Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@03:04:36 GMT

کمک به بیماران ALS با کمک گردن‌بند طبی رباتیک

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۰۲۹۷

کمک به بیماران ALS با کمک گردن‌بند طبی رباتیک

پژوهشگران آمریکایی، نوعی گردن‌بند طبی رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند به بهبود حرکات گردن بیماران مبتلا به "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک" کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، مهندسان "دانشگاه کلمبیا"(Columbia University)، نوعی گردن‌بند طبی ابداع کرده‌اند که می‌تواند از گردن هنگام حرکت طبیعی آن محافظت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گردن‌بند، نخستین ابزاری است که می‌تواند کمک قابل‌توجهی به بیماران مبتلا به "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک"(ALS) برساند تا این افراد را برای نگه داشتن سر خود و بسیاری از فعالیت‌های دیگر یاری دهد. اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، به از بین رفتن تدریجی عملکرد عضلات منجر می‌شود و به تدریج، تضعیف ماهیچه‌ها و فلج عمومی را در فرد پدید می‌آورد؛ در نتیجه توانایی هر حرکتی را از فرد بیمار می‌گیرد. این گردن‌بند طبی پیشرفته می‌تواند تماس چشمی بیمار را طی مکالمه بهبود ببخشد و به بیمار کمک کند تا از چشمان خود برای کنترل رایانه استفاده کند.

مهندسان و عصب‌شناسان دانشگاه کلمبیا به سرپرستی "سانیل آگراوال"(Sunil Agrawal)، استاد مهندسی مکانیک این دانشگاه، این گردن‌بند رباتیک را طوری طراحی کرده‌اند که استفاده از آن بسیار ساده است. گردن‌بند رباتیک، به حسگرها و عملگرهای مکانیکی مجهز است تا بتواند حالت سر را تنظیم کند و تقریبا تا 70 درصد حرکات سر را احیا کند. این گردن‌بند طبی رباتیک می‌تواند با سنجش همزمان حرکت و "نوار عصب و عضله" یا "الکترومیوگرافی" (EMG) عضلات گردن، یک ابزار تشخیصی جدید برای بررسی اختلال حرکات سر و گردن باشد.

آگراوال گفت: این گردن‌بند طبی، برای استفاده‌های بالینی امیدوارکننده است و می‌تواند برای اصلاح توانبخشی بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، کسانی که گردن آنها در اثر سانحه رانندگی آسیب دیده و یا به خاطر بیماری عصبی، کنترل گردن را به شکل ضعیفی انجام می‌دهند نیز مفید باشد.

"هیروشی میتسوموتو" (Hiroshi Mitsumoto)، استاد عصب‌شناسی دانشگاه کلمبیا و از پژوهشگران این پروژه گفت: پروفسور آگراوال و گروهش برای نخستین بار، مکانیسم عضلات گردن را در بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک مورد بررسی قرار دادند. گردن‌بند طبی که آنها ابداع کرده‌اند، گام مهمی برای کمک به بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک به شمار می‌رود. اگرچه هنوز امکان درمان این بیماری وجود ندارد اما شاید این گردن‌بند طبی رباتیک بتواند با تسکین نشانه‌های بیماری، به بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک کند.

پژوهشگران برای آزمایش این گردن‌بند طبی رباتیک، 11 بیمار مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک و 10 فرد سالم را مورد بررسی قرار دادند. از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا حرکاتی را با سر و گردن خود انجام دهند. آنها در این آزمایش متوجه شدند که افراد مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، حتی آن دسته از افراد که در مراحل ابتدایی بیماری قرار دارند، در مقایسه با افراد سالم، از راهبرد متفاوتی برای انجام دادن حرکات استفاده می‌کنند. نتایج این آزمایش می‌تواند به صورت بالینی مورد استفاده قرار گیرد و امکان بهبود حرکات را فراهم کند.

این پژوهش، در مجله "Annals of Clinical and Translational Neurology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه کلمبیا حسگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۰۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت : تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • مدال برنز مسابقات آزاد دارت کارگران کشور بر گردن بانوی یزدی
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • دستگاه قضا ابتدا سراغ مفسدین گردن کلفت می‌رود
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • اطمینان دستگاه قضا به مردم برای برخورد با مفسدین گردن کلفت
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج