Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ رکود در معاملات مسکن هر روز عمیق‌تر می‌شود، کمتر کسی خانه‌ای می‌خرد و کمتر کسی هم برای فروش خانه خود ریسک می‌کند. با وجود برنامه‌های تدوین شده در راستای تحقق سیاست‌های کلان حوزه مسکن شامل تکمیل و اتمام طرح مسکن مهر، آغاز طرح اقدام ملی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی، تقویت طرح مسکن روستایی، ایجاد بازار تعهدی مصالح، ایجاد ظرفیت‌های تامین مالی جدید، اجرای ماده ۲ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن (اجاره‌داری حرفه‌ای)، ابلاغ سیاست‌های عرضه زمین، ارائه بسته پیشنهادی «کاهش التهابات و ساماندهی بازار اجاره مسکن» و ایجاد بنگاه‌های استارت‌آپ معاملات مسکن، اما بازار مسکن همچنان نابسامان است و در رکود بسر می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهدی سلطان محمدی، کارشناس مسکن در خصوص موثر نبودن برنامه‌های تدوین شده در راستای تحقق سیاست‌های کلان در حوزه مسکن از جانب دولت بیان کرد: درباره اقدامات و مداخلاتی که در بازار مسکن انجام می‌گیرد باید خاطر نشان کرد حتی اگر این برنامه‌ها سیاست‌گذاری مناسبی داشته باشد نمی‌توان انتظار تاثیر کوتاه‌مدت داشت؛ معمولا میزان عرضه مسکن یک روند ۲-۳ ساله است و از زمانی که تصمیم گرفته می‌شود عرضه صورت بگیرد تا زمان انجام آن باید قوانین، مقررات و آیین‌نامه اجرایی مناسب تنظیم شود و در صورت موثر واقع شدن چندسال طول می‌کشد تا بتوان شاهد ثمرات آن بود.
رکود در معاملات مسکن عمیق‌تر می‌شود

وی در مورد روند تغییرات به وجود آمده در بازار افزود: بازار در حال تغییر است، ولی این تغییرات ربطی به سیاست‌گذاری دولت ندارد، برنامه‌های دولت هنوز اجرایی نشده است و در اثرگذاری آن جای تردید وجود دارد. چرخه‌های مسکن به طور طبیعی اتفاق می‌افتد و می‌توان انتظار داشت حوالی همین ماه‌ها بازار دچار یک دوره چرخش شود و به سمت رکود بیشتر حرکت کند؛ آمار معاملات تیر و آماری که تا این لحظه از ماه مرداد موجود است نشان می‌دهد روند افزایشی بازار متوقف شده و حتی احتمال کاهش محدودیت در قیمت‌ها وجود دارد، ولی شیب افزایش قیمت‌ها دیگر نمی‌تواند تداوم داشته باشد.

سلطان محمدی درباره تعریف رکود به روایت سیاست‌گذاران، خریداران و بنگاه‌داران تصریح کرد: در خصوص رکود از دیدگاه سیاست‌گذاران باید گفت آن‌ها به دنبال عرضه بیشتر هستند و بخش عرضه نیز مدت زیادی است دچار مشکل است و حتی افزایش قیمت‌های شدید در طول ۲-۳ سال گذشته موجب نشده میزان عرضه مسکن افزایش قابل توجهی پیدا کند و تبعا در دوره‌های بعدی که رکود نیز خواهیم داشت میزان عرضه نمی‌تواند افزایش داشته باشد و نباید منتظر بود در آینده نزدیک نیز عرضه با تغییر محسوسی مواجه شود.

وی افزود: کنترل رکود از دیدگاه خریداران به تعدیل در قیمت‌ها و کاهش شیب افزایش آن مربوط است؛ از نظر بنگاه داران نیز رکود به معنی کاهش حجم معاملات محسوب است. حجم معاملات حتی در دوره رونق اخیر نیز بالا نبود و اکنون نیز درحال کاهش است، در ماه مرداد نیز علائم آن دیده می‌شود و به نظر نمی‌آید در ماه‌های آتی افزایشی داشته باشد؛ این ربطی به سیاست دولت نیز ندارد و تنها ممکن است در حوزه وام‌ها تقاضا را تقویت کند و حجم معاملات را حداقل برای خرید اولی‌ها افزایش دهد هرچند در آن حوزه نیز نمی‌توان انتظار زیادی داشت.

این کارشناس مسکن در نهایت در خصوص راهکاری برای بهبود وضعیت فعلی این حوزه خاطرنشان کرد: باید سعی شود تا عرضه به خصوص در حومه شهر‌های بزرگ افزایش پیدا کند، سیاست‌ها باید به این سمت باشد و در صورت عرضه زمین در شهر‌های جانبی، فراهم کردن زیرساخت‌ها و طرح‌های شهرسازی و همچنین حمل و نقل ریلی تاثیرات قوی‌تری را نسبت به ورود خود دولت در این زمینه مشاهده خواهیم کرد. منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، بازار مسکن ، بازار اجاره مسکن ، اجاره مسکن ، مسکن مهر ، قیمت مسکن ، عرضه مسکن سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار مسکن بازار اجاره مسکن اجاره مسکن مسکن مهر قیمت مسکن عرضه مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات

به گزارش خبرگزاری مهر، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اثربخشی اجرای طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی در کنترل بازار مسکن، گفت: قانون مالیات بر عایدی سرمایه و طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی دو قانون بسیار مهم مجلس یازدهم بوده که در زندگی مردم اثرات بسیار مثبتی به همراه خواهد داشت و تکمیل کننده دو قانون جهش تولید مسکن برای افزایش تولید و رونق ساخت و ساز و مالیات بر خانه‌های خالی است که بازار مسکن را مدیریت کرده و جلوی احتکار کنندگانی که با هدف سود بیشتر فاصله عرضه و تقاضا را بیشتر کرده و قیمت‌های کاذب ایجاد می‌کنند، را می‌گیرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، عنوان کرد: مجموع قوانین تصویب شده در مجلس یازدهم زمینه مدیریت بازار مسکن را فراهم کرده و با ورود به این بازار پر آشوب، با کنشگران فعالی که دست به سوداگری می‌زنند، قاطعانه برخورد می‌کند، از جمله دفاتر مشاوران املاک غیر قانونی که باعث التهاب در بازار و افزایش قیمت می‌شوند. البته اخیراً دستگاه‌های اجرایی و نظارتی با افزایش نظارت میدانی، با بیش از هزار دفتر مشاور املاک مختلف برخورد و دفتر آنها را پلمپ کرده است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر نظارت بر سایت‌ها مشهور در زمینه مسکن در حال افزایش بوده تا آگهی جعلی درج نشود. در همین راستا وزارت راه و شهرسازی با سکوهای آنلاین بازار مسکن هماهنگی و مذاکره کرده تا تمامی آگهی‌های مسکن به همراه کد مشخص از سامانه املاک و اسکان منتشر شود و از ارائه اطلاعات جعلی و غیر واقعی مسکن و مالک جلوگیری شود.

شاکری افزود: اجرای قوانین مذکور به صورت دقیق و ثبت قراردادهای خرید و فروش و اجاره مسکن در سامانه ملی املاک و اسکان، اخذ عوارض از زمین‌های بایر و خانه‌های خالی و بهره گیری از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی آنها با هدف جلوگیری از احتکار و برخورد با سوداگران و مافیا زمین و مسکن اجرایی خواهد شد و از التهاب بازار جلوگیری کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان با اشاره به آخرین وضعیت پیگیری مشکلات اراضی تعاونی‌های مسکن شمال و شمال شرقی تهران، گفت: مردم نگران نباشند چرا که با جدیت در حال پیگیری این موضوعات و اخذ مصوبه لازم هستیم و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه به نتیجه مطلوب رسیده و اعلام کنیم.

کد خبر 6095083 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • مشارکت‌های مردمی همزمان با تزریق زمین در نهضت ملی مسکن
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری