان‌جنوبی در دیگر کشورها فعال بودند که در این نمایشگاه شناسایی شدند.

وی ادامه داد: کشورهای ترکمنستان و ارمنستان در سنگ‌های تزئینی، روسیه در محصولات استراتژیک، آفریقای جنوبی در سیمان، چین در صنایع دستی و صادرات منطقه ویژه، افغانستان در سلامت و دارو، پاکستان در صادرات میلگرد، هندوستان در محصولات مزیت دار استان درخواست‌هایی داشتند و کشور بلژیک هم خواستار تقویت ارتباطات اقتصادی فی‌مابین بود.

جعفری با اشاره به حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در غرفه استان، از سفر نزدیک مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار به خراسان جنوبی خبر داد و گفت: همکاری منطقه آزاد چابهار و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در توسعه کریدور شمال به جنوب و توسعه منطقه بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با اشاره به استقرار استودیوی سیار در غرفه استان و پخش و ضبط برنامه‌های فاخر در این راستا، خاطرنشان کرد: رسانه‌های استان در ارائه توانمندی‌ها و بازتاب حضور خراسان جنوبی در نمایشگاه به خوبی پای کار بودند.

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزود: نمایندگی وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و سایر دستگاه‌های متولی با همدلی خوبی که داشتند، ظرفیت خوبی را برای ارتباط‌گیری و مذاکرات موفق ایجاد کردند.

وی با بیان اینکه ۴۰ شرکت خصوصی و ۶۰ فعال اقتصادی استان در نمایشگاه اکسپو حضور داشتند، از انعقاد و امضای هفت تفاهم‌نامه در غرفه خراسان‌جنوبی خبر داد و گفت: یکی از مهمترین این تفاهم‌نامه‌ها در حوزه گوهرسنگ با وزارت صمت بود.

کد خبر 750814

دیگر خبرها

  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • آینده بورس در چند پرده
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی