Web Analytics Made Easy - Statcounter

تارنمای مجله آمریکایی آمریکن کانسروتیو  که از سوی موسسه «ایده‌های آمریکایی» منتشر می شود و بشدت مخالف  مداخله گرایی آمریکا و به‌طور کلی، نماینده یک صدای ضدجنگ است در مطلبی که روز دوشنبه منتشر شد، به قلم «دنیل لاریسون» آورده است:

«سیدحسین موسویان» (عضو اسبق تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران) به دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا راه حلی را برای خروج از بحرانی که خود او ( در روابط با ایران) ایجاد کرده، پیشنهاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی (موسویان) می گوید: اگر امیدی به راه حلی سازنده باشد، رئیس جمهور آمریکا باید روش های قلدرمآبانه و سیاست تحریم خود را متوقف کند تا فضایی برای دموکراسی ایجاد شود. سریع ترین اقدامی که آمریکا اکنون می تواند انجام دهد، ایجاد کانال های ارتباطی معتبر و انتصاب تیم جدیدی است که درک بهتری از واقعیت های سیاسی در ایران و در سراسر منطقه دارد.

لاریسون با اشاره به این اظهارات موسویان، مطلب خود را این گونه ادامه داده است: اگر ترامپ به این توصیه عمل کند اقدام خوبی را انجام داده اما نگرانی من از این است که او تا حالا پل های پشت سر را خراب کرده و فرصتی برای بازسازی آنها نداشته باشد. راه حلی سازنده به نفع هر دو کشور است. متاسفانه فرصت کافی برای جبران همه تصمیم گیری های مخرب ترامپ در ۱۵ ماه گذشته از زمان روی کار آمدن وی و تا قبل از شروع کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آینده آمریکا وجود ندارد.

نویسنده در مطلب خود با عنوان «خروج از بن بست ایران به رهبری جدید (در آمریکا) نیاز دارد»، افزود: تاکنون مطلقا شاهدی وجود ندارد که نشان دهد ترامپ به این موضوع می اندیشد که لازم است رویکرد خود را تغییر دهد.

تغییر رویه دولت کنونی آمریکا تصدیق این موضوع است که رویکرد سیاست خارجی این دولت به طور اعم و رویکرد علیه ایران به طور اخص، به شکل مخربی اشتباه بوده اما ترامپ قصد ندارد چنین اشتباه فاحشی را بپذیرد.

در عین حال، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه او - که بله قربان گوی ترامپ محسوب می شوند - به او می گویند سیاست «فشار حداکثری» «موثر» بوده در حالیکه واقعا این طور نیست و فرد دیگری وجود ندارد که حرف متفاوتی را به ترامپ بگوید.

ترامپ آگاه نیست که سیاست او شکست خورده و نیز نمی داند چطور آن را  اصلاح کند.

لاریسون افزود: حتی اگر ترامپ بخواهد رویکرد خود را تغییر دهد، شک دارم که بتواند تیم بهتری را بیابد که «درک بهتری از واقعیت های سیاسی در ایران ومنطقه داشته باشد» زیرا افرادی که چنین درکی را دارند با دولت او همکاری نمی کنند. همان طور که موسویان گفته است دولت ترامپ «عمیقا با نیروهای سیاسی، فرهنگ و جامعه ایران ناآشنا است» اما همین موضوع درخصوص اکثریت گسترده ای از جنگ طلبان ضد ایرانی در میان جمهوریخواهان نیز صدق می کند.

به نظر می رسد که آمریکا با عناصر باقی مانده در تیم ترامپ، در دام سیاستی شکست خورده گرفتار شده است.

تنها فرصت واقع گرایانه برای یافتن راه حلی سازنده برای خروج از بحرانی که ترامپ ایجاد کرده این است که رای دهندگان آمریکایی رئیس جمهور جدیدی را در انتخابات پاییز آینده انتخاب کنند. حتی تغییر در دولت آمریکا متضمن پایان یافتن بحران کنونی نیست اما به نظر می رسد در نبود دولتی جدید در آمریکا، این بحران وخیم تر خواهد شد.

نویسنده مجله «آمریکن کانسروتیو» در ادامه مطلب خود آورده است: موسویان تصدیق کرده که موانع بیشماری در مقابل راه حل دیپلماتیک وجود دارد و من هم موافق این امر هستم که غلبه بر چنین موانعی حتی اگر رئیس جمهور آمریکا نیز تمایلی به تلاش در این زمینه داشته باشد، دشوار خواهد بود. مشکل اینجاست که شاهدی وجود ندارد که نشان دهد ترامپ واقعا بدنبال راه حلی دیپلماتیک است.

کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران تلاشی است که هدف آن «سرسخت» نشان دادن رئیس جمهور آمریکا در مقابل دیدگان رای دهندگان، خیران مالی و کشورهای پیرو سیاست های آمریکا بدون در نظر گرفتن تبعات منفی آن برای منافع واشنگتن و ثبات منطقه ای است.

به نوشته لاریسون، ترامپ ممکن است از شرکت در نشست های تبلیغاتی که نشان می دهد سیاست او موفقیت آمیز بوده، خوشحال باشد اما واضح است که به مصالحه و توافقی معنا داری که ایران تمایلی به پذیرش آن داشته باشد، علاقه مند نیست.

در مقطع کنونی بی اعتمادی زیادی بین دولت آمریکا و ایران وجود دارد.

برای اینکه ایران راضی به مذاکره شود باید تغییری در رهبری آمریکا حاصل شود و حتی قبل از اینکه چنین اتفاقی رخ دهد به تغییرات قابل توجه در سیاست آمریکا نیاز است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۰۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند

به گزارش خبرآنلاین سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900114

دیگر خبرها

  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی