Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@09:12:52 GMT

سکته‌ ناقص استارتاپ‌ها در ایران!

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۹۶۸۵

سکته‌ ناقص استارتاپ‌ها در ایران!

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، علی تیموری شندی در پاسخ به اینکه بسیاری معتقدند به علت ارزش‌گذاری های غیر واقعی برخی استارتاپ‌ها اگر برنامه ششم توسعه و بانک مرکزی هم تاسیس صندوق جدید را منع نمی کرد باز هم سرمایه گذاران تمایلی برای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری جسورانه نداشتند، اظهار کرد: وقتی اولین صندوق سرمایه گذاری جسورانه را برای سرمایه‌گذاری معرفی می‌کردیم اولین سوالی که از ما می پرسیدند این بود که سود برآوردی چقدر است که در پاسخ به این سوال می‌گفتیم بازده ۲X یا ۳X است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان تمام متغیرهای اقتصادی کشور بسیار یکنواخت بود و قیمت ارز تغییر نمی کرد و در خیلی از حوزه های اقتصادی بازده زیادی وجود نداشت.

وی ادامه داد: در آن مقطع حس و حال به وجود آمده بود که حوزه‌های استارتاپی می تواند فضای جدید سرمایه گذاری و سودآوری را ایجاد کند. در آن مقطعِ خاص، روند بسیار خوب و مناسبی بود. اما می دانیم که سود عملیاتی بسیاری از کسب و کارهای ما از بابت بهره وری و نوآوری نیست. در مقاطع مختلف که نرخ ارز بالا می رود و بین نرخ بازار و نرخی که دوستان استفاده می کنند شکافی ایجاد می شود و آن فضای تنفسی باعث می شود که حیات شرکت‌ها ادامه پیدا کند.

عضو هیات مدیره فرابورس ایران توضیح داد: اما در آن مقطع خیلی امیدواری به وجود آمده بود که این حوزه‌ها بتوانند رشد و توسعه قابل توجهی پیدا کنند تا اینکه از سال قبل یک تغییرات قابل توجهی در نرخ ارز شاهد بودیم. واقعیت این است که همه آن برآوردهای انتظاری درباره نرخ بازده به خاطر این شکاف ها که در ارز و بخش‌های مختلف اقتصادی به وجود آمد عملا از بین رفت، چرا که یک شرکت قندی یا پتروشیمی هم ۳۰۰ درصد سود داد. هر شخصی هم که دلار می خرید یک روند قابل توجهی سود می کرد.

عضو هیات مدیره فرابورس ایران اظهار کرد: اگر اقتصاد کلان به نحوی مدیریت شود که مجموعه‌هایی که بهره‌وری لازم را ندارند خارج شوند و مجموعه هایی که بهره وری دارند بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند قطعا این حوزه ها می توانند بازده قابل توجهی داشته باشند و در اقتصاد رشد پیدا کند.

ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی به اکوسیستم استارتاپی ایران ضرر زد

وی اضافه کرد: من هم قبول دارم که ارزش گذاری استارتاپ ها زمانی فضایی و رویایی بود و شاید کسانی هم که توجهی به ارزش واقعی و درست این حوزه نکردند ضررهای قابل توجهی هم داشتند، ولی با توجه به شرایطی که داریم سال بعد باز هم تب حوزه های استارتاپی بالا خواهد بود، چون باز شکاف‌ها و فاصله‌های نرخ در ارز کم می شود و خیلی از کسب و کارهای سودهای عملیاتی خود را از دست خواهند داد.

تیموری شندی افزود: هر چند قانون برنامه ششم توسعه محدودیت‌هایی را به وجود آورده ولی باید توجه کنیم که بحث تشکیل سرمایه در حوزه استارتاپی خیلی در بازار سرمایه نبوده است.

دیگر برای استارتاپ‌ها صندوق خطرپذیر تاسیس نمی‌کنیم

این عضو هیات مدیره فرابورس ایران، ادامه داد: ما در تامین سرمایه لوتوس پارسیان اگر که دوباره بخواهیم در حوزه استارتارتاپی کار کنیم قطعا صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر تاسیس نمی کنیم و یکی از علت های آن عدم درک سازمان است. همچنین علت دیگر آن به خاطر مشکلاتی است که در بحث های گزارش گری و استانداردهای حسابداری داریم. به واسطه بورسی بودن این ابزارها مجبور هستند که گزارش های شفافی را بدهند ولی یک صندوق خطر پذیر و استارتاپی نمی تواند مانند یک شرکت بالغ گزارش گری کند. وقتی که در این قالب گزارش گری کند حسابرس می گوید که این صندوق به مرز انحلال رسیده است. روی این حساب اگر هم بخواهد در بازار سرمایه ادامه فعالیت دهد حتما باید تمهیداتی اندیشیده شود که نحوه فعالیت و گزارش گری آن بهبود پیدا کند وگرنه تا به بار بنشینند مشمول ماده ۱۴۱ می‌شوند.

برخی تلاش کردند که ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی فضایی داشته باشند اما موفق نشدند

تیموری شندی در پاسخ به اینکه آیا اکثر استارتاپ های بزرگ واقعا دنبال بهره وری بودند یا هدف اصلی‌شان ارزشگذاری غیر واقعی و جذب سرمایه و بعد سهم فروشی و در انتها خروج بود، گفت: فعالان و مجموعه هایی در این اکوسیستم بودند که تلاش داشتند که یک ریال را هزار ریال قیمت گذاری کنند و بفروش برسانند ولی دیدیم که در ادامه دچار مشکل شدند. یک سری مجموعه ها بودند که قیمت گذاری های منصفانه ای انجام دادند که الان هم وضعیت کسب و کار مناسبی دارند. منطق ارزش گذاری استارتاپ های، آن مجموعه ها که ارزش گذاری غیر واقعی بالا داشتند، بیشتر بر پایه اثر شبکه ای بوده است. آن ها با خود فکر می کردند که اگر فلان مقدار سرمایه بیاید و فلان پلتفرمی ایجاد شود سود فضایی میکنند البته بعضی ها واقعا به آنجا ها رسیدند و بعضی ها نه.

این عضو هیات مدیره فرابورس ایران گفت: این اکوسیستم از طرف سرمایه گذاران به نحو مناسبی اداره نشد شاید ۲۰ درصد سرمایه ها در این حوزه از داخل کشور بوده است ۸۰ درصد از خارج بوده است. سرمایه های داخلی قابل توجهی در حوزه استارتاپ ها حضور نداشتند ولی سرمایه گذاران خارجی در کشور خودشان در این حوزه بازده ای دیده بودند و امیدوار بودند که در داخل کشور هم این قیمت ها را ببینند.

به اعتقاد وی، اکوسیستم استارتاپی به علت تحولاتِ اقتصاد کلانی که در ایران داشتیم یک سکته ناقص زده است، امیدواریم که این ها با یک سری تمهیداتی احیا شوند و ببینیم که مجموعه های دیگری در سال های بعد موفق شوند و در بازار حضور داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ارزش گذاری استارتاپ ارزش گذاری استارتاپ ها استارتاپ فرابورس بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۹۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

طبق مصوبه مجلس مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بها بازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بها بازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

به گزارش اکوایران، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح از سوی مجلس اصلاح شد.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۷ مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک، مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات نخواهد بود.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سوداگر را کسی عنوان کرد که با نیت سوء استفاده وارد بازار می‌شود و حجم وسیعی از ارز و طلا و خودرو را خریداری کرده تا به عنوان مثال سه ماه بعد به چند برابر قیمت فروخته و سود ببرد که در صورت تصویب، اجرای این طرح مانع از این کار می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقعیت تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند آن هم مربوط به کسانی است که مالیات نمی‌دهند و فقط سود‌های کلان برده و از شرایط سخت تورمی سوء‌استفاده می‌کنند.

تاثیر مالیات بر سوداگری بر بازار‌ها

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، از اجرا و تاثیر قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز، مسکن، خودرو و طلا و تاثیرش بر رونق بازار بورس در روز گذشته، چهار اردیبهشت، خبر داد. لایحه مذکور، امروز پس از اصلاحیه ایرادات توسط شورای نگهبان، به تصویب رسید.

پور ابراهیمی با اشاره به این موضوع که ورود منابع به بازار دلالی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، عنوان کرد: عملا بازار سوداگری به بازار افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است که به شدت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این طرح تلاش شده چهار دارایی شامل خودرو، طلا، ارز و مسکن را مشمول قانون قرار دهیم که باعث می‌شود اثر آن‌ها در حوزه سوداگری به کمترین حد برسد.

وی گفت: کلیه معاملاتی که با هدف سوداگری در حوزه املاک، ارز، طلا و خودرو صورت می‌گیرد، پس از تبدیل شدن این طرح به قانون، مهار می‌شود. رفتن منابع به سمت اقتصاد واقعی، تولید و اشتغال را در نظام اجرایی کشور عملیاتی می‌کند.

دیگر خبرها

  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی
  • شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور
  • فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • فارس با ظرفیت‌های متعدد به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • استقبال چشم‌گیر از صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • میزبانی فرابورس ایران از چهارمین صندوق املاک و مستغلات کشور ​