Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظر افضلی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با تاکید بر لزوم شفافیت و جلوگیری از ایجاد فساد در اقتصاد گفت: یکی از مشکلات ساختاری در روند تولید و فروش محصولات کشاورزی، وجود واسطه‌های پرشمار با منابع مالی زیاد است که این امر به کشاورز و تولید کشور ضربه می‌زند. وی افزود: وجود همین واسطه‌های پرشمار نیز ایجاد تغییر و اصلاح ساختارها را مشکل می‌کند، اما باید با عزمی جدی از سوی دولت، مجلس و نهادهای بخش کشاورزی سرانجام به شیوه‌های سنتی و غیررسمی پایان دهیم تا ثمرات این اقدام را طی سال‌های آینده در اقتصاد کشور مشاهده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  افضلی با بیان اینکه کشاورزان باید برای ورود به بورس و عرضه محصولاتشان در این بستر معاملاتی آماده شوند گفت: به‌طور یقین در صورت حمایت دولت، عرضهکالاهای اساسی به‌خصوص محصولات کشاورزی در بورس به یک نسخه عمومی برای اصلاح ساختارها و حمایت از تولید تبدیل خواهد شد و از همه مهم‌تر بستر بورس و شفافیت داده‌ها به سدی در برابر زیاده‌خواهی برخی افراد برای کسب سود‌های کلان از راه‌های غیررسمی تبدیل خواهد شد. این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: چند سالی است که موضوع عرضه محصولات کشاورزی در بورس‌کالا پررنگ شده، اما برخی محصولات به شکل مقطعی در بورس عرضه می‌شوند که برای گرفتن نتایج مطلوب نیاز به عرضه مستمر و پرحجم است که این موضوع نیز توجه دولت و وزارت جهادکشاورزی را به‌صورت عملیاتی می‌طلبد.

وی با بیان اینکه با عرضه محصولات در بورس‌کالا، قیمت‌ها براساس کیفیت کشف می‌شود تصریح کرد: باید توجه داشت کشاورزان به‌دلیل نیازهای مالی و بالا بودن هزینه تولید و برداشت، امکان انبار کردن محصولات خود را ندارند و مجبور به عرضه محصول خود به بازار هستند، در این میان بورس‌کالا می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد و به ارزان فروشی محصولات به دلالان پایان دهد. افضلی اظهار کرد: باید همه تلاش کنیم با ورود محصولات کشاورزی و فروش مستقیم محصولات به مصرف‌کنندگان، سود اصلی فروش کالاها به کشاورز برسد. نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس ادامه داد: عرضه کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی در بورس و کشف واقعی قیمت‌ها در حمایت از تولید داخلی و کشاورزان، نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت و دیر یا زود باید به این سمت حرکت کنیم.

وی درباره این موضوع که از چه روش‌هایی می‌توان کشاورزان پرتعداد و خرده مالک در سراسر کشور را با مزایای عرضه محصولاتشان در بورس‌کالا آشنا کرد؟ گفت: درحال‌حاضر عدم آشنایی کشاورزان با فروشندگان و مصرف‌کنندگان اصلی کالاها یک مشکل اساسی است، باید وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط تلاش کنند با همکاری بورس، مزایای حاصل از عرضه کالاها در بورس برای همه فعالان صنایع از جمله کشاورزان تشریح شود.  عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس اظهار کرد: کشاورزان اطلاعات کمی از بورس‌کالا دارند و باید با ایجاد سامانه‌ها و اقدامات آموزشی ساده، شرایطی مهیا شود تا کشاورز بداند که بورس بازاری تضمین شده است و آنها با عرضه محصولات خود در این بازار، محصول را با قیمت مناسب و به دور از هرگونه واسطه به فروش خواهند رساند. افضلی با تاکید بر ضرورت تقویت فرهنگ‌سازی و آموزش برای ورود کشاورزان به بورس‌کالا، افزود: برای فرهنگ‌سازی عرضه محصولات کشاورزی در بورس‌کالا باید سطوح آموزش مشخص وجامعه هدف تعیین شود و سپس آموزش‌های هدفمند برای قشرهای خاص از کشاورز تا تولید‌کننده برای عرضه محصولات خود در بورس‌کالا برگزار شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: طوفان و بارندگی‌های اخیر که می توان گفت در تاریخ خوزستان بی سابقه بوده، خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مسعود اسدی  اظهار کرد: به بیش از 100 هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا 50 درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت 200 هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند. 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار